Widok

ReFlexi

Witam,
Ot taka mała rzecz która mi po głowie chodzi - jak to jest w Baninie z powodu bliskiego sąsiedztwa pasa startowego nie można budować nic co ma więcej niż 3 kondygnacje / albo wystaje X m nad ziemią..tymczasem pod płotem lotniska powstają.. stacje benzynowe i coś co mnie zadziwia na podejściu centralnie jakieś Hale które są znacznie wyższe niż to na co nam pozwala plan zabudowy u nas.
Pytam naprawę - komu trzeba zapłacić aby postawić 5 piętrowy blok w baninie ? Bo w "Gdańsku" dosłownie pod płotem lotniska nie jest to problem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
O! I z Tobą się zgodzę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale dotychcczas
OK, jeśli linia pasa ma mieć dokładnie tę samą szerokość co pas, to się zgodzę. Myślałem jednak, że przed i za pasem liczy się szerzej zanim samolot wyrówna się co do centymetra z osią pasa.
Tak nie jest to na linii pasa.
odległość jest regulowana i jest mniej więcej taka jak budynków na Matarni i stacji Orlenu w kierunku 29.

Nie dostali by PnB jakby było inaczej
Ale ja nie wiem czy zakaz powyżej 3 kondygnacji to jest wina lotniska, czy po prostu warunków zagospodarowania, że to wieś to nie wolno wyżej. Wydaje mi się, że np. w Chwaszczynie jest podobnie, a samoloty do tego nic nie mają.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mówisz, że to nie jest linia pasa? http://i.imgur.com/G7r95wB.jpg
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie są aż tak wysokie i nie są budowane w linii pasa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a po co komu 5 pietrowy blok w Baninie... nie chcemy takiej zabudowy. a pod lotniskiem niech sie buduje co chce. Może pozwolenie dostał X lat temu kiedy nie bylo takich zaostrzeń. Poza tym cały ten pas ogródków i pole co sąsiaduje z pasem ma w przyszłości być zabudowane strefą hotelów i firm.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

Krzyki ul. Zlota (3 odpowiedzi)

słuchajcie, średnio co dwa tygodnie w weekendy dochodzą krzyki z ul. Złotej. Taka ślepa uliczka,...

do góry