Widok

Rekrutacja do przedzkola

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Proszę o informacje czy dzieci które dostały się do przedszkola tego roku to maluchy samotnych rodziców, wielodzietne rodziny czy może niepełnosprawność?
Moje dziecko, czy maluchy znajomych nie dostali się do żadnej placówki. U nas były niby dodatkowe punkty za rodzeństwo w przedszkolu a i tak zero szans.
Czy naprawdę w tych czasach dziecko nie może pójść do przedszkola w swojej okolicy? Te rekrutację to jakas porażka. Szczycą się, że zostało tyle wolnych miejsc w przedszkolach, ale gdzie na Rudnikach czy innych obrzeżach miasta.
Nastawiają tych blokowiska w centrum miasta ale nie pomyśla o stworzeniu nowych placówek przedszkolnych.
Przepraszam ale jestem strasznie zła na to wszystko
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Listy nie było, zawsze jest wywieszona w przedszkolu, ale w tym.roku zakaz wyjścia. Nawet nie wiem ile brakowało nam, ale zapewne 100 minimum. Oboje pracujemy, szczepienie w terminie i rodzeństwo w przedszkola więc wszystkie podstawowe warunki spełniamy. Rozwodzić się nie będę, trzeciego dziecka też brak.
Przedszkola na Jasieniu czy Ujescisku mi nie pasują, bo nie mam samochodu, Anię będę ciągnąć dziecka na drugi koniec miasta.
Zostaje mi jeszcze żłobek na ten rok, tylko nie wiem czy się zaliczamy, bo jesteśmy na początku listy ale rocznik grudzień 2017..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

za to, że rodzice pracują - 21 pkt., za szczepienia - 19 pkt., więc wcale nie tak dużo, najwięcej za niepełnosprawność kandydata lub kogoś z rodziny - po 100 pkt, samotne rodzicielstwo (nikt tego nie sprawdzał - też 100 pkt.) itd. :/
moja córka też się nigdzie nie dostała - Zaspa, Przymorze, a ponoć tu sami emeryci ...., a tak poza tym, widzieliście jakieś listy w tej rekrutacji, czy tylko info o tym, że kandydat dostał się albo nie?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obecnie dużo punktów jest przyznawanych za to, że rodzice pracują, za komplet szczepień dziecka, a rodzeństwo w placówce to tylko niewielki bonus.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry