Widok
Reda/Rumia czy Wiczlino/Pogórze?
Witam, planuje kupic mieszkanie w okolicach Gdyni 50-60m niestety moj budzet jest dosyc ograniczony a mieszkania w dzielnicach wmiare blisko centrum np. witomino lub karwiny dosyc wysoko sie cenią, zaznaczam ze mysle tylko o nowym budownictwie stara wielka płyta nie wchodzi w gre. Z nowego budownictwa w moim zasiegu pozostają tylko nowe osiedla wiczlino/chwarzno lub mieszkania na pogórzu. Ostatnio bylem u znajomych w Redzie i bardzo sobie chwalili tą miejscowosc zreszta widac na oko ze dosyc dynamicznie sie ona rozwija. Jak myslicie czy lepiej poszukać mieszkania wlasnie w okolicach Redy/Rumi czy pogórze/wiczlino.
Ile zajmuje dojazd z tych miejscowosci do np. Sopotu, gdzie sie bedzie żyło wygodniej gdzie jest bardziej sprawna komunikacja miejska?
Ile zajmuje dojazd z tych miejscowosci do np. Sopotu, gdzie sie bedzie żyło wygodniej gdzie jest bardziej sprawna komunikacja miejska?
Wiczlino średnio. Komunikacja tylko autobusowa. Po kolana w błocie często się spaceruje ale widok krów bezcenny:) Reda super, znajomi mieszkają na osiedlu "przy młynie", (kupili z rynku wtónego,mieszkali kiedyś na Karwinach) mają blisko skm, pełno sklepów, poczta, ogólnie myślę o tym żeby przeprowadzić się do Redy z Grabówka.
Reda to sypialnia trójmiasta właściwie bo muzeów tu nie ma:) Na imprezy długo nie pojeździsz w stronę Sopotu bo pewnie kiedyś dzieci się pojawią. POza tym, jak ktoś nie lubi nawału znajomych to jest to dobre rozwiązanie:)
Rumia też nie jest złym rozwiązaniem byle nie gdzieś w polu.
Pogórze - nie mam zdania choć znajomi tak średnio zadowoleni.
mój ranking:
1.Reda
2.Wiczlino/Rumia
Rumia też nie jest złym rozwiązaniem byle nie gdzieś w polu.
Pogórze - nie mam zdania choć znajomi tak średnio zadowoleni.
mój ranking:
1.Reda
2.Wiczlino/Rumia
Każda pliszka swój ogonek chwali:) Mieszkam obecnie na Obłużu, wcześniej na Pogórzu. Nie chciałam zmieniać lokalizacji ponieważ dla mnie ma same plusy (rodzina, przyjaciele, dobra szkoła, dzielnica dobrze skomunikowana itp). Do Sopotu dojeżdżam codziennie samochodem 30 do 40 min. Powrót do 45. Dłużej się jedzie z/na Pogórze Górne. W wakacje krócej.