Widok

Restauracja kaszubska w Kosakowie - proszę o opinie.

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Interesuje mnie Wasza opinia na na temat w/w restauracji.Głównie chodzi mi o salę,jedzenie i obsługę.Czy uczestniczył ktoś w jakiejś uroczystości w tej restauracji?
Mama Maji (10 lat),Julianka (8 lat) i Marysi (5 lat)

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja uczestniczylam i bylo bardzo fajnie :) bedziesz zadowolona
image

do góry

image
DO GÓRY

image
bylam tam na weselu i powiem, ze jestem pod wrazeniem . Jedzenia bylo naprawde duzo, smaczne i ladnie podane. Obsluga tez niczego sobie wymieniali talerzyki z herbata i kawa lub innymi napojami tez nie bylo problemu. Ja Bawilam sie swietnie i nie moge narzekac na to restauracje.
A ja tam miałam wesele.. miałam wiele wąpliwości.. wiadomo.. chciałoby się aby ten dzień był idealny i jedyny w swoim rodzaju.. i szczerze ta Restauracja staneła na wysokości zadania.. i obsługa.. i sala wszystko rewelacja..
dzis jest poniedzialek a moja zona i ja jeszcze jestesmy pod wrazeniem. po prostu rewelacja, wszyscy nasi goscie takze byli zachwyceni. Re-we-la-cja.
a ja słyszałam ze menu 220 zl osoba + ciato owocoe i napoje no i wódka i że o 2 skonczylo sie jedzenie i goscie poszli do domu
ale to z poczty pantoflowej wiec ciezko powiedziec ile w tym prawdy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tam bylam na innej uroczystosci .... ale moge tezpowiedziec ze super jest i mozesz spokojnie tam wyprawiac wesele ..jedzonko super:)
a ja słyszałam dokładnie to samo co stały gość...może my znamy ta sama osobe co to opowaida :P
moze jedzenie dobre ale to oszusci biora na dzien probny nie placa mowia ze sie odezwa i tak sie slizgaja pytac za ile dzien probny
A widziales/las jak organizuja tam wesela?
nic nie smakuje obsługa taka sobie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
byłam w tej restauracji na weselu i stwierdzam, że jedzenie bardzo przeciętne i zwyczajnie podane. Obsługa kelnerów pozostawia dużo do życzenia. Ogólne warażenie nie najlepsze, zdecydowanie nie polecam tej restauracji na imprezy.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mialam tam wesele w czerwcu 2008r. Powiem szczerze ze wystroj sali przepiekny ale cala reszta pozostawia wiele do zyczenia.

Jako Panstwo mlodzi bylismy pomijani ze wszystkim, na naszym stole nie bylo nawet kieliszkow, dla mnie nie bylo kompletu sztuccow.. Kelnerzy chyba nie wiedzieli na czym polegala ich praca. Goscie suuuper zadowoleni, bo zespol nadrabial wszystkim.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
byłam teraz we wrześniu na weselu.jak większość uważam że ci panowie kelnerzy to powinni przejść szkolenie. chyba nikt nie nauczył ich obsługiwania klientów.szkoda mi pary młodej która za to musiała płacić.niech przyszłych klientów nie zwiedzie piękny wystrój sali.nawet pani szefowa tej sali nie umie się zachować. stoi w okienku w drzwiach do kuchni ,śmieje się, rozmawia z pracownikami - wygląda to jak komentowanie i ocenianie gości weselnych. naprawdę brak profesjonalizmu.niech nikt nie prosi przypadkiem o np. łyżeczkę- gdybym nie siedziała na krześle to wzrok kelnera by mnie powalił.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja byłam tam na weselu w czerwcu fakt sala piekna ale byłam glodna malo jedzenia marszczone serwety to kamuflowały,obsługa srednia długo sie czeka i zabierali szybko talezyki np.z moim kotletem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ja miałam tam wesele we wrześniu i mam całkiem inną opinię na temat restauracji. Na początku mieliśmy przesympatyczną niespodzianką od właścicieli, jedzenia było dużo i kelnerzy też sumiennie wypełniali swoje obowiązki. Następnego dnia nawet do nas dzwonili byśmy przyjechali po resztę jedzenia co została. Jak dla mnie wszystko wyszło bez zastrzerzeń
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mieliśmy tam ślub we wrześniu, nie polecam, kolejny raz chyba bym jej nie wybrała. Nie powiem wystrój sali był ładny naszym gościom się podobało ale pewnie dla tego że mieliślmy super zespół. Jedzienia no nie za wiele na paterach po kilka sztuk galaretki, cieniutkie plasterki łososia itd. Obsługa- chyba są tam za kare włascicielka chwaliła się że mają mężczyzn za kelnerów ale wogle nie znają się na robocie i nie przyjmują ani słowa krytyki. Jak stwierdziliśmy na samym poczatku że w niektórych miejscach nie nadążają z wymienianiem pustych butelek wódki to postawiali po trzy na raz. Co do pozostałości jedzeniowych po weselu to spodziewałam się czegoś innego. Byłam na weselu już w tym roku w innej restauracji w gdyni i z jedzenia otrzymali nawet sosy kompletnie wszystkie sałatki w końcu za to płacom. A my w restauracji kaszubskiej dostaliśmy tylko mięso i ciasta nic więcej poczułam się oszukana. Ahhh można było by opowiadać.... nie polecam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
kochani uważam że restouracja kaszubska nie tylko cudownie organizuje imprezy ale równierz jest to wspaniała praca z super ludzmi dziękuję dziękuję że mam tak wspaniałą pracę .Asiu tobie szczegulnie dziękuję.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Napiszę tak ..... Byłam w tej restauracji jako gość a konkretnie jako świadkowa Panny Młodej w sierpniu tego roku. Jedzenie przeeeeepyszne w ilości wystarczającej że tak to określę nie za dużo nie za mało ale wg.mnie i innych, jedzenie naprawdę smakowite i ładnie podane. Jednak to co mnie uderzyło to była słaba obsługa kelnerska o wszystko trzeba było prosić i nigdy ich nie było na miejscu tylko ,,doglądali".
Jednocześnie były dwa wesela więc może dlatego no ale to nie usprawiedliwia takiej postawy.
Drugą sprawą która mnie uderzyła było to iż wydali niesamowicie mało jedzenia po weselu choć dużo zostało ponieważ nie było tam poprawin zabieraliśmy jedzenie na drugi dzień po weselu zapakowali naprawdę znikome ilości choć naprawdę dużo zostało.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
NIE POLECAM .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam serdecznie.
Bylismy ze znajomymi w zeszłym roku na sylwestra .......Bardzo nie POLECAMY!!!!!!!!!!!!! Było tragicznie jeśli chodzi o jedzenie( Mało na stołach) widzę ,że menu na ten rok jest BARDZO PODOBNE!!!! Niech sie nikt nie nabierze na ich ofertę!! Byliśmy w 11 osób wiek 32-38 lat. Oszukali nas ze miał być Dj -oprócz orkiestry- dla tego się zdecydowaliśmy by tam pójśc- a gdy przybyliśmy na Sylwestra okazało sie ,że jest sama orkiestra grajaca do kotleta!!!
UNIKAJCIE JAK OGNIA TEJ IMPREZY!!!!
Pozytyw tylko dla kelnerów i kelnerek!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam serdecznie
My byliśmy grupą na walentynkach 15.02 w tej restauracji i tak beznadziejnie jeszcze nie było !!!to nasze 3 walentynki w tym lokalu ale w tym roku ostatnie czas zmienić lokal .W tym roku była orkiestra podobno wygrała plebiscyt droga do gwiazd w TVN ???porażka !!!nie ciekawie grali a przerwy jakie robili można spokojnie się zdrzemnąć....potem było koncert od 23.00 przez godzinę jakiś żart!!!!
Jedzenie można by powiedzieć o.k mamy porównanie z przed roku i dwóch lat było lepsze no ale....
Najlepsza jest pani która prowadzi rozliczenia ,może i to właścicielka tego lokalu???rok w rok nie zgadzają sie pani wpłaty przelewu za bal -żenada!!!a gdy się doszuka potwierdzenia to słowa przepraszam nie usłyszy się ,to jest bardzo drażniące !!!godzina balu uchodzi na wyjaśnieniach i poszukiwaniach nie ważne że każdy ma przy sobie potwierdzenie przelewu !!!Na pochwałę zasługuje jedynie obsługa czyli panowie kelnerzy mili, uśmiechnięci i bardzo kulturalni szóstka z plusem dla tych panów !!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam.
Byliśmy na walentynkach i zabawa była przednia. Super jedzenie, ładnie podane.. Na pewno nikt z nas nie wyszedł głodny. A co do imprezy to nogi bolały mnie przez 2 dni od tańców :P Polecam w 100%
Ja myślałam, żeby tam zorganizować imprezę, więc napisałam do nich maila, ale komunikacja z nimi totalnie leży. Na pierwszego mojego maila odpowiedzieli w ogóle nie na temat, więc wysłałam drugiego i na niego nie otrzymałam już żadnej odpowiedzi. Dla mnie odpada.
Zorganizowaliśmy w Restauracji Kaszubskiej przyjęcie weselne. Od samego wejścia byliśmy pod wrażeniem wyglądu sali, dekoracji stołów itp.
Co do jedzenia, od samego patrzenia na półmiski ślinka cieknie, wszystko wygląda i smakuje bardzo dobrze. Obsługa kelnerska profesjonalna i zawsze uśmiechnięta. Uważam, że warto zorganizować tam uroczystość. My na pewno tam wrócimy bo nie długo szykują się chrzciny :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mieliśmy wesele w tej restauracji i jesteśmy bardzo zawiedzeni.

Na umowie wstępnej należałoby wycenić co do złotówki każdy punkt umowy i nie dopuścić w żadnym razie do niedomówień, w innym wypadku teksty "do uzgodnienia" będą się zwracały przeciwko klientowi. Za wszystko co się dało zostaliśmy policzeni więcej niż nam obiecano lub dano do zrozumienia. OK, może faktycznie nieprofesjonalnie do tematu podeszliśmy.

Jeśli chodzi o samo jedzenie to bardzo dobre i wystarczająco, ALE...
Talerze z jedzeniem zabierane są za szybko. Obsługa nie pilnuje i nie zależy im na tym, aby goście mieli na talerzu jedzenie. W przypadku kiedy na przykład ciepłe danie jest niedojedzone, a gościa nie ma na swoim miejscu taki talerz jest szybko zabierany.

Kolejna bardzo ważna rzecz - pilnujcie alkoholu i wszystkiego co "wnieśliście" we własnym zakresie na przyjęcie. Wesele było 80 osobowe. Było 120 butelek wódki, 24 butelki wina. Oddano nam 10 butelek wódki i jedną butelkę wina. Dodam, że na 100% nie wypito tyle wódki ile się teoretycznie okazało. Wino różowe (mieliśmy trzy rodzaje) w ogóle nie zostało wystawione. Ciasta, przygotowane na wesele i poprawiny (których miało nie być w Restauracji Kaszubskiej) wróciło do nas może 2 pudełka (~5%), nie dostaliśmy ani jednego kawałka tortu weselnego. Dostaliśmy za to sporo ogórków kiszonych i konserwowych.

Generalnie o ile wygląd sali i jakoś jedzenia jest bardzo dobra to TRZEBA BARDZO UWAŻAĆ NA OSZUSTWA ze strony szefowej, bo wydaje nam się, że to jej decyzja jak z nami postąpić.

Szczerze nie polecamy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tez bedziemy mieli tam wesele i nam powiedziano, ze alkoholem zajmuja sie swiadkowie, lodowka jest do ich dyspozycji (na sali z grajkami) i to oni dokladaja alkohol, wiec nie rozumiem jak moglo twoje wino zostac nie postawione a pozniej nie dostalas go spowrotem? moze swiadek Ci zajumał skoro restauracja/kelnerzy sie tym nie zajmuja?
a co do zabierania talerzy, to zalezy jak sztucce ulozysz na talerzu... tym sugeruje sie kelner, ze posilek zostal juz 'zjedzony' przeciez nie kazdy je wszystko co sobie nalozyl...
witam, czy już odbyło się Wasze wesele w Restauracji Kaszubskiej? jeżeli tak bardzo proszę o opinię bo też mamy tam swoje wesele w niedługim czasie;)
A kiedy mieliście wesele?? W tym roku??
Zdecydowanie nie polecam. Zawłaszczono nazwę dobrego lokalu z lat poprzednich. Przyjazd do tego miejsca po kilkunastu latach to wielkie rozczarowanie. Zrobił się z tego wielki "kołchoz". Pustka, oczekiwanie na obsługę i podanie trwa 20 minut, mimo że w lokalu nie ma żywego ducha. W końcu otrzymujesz nie to co zamówiłeś. O imprezach "masowych: nie mam zdania. Klient indywidualny powinien omijać to miejsce z daleka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
To głównie restauracja na imprezy zorganizowane.. i na to stawiają.. klienci indywidualni w tym miejscu to nie był by najlepszy pomysł.. szybko by zgineli gdyby się tego trzymali.. a co do wygladu.. to ta rudera z przed 10 lat to nie to samo co teraz.. Ładnie, schludnie.. Czas oczekiwania 20 min na danie, to chyba nie tak żle.. chcesz zjeść szybko to jedź do Pana mc donalda
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może ma ktoś bardziej aktualne relacje na temat tej restauracji ?
My chcemy jechac w weekend na obiad. Sprawdzic sami kwestie smaku, obslugi iti a na koniec porozmawiac o weselu. Jesli oczywiscie nam sie spodoba. Jesli chodzi o komentarze narzekajace na obsluge, to jest proste rozwiazanie-nie czekac z napiwkiem do konca uroczystosci, a zachecic ich nim na jej poczatku. Z reszta zachowanie kelnera uzaleznione jest zachowaniem goscia. Jak gosc jest burakiem to kelner mily tez nie bedzie, a burak zawsze bedzie niezadowolony. Takie typy ludzi. Kazdy z nas jest taki. Wiec poprostu badzmy fajni i mili:-D

Ps. Jak dowiesz sie czegos wiecej o tym miejscu, to napisz prosze na maila: efta86@gmail.com
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Restauracja Kaszubska Kosakowo

Czesc,

Jesteśmy świeżo po Weselu wraz ze śniadaniem zorganizowanym w Restauracji Kaszubskiej i jesteśmy mega zadowoleni :) 01.05.2015

Jedzenie pyszne, duze porcje, obsluga w pełni profesjonalna a Pani Ania konkretnie podchodzi do tematu ! W menu za 160zł jedzonka wystarczyło dla wszystkich gości, a to co zostało ledwo zapakowaliśmy do auta:)

Pokoje dla gości - czyściutkie i w lepszym standardzie niż w niejednym hotelu !

Szukając kanajpy na wesele, trafilismy tez na negatywne komentarze - ale żaden z nich nie okazał się być prawdziwym !!

Serdecznie polecamy:) Świetnie miejsce na imprezę życia !

Pozdrawiamy
Świeżo upieczeni Państwo Młodzi
Ania i Marcin
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam, Wesele mieliśmy w restauracji Kaszubskiej 06.06.2015.Do dzisiaj jestem pełna zachwytu. Moment otwarcia sali ze stołami po przywitaniu Pary Młodej NIEZAPOMNIANY :D obawy, które miałam okazały się całkowicie bezpodstawne. Toalety w zupełności wystarczyły mimo, że wesele było na 106 osób. Jedzenie bardzo dobre, porcje duże, jedyne co można zmienić to prosić alby kawałki ciast podzielić jeszcze na połowę, ponieważ, te które mieliśmy na paterach były zdecydowanie za duże ;) Tort wyśmienity do dziś goście pytają z jakiej cukierni był :) płonąca szynka rozpływała się w ustach, można tak wiele wymieniać :) Pokoje schludne z pięknym widokiem na zatokę :) cóż więcej pisać GORĄCO POLECAM
My też jesteśmy zadowoleni z wesela :) Goście również, jedynie toaleta i pokoje to masakra...
Mieliśmy Wesele w w/w restauracji w wakacje tego roku. Powiem tak: Sala śliczna, pięknie przystrojona, jedzenie bardzo dobre, kelnerzy też dawali sobie dobrze rade. Jedyne ale najistotniejsze zastrzeżenie mam do Właścicielki! (...) Każdemu z naszych gości zarezerwowała pokoje 2osobowe, co do czego przyszło goście musieli spać w pokojach 6osobowych! Dzień po imprezie nie otrzymaliśmy praktycznie żadnego jedzenia, picia (zostało bardzo dużo, rano było już przełożone do 2 lodówki i szefowa powiedziała że to nie nasze.....) nawet szefowa nie chciała oddać nam kwiatów które otrzymaliśmy od gości pod kościołem. Nie polecam kontaktu z nią, tylko o ile to możliwe z kierownikiem...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry