Widok
Restauracja 'Piaskowa' w Tczewie
Kochane!
Pamietacie za pewne ze planowalam slub w osrodku 'Laczpol' w Lapinie. Dzisiaj wszystko mi sie odwrocilo o 180 stopni.... zarezerwowalam termin wlasnie w tej restauracji (patrz temat). Chyba skusila mnie cena:)
Teraz tak sie zastanawiam czy aby na pewno dobrze zrobilam.
Czy ktoras z Was miala, a moze planuje tam swoje wesele? Wydawalo mi sie ze gdzies sie natknelam na watek o wlasnie tym lokalu ale jakos nie moge go teraz znalezc.
Jak zawsze bede wdzieczna za kazde slowo.
Pozdrawiam serdecznie,
falka777
Pamietacie za pewne ze planowalam slub w osrodku 'Laczpol' w Lapinie. Dzisiaj wszystko mi sie odwrocilo o 180 stopni.... zarezerwowalam termin wlasnie w tej restauracji (patrz temat). Chyba skusila mnie cena:)
Teraz tak sie zastanawiam czy aby na pewno dobrze zrobilam.
Czy ktoras z Was miala, a moze planuje tam swoje wesele? Wydawalo mi sie ze gdzies sie natknelam na watek o wlasnie tym lokalu ale jakos nie moge go teraz znalezc.
Jak zawsze bede wdzieczna za kazde slowo.
Pozdrawiam serdecznie,
falka777
Hej
Bylismy na weselu w Piaskowej w te swieta.
Było ok. Jedzenia dobre ,obsługa dobra, ładny wystrój, dobra akustyka,szatnia możłiwośc wynajecia pokoju- dla mlodej pary podobno ze zniżka.
Parking nawet duży, klimatyzacja, szef lokalu wita mlodych wreczajac dwa białe zywe gołebie i mlodzi je wypuszczaja( numer dobry bo i tak te gołebie do niego wróca :) )
Jedynie mozna bylo sie przyczepic do słabszego donoszenia wódeczki i napojów na stoły ( nie to zebysmy tak pili :) ale do tej roli warto zaangazowac kogos z rodziny.
sala najlepiej na okolo 95 osób bo już potem jest lekki scisk.
reasumując -w skali 1-10 dajemy 9.
Bylismy na weselu w Piaskowej w te swieta.
Było ok. Jedzenia dobre ,obsługa dobra, ładny wystrój, dobra akustyka,szatnia możłiwośc wynajecia pokoju- dla mlodej pary podobno ze zniżka.
Parking nawet duży, klimatyzacja, szef lokalu wita mlodych wreczajac dwa białe zywe gołebie i mlodzi je wypuszczaja( numer dobry bo i tak te gołebie do niego wróca :) )
Jedynie mozna bylo sie przyczepic do słabszego donoszenia wódeczki i napojów na stoły ( nie to zebysmy tak pili :) ale do tej roli warto zaangazowac kogos z rodziny.
sala najlepiej na okolo 95 osób bo już potem jest lekki scisk.
reasumując -w skali 1-10 dajemy 9.
Arek i Marta
Ja mam wesele w "Piaskowej" 9 czerwca. Lokal poleciła mi moja znajoma z pracy, która w zeszłym roku miała tam wesele - była zachwycona i jej goście też, a dodatkowo cena konkurencyjna. Sale są bardzo ładne, przestronne i dopiero co po remoncie. Obok jest hotel, w którym można przenocowac do 26 osób.
Właściciel pan Piotr Rezmer jest profesjonalistą w każdym calu:-) a do tego jest bardzo miły i serdeczny i naprawdę potrafi doradzić:-).
Jak bylismy podpisywac umowę poczestował nas róznymi zakąskami, które podaje na weselach oraz ciastami - wszystko było wysmienite.
Więcej będę w stanie powiedzieć dopiero po weselu, ale z tego co do tej pory słyszałam miejsce jest naprawde warte polecenia.
Właściciel pan Piotr Rezmer jest profesjonalistą w każdym calu:-) a do tego jest bardzo miły i serdeczny i naprawdę potrafi doradzić:-).
Jak bylismy podpisywac umowę poczestował nas róznymi zakąskami, które podaje na weselach oraz ciastami - wszystko było wysmienite.
Więcej będę w stanie powiedzieć dopiero po weselu, ale z tego co do tej pory słyszałam miejsce jest naprawde warte polecenia.
to mam nadzieje ze sie z nami podzielisz swoja opinia juz po :)
powiesz czego nei dopilnowalas i co nei wyszlo tak jak powinno
ja poki co rozmawialam na razie tylko z p.Basia - ale mam do niej duuuuze zaufanie
kiedy podpisywaliscie umowe? znaczy sie - na ile przed weselem?
a, w kwestii noclegow - p.Basia mowila ze do 29 osob ?!
wynajmujesz tez pokoje w ekonomiku?
powiesz czego nei dopilnowalas i co nei wyszlo tak jak powinno
ja poki co rozmawialam na razie tylko z p.Basia - ale mam do niej duuuuze zaufanie
kiedy podpisywaliscie umowe? znaczy sie - na ile przed weselem?
a, w kwestii noclegow - p.Basia mowila ze do 29 osob ?!
wynajmujesz tez pokoje w ekonomiku?
Na pewno się podzielę swoimi wrażeniami:)))
My bedziemy tam mieli wesele na 120 osób. Byłam tam raz na sali przygotowanej własnie na tyle osób i uważam, że to tak w sam raz:). Umowe podpisywalismy w zeszłym roku w kwietniu, dalismy 200 zł zaliczki. Co więcej umowe napisalismy my, a własciciel naniósł na nią swoje poprawki i dopiero wtedy ją podpisaliśmy, więc mamy w niej zawarte wszystko to, co chcieliśmy.
Odnosnie hotelu to mogłam sie pomylić, bo nie pamiętam dokładnie ile tam jest miejsc, ale wynajelismy cały hotel.
A w którym ekonomiku wynajmujesz jeszcze pokoje? Właśnie zastanawiałam się, czy sa w pobliżu jeszcze jakieś miejsca noclegowe.
My bedziemy tam mieli wesele na 120 osób. Byłam tam raz na sali przygotowanej własnie na tyle osób i uważam, że to tak w sam raz:). Umowe podpisywalismy w zeszłym roku w kwietniu, dalismy 200 zł zaliczki. Co więcej umowe napisalismy my, a własciciel naniósł na nią swoje poprawki i dopiero wtedy ją podpisaliśmy, więc mamy w niej zawarte wszystko to, co chcieliśmy.
Odnosnie hotelu to mogłam sie pomylić, bo nie pamiętam dokładnie ile tam jest miejsc, ale wynajelismy cały hotel.
A w którym ekonomiku wynajmujesz jeszcze pokoje? Właśnie zastanawiałam się, czy sa w pobliżu jeszcze jakieś miejsca noclegowe.
w takim razie wy macie te duza sale - ja bede miec mala - na 80 osob
mi p.Basia powiedziala ze wlasciciel wynajmuje - jesli sie chce - znaczy sie posredniczy w wynajeciu pokoi w szkole ekonomicznej - z tego co ja zrozumialam
ale ja jestem z gdanska to sie nie znam :)
mi p.Basia powiedziala ze wlasciciel wynajmuje - jesli sie chce - znaczy sie posredniczy w wynajeciu pokoi w szkole ekonomicznej - z tego co ja zrozumialam
ale ja jestem z gdanska to sie nie znam :)
ponoc juz mieli miec jakies przygotowane menu - bo jak bylam tam miesiac temu to jeszcze bylo zeszloroczne
ja sie cos nei moge zebrac w sobei i wybrac do tego tczewa :(
a gdzie slubujecie? w gdansku czy w tczewie?
i jaka kapele macie na wesele?
ja sie cos nei moge zebrac w sobei i wybrac do tego tczewa :(
a gdzie slubujecie? w gdansku czy w tczewie?
i jaka kapele macie na wesele?
bo wlasnie to jest to czego chyba bedziemy chcieli uniknac
bo gosci najpierw trzeba dotarabanic do noclegow
potem zabrac do gdanska na slub
i w droge powrotna - do tczewa na wesele
kurka, za duzo tego kombinowania
z drugiej strony - co jak co - ale w gdansku jest wiekszy wybor kosciolow
ehh
bo gosci najpierw trzeba dotarabanic do noclegow
potem zabrac do gdanska na slub
i w droge powrotna - do tczewa na wesele
kurka, za duzo tego kombinowania
z drugiej strony - co jak co - ale w gdansku jest wiekszy wybor kosciolow
ehh
My robimy tak:
1. W Tczewie załatwiamy nocleg tylko dla tych gości, którzy są "przyjezdni", wszyscy z Gdańska i okolic będą spali w swoich domach.
2. Wszyscy przyjeżdzają w dniu slubu, więc przygotowania, przebranie się itp bedą mieli załatwione w domach naszej rodzinki
3. Po slubie wsiadają w swoje samochody i jada za autokarem do Tczewa.
Tam nocują aż do poprawin, więc każdy kierowca będzie mógł sobie na weselu wypić :)
4. A goście z Gdańska spod Kościoła będą zabrani autokarem do Piaskowej a w nocy rozwożeni busami do domów.
Trochę zamieszania i obawiam się, że może to nie wyjść tak fajnie ale zobaczymy.
1. W Tczewie załatwiamy nocleg tylko dla tych gości, którzy są "przyjezdni", wszyscy z Gdańska i okolic będą spali w swoich domach.
2. Wszyscy przyjeżdzają w dniu slubu, więc przygotowania, przebranie się itp bedą mieli załatwione w domach naszej rodzinki
3. Po slubie wsiadają w swoje samochody i jada za autokarem do Tczewa.
Tam nocują aż do poprawin, więc każdy kierowca będzie mógł sobie na weselu wypić :)
4. A goście z Gdańska spod Kościoła będą zabrani autokarem do Piaskowej a w nocy rozwożeni busami do domów.
Trochę zamieszania i obawiam się, że może to nie wyjść tak fajnie ale zobaczymy.
no tak ale po takim grilku trzeba posprzatac to raz
dwa - trzeba zarelko przygotowac, podgrzac, podac itp itd
trzy - chcialabym na poprawiny zaprosic rowniez i inne osoby ktore nei beda na weselu
sceneria ogrodu jest fajna tylko kurna nie bedzie mi sie chcialo kolo tego skakac
a zdrugiejs trony - znow to samo miejsce (piaskowa) tez srednio - nei wsztyscy beda chciali znow tam pojechac
hmmm
dwa - trzeba zarelko przygotowac, podgrzac, podac itp itd
trzy - chcialabym na poprawiny zaprosic rowniez i inne osoby ktore nei beda na weselu
sceneria ogrodu jest fajna tylko kurna nie bedzie mi sie chcialo kolo tego skakac
a zdrugiejs trony - znow to samo miejsce (piaskowa) tez srednio - nei wsztyscy beda chciali znow tam pojechac
hmmm
Witaj..musze Ci powiedziec,że masz świetna orkiestre..TY jak i Twoi goscie beda na pewno zadowoleni i wybawieni do ostatnich sił:)..wybor restauracji??nie pozostaje mi nic innego jak tylko pogratulowac trafnego wyboru!! najlepsza restauracja!! sama mialam tam wesele na tej mniejszej salce..bylo super..klima..oswietlenie..super..rewelka
MiA ja tez bede miala 80 osob. nie uwazasz ze ta mniejsza sala moze byc za mala? Ja chyba wolalabym ta wieksza.... w koncu lepiej zeby bylo przestronnie niz za ciasno.... hmmm...
Ciasto tez bede brala od nich. Nie bylam pewna ale teraz jestem:)
Ja rowniez slubuje w kosciele w Tczewie (KOsciol p.w. Podwyzszenia Krzyza Swietego). bardzo ladny. Taka miniatura katedry w Pelplinie (nie wiem czy widzialyscie). Pieknie i 'dlugi wybieg' ;)
Co do kapeli to jeszcze nie wybralam...myslalam o Zespole BEST. Co o nim myslicie?
A ten zespol DT z Tczewa to w jakim skladzie wystepuje? jakie instrumenty? i ile 'biora'? :)
Ciasto tez bede brala od nich. Nie bylam pewna ale teraz jestem:)
Ja rowniez slubuje w kosciele w Tczewie (KOsciol p.w. Podwyzszenia Krzyza Swietego). bardzo ladny. Taka miniatura katedry w Pelplinie (nie wiem czy widzialyscie). Pieknie i 'dlugi wybieg' ;)
Co do kapeli to jeszcze nie wybralam...myslalam o Zespole BEST. Co o nim myslicie?
A ten zespol DT z Tczewa to w jakim skladzie wystepuje? jakie instrumenty? i ile 'biora'? :)
mi sie ta duza sala nei podoba - wole te mniejsza, ma jakis taki klimacik :)
jest romantyczna
czesc ciast biore od nich - w sumei to sie dowiedzialam ze sa w menu - ale moze sie cos zmeinialo albo kazdemu mowia jak chca
zalezy mi na czyms specjalnym jesli chodzi o tort bo ja nei chce tortu ;) a p.Basia powiedziala ze nei ma problemu - da rade zrobic :)
reszte ciast tez od nich
natomiast chce jeszcze dokupic tak ze 2-3 torciki dla tych co to pewnie uwazaja ze wesele bez trortu to nie wesele :)))
jest romantyczna
czesc ciast biore od nich - w sumei to sie dowiedzialam ze sa w menu - ale moze sie cos zmeinialo albo kazdemu mowia jak chca
zalezy mi na czyms specjalnym jesli chodzi o tort bo ja nei chce tortu ;) a p.Basia powiedziala ze nei ma problemu - da rade zrobic :)
reszte ciast tez od nich
natomiast chce jeszcze dokupic tak ze 2-3 torciki dla tych co to pewnie uwazaja ze wesele bez trortu to nie wesele :)))
oj no faktycznie wszelkie ciotki i wujki starszej daty mogliby patrzec sie krzywo jakby tortu nie bylo:P
Ja bym chciala miec tort, ale nie taki z rozowo-zielonymi rozyczkami zrobionymi z cukru albo z marcepanu...chcialabym cos wyjatkowego, tylko gdzie szukac takiej cukierni? jest jakas taka w tczewie?
Ja bym chciala miec tort, ale nie taki z rozowo-zielonymi rozyczkami zrobionymi z cukru albo z marcepanu...chcialabym cos wyjatkowego, tylko gdzie szukac takiej cukierni? jest jakas taka w tczewie?