Widok

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 5.

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam kobitki w nowym watku:)
Specjalna dedykacja dla Bombelkowej:)))))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej dziewczyny jestem już po wizycie, tym razem mój dr mnie nie uspokoił za bardzo, choć kazał się nie denerwować i być dobrej myśli. Na USG jeszcze nic nie było widać, dr powiedział, że jeszcze za wcześnie i mam ponownie przyjść w czwartek 8 marca. Powiedział, że jak zobaczymy pęcherzyk w macicy to oboje będziemy spokojniejsi, bo przy endometriozie różnie bywa.. dostałam zwolnienie na 2 tyg i luteine 2x3tabl i zastrzyki anty zakrzepowe w brzuch i dalej czekam.. brzuszek cały czas ćmi, nie boli raczej to takie dziwne uczucie.. i bardziej czuję je po lewej stronie po której się okazało jest mała torbiel, ale dr stwierdził, że torbielą mam się nie przejmować..no i co tu myśleć..
Ania kochana nie denerwuj się. 8 marca już niedługo, a faktycznie może być za wcześnie na zobaczenie pęcherzyka. Ile jesteś dni po spodziewanej miesiączce?
wow, naprawde sie posypalo troche :)
Aszi generalnie przez luteinę powinnam mieć cykl 30dniowy więc okres powinien być w środę.. niepokoi mnie to że cały czas czuję jakieś ćmienie z lewej strony ale tłumaczę sobie, że to przez tą torbiel. Dr powiedział że widać coś dopiero jak Beta jest wyższa niż 1000..
kochana ja miałam bete 333 a popoludniu tego samego dnia po becie na usg widac bylo tylko pecherzyk ciazowy co mial 2 i pol mm
a to cmienie moze byc od torbieli albo i rownie dobrze moga to byc więzadła bo sie macica zaczyna przygotowywac... to cmienie przy poczatkach ciazy jest normalne. ale jak by cie zaczelo bardziej bolec i niepokoic to sie skonsultuj z lekarzem :)
Koralik jestem w szoku... U Ciebie już prawie połowa ciąży- matko ale to zleciało !!! kiedy będziesz wiedzieć płeć maleństwa???

pozdrawiam Was :)*
Ana czas leci, nim się obejrzysz i u Ciebie będzie połowa ciąży:)
hej, ale ja dzisiaj jestem zakręcona:) Myślałam, że to pisze Ania81 a nie Ana hehe...także Ana przepraszam za pomyłkę:)
Ana ja ide na prenatalne 15 marca na dokladniejsze usg wiec mam nadzieje ze sie ujawni w koncu ten szkrab...

eh fakt szybko leci :) dopiero co test robilam.. mam go na pamiatke :P na polce lerzy jeszcze nawet nie zdazylam go schowac :P tak czas pedzi...

bylam dzis po wyniki wymazu z szyjki i od razu do gina podeszlam zeby zobaczyl co i jak... no i patrzy na wyniki patrzy mina nie ciekawa i mowi ze mam gronkowca zlocistego... od razu recepta i mam przyjsc za 20 dni na wizyte, a 15 mam zrobic jeszcze inne badania.... podobno to niebezpieczne... na neta tez weszlam i tam pisza straszne rzeczy dziewczyny... boje sie ;/
leży*... sory chyba z nerwow robie literowki
koralik nie czytaj neta proszę Cię! tam różne bzdury wypisują.. nie czytaj i już! Lekarz na pewno wie co robi i ma na ten temat wiedzę.. a w postach i na forach ludzie różne rzeczy piszą często nie mając pojęcia o temacie..
Ja tym razem nie czytam nic, bo bym się jeszcze dowiedziała, że moje ćmienie to rak, zakażenie czy torbiel wielkości piłki do kosza.. lub jeszcze inna bzdura.. ja też się martwię, ale ufam lekarzowi, będzie dobrze zobaczysz!
Koraliczek ania81 ma rację, nie czytaj nic na necie, bo tylko się niepotrzebnie zestresujesz, a tam różne bzdurne rzeczy piszą.
Nie miałam robionego wymazu z szyjki- to jakieś rutynowe badanie w trakcie ciąży? Czy sama chciałaś je zrobić?
Dzisiaj mam jakiś gorszy dzień- chodze nabuzowana bez powodu, wyżyłam się na mężu za byle co...ehhh...nie wiem co się ze mną dzieje.
Mój lekarz pobiera ten wymaz dopiero około 36 tygodnia.
kkasia1 dziękuje za infomacje:) uspokoiłaś mnie, bo już się bałam,że pominęło mnie jakieś badanie:)
Ty jeszcze tylko miesiąc i dzidziuś będzie z Tobą:) super
Dziewczyny, ja mam teraz tyle na głowie, że nie wiem czy nie zapomnę urodzić ;)
no u mnie byl wskazany przez zapalenia co ostatnio mialam, no i dobrze ze mi go zrobiono, bo lekarka mowila ze to niebezpieczna bakteria w ciazy i jak jej nie wyleczymy to skonczy sie na cesarskim
Aszi, najlepiej będzie jak zapytasz swojego lekarza o to kiedy najlepiej zrobić:). Mój mi to wczoraj tłumaczył, ale niezbyt go słuchałam (mam nadzieję, że nie czyta tego forum:)
Aniu to trzymam dalej kciuki, musi być dobrze

Koralik masz lek więc będzie dobrze:)

My jutro szczepienie i ja się boję, nie cierpię jak kują małą:/

a 17 już lecimy do Polski i też się boją jak mała zniesie lot - ach te moje strachy:)
Roli jak wchodzę na ten wątek i widzę, że Ty już tak daleko to aż buzia mi się śmieje:D

Dziewczyny może kolejny wątek założymy, bo ten się ciągnie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
basieniak no mozna by zalozyc :) bo sie juz dlugo otwiera... a na ten watek fasolek straczy, trzeba nowy watek zalozyc dla nowych fasolek :D co otwieramy nowy to fasolka wpada :D

basieniak ja sie moge wyleczyc w sensie zeby nie byla bakteria aktywna ale nosicielem juz pozostane, a to swinstwo lubi wracac dosc czesto i jest wstretneee ja tego nie chce ;/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry