Widok

Rekrutacja do przedszkola

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy możecie się zalogować do platformy elektronicznej przez którą rejestrowało się dziecko do przedszkola?
Pytam, bo ja nie mogę, wyskakuje taki komunikat: "Konto użytkownika .......... nie zostało odnalezione lub zostało zablokowane z powodu wygaśnięcia uprawnień."
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mogę się zalogować bez problemu ,logowałam się przed chwilą .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdy wchodę w zakładkę: "rekrutacja przedszkola" w ogóle nie ma ikony "zaloguj"

hej, tez tak mam i nie wiem o co chodzi. Może ktoś wie

Bo chodzi o logowanie do platformy tam przejść dalej trzeba się zalogować .

Ale na głównej stronie platformy też nie można się zalogować, również pojawia się komunikat: "Konto użytkownika ........ nie zostało odnalezione lub zostało zablokowane z powodu wygaśnięcia uprawnień".Tyle kasy wydane na stworzenie strony a wiecznie są problemy..... No chyba, że zablokowali bo "mielą" wnioski...

No to nie wiem ja wchodzę przez GPE mam to już parę lat bo wchodzę prze to w dziennik elektroniczny mojego starszego syna i nie mam problemu nigdy z logowaniem .

Skoro czesc mowi ze dziala to nie wina ich serwera.
Usun ciasteczka, wejdz przez inna przegladarke i sprawdz jak to wyglada. Jak nie dziala to napisz do nich maila

u mnie jest napisane tak:
Nabór Przedszkola
Trwa przydział kandydatów do oddziałów.

W tym roku pierwszy raz startowaliśmy w rekrutacji...jak to jest? Dziecko dostaje się tylko do jednej placówki? (czy jak ma dużo punktów to nawet do wszystkich wybranych a rodzic decyduje) Jak wyglądają późniejsze "przetasowania", czy są jakieś listy rezerwowe? Jeśli dziecka nie ma na liście przyjętych tzn, że nie ma już szans na miejsce w danej placówce? Będę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam :)

Dostaje się do pierwszego wyboru bez wglądu czy do innych sie dostało. W reszcie pytan ci nie pomogę bo nam się udało za pierwszym razem do pierwszego wyboru
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

System zlicza punkty i segreguje dzieci wg kryteriów wyboru. Jeśli dziecko nie dostało się do pierwszego, może zostać przydzielone do przedszkola drugiego lub trzeciego wyboru (gdy ma wystarczającą ilość punktów). W sytuacji gdy na jedno miejsce będzie przypadało kilku kandydatów o tej samej liczbie punktów- system wybierze losowo. Ostateczna lista przyjętych będzie znana 1 czerwca- po podpisaniu umów przez rodziców dzieci zakwalifikowanych. Dzieci, które się nie dostały, będą mogły wziąć udział w rekrutacji uzupełniającej 12 czerwca, do innych placówek.(w tym takich, których nie było do wyboru w głównej rekrutacji).

czy ma ktoś jakies gotowe odwołanie, które mógłby przesłać mi na wzór.??
Z góry dziękuję

karoinfo@wp.pl

Od kiedy można składać odwołanie?

Skoro są wyniki to może od dzisiaj?
Ja na razie nic nie mogę sie dowiedzieć, bo nie mogę się zalogować...

Odwołania u nas przyjmują od 1 czerwca

u nas? tzn. gdzie?

Na morenie

Ja pisalam odwolanie od decyzji tego samego dnia kiedy byly ogloszone wyniki, dziecko po rozpatrzeniu odwolania, po tym jak rodzice podpisali umowy, rowniez zostalo przyjete.

Na stronie przedszkola, do którego aplikowaliśmy pojaqwił się oficjalny komunikat:
uwaga rodzice!!!

przypominamy, że procedura odwoławcza

obowiązuje od podania do publicznej

wiadomości listy kandydatów przyjętych

i nieprzyjętych w rekrutacji na rok szkolny

2017/2018

czyli od 1 czerwca można składać odwołania

jak piszecie odwołanie? macie jakiś formularz? moje dziecko nie dostało się do żadnej zerówki, do której aplikowalismy, ani do szkolnych, ani przedszkola - załamana jestem, jest obowiązek szkolny, gdzies do zerówki musi chodzić

Ja zadzwoniłam do placówki i już wiem, że dziecko przyjęto ze zerówki pierwszego wyboru. Ufff... Koniec.
Innym życzę powodzenia.

Miśka, a gdzie składałaś ? tzn gdzie się dziecko dostało?

Do naszej najbliższej szkoły rejonowej. Już jak składałam wniosek to sekretarka mówiła, że raczej dzieci będzie mało (w zeszłym roku były trzy zerówki) i nie wiedzą na ile klas ich się uzbiera.

mozesz napisać konkretnie gdzie ? , jeśli to Gd

SP 56 na Małomiejskiej

a orientujecie sie czy zeby zasiegnać jakiś informacji w sprawie odwołania to dzwonić gdzie? do przedszkola pierwszego wyboru?

hej, moje dziecko również się nie dostało do żadnej z 3 placówek do których aplikowaliśmy też mnie to podłamało bo sadziłam że uda się za pierwszym razem skoro podobno miasto musi znaleźć miejsce dla 3 latków. Ale zastanawia mnie jak wygląda rekrutacja uzupełniająca i co jeżeli też dziecko się nie dostanie. Pozdrawiam

a pisze się odwołanie? czy najpierw składa wniosek o uzasadnienie braku przyjęcia

moja się dostała :)
ale już miałam przygotowane: http://przedszkola.kilkulatki.pl/jak-napisac-odwolanie-od-decyzji-o-nieprzyjeciu-dziecka-do-przedszkola

też mnie interesuje-czy jest jakaś droga 'odwołania' czy czekać na rekrutację uzupełniającą od 12 czerwca...też się nie dostaliśmy :/

podbijam wątek jak jest z tymi odwołaniami>? w harmonogramie rzeczywiście jest mowa o jakiś wniosku o uzasadnienie nieprzyjęcia, moja córka chodzi do przedszkola publicznego zapisałam ją do zerówki szkolnej, a teraz się nie dostała.....jestem załamana

Pierw sie pisze prośbę o uzasadnienie nieprzyjęcia dziecka do przedszkola. Odpowiedzą, że nie było wystarczająco miejsc i wtedy na podstawie uzasadnienia nieprzyjęcia pisze się odwołanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja dostałam odpowiedź ze na daną ilość punktów dostaliśmy połowę więc będę pisac odwolanie do dyrwkcji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

do góry