Widok

Renault 19

Dzięwiętnastka pojawiła się na rynku w 1988 roku i od razu zyskała uznanie kupujących nie tylko we Francji, ale również i w Europie, nawet pomimo kiepskiej opinii, jaką miały poprzednio produkowane auta. Podczas okresu produkcji wprowadzano wiele zmian w modelu podstawowym (w 1992 roku przedstawiono facelifting), a we wrześniu 1995 roku zastąpiono '19' modelem Megane.Nadwozie '19' w 1988 roku ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

1.7(73km) 563tys!!!!

auto pali mieszanie ok 10, gazu po trasie zejdzie do 8 a w miescie potrafi jak zresztą wszystkie inne marki... bez sensu porownywac do audi czy mercedesa z tych samych lat tylko konkurencji na tle ktorej wypada bardzo dobrze i jest dosc przestronna i komfortowa (do golfII). czytajac rozne fora stwierdzam fakt ze kkazdychwali swoje i gdzie nie poczytamy kazdy zachwala. zeby cos powiedziec nalezy pojezdzic troche nie tysiac km jak niektorzy ktorzy za przeproszeniem gow.. wiedza i miec porownanie np: w porownaniu do poloneza czy cc ktorym jezdzilem wczescniej jest to auto bardzo komfortowe(ma nawet wspomaganie!!) i szybkie swietnie czyma sie na zakretach a tylni most nie wyje... ja mam audi 100 c4 2.6 reno jest jak to wiadomo troche nizszej klasy jednak codziennie robie ok 250 do 400km i po prostu reno jest bezawaryjne i tanie w eksplatacji(audi nie ma gazu) zawieszenie nie jest znowu takie slabe jak narzekaja wszyscy no ale jak tos kupi wachacz ze sworzniem i tulejami nowy za 60 zl to jak on m,a cos wytrzymac?? i pozniej mowi zawieszenie zlom ja kupuje uzywki wachacze z megan anglik fabryczne i jest dlugo spokoj zreszta co bede pisal jesli i tak wiekszosc przed kupnem siega osob ktore niedawno nabyly i tyle samo wiedza... dodam jeszcze jedno ata ktore maja powyzej 300tys km na sprzedaz sa niezauwazalne 280 musi byc juz po remoncie no bo jak albo 180tys i juz na oleju mineralnym i bierze.. moj bedzie mial niedlugo 600 i siekreci bez roboty, 12 lat zagazowany przy silniku tylko sprawdzam zawory co ok 30 tys swiece przewody no na oleju do 14 tys shell plus 10w40(miedzy wymianami do 4l dolewam ane nie zakatuje mineralnym zreszta przyb tym przebiegu to normale niektore 200tys i wiecej gesciejszego) niestety blacha to porazka moj z hiszpani nie francji i dlatego chyba.,.. progowmnie ma a haku nie ma do czego zamontowac 94 rok!!

R19 1.7 GTS (74KM) + LPG

Witam posiadam moje autko od 3 lat i wymieniam tylko części eksploatacyjne. Pół roku temu założyłem gaz i spalanie w mieście utrzymuje się poniżej 10l/100km za to na trasie jadąc z prędkościami do 140km/h autko spaliło 7.5l gazu na jednym z postów była mowa o słabych osiągach i faktycznie autko z tym silnikiem ma problem z rozpędzeniem się powyżej 140km/h co najciekawsze problem ten znika gdy temp. powietrza spada poniżej 5 stopni auto dostaje nowy oddech i uzyskanie prędkości rzędu 170km/h nie stanowi już żadnego problemu ;]

ojoj... to smutne

hej mam pytanko jak włacza sie podgrzewanie przednich foteli pozdrowionka i z gory podzienkowania

niezastapiony

Posiadam ten samochod w Turbo dieslu od 20 lat i moja milosc do niego nie ustaje, przeszedl ostanio maly tuning i remont generalny ale nigdy nie zawiodl na trasie, linia ponad czasowa i super udana konstrukcja, ktora latwo i tanio naprawic. Po zainstalowaniu wudechu przelotowego i wyprowadzeniu wyizolowanego intercoolera na maske uzyskalem ponad 100 km i z mala masa tego samochodu mozna sie scignac spokojnie z wieloma autami.

witam mam renie 1.8 benz gaz autko jest super mój tata tez ma taka i jest ok tylko mam pytanko jak sie włącza podgrzewanie siedzeń nie moge do tego dojsc z gory podzieńkowania pozdrowionka

witam autko jest super podoba mi sie jazda tym sprzetem to super autka moj szwagier ma audi a 4 kiedys przystartowal bez szans nie ma jak renia moja zona nie chce innego auta pozdrowionka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak podniesc moc silnika

Witam. Mam renie 1.7 /75 km z1993 r i chcialbym sie dowiedziec jak mozna w prosty i nie drogi sposob podniesc moc silnika i zeby mu to nie zaszkodzilo. Prosilbym o pomoc. Email leniwiec124@o2.pl

heja

zarąbista drezyna tez mam 1.9 d

dobre autko

Witam,posiadam babcie renie z 91r.została sprowadzona z niemiec 1721ccm,75KM,GTS,3drzwiowa.Jest to golas,bez wspomagania i innych udogodnień,ma przejechane 240tyś. i mam ją już 7 lat.Oczywiście troche w nią włożyłem przez te lata tzn:rozrząd,klocki hamulcowe,sprzęgło,tłumiki no i płyny eksploatacyjne i opony.Nie jestem wymagającym kierowcą więc dla mnie autko jest superanckie,zawiezie gdzie trzeba i nie zawiedzie.Prawdą jest że ma delikatne przecieki na silniku,tył ma miękki i belke do regeneracji,i nagrzewnica przytkana ale to są częste mankamęty reni.Ale jeżeli miałbym zmienić auto,to też kupiłbym renie,najchętniej19,szkoda że już ich nie produkują,bo to naprawde wygodne autko i nie drogie w eksploatacji

reno 1.4energy

Witam ja mam już trzcie reno 19 z silnikiem 1.4 dwie pierwsze miałem na gaźniku teraz mam na wtrysku i niezamieniłbym tego auta na żadne inne zuwagi na małe spalanie komfort jazdy itp jedyną wadą to jest chyba zbyt miękkie zawieszenie ale niezamienie tego autka na żadne inne imam zamiar pojeździc nim jeszcze pare latek

renia

mam renie od roku jest to rocznik 94, dostałem w spadku po wuju jezdze tym autem z przyjemnoscia. wlozylem troche pieniazkow w nia ale nie chce innego auta jak mam siedziec w tych nowych autach na twardych siedzeniach i na twardym zawieszeniu to wole moja kochana renie. jak to moj kolega stwierdzil wsiadajac pierwszy raz do reni ''siedzenia ja w samolocie'' pozdrawiam

renia

mam renie 19 z silnikiem 1,4 GTR mam ja miesiac i zamontowalem gaz na gazie pali 9,5l na 100 cyklem mieszanym.
do tej pory wymienilem tylko lewarek skrzyni biegow bo sie zepsul.
i cos mi w tylnich amorach piszczy jak wjade na dziure ale dalej jezdze bo niewiem co to :D
komfort jazdy super. duzo miejsca pomimo butli z gazem. fotele wygodne przod i tyl. regulowana kierownica fotel od kierowcy mozna dac wyrzej nizej a nie jak w innych autach ze siedzi sie wysoko tu mozna wysoko i nisko jak w "L"
duzo miejsca w silniku mozna dojsc do wszystkiego a nie jak w fiatach trzeba myslec godzinami jak to wykrecic...
i mam takie pytanie przyokazji bo mi na benzynie najwiecej jechala 170km/h a na gazie nie wiecej niz 140km/h czy to normalnie?? i jezdze nie moge zejsc nizej niz 2tys obrotow bo wtedy ja muli i sie wolno zbiera....
gaz nowy na gwarancji ale niewiem czy mam jechac by to zrobili czy tak ma byc???

rostanie

mam renie 19.1993 i ogulnie jestem z niej zadowolony morze robic za plug i lawete morze wytszymac tylko szfankuje cos przy odpalaniu ajerzdze na gazie poradzcie co robic

Super auto

Renówka 19 silnik 1,7 rok 1991 styczeń jestem bardzo zadowolony 180 tyś nigdy mnie nie zawiódł przeglądy przechodzi bez problemu mam go 8 lat tylko nasze drogi mają dużo do życzenia
do góry