Widok

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 5.

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam kobitki w nowym watku:)
Specjalna dedykacja dla Bombelkowej:)))))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Marta moja nie chce smoka, ale chciałabym zeby się nauczyła, bo mojego cyca traktuje tez jako smoka do uspokajania, wiem ze nie je tylko ma potrzebe ssania sobie i przysypiania :P a ja wtedy wolałabym dac jej smoka i miec chwilke wytchnienia ;) a Twojej Niuni kiedy 1 szy raz podałaś smoka?
Roli -nie miej wyrzutów sumienia że idziesz na zwolnienie !!! tylko ciesz się ciążą i uważaj na siebie i maleństwo !!! :) ciąża a póżniej macierzynstwo to najpiękniejszy czas - korzystaj z niego i delektuj się nim :)

a u nas ok- poza tą wysypką :( ale jutro jedziemy do pani dr, zobaczymy co powie !!
dziś zaliczyłyśmy z niunią drugi spacerek, słoneczko ładnie przygrzewało, spacerowałyśmy jakieś 20 minutek i w końcu po miesiącu się dotleniłam, bo praktycznie od porodu nigdzie nie wychodziłam, tylko w domu z Alunią siedziałam, dobrze że teraz spacerki się zaczynają !!!

pozdrowienia dla Wszystkich :)*
Bombelkowa wyszło mi, że mam niedoczynność. Zobaczę co mi pani doktor powie. Kurczę chciałabym już czwartek:)
Mąż specjalnie wziął sobie wolne w pracy, że pójść ze mną na wizyte:))
ana mozesz mi pomoc? dostane chyba jakies pieniazki i chce kupic wozek zeby kasa nie uciekla... jaki Ty masz? sprawdza sie? jak duza jest gondolka? na co zwracac uwage przy kupnie?
a moze ktos inny sie orientuje??
Ja juz jej próbowałam w szpitalu bo była noc że cały czas płakała(bo sie okazało że jak leżała na drugim oddziale bo miała silnego paciorkowca dokarmiali mała) ale Pan ordynator wszedł o 4 rano do pokoju jak to zobaczył to natychmiast kazał jej zabrać:) a jak wróciliśmy do domu to już była nauczona:). A teraz jest problem odzwyczaić bo już czas najwyższy rok i 8 miesięcy to już duża dziewczynka:)
a Ty roli sie ciesz i wypoczywaj bo po porodzie sie sielankowanie skonczy :P bedziesz slodko niewyspana :D nie miej sobie niczego za złe, musisz teraz odpoczywac, dla dzidzi to robisz!
Koralik, w zależności po jakim podłożu będziesz jeździła. Jak piaszczystym (np. leśne ścieżki) to zdecydowanie 4 koła pompowane. Jak po parkach i ulicach mogą być trzy kołowe.
I teraz jak będzie dzidzi zimowa to musisz mieć większą gondolkę (kombinezon) a jak letnia, to może być mniejsza, bo od 7 msc możesz przejść na spacerówkę to łatwiej w kombinezonie.

Zwróć uwagę na wielkość kosza na zakupy (jak dla mnie to istotna kwestia, bo będzie on wielką pomocą przy zakupach) - nie mamy auta.
Jeśli Wy macie, to koniecznie poproś sprzedawcę, żeby pokazał jak się składa.
Sprawdź pasy bezpieczeństwa i zapytaj o gwarancje na poszczególne elementy (stelaż, koła).

{pracowałam kiedyś w sklepie z wózkami :P }

Jezuuu jak znowu zimno na dworze.. a już tak wiosnę było czuć.
Uciekam do pracy, do poźniej! :)
Aha i jeszcze ...

1. stelaż aluminiowy jest lżejszy
2. przednie koła (jeśli bierzesz skrętne) powinny być z możliwością blokady
3. rączka powinna być regulowana jeśli Ty i tatuś sporo różnicie się wzrostem, może też być przekładana
4. ciekawym rozwiązaniem jest możliwość montowania spacerówki przodem i tyłem do kierunku jazdy
5. regulowane oparcie spacerówki
6. regulowany podnóżek
9. cicho składana budka, najlepiej z moskitierą na lato
10. możliwość zamontowania fotelika samochodowego
bombelek a mozesz mi cos doradzic co do tako wariora? to jest 4 kolowiec ze skretnymi kolami tylko gondolka chyba bedzie za mala bo ja rodze w lipcu a dziecie bede jeszcze zima wozic w gondolce...
koralik, jak juz pisałam wyżej wszystko jest sprawą indywidualną, jeśli nie zamierzasz jeździć po lesie, nad jeziorami to taki ze skretnymi kołami - odpada. Jak widze jak mamy z wózkami o skrętnych kołach próbują wsiąść do autobusu, to mi się nóz otwiera w kieszeni..

Podnoszą przód wózka a koła w różne strony się rozjeżdzają i mają problem z ruszeniem własnie po podnoszeniu przodu.
Ja w zyciu takiego wózka bym nie chciała :) ale co kto lubi.

Co do tako warior - nie znam, nie miałam akurat okazji.
Gondolka jest raczej średnia (bywaja mniejsze) kosz nie za duzy. Nie wiem jakie masz wymagania, więc ciężko mi doradzić.

Z firm które znam i polecam, w podobnej cenie i 'fasonie' :
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2504&

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1873& -> bardzo duża gondolka

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2482&

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1256&
Korali masz racje musze korzystac poki moge bo pozniej to tylko dobre wspomnienia zostana:)

Bombelkowa ty to jestes ekspertka, bardzo duzo wiesz, jak juz zafasolkujesz to chyba nic cie nie zaskoczy:)

pozdrawiam kobitki:)
roli , doświadczenie, doświadczenie i jeszcze raz doświadczenie.
6 lat pracy z dziećmi, opinie rodziców, śledzenie na bieżaco informacji, czytanie literatury (gazet, książek). Stąd moja wiedza i mam nadzieję, że faktycznie tak jak mówisz, nic nie będzie mnie w stanie zaskoczyć. Bo opanowana i spokojna mama to dobra mama :)
bardzo ci dziekuje, wlasnie chyba juz upatrzylam jeden z tych linkow co mi podeslalas... no wlasciwie ja autobusem nie jezdze... a teren jest rozny.. i miejski i kamienisty i troche polny... :P kosz na zakupy sie przyda chociazby zeby pieluchy schowac do kosza albo jakies inne rzeczy...

bombelku racja, przygotowana i opanowana mama to rewelacyjna mama :D bedziesz cudowna mamą :D juz niedlugo ja to czuje... na tym watku dziewczyny szybko zachodza... ja tu by;am ponad rok i sie w koncu udalo.. a tak bym nie wiadomo ile sie starala :P zaszlam dzieki dziewczyna ktore tu byly i wspieraly !!
Nie-dziekuje Koraliczku :)
A powiedz, który Ci się spodobał? :)
Bombelkowa faktycznie zaimponowałaś mi wiedzą o wózkach:)
Ja mam już swój upatrzony:
http://www.krolestwodziecka.com/wozek-wielofunkcyjny-carmen-el12-p-774.html
Podoba mi się zarówno kolor jak i wzór. Dla mnie podstawa to 4 duże, równe koła:)
Aszi_26 - dzieki ;)
Wózior super, bardzo w moim typie :)
bombelku chyba ten ale jeszcze sie rozejrze bo moze znajde cos podobnego na 4 duzych kolach w rownej osi
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2504&

Aszi Twoj tez mi sie podoba, podobny do roana... tylko w roanie nie podobalo mi sie ze kosz na zakupy byl plytki i tak wszystko bylo widac co jest w srodku.... ale ten widze ma kosz zasloniety
Koraliczek my tu o wózkach, pieluchach itd, a masz już wybrane imiona?? Zastanawialiście się??
My z mężem mamy dylemat i jakoś temat imion zszedł na dalszy plan:) A jak jest u was??
Aszi no ja juz mam dawno imiona wybrane :D hehe
ja juz wiedziałam przed zapłodnieniem :P
a Ty jakie mas zna uwadze??
A tak w ogole w piatek powinnam sie dowiedziec co nosze pod sercem :P
ciocia sie ze mnie smiala , mowi do mnie "no jak to co.. Dziecko!" i my w smiech ze tak tak ale jaka plec a ona "aaaa to sie juz tak da szybko?" i tu smiech :) Pani doktor obiecala ze w piatek juz powie :)
hej hej :P

no ciekawa jestem co bedziesz miała Koraliczku !! trzymam kciuki za dziewuszkę- wiesz kobietka w tych śpioszkach by się super prezentowała :)

a u nas po staremu, byliśmy dzis z Alicja u lekarza z tą wysypką- ciężko powiedzieć po czym, ale chyba jakies alergeny z pokarmu ( musze ograniczyc do minimum nabial, wykluczyc orzechy czekolade, jajka od święta :P itp... a ja czasem sobie na orzeszki pozwoliłam... i to chyba to :/ No trudno musimy to jakos zwalczyc- pani dr przepisala małej nadmanganian potasu, jakąs maść i jak to nie pomoze to kropelki odczulające.
Poza tym dzis też był spacerek, fajnie się z córcią spaceruje :)

pozdrawiam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Laserowa korekta wady wzroku (58 odpowiedzi)

czy któraś z was bądz waszych bliskich miała tez zabieg? bardzo proszę o waszą opinie i ew,...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry