Widok

Restauracja kaszubska w kosakowie

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie:)
chciałabym zasiegnąc opinii o Restauracji Kaszubskiej w Kosakowie... Wybraliśmy te sale na wesele, byliśmy tam w sobote na obiedzie i bardzo nam sie podoba:) Słyszałam tylko kilka opinii o włascicielach, że nie zawsze jest tak dokładnie jak sie umawiali... Proszę o pomoc...

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Autor: zuzka_jr 13-09-2006 11:45 wyślij odpowiedź

Chciałam zasięgnąć opinii na temat Restauracji Kaszubskiej w Kosakowie. Chcemy tam zorganizować nasze wesele, mamy juz nawet zarezerwowany termin, ale właścicielka jest osobą niezbyt kontaktową, wszelkie informacje trzeba było od niej wyciagać. Być może taki ma sposób bycia a dla nas najwazniejsze jest, aby w tym dniu było wszystko dobrze zorganizowane. Może byliście tam na jakimś weselu i możecie się wypowiedzieć na temat jedzenia i obsługi. Mamy jeszcze prawie rok, aby w razie czego zmienić wybór lokalu...

Re: Restauracja Kaszubska w Kosakowie
Autor: ślimac 24-09-2006 17:25 wyślij odpowiedź

Hej. Tez zastanawiamy sie nad zorganizowaniem tam wesela. Praktycznie juz sie zdecydowalismy. Jesli chodzi o nas, nie mielismy zadnego problemu w dogadaniu sie z wlascicielka. Ale nie o niej tutaj. Od osob, ktore byly tam na imprezach wiem, ze kobieta przygotowuje wysmienite jedzenie i mozna na niej polegac. Ciasta i torty tez sa bardzo dobre. Poza tym, imprezy sa bardzo dobrze przygotowane i zorganizowane, a w ustalaniu szczegolow nie ma problemu. Praktycznie jak sobie zazyczycie aby Wasze wesele wygladalo, takie bedzie. Pozdrawiam. Asia

Autor: Eltra 24-09-2006 22:20 wyślij odpowiedź

podajcie adres...

Autor: zuzka_jr 27-09-2006 08:56 wyślij odpowiedź

Trochę się uspokoiłam. Ja polegałam głównie na informacjach zamieszczonych na ich stronie, tj. na ich wieloletnim doświadczeniu. W ostatnią sobotę byłam ponownie (tym razem z moją mamą) zobczyć jak przygotowują wesele i znów było ładnie wszystko podane. Mojej mamie tez się podobało.

Adres: Kosakowo ul. Żeromskiego - numeru dokładnie nie znam, ale łatwo tam trafić, ponieważ jest to w "centrum" Kosakowa w sasiedztwie Urzędu Gimny i ośrodka zdrowia. Jadąc autobusem 105 lub 146 przystanek jest pod samą restauracją.

Autor: deerka 28-09-2006 10:47 wyślij odpowiedź

jakos nie moge znalezc strony, czy moglabys podeslac link?

Autor: zuzka_jr 28-09-2006 10:55 wyślij odpowiedź

Koleżanka Asia napisała mi adres www.restauracja-kaszubska.pl , ale ta strona jest chyba dopiero w budowie, choc jest zdjęcie jednej z sal. Ja na wizytówce mam adres Kawiarni Teatralnej którą Ci Państwo również prowadzą: www.kteatralna.a-vsp.com. Są tam jakieś zdjęcia potraw, które przygotowują.

Autor: andzia.79 22-03-2007 11:08 wyślij odpowiedź

Mam pytanko o cenę w tej restauracj..zanim tam pojadę to chciałbym znać choc przypuszczalny koszt,żeby na darmo nie jeździć .Jak mi powiedzą że 160zł to nie mam po co taki kawał jechać.....Tak samo było z Villą Eva cena do uzgodnienia a jak przyjechałam to się okazało że mnie po prostu nie stać i szkoda było fatygi. Prosze o pomoc!!!!!!! :-)

andzia

Autor: zuzka_jr 22-03-2007 15:53 wyślij odpowiedź

Koszt to 150 zł w tym są napoje (chyba 0,5l/os), ciasta i tort. Pani zapewnia także dekoracje stołów (kwiaty, świece, krzesła młodej pary chyba). Za poprawiny chcą 50 zł.

Od razu mówię, że ja mam mieszane uczucia w stosunku do tej kobiety i gdyby było więcej czasu to chyba bym zmieniła salę. A to dlaczego... Mam zrobioną rezerwację od września, ale w sobotę idę dopiero podpisać umowę. Jak rozmawialiśmy we wrześniu to miało być 140 zł wesele i 35 zł poprawiny. Wspomniała, że cena może ulec zmianie, jeśli pójdą w górę ceny (nie kojarzę aby jakieś wielkie podwyżki miały miejsce od września!). Jak byliśmy miesiąc temu to zdziwiona była, że tort miał być wliczony w cenie 140 zł, że cena na rok 2007 to 150 od os. Za pierwszym razem mówiła, ze na poprawiny dają to co zostało z wesela, a ostatnio, że robią wszytko na nowo dlatego taka cena.
Wniosek jeden - jeśli ktoś jest zainteresowany to niech od razu bierze potwierdzenie na papierze, bo za każdym razem ta kobieta mówi co innego.

Poniekąd sami sobie jesteśmy winni, że wtedy nie podpisaliśmy tej umowy, ale to z innych względów.

Autor: andzia.79 22-03-2007 22:27 wyślij odpowiedź

Dzięki za info .Z tego co słyszałam to umowa jest podstawą bo wszyscy potem zmieniają , no i ważne żeby czytać umowy BARDZO DOKŁADNIE bo mój kolega miał umowę ale nie doczytał że jak będzie mniej niż 60 osób to 1000 za sale ma dopłacić...a miało być 70 i po troszku sie wykruszyli do 55 ...więc koszta wzrosły. Pojadę i się o wszystko wypytam ..zwłaszcza o cenę bo chcę robić w maju2008 więc cena może wzrosnąć..

andzia

Autor: ketinka3006 23-03-2007 13:45 wyślij odpowiedź

dziewczyny nie polecam ! przede wszystkim cena zawsze inna, trudno się umówić na spotkanie- a jak już dojdzie do niego to pewnie i tak nic się nie dowiecie (żadnych konkretów), nawet przy zaliczkowaniu i prośbie określenia menu za daną kwotę nie ma się co spodziewać (no chyba że wystarczy wam stwierdzenie szefowej: "wszystko będzie jak trzeba..., proszę się nie martwić...) jednym słowem pewnie do samego końca nie wiecie za ile i co bedzie na waszym weselu, nie życzę tego ale powodzenia dla zainterewsowanych, żeby się wszystko udało, my na szczęście mamy już inne miejsce (o wiele ładniejsze) i bez stresu czekamy na ten dzień:)

Autor: ślimac 23-03-2007 14:00 wyślij odpowiedź

A ja powiem, ze sie dziwie. Ja rozmawialam z wlascicielka i bez problemu uzyskalam konkrente informacje. Pozniej (w celu sprawdzenia tychze informacji) wyslalam tam narzeczonego (tez chcial zobaczyc sale), dowiedzial sie tych samych rzeczy. Rodzice byli zarezerwowac termin, tez dowiedzieli sie tego samego. Nie rozumiem, skad u Was sie wziely takie problemy i tak rozbiezne informacje. A musze zaznaczyc, ze odstepy miedzy kolejnymi wizytami i rozmowami byly dosc spore.
Ja z rozmowy wyszlam z konkretnymi informacjami (a nie tekstami w stylu "wszystko bedzie jak trzeba"), umowa bedzie podpisana w maju. I najwazniejsze, aby wszystko w niej konkretnie zawrzec. Poza tym, slyszalam o wielu organizowanych tam imprezach i z zadna nie bylo problemow.

Autor: zuzka_jr 23-03-2007 14:21 wyślij odpowiedź

Wiesz Ślimak, mój kolega z pracy też rozmawiał z tą babką i wszystko było ok. Więcej dowiedziałam się od niego. Dlatego tak się tak napaliliśmy na tą salę. Przy pierwszej wizycie stwierdziłam, że może ma gorszy humor... Natomiast kolejne spotkania wyglądały podobnie....
Zarezerwowaliśmy kościół, orkiestrę itd. więc nie chcieliśmy zmieniać wyboru, bo inne sale były raczej porezerwowane na ten termin.

Autor: ketinka3006 23-03-2007 15:37 wyślij odpowiedź

slimac jeśli zamierzasz umowę w maju podpisać to życzę powodzenia i duużego szczęścia, jeśli cokolwiek będzie się zgadzało z tym co do tej pory ustalaliście słownie, moje doświadczenia z tą knajpą niestety o mały włos nie zmusiły mnie do odwołania imprezy (2 tygodnie stresu i szukania nowego lokalu na 5 miesięcy przed weselem to chyba nie jest normalna sytuacja (mimo rezerwacji na rok wcześniej i zaliczkowania )- nikomu tego nie życzę, na szczęście udało się znależć inną sale ale myślę ze będę miała nauczkę do końca życia, a nawiasem mówiąc to szefowa niby "profesjonalistka" ale nie zdaje sobie chyba sprawy ze wesele to poważna sprawa, którą trzeba "zapiąć na ostatni guzik" a nie martwić się co to będzie... moim zdaniem żenada i jeśli ma się tym zajmować w taki sposów (sama stwierdziła ze to dla niej dodatek do reszty poważnych inwestycji...) to życzę powodzenia zwłaszcza jej klientom

Autor: zuzka_jr 23-03-2007 14:02 wyślij odpowiedź

Ja prawdopodobnie w sobotę zobaczę umowę i będzie do niej załączone menu. Jak byliśmy sie dowiadywać to też za pierwszym razem nie powiedziała co jest w menu, nawet nie miała przykładowego! Dopiero jak rezerwowaliśmy to niemalże wymusiliśmy na niej, żeby chociaż słownie podała orientacyjne. NIE WIEM CO NAS POKUSIłO! Ale z drugiej strony w większości sal, które nas interesowały terminy letnie były zajęte. Trzymajcie za nas kciuki, żebym nie padła przed ślubem na zawał ;)))

Autor: ślimac 23-03-2007 14:05 wyślij odpowiedź

Hmmm, ja juz przy pierwszym spotkaniu bez problemu dowiedzialam sie, co bedzie w menu... Nie widzialam przykladowego, bo akurat wparowalismy tak nagle i o bardzo dziwnej porze... Ale nie o to chodzilo, informacje bez problemu zostaly udzielone, bez wymigiwania sie...

Autor: zuzka_jr 23-03-2007 15:50 wyślij odpowiedź

Najlepsze jest to, że moja koleżanka też rezerwowała u ich salę i taż wszystko było super. W ostateczności zrezygnowali ze ślubu (odłożyli na później). Więc nie wiem o co chodzi z tą babką...

Jak w zeszłym roku zaczęłam ten wątek, to prawie nikt się nie odezwał. W tym roku jeszcze raz poruszyłam temat i dostałam jedną odpowiedź z pozytywną opinią na ich temat.

Teraz i tak jest za późno dla mnie na zmiany. Jak coś będzie nie tak w dniu wesela to mój teść rozniesie tą budę ;)))))

Autor: ketinka3006 23-03-2007 15:58 wyślij odpowiedź

generalnie nie chodzi o to żeby się wymądrzać i oceniać ale o to żeby opisać swoje doświadczenia, i te złe i dobre (bo po to jest forum prawda!) czasem takie złe opinie nie muszą się wcale sprawdzić, ja akurat mam okropne więc ostrzegam, ale najważniejsze w tym wszystkim jest to, żeby doprowadzić do pisemnej umowy (z menu) bo to w tym przypadku stanowi problem :)

Autor: zuzka_jr 26-03-2007 08:16 wyślij odpowiedź

Słuchajcie, byliśmy w niedzielę w Restauracji i pierwszy raz wyszliśmy zadowoleni! Pierwszy raz zostaliśmy profesjonalnie obsłużeni. To chyba za sprawą tego, że jest nowa pani, która się zajmuje organizacją wesel. Rzeczowo i dokładnie nam wszystko wyjaśniała.

Ustaliliśmy już menu, ale znów wyjechaliśmy bez umowy. Pani ma przesłać mi na maila te menu z umową. Wydaje mi się, że oni troszkę grają z nią na zwłokę. Pani tłumaczyła się, że jeszcze z szefową są w trakcie jej redagowania, co mnie dziwi. Czy ludzie, którzy mieli tam wcześniej wesela nie podpisywali tej umowy??? W każdym razie pomijając umowę, troszkę się uspokoiłam. Na dodatek nasi znajomi idą tam w maju na wesele, więc nam zdadzą relację i w razie czego będzie jeszcze czas, aby zmienić ustalenia.

Autor: andzia.79 27-03-2007 10:42 wyślij odpowiedź

Hej powiedz mi ile ty płacisz mi babka powiedziała że są wolne terminy na ten i na przyszły rok od 160!! trochę mnie to zdziwiło liczyłam na maxa 150 na przyszły rok,tam sie tak szybko ceny zmieniają....???

andzia

Autor: zuzka_jr 27-03-2007 14:29 wyślij odpowiedź

Słuchaj, z tymi cenami to jest u nich różnie. Ja płacę 150, choć w zeszłym roku rozmawiałam o kwocie 140. W zeszłym roku była mowa o tym, że są w cenie ciasta i tort oraz napoje, w tym roku pani była zdziwiona, że takie były ustalenia, ale postawiłam na swoim i mam wliczone. Jak rozmawiałam z babka w połowie lutego to mówiła, że na ten rok jest cena 150. Sama więc nie wiem.

Nie chcę Ci zrażać, ale jeśli masz możliwość zarezerwowania innej sali i chcesz żyć bezstresowo to daj sobie z Kaszubską spokój.

Autor: andzia.79 27-03-2007 17:36 wyślij odpowiedź

zastanawiam się bo 160 bez tortu itp to trochę drogo, ale strasznie ciężko o jakąś fajną sale.Wszystko co w internecie wygląda fajnie, na żywo jest porażką...

andzia

hop dla agniecham

witam wszystkich...Wlasnie sie zaczytalam na temat restauracji kaszubskiej,poniewaz my bierzemy slub w sierpniu i wlasnie ta knajpke wybralismy na wesele...Miejmy nadzieje,ze nie bedzie z niczym problem,jak do tej pory....hehe..Bede mogal wiecej tu napisac w sierpniu,jak juz bedzie po...Moj znajomy robil tam wesele w styczniu tego roku.Stwierdzil,ze nie ma lepszego wyboru,takze sie podladowalam..POzdrawiam
Witam. Minęło już sporo czasu od ostatniego postu, ale w tym roku organizuję tam wesele i chciałabym się dowiedzieć nowości na temat Restauracji Kaszubskiej
image
image
może jednak ktoś dopomoże
image
image
ja mam tam w czerwcu wesele dam ci znak na maila jeśli go podasz jak bylo i czego unikac ewentualnie. tez jestem b. ciekawa jak bedzie ehhh
Jusiido podaje mojego maila aniulinnkak@o2.pl i życzę powodzenia Oby się wszystko udało w 100% :)
image
image
Czesc
Ja wesele mam w Kaszubskiej w sierpniu przyszłego roku i czytając opinie na forum zaczynam się denerwować i martwić- szczególnie odnośnie menu i dogadywania się z tą szefową o każdy szczegół, typu podanie kawy do ciasta, jak ktoś pisał wyżej. Latwo o niedopilnowanie takich szczegółow- WAZNYCH SZCZEGOLOW!!!

pozdrawiam
Czy ja mogłabym Ciebie, Jusiido prosić o twoje spostrzeżenia na maila? Podpisałam umowę z kobietą, ale nie omawialiśmy jeszcze dokładnie co wybieramy z menu, my zapomnieliśmy a kobieta też nic nie wspomniała (menu wybraliśmy z tych trzech dostępnych, tylko nie sporządziliśmy z kobietą tego "ostatecznego")

Podaję maila: m.m.mikucka@gmail.com

mam nadzieję, że odpiszesz!!!!!
Pozdrawiam
Hej mam pytanie jak udalo sie TWoje wesele w restUracji KAszubskiej podpisalam tam umowe wlasnie na wesele na 2014r. I szukm relacji od innych zeby sie nie stresowac niepotrzebnie
Może jednak ktoś coś wie o tej restauracji?
image
image
jestem po weselu w kaszubskiej. powiem tak. jedzenie bez zarzutu tylko zwróc uwagę na to czy wszytsko jest zgodne z menu. zażycz sobie podanie kawy do ciasta dla kazdego. poza tym sala super ładna, gosciom sie bardzo podobała. ogólnie spoko, jedzenia dużo i świeże. zupki ciepłe. właścicielka dość oschła, ale mozna ją przeżyć.cena warta świeczki. życzę powowdzenia i tak pięknego dnia i nocy jak ja (chodzi o pogode:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to gratuluję i dzięki za wieści o sali. Wiem wiem właścicielka jest taka ale ma miłą obsługę (z taką się do tej pory spotkałam)
image
image
czy są jakieś nowsze opinie ?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mieliśmy tam wesele w zeszłym roku i muszę powiedzieć, że sala piękna, obsługa miła, jedzienia dużo, ale niestety właścicielka nie zbyt przyjemna. Tak jak powyżej trzeba mocno postawić na swoim, żeby pani zrozumiała, gdyż ma swoją wizję. Ale tak to super.
Ja miałam tam wesele w tym roku, do czego mogłąbym sie pzyczepic to muzyka kóra poleciła mi włascicielka, pozatm bylo wszytko ok naprawde śliczny wystrój sali duzo jedzenia dobre i przedewszytkim cieple jesli chodzi o obiad. Polecam jak dla mnie bylo ok
Byłem tam gościem na Weselu w ubiegły weekend świetnie się bawiłem lokal bardzo ładny gdy odsłonili sale biel na sali az poraziła oczy wystrój ładny jedzenie ok, daleko tam nie mam więc wiem gdzie będe robił imprezy. Polecam.
Witam
Miałam tam wesele 3 tyg temu, sala bardzo duża przestrzenna ( miałam na dolnej na górze nie wiem jak jest) jedzenie dobre chociaz zjadłąm tylko obiad, ale moj mąż potrafi zjeśc i nie narzekał :) wystrój ładny w tonacji jaką sobie zarzyczyliśmy, obsługa męska. Moje wesele było udane takze nie mam sie do czego przyczepić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam zastanawiam się nad tą salą na wesele czy możesz zdradzić jakie są koszty za osobę na tej sali?
na stronie internetowej jest chyba 160 zł za os
Miałam tam Wesele w sierpniu tego roku wszytko ok jedzenie dobre obsługa przesympatyczna taki Wielki Pan kelner bardzo pomocny , troszke gorąco było chociaż klimatyzacja jest nie wiem moze to wina stresu co mi sie nie podobało to wieszaki na sali... Pozatym pozytywnie. Mogę polecic
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zgadza się ten Pan bardzo przemiły , jest tam na każdej imprezie.
A bylas tam moze na weselu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chciałam zrobić tam wesele ale po rozmowie z naburmuszoną właścicielką odechciało mi się, rozmawiała ze mną jakby robiła mi łaskę , że zorganizuję mi wesele
Kurcze dziwne bo dla mnie była bardzo miła i konkretna przedstawiła mi przykladowe menu , jak bedzie mniej wiecej wszystko wygladalo i dostajemy gratis cos od restauracji mialam3 opcje do wyboru. Szukam osob ktore mialy badz byly tam na weselu by zdaly mi relacje czy wszystko jest ok tak jak to przedstawila wlascicielka bo wiadomo kazdy swoje chwali.

Inne tematy z forum Kosakowo

Kuchnia na wymiar - cena - opinie (187 odpowiedzi)

Witam wszystkich ! :) chciałabym prosić o pomoc w wyborze firmy, która zrobi mi meble kuchenne na...

do góry