Widok

Restauracja myśliwska Św. Huberta

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy wiecie coś na temat tej restauracji? usytuowana jest na końcu jaśkowej doliny, ceny przystępne, okolica ok, ale jakoś nie do końca jestem do niej przekonana... Wszelkie opinie, sugestie mile widziane :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
może macie jakieś sugestie na temat harnasia, złotego ula, hotelu nadmorskiego - sala venezia, albo jeszcze czegoś innego na około 50 osób.... pilnie poszukuję czegoś na czerwiec przyszłego roku.... help!
Jeśli chcesz wydać 170-200 zł za osobę to polecam Hotel Opera...

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
ja ci polecam Restauracje "skarpowa" w Sopot Wyscigi -menu mozesz sobie sama ustalic-takie na jakie masz tylko ochote
jedzonko dobre i obsluga super

jak wejdziesz w moj watek 10.09.2002....to znjajdziesz tam jeszcze opinie innej osoby na temat tej restsuracji

ja polecam-jak cos Cie wiecej interesuje to pisz na maila
A moze restauracja Hipodrom w Sopocie, atmosfera super, jedzenie i obsługa podobno też.
My mamy tam 19.08.2006 na większej sali!
Powodzenia ;o)
Jako gość weselny (swoje wesele mam jeszcze przed sobą ;))mogę polecić hotel Szydłowski we Wrzeszczu - sala gdzie oragnizuje sie wesela znajduje się na pierwszym piętrze. Odnosnie wystroju sali - wysoki poziom. Odnosnie jadłospisu - rewelacja - polecam kaczkę ,łososia na ciepło, kurczak po meksykańsku i barszcz czewrony. Uwaga cenowo (to wiem od Państwa młodych tez całkiem nieźle (w tym był przepyszny tort no i oczywiście zimne przystawki i jeszcze inne dania gorące ).Nie jest wliczona obsługa kelnerska - ale naprawdę polecam tą restaurację.
Dzięki dziewczynki, myślałam o Holetu Opera ale cena korkowego (15zł) troche mnie zszokowała.. nie wspomniałam o najważniejszym... szukam czegoś z ładnym otoczeniem, najchetniej ogrodem, parkiem, lasem albo chociaż odrobiną zieleni :) romantyczna ze mnie dusza :)
Hmmm... myśmy tyle nie płacili :)) Trzeba rozmawiać, rozmawiać i rozmawiać, to są wspólne ustalenia, nie możesz przyjmować wszystkiego co ci powiedzą za ostateczność...

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
Więc ja polecam Ośrodek Wypoczynkowo Szkoleniowy Łapino koło Kolbud. Jest położony w lesie nad jeziorem. Piękna okolica, sympatyczna właścicielka, sala ładna i bardzo dobre opinie o tym miejscu. Niedaleko ośrodka jest także Hotel Venus - piękna sala, ciekawe menu ale opinie o hotelu zniechęcające. Pozdrawiam
a ja polecam gospode mysliwska "ostoja" w salinie - my tam robimy wesele na ok 80os i jestesmy zachwyceni okolica.
oczywiscie wszystko jest kwestia gustu ale kto pyta nie bladzi
image
Bylam tam na weselu latem, 3 lata temu. Wrażenie bardzo dobre, ładnie udekorowane stoły /wiem, ze tego dopilnowywala mama panny mlodej/, jedzenie tez niezle- mnie akurat nie pasowala tylko dziczyzna ale to przeciez rzecz gustu. Obsluga mila i sprawna /mama panny mlodej zazyczyla sobie tylko i wylacznie kelnerow - musze przyznac, ze to byl dobry pomysl - prezentowali sie swietnie/. Pomimo, iz wesele bylo dosc spore bylo duzo miejsca do tanczenia a w zwiazku z ladna pogoda swobodnie mozna bylo wyjsc i sie przewietrzyc lub poprostu porozmawiac w spokoju z dawno niewidziana rodzina. Osobiscie- polecam.
Dziękuję bardzo :) może faktycznie po udekorowaniu będzie się prezentować lepiej, bo niektóre elementy dekoracji troszkę kłują w oczy, trochę się obowiam jeszcze jednej rzeczy, sala bez klimatyzacji a wesele ma być w czerwcu... nie wiem czy nie będzie duszno... Kusząca jest cena, i możliwość przyniesienia własnego alkoholu i napoi. No zobaczę jeśli macie jeszcze jakieś opinie czekam z niecierpilwością :)
Nie martw sie, ze bedzie duszno - wesele na którym bylam też miało miejsce w czerwcu i do tego był to bardzo ale to bardzo ciepły i słoneczny dzien. Duszno nie było gdyż od strony ogrodu są dość spore drzwi, które były otwarte przez całą noc. W związku z tym nie czuło się duchoty. Do tego jeszcze zawsze można np otworzyć choć na chwilkę /gdy np orkiestra ma przerwę a goście jedzą/ drzwi od strony ulicy i zrobić jednominutowy przeciąg.

Nie myśl, że chcę Cię na siłę przekonywać - nie mam w tym żadnego interesu tylko .... sama jeszcze kilka dni temu byłam na etapie poszukiwań miejsca na wesele i wiem jak cenna jest każda, dosłownie każda uwaga czy rada. My już znalezliśmy, termin zaklepany ale cała reszta /kościół, fotograf, orkiestra/ jeszcze w powijakach.....
Trzymam kciuki i za Was i za nas!
Napisz jak się już w końcu zdecydujecie!

Powodzenia!

Liv
Dzięki za słowa otuchy :)
a mogę wiedzieć gdzie Wy planujecie swoje wesele?
przepieknie jest w palacu w leznie - wlasnie do 50 osob ( my chcemy na 100 i mamy problem).
jedno z bardziej ciekawych miejsc, jakie moglabym polecic na wesele do 70 osob to hotel i restauracja Krolewska - przy Muzeum Morskim, za Soldkiem. jedzenie bardzo dobre (mialam tam urodzinki), okna schodza prawie do samej motlawy...podjazd z fontanna...no i jest bardzo ciekawy widok na Zurawia, i cala nadmotlawska starowke...bardzo polecam

z miejsc stylowych : Willa Uphagena. Bardzo elegancko i ogrod.
z miejsc plenerowych, ale eleganckich (zadnej sciemy z wystrojem) - Kozi Grod na Kaszubach, przeszklone sciany i widok na stawek, zagajnik, trawke...slodko

ale to wszystko do 70 osob...czyli nie dla nas, ale Tobie polecam:))
aha! teraz sie konczy restaurowac Villa Baltica, na Emilii Plater w Sopocie, sala wlasnie na 50 osob, bardzo ciekawe polozenie, blisko morza, piekny dawny budynek (ostatnio byl w nim Dom Dziecka).
pozdrawiam i zycze jak najszybszego podjecia decyzji - z doswiadczenia wiem, ze po pol roku szukania zaczynasz tracic zapal i entuzjazm
julia

image
Hejka Julcia!
Dzięki za sugestie, pałac w Leźnie piękny... ale drogo niestety, podobnie Villa Uphagena (tu dodatkowo brak miejsca do tańczenia) :(
Czy w Królewskim ta sala nie jest za wąska? oglądałm na razie tylko w necie i może w rzeczywistości jest lepiej, muszę tam zaciągnąć mojego Miśka.
Czy wiesz coś może więcej o Villi Baltica? Jakie tam mają ceny itp?
Będę wdzięczna za wszelkie informacje :)
My wybraliśmy Kaszubską Strzechę, udało nam się wstrzelić w jedyny jeszcze wolny letni termin 16.09.2006 ....
Miejsce nas zauroczyło do tego stopnia, że nie przeraża nas nawet odległość od Gdańska /50 km/ i problemy logistyczne z tym związane /ślub w kościele w Gdańsku/.

Pozdrowienia!
a kiedy dokladnie slub? bo my 10 czerwca. i wesele w estragonie w Gdansku
julia

image
Planujemy 24.06.2006 choć to ruchoma data, jeśli znajdziemy jakąś fajną salę w innym terminie czerwcowym to ok :)

Inne tematy z forum Wesele

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

do góry