We wrześniu przeszedłem zabieg artroskopii stawu barkowego lewego. Związane to było z nawykowym wypadaniem ręki z barku, na które cierpiałem od kilku lat. Przypadłość ta bardzo utrudniała mi życie, gdyż jestem młodym człowiekiem, który prowadzi aktywny tryb życia, a praktycznie każdy gwałtowny ruch lub zbytnie odwodzenie ręki mogło doprowadzić do kolejnej bolesnej kontuzji. Po kilkutygodniowym unieruchomieniu ręki po operacji nadszedł czas na przywracanie sprawności ruchowej leczonej kończyny. Wybrałem się wtedy do p. Jarka i nie żałuję! Efekty pracy z Nim były widoczne po każdym spotkaniu. I tak jak podczas pierwszej wizyty w zasadzie nie mogłem podnieść ręki wyżej niż pod kątem 90 st., tak z każdą porcją ćwiczeń odzyskiwałem sprawność i siłę. Dzisiaj,po zakończonej już właściwej części rehabilitacji moja lewa kończyna jest niemal tak samo sprawna jak prawa, co uważam za wielki sukces. Poza tym wyzbyłem się lęku przed odwodzeniem lewej ręki do tyłu, bo nie obawiam się już wypadnięcia jej z barku. Polecam Pana Jarka, gdyż jest to z pewnością fachowiec, który zna się na swojej pracy, a współpraca z nim przebiega w miłej i sympatycznej atmosferze.