Widok
ja mialam pecherzyki ale nie pekly chyba, hmmmm bije sie z myslami czy wziasc dzisiaj - 5dc, mam czas do wieczora 17 dc mam usg wiec jakby nie pekly to moze bym dostala zastrzyk na pekniecie...., ale z drugiej strony prace fajna dostalam ......
a co do plamienia to moze progresteron w drugiej fazie masz za niski?
a co do plamienia to moze progresteron w drugiej fazie masz za niski?
a ja myślę że smoczek nie jest taki zły jak go malują... tyle dzieci się wychowało na smoku i nic się nie stało, oczywiście nie ma co kombinować z dziwacznymi smoczkami - tylko kształt anatomiczny ! :)
ja tam moja Ale chce nauczyć smoka, bo wierzcie że jak dziecko cały dzień chce doić cyca niezależnie od tego czy jest głodne czy nie, to taki smoczuś dla matki jest zbawieniem hihi ;P
tylko ona ciągle wypluwa... :/
no ale narazie spi od 12 aż jestem w szoku :P bo zazwyczaj długą drzemkę ma raz dziennie i to dopiero wieczorem...
ale mogłaby już wstać bo dziś czeka nas drugi dzień " werandowania" a w poniedz planuje 1 szy, krótki spacerek :)
ja tam moja Ale chce nauczyć smoka, bo wierzcie że jak dziecko cały dzień chce doić cyca niezależnie od tego czy jest głodne czy nie, to taki smoczuś dla matki jest zbawieniem hihi ;P
tylko ona ciągle wypluwa... :/
no ale narazie spi od 12 aż jestem w szoku :P bo zazwyczaj długą drzemkę ma raz dziennie i to dopiero wieczorem...
ale mogłaby już wstać bo dziś czeka nas drugi dzień " werandowania" a w poniedz planuje 1 szy, krótki spacerek :)
a twoja teoria na temat uzywania pieluch, tez jest niezla!! kmowisz, ze kiedys sie uzywalo i bylo dobrze! kiedys tez sie dzieci w slomie rodzilo, moze to sposob dla ciebie? albo dawalo sie zamiast smoka kawalek zwinietej szmaty :):):):) kto to widzial? pieluchy tetrowe, daje Ci max jeden dzien i kupisz pampersy. dziecko ci o*****wszystko, to jest obrzydliwe, niehigieniczne i nie powiem co jeszcze!
lusia, nie denerwuj się :)
Powiem Wam tak, może to nie istotne bo ja się nie znam.. (wg. Was pewnie), ale znam przypadki różnorakie. Znam mamę, która dała sobie radę bez smoczka przy dwójce dzieci. Dziecko nie było marudne, karmiła na każde zawołanie - może tak chciała, jej wola. Ale faktycznie jak dziecko ma bardzo ochotę cały czas ciumciać, to nie da się rady wyjść do łazienki. Ja nie mówię nie - smoczkom. Owszem, fajnie by było nie używać. Ale! Jak pracowałam w żłobku, to była dziewczynka, której mama nie dawała smoka a ona w zamian ciągnęła paluszka. I to tak strasznie, że miała go znacznie mniejszego od innych. więc z dwojga złego wolałabym aby mój malec ciągnął smoka niż palec (nie czuje, że rymuje :P)
co do pieluszek to tetra to przesada, jak kogoś stać niech używa pampersów, a jak nie to ja nadal polecam wielorazówki. Ja jestem przekonana do nich :)
Co u mnie..
Cykl bez clo. Postanowiłam. Dziś 7 dc. Zaczynamy staranka 4-ego cyklu.
24 wizyta u Szerle, zobaczymy co powie..
Nie nastawiam się, a przynajmniej mocno się staram, aby tego nie robić.
Pozdrawiam!
Powiem Wam tak, może to nie istotne bo ja się nie znam.. (wg. Was pewnie), ale znam przypadki różnorakie. Znam mamę, która dała sobie radę bez smoczka przy dwójce dzieci. Dziecko nie było marudne, karmiła na każde zawołanie - może tak chciała, jej wola. Ale faktycznie jak dziecko ma bardzo ochotę cały czas ciumciać, to nie da się rady wyjść do łazienki. Ja nie mówię nie - smoczkom. Owszem, fajnie by było nie używać. Ale! Jak pracowałam w żłobku, to była dziewczynka, której mama nie dawała smoka a ona w zamian ciągnęła paluszka. I to tak strasznie, że miała go znacznie mniejszego od innych. więc z dwojga złego wolałabym aby mój malec ciągnął smoka niż palec (nie czuje, że rymuje :P)
co do pieluszek to tetra to przesada, jak kogoś stać niech używa pampersów, a jak nie to ja nadal polecam wielorazówki. Ja jestem przekonana do nich :)
Co u mnie..
Cykl bez clo. Postanowiłam. Dziś 7 dc. Zaczynamy staranka 4-ego cyklu.
24 wizyta u Szerle, zobaczymy co powie..
Nie nastawiam się, a przynajmniej mocno się staram, aby tego nie robić.
Pozdrawiam!
lusia tetrowych to ja bym nie chciala bo bym sie zajechala z praniem hahaha juz widze jak je piore... ale podziwiam laski co tak wola i oszczedzaja.. nasze mamy sie musialy "naprac" zeby inaczej nie powiedziec :p i to na okraglo hehehe
a o smoczku to mi kuzynka nagadala ze niezdrowe itp.. ona niby nie uzywa ale moja mama patrzy na mnie i sie smieje wiec mysle ze teoria bezsmoczkowa dlugo nie potrwa u mlodych mam :D
te eko mogly by byc spoko ale drogo dla mnie.. nie stac mnie zeby kupic tyle pieluch na raz.... ehh
a o smoczku to mi kuzynka nagadala ze niezdrowe itp.. ona niby nie uzywa ale moja mama patrzy na mnie i sie smieje wiec mysle ze teoria bezsmoczkowa dlugo nie potrwa u mlodych mam :D
te eko mogly by byc spoko ale drogo dla mnie.. nie stac mnie zeby kupic tyle pieluch na raz.... ehh
no ja sie oduczylam szybko, zobaczymy w praniu.. ja sie boje bardziej tego oduczania potem bo niektore dzieci nie chca oddac swojego prywatnego przyjaciela... ale chyba sa teraz smoczki co zgryzu nie niszcza.. ja dlugo nosilam aparat i dlatego jestem wyczulona na to, nie mowie ze kazdy musi miec problemy potem.. ja pamietam bol po "podkrecaniu" aparatu co miesiac.. ;/
hihi fajnie się czytało Wasze posty- pośmiałam trochę :P
ja jestem za smokiem i za pampersami- tez nie wyobrazam sobie uzywać tetrowych- mam 10 sztuk i służą mi np do ulewania :P kładę pieluchę na ramię a na pieluszkę główkę Ali :P albo do podkładania pod główkę, żeby pościeli nie upaprała :D hehe
a z tym z****niem to Lusia ma racje- dziecko wszytsko z**** !!! :) moja ma dopiero miesiąc a już nie raz dała czadu... np podczas zmiany pieluszki mała zaczęła robić kupy jedna za drugą- a zobaczcie Kochane ciężarówki jakie kupki robi dziecko karmione piersią- jak rzadka, wystrzelona w kosmnos jajecznica :P więc ja pampersom mówię TAK !!!
ja jestem za smokiem i za pampersami- tez nie wyobrazam sobie uzywać tetrowych- mam 10 sztuk i służą mi np do ulewania :P kładę pieluchę na ramię a na pieluszkę główkę Ali :P albo do podkładania pod główkę, żeby pościeli nie upaprała :D hehe
a z tym z****niem to Lusia ma racje- dziecko wszytsko z**** !!! :) moja ma dopiero miesiąc a już nie raz dała czadu... np podczas zmiany pieluszki mała zaczęła robić kupy jedna za drugą- a zobaczcie Kochane ciężarówki jakie kupki robi dziecko karmione piersią- jak rzadka, wystrzelona w kosmnos jajecznica :P więc ja pampersom mówię TAK !!!