Widok
lusia, nie denerwuj się :)
Powiem Wam tak, może to nie istotne bo ja się nie znam.. (wg. Was pewnie), ale znam przypadki różnorakie. Znam mamę, która dała sobie radę bez smoczka przy dwójce dzieci. Dziecko nie było marudne, karmiła na każde zawołanie - może tak chciała, jej wola. Ale faktycznie jak dziecko ma bardzo ochotę cały czas ciumciać, to nie da się rady wyjść do łazienki. Ja nie mówię nie - smoczkom. Owszem, fajnie by było nie używać. Ale! Jak pracowałam w żłobku, to była dziewczynka, której mama nie dawała smoka a ona w zamian ciągnęła paluszka. I to tak strasznie, że miała go znacznie mniejszego od innych. więc z dwojga złego wolałabym aby mój malec ciągnął smoka niż palec (nie czuje, że rymuje :P)
co do pieluszek to tetra to przesada, jak kogoś stać niech używa pampersów, a jak nie to ja nadal polecam wielorazówki. Ja jestem przekonana do nich :)
Co u mnie..
Cykl bez clo. Postanowiłam. Dziś 7 dc. Zaczynamy staranka 4-ego cyklu.
24 wizyta u Szerle, zobaczymy co powie..
Nie nastawiam się, a przynajmniej mocno się staram, aby tego nie robić.
Pozdrawiam!
Powiem Wam tak, może to nie istotne bo ja się nie znam.. (wg. Was pewnie), ale znam przypadki różnorakie. Znam mamę, która dała sobie radę bez smoczka przy dwójce dzieci. Dziecko nie było marudne, karmiła na każde zawołanie - może tak chciała, jej wola. Ale faktycznie jak dziecko ma bardzo ochotę cały czas ciumciać, to nie da się rady wyjść do łazienki. Ja nie mówię nie - smoczkom. Owszem, fajnie by było nie używać. Ale! Jak pracowałam w żłobku, to była dziewczynka, której mama nie dawała smoka a ona w zamian ciągnęła paluszka. I to tak strasznie, że miała go znacznie mniejszego od innych. więc z dwojga złego wolałabym aby mój malec ciągnął smoka niż palec (nie czuje, że rymuje :P)
co do pieluszek to tetra to przesada, jak kogoś stać niech używa pampersów, a jak nie to ja nadal polecam wielorazówki. Ja jestem przekonana do nich :)
Co u mnie..
Cykl bez clo. Postanowiłam. Dziś 7 dc. Zaczynamy staranka 4-ego cyklu.
24 wizyta u Szerle, zobaczymy co powie..
Nie nastawiam się, a przynajmniej mocno się staram, aby tego nie robić.
Pozdrawiam!
a twoja teoria na temat uzywania pieluch, tez jest niezla!! kmowisz, ze kiedys sie uzywalo i bylo dobrze! kiedys tez sie dzieci w slomie rodzilo, moze to sposob dla ciebie? albo dawalo sie zamiast smoka kawalek zwinietej szmaty :):):):) kto to widzial? pieluchy tetrowe, daje Ci max jeden dzien i kupisz pampersy. dziecko ci o*****wszystko, to jest obrzydliwe, niehigieniczne i nie powiem co jeszcze!
a ja myślę że smoczek nie jest taki zły jak go malują... tyle dzieci się wychowało na smoku i nic się nie stało, oczywiście nie ma co kombinować z dziwacznymi smoczkami - tylko kształt anatomiczny ! :)
ja tam moja Ale chce nauczyć smoka, bo wierzcie że jak dziecko cały dzień chce doić cyca niezależnie od tego czy jest głodne czy nie, to taki smoczuś dla matki jest zbawieniem hihi ;P
tylko ona ciągle wypluwa... :/
no ale narazie spi od 12 aż jestem w szoku :P bo zazwyczaj długą drzemkę ma raz dziennie i to dopiero wieczorem...
ale mogłaby już wstać bo dziś czeka nas drugi dzień " werandowania" a w poniedz planuje 1 szy, krótki spacerek :)
ja tam moja Ale chce nauczyć smoka, bo wierzcie że jak dziecko cały dzień chce doić cyca niezależnie od tego czy jest głodne czy nie, to taki smoczuś dla matki jest zbawieniem hihi ;P
tylko ona ciągle wypluwa... :/
no ale narazie spi od 12 aż jestem w szoku :P bo zazwyczaj długą drzemkę ma raz dziennie i to dopiero wieczorem...
ale mogłaby już wstać bo dziś czeka nas drugi dzień " werandowania" a w poniedz planuje 1 szy, krótki spacerek :)
ja mialam pecherzyki ale nie pekly chyba, hmmmm bije sie z myslami czy wziasc dzisiaj - 5dc, mam czas do wieczora 17 dc mam usg wiec jakby nie pekly to moze bym dostala zastrzyk na pekniecie...., ale z drugiej strony prace fajna dostalam ......
a co do plamienia to moze progresteron w drugiej fazie masz za niski?
a co do plamienia to moze progresteron w drugiej fazie masz za niski?
ana moja mala non stop wisiala! wspolczuje ci juz teraz piersi... nie chwalac sie- mialam ladne, okragle, twarde jak kolano piersi a teraz dzieki temu wiszeniu na piersi 24 mam zwisy po pepek !!!
ale maluchy nie robia tego, bo sa ciagle glodne, tylko bo maja potrzeba ssania, bliskosci itp. daj jej smoka, bedzie spokoj.
ale maluchy nie robia tego, bo sa ciagle glodne, tylko bo maja potrzeba ssania, bliskosci itp. daj jej smoka, bedzie spokoj.
Ana nie ma dzieciatka ale moja siostra urodzila 3m-ce temu szkraba..Maly je co kilka godzin np rano jak sie obudzi okolo 6, potem o 10, nastepnie ida na spacer okolo 11 wracaja okolo 13.30 i jesli sie obudzi to go karmi, wtedy go meczy i czasami zasnie na godzninke a potem kapiel, karmienie i spi cala noc:-) karmi piersia..lekarz pytal czym karmi,ze taki wyrosniety bo nie mogl uwierzyc ze po piersi taki maly czlowieczek mzoe byc w takim wieku duzy:-)
moze twoja przysypia podczas karmienia to nie naje sie..maly tez zasypial ale ona nie pozwala mu zasnac i pobudzala go..zeby calkiem sie najadl..
a moze masz slabszy pokarm i jest ciagle glodna? a na wadze przybiera łądnie?
moze twoja przysypia podczas karmienia to nie naje sie..maly tez zasypial ale ona nie pozwala mu zasnac i pobudzala go..zeby calkiem sie najadl..
a moze masz slabszy pokarm i jest ciagle glodna? a na wadze przybiera łądnie?
hej :) mam pytanko do mamus karmiacych piersia z dłuższym stazem... czy wasze maluszki tez cały bozy dzien wisza Wam na cycu? bo moja nie odstepuje mnie na krok, jem sniadanie z mała przy piersi, nawet teraz doi cyca...:P juz wymiekam hihi prawie nie spi w dzien, przysypia jedzac mleczko, jedynie wieczorkiem uda sie jej zasnac na 3 h po calym dniu... noce sa w miare oki, budzi sie 2, 3 razy.
a jak wasze Bąble :)?
a jak wasze Bąble :)?