Widok

Relacja kosmisi (22.08.2009)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Chcieliśmy podzielić się z nami tym jak wyglądało nasze wesele - chociażby ze względu na to, że dosłownie wszystko wyszło tak jak planowaliśmy. Nie było żadnych wpadek i nieporozumień.

Za dużo nie będę się rozwodzić, bo każdy sam na swój sposób przeżywa ten dzień. Powiem szczerze, że sama siebie zaskoczyłam tym, że akurat w tym dniu będę oazą spokoju:-) W sumie tylko podczas przysięgi w Kościele serducho zaczęło szybciej bić, ale to normalne:-) Później wszystko minęło bardzo szybko. Zmęczeni byliśmy bardzo, bo nasza orkiestra nie dawała nam usiąść:-)

Napiszę co nieco o osobach, dzięki którym ten dzień wyszedł tak wspaniale, jak chcieliśmy:

- sala "Róża Wiatrów" w Gdyni - lokal został nam już polecony przez osoby, które miały tam swoje wesela i były bardzo zadowolone; przede wszystkim trzeba od razu zaznaczyć, że chce się rozmawiać z p. Różańską (jedna ze współwłaścicielek), która bardzo dokładnie i wyczerpująco potrafi przedstawić ofertę, wyjaśniać wszystko i odpowiedzieć na każde pytanie. Wszystko zostało przygotowane tak jak poprosiliśmy. Nie było problemu ze schłodzeniem alkoholu. Bardzo sprawna i dyskretna obsługa kelnerska. Przede wszystkim bardzo duży wybór potraw w menu, jedzenie pięknie podane i bardzo smaczne.

- Zespół "Apus" z Gościcina - już pierwsze spotkanie z Krzyśkiem wodzirejem i połową zespołu pokazało, że jest to człowiek bardzo wesoły, mający sporo pomysłów odnośnie poprowadzenia wesela, a jednocześnie z doświadczeniem w tym zakresie. Przystępna cena. Elastyczność jeśli chodzi o to, jak miało wyglądać wesele. Dużo poczucia humoru (ale dowcipy i zabawy na poziomie). Goście bardzo dobrze się bawili, przy czym widać było, że zespół też. Zespół składa się z dwóch panów. jeden gra na klawiszach i dołącza się do śpiewu, a w niektórych utworach nastrojowo gra na trąbce. Drugi zaś gra na gitarze, śpiewa i jest tzw. wodzirejem.

- fotograf Wojtek Hinz z "Ogrodu Sztuki" - strasznie sympatyczny młody człowiek. Zdystansowany i bardzo dobrze rozładowujący napięcie przed ślubem; doskonale wyreżyserował dwie sesje, czyli spacer przed ślubem w Parku Oliwskim i sesję nad morzem - kilka dni po ślubie - a jednocześnie podczas wesela pozostawał niezauważalny. Współpraca z nim to była czysta przyjemność. Po powrocie z tygodniowego wyjazdu dostaliśmy wszystkie 800 zdjęć na płycie.

- kamerzysta Bogusław Maniński - filmu co prawda jeszcze nie mamy, ale zdecydowanie osoba o dużym doświadczeniu, gdy chodzi o filmowanie takich uroczystości i montowanie z nich filmów. Zdecydowaliśmy się na niego po obejrzeniu kilku różnych filmów z już obsłużonych przez niego wesel, które były bardzo różnorodne i dużo w nich było miejsca na pomysły młodych począwszy od aranżacji, na podkładzie muzycznym skończywszy.

- Andrzej Mazur - limuzyna - mieliśmy kilka wątpliwości ze względu na brak spisanej umowy, jednak niepotrzebnie. Samodzielnie odebrał dekorację samochodu, stawił się na czas, ubrany jak prawdziwy szofer, nienaganne maniery. W cenie był szampan, na którego zaprosił nas po drodze na wesele. A nade wszystko bardzo przystępna cena.

- fryzjerka Aleksandra Czerwińska - Z efektu jej pracy jetem zadowolona. Fryzura wyszła ślicznie, zarówno moja, jak i mojej siostry. jednak nie sposób pominąć sytuację, która świadczy o pewnym braku profesjonalizmu jej strony, ponieważ tydzień przed ślubem, pomimo uzgodnienia wcześniejszych szczegółów, zadzwoniła i oświadczyła, że nie wie czy zdąży uczesać moja mamę i świadkową, bo... zgodziła się na ten sam dzień uczesać jeszcze inną pannę młodą. Koniec końców moja mama i świadkowa, tydzień przed weselem, musiały szukać innej fryzjerki. Jednym słowem efekt pracy bardzo fajny. Jednak niepotrzebny stres przed samym ślubem.

- makijażystka Hania Duszyńska - wszystko wyszło tak jak sobie wymarzyłam. Duży pozytyw.

Przy okazji chcemy polecić hurtownię alkoholi "Janus" w Gdańsku. Pojechaliśmy tam z konkretnym pomysłem zarówno na wódkę, jak i wino, po czym na miejscu, idąc za radą sprzedawczyni kupiliśmy zupełnie inne produkty, z którym do dzisiaj jesteśmy zadowoleni. Zarówno wino jak i wódka nie są znanych marek, ale tak nam, jak i wszystkim gościom smakowały. Jeśli zdecydujecie się tam pojechać to bardzo polecamy wódkę LB (wódka litewska), a z win - Blossom Hill, nie mówiąc już o korzystnych cenach.

- salon BJ w Wejherowie - suknia przepiękna, dobrze i dokładnie uszyta. Wszyscy byli zachwyceni.

- kwiaciarnia "Bukiecik" w Sopocie na ul. B. Monte Cassino (niewielka po lewej stronie, pomiędzy kościołem św. Jerzego, a przejściem podziemnym pod SKM). Koniecznie trzeba rozmawiać z właścicielem, który ma bardzo dużo pomysłów, potrafi doradzić jakie kwiaty brać, a jakich nie brać na daną pogodę, kompozycje, a nawet takie szczegóły jak sposób zamocowania kwiatów na samochodzie. Przystępna cena, dogodna forma i termin odbioru, a przede wszystkim kwiaty bardzo trwałe. Bukiet dotrwał do poślubnej sesji, która odbyła się 3 dni po ślubie.

- skrzypaczka Agnieszka Sowa - co tu dużo mówić - bardzo ładnie upiększyła ceremonię ślubną. Dobrze zgrana z organistą. Nie potrzebowała żadnej próby. Bez problemu poradziła sobie z zaproponowanym przez nas repertuarem.

Mamy nadzieję, że to co tutaj napisaliśmy pomoże komuś podjąć decyzję odnośnie przygotowania ślubu.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dostaliśmy film i możemy z czystym sumieniem polecić p. Bogusława Manińskiego:-)
szczęścia dużo życzę :D
Gratulacje!! ;)
Dziękuję Wam dziewczynki za zyczenia:-)

Co do limuzyny to nic nie wiem nt. żeby była wystawiona na sprzedaż....U nas wszystko przebiegało, tak jak miało. Dekorację sami załatwialiśmy tj. poprosiliśmy Pana żeby podjechał do naszej wybranej kwiaciarni i tam mu ustroili. Jak znajde czas to wyślę zdjęcia.
Gratuluje i szczescia zycze!!!
Gratulacje
Gratuluję

zyczę szczescia i miłości :) gratuluję :)
serdeczne gratulacje!
Wszystkiego NAJ!!!
"Za dużo nie będę się rozwodzić"

nonono, dopiero ślub był! ;)

Gratuluję :)
gratuluje:) spełnienia marzeń :)

kosmisia- też mamy limuzyne od P.Andrzeja. No i rowniez nie mamy zadnej umowy... boje sie z ta limuzyna bo podpbno ma ja wystawiona na sprzedaż :| takie byly sluchy i nie wiem co robic.. moze chociaz umowe o dzielo? Podeslesz mi na maila zdjecia udekorowanej limuzyny?:)) lina332@wp.pl

Wszystkiego najlepszego!
Gratulacje !!!
gratulacje!!!!!
wszystkiego naj!!! gratulacje :)
wszystkiego naj naj naj... na nowej drodze zycia :)
gratulacje:)
gratulacje :)
Gratulacje, wszystkiego naj!:)
do góry