Widok
ja ci polecam Restauracje "skarpowa" w Sopot Wyscigi -menu mozesz sobie sama ustalic-takie na jakie masz tylko ochote
jedzonko dobre i obsluga super
jak wejdziesz w moj watek 10.09.2002....to znjajdziesz tam jeszcze opinie innej osoby na temat tej restsuracji
ja polecam-jak cos Cie wiecej interesuje to pisz na maila
jedzonko dobre i obsluga super
jak wejdziesz w moj watek 10.09.2002....to znjajdziesz tam jeszcze opinie innej osoby na temat tej restsuracji
ja polecam-jak cos Cie wiecej interesuje to pisz na maila
Jako gość weselny (swoje wesele mam jeszcze przed sobą ;))mogę polecić hotel Szydłowski we Wrzeszczu - sala gdzie oragnizuje sie wesela znajduje się na pierwszym piętrze. Odnosnie wystroju sali - wysoki poziom. Odnosnie jadłospisu - rewelacja - polecam kaczkę ,łososia na ciepło, kurczak po meksykańsku i barszcz czewrony. Uwaga cenowo (to wiem od Państwa młodych tez całkiem nieźle (w tym był przepyszny tort no i oczywiście zimne przystawki i jeszcze inne dania gorące ).Nie jest wliczona obsługa kelnerska - ale naprawdę polecam tą restaurację.
Więc ja polecam Ośrodek Wypoczynkowo Szkoleniowy Łapino koło Kolbud. Jest położony w lesie nad jeziorem. Piękna okolica, sympatyczna właścicielka, sala ładna i bardzo dobre opinie o tym miejscu. Niedaleko ośrodka jest także Hotel Venus - piękna sala, ciekawe menu ale opinie o hotelu zniechęcające. Pozdrawiam
Bylam tam na weselu latem, 3 lata temu. Wrażenie bardzo dobre, ładnie udekorowane stoły /wiem, ze tego dopilnowywala mama panny mlodej/, jedzenie tez niezle- mnie akurat nie pasowala tylko dziczyzna ale to przeciez rzecz gustu. Obsluga mila i sprawna /mama panny mlodej zazyczyla sobie tylko i wylacznie kelnerow - musze przyznac, ze to byl dobry pomysl - prezentowali sie swietnie/. Pomimo, iz wesele bylo dosc spore bylo duzo miejsca do tanczenia a w zwiazku z ladna pogoda swobodnie mozna bylo wyjsc i sie przewietrzyc lub poprostu porozmawiac w spokoju z dawno niewidziana rodzina. Osobiscie- polecam.
Dziękuję bardzo :) może faktycznie po udekorowaniu będzie się prezentować lepiej, bo niektóre elementy dekoracji troszkę kłują w oczy, trochę się obowiam jeszcze jednej rzeczy, sala bez klimatyzacji a wesele ma być w czerwcu... nie wiem czy nie będzie duszno... Kusząca jest cena, i możliwość przyniesienia własnego alkoholu i napoi. No zobaczę jeśli macie jeszcze jakieś opinie czekam z niecierpilwością :)
Nie martw sie, ze bedzie duszno - wesele na którym bylam też miało miejsce w czerwcu i do tego był to bardzo ale to bardzo ciepły i słoneczny dzien. Duszno nie było gdyż od strony ogrodu są dość spore drzwi, które były otwarte przez całą noc. W związku z tym nie czuło się duchoty. Do tego jeszcze zawsze można np otworzyć choć na chwilkę /gdy np orkiestra ma przerwę a goście jedzą/ drzwi od strony ulicy i zrobić jednominutowy przeciąg.
Nie myśl, że chcę Cię na siłę przekonywać - nie mam w tym żadnego interesu tylko .... sama jeszcze kilka dni temu byłam na etapie poszukiwań miejsca na wesele i wiem jak cenna jest każda, dosłownie każda uwaga czy rada. My już znalezliśmy, termin zaklepany ale cała reszta /kościół, fotograf, orkiestra/ jeszcze w powijakach.....
Trzymam kciuki i za Was i za nas!
Napisz jak się już w końcu zdecydujecie!
Powodzenia!
Liv
Nie myśl, że chcę Cię na siłę przekonywać - nie mam w tym żadnego interesu tylko .... sama jeszcze kilka dni temu byłam na etapie poszukiwań miejsca na wesele i wiem jak cenna jest każda, dosłownie każda uwaga czy rada. My już znalezliśmy, termin zaklepany ale cała reszta /kościół, fotograf, orkiestra/ jeszcze w powijakach.....
Trzymam kciuki i za Was i za nas!
Napisz jak się już w końcu zdecydujecie!
Powodzenia!
Liv
przepieknie jest w palacu w leznie - wlasnie do 50 osob ( my chcemy na 100 i mamy problem).
jedno z bardziej ciekawych miejsc, jakie moglabym polecic na wesele do 70 osob to hotel i restauracja Krolewska - przy Muzeum Morskim, za Soldkiem. jedzenie bardzo dobre (mialam tam urodzinki), okna schodza prawie do samej motlawy...podjazd z fontanna...no i jest bardzo ciekawy widok na Zurawia, i cala nadmotlawska starowke...bardzo polecam
z miejsc stylowych : Willa Uphagena. Bardzo elegancko i ogrod.
z miejsc plenerowych, ale eleganckich (zadnej sciemy z wystrojem) - Kozi Grod na Kaszubach, przeszklone sciany i widok na stawek, zagajnik, trawke...slodko
ale to wszystko do 70 osob...czyli nie dla nas, ale Tobie polecam:))
aha! teraz sie konczy restaurowac Villa Baltica, na Emilii Plater w Sopocie, sala wlasnie na 50 osob, bardzo ciekawe polozenie, blisko morza, piekny dawny budynek (ostatnio byl w nim Dom Dziecka).
pozdrawiam i zycze jak najszybszego podjecia decyzji - z doswiadczenia wiem, ze po pol roku szukania zaczynasz tracic zapal i entuzjazm
julia
jedno z bardziej ciekawych miejsc, jakie moglabym polecic na wesele do 70 osob to hotel i restauracja Krolewska - przy Muzeum Morskim, za Soldkiem. jedzenie bardzo dobre (mialam tam urodzinki), okna schodza prawie do samej motlawy...podjazd z fontanna...no i jest bardzo ciekawy widok na Zurawia, i cala nadmotlawska starowke...bardzo polecam
z miejsc stylowych : Willa Uphagena. Bardzo elegancko i ogrod.
z miejsc plenerowych, ale eleganckich (zadnej sciemy z wystrojem) - Kozi Grod na Kaszubach, przeszklone sciany i widok na stawek, zagajnik, trawke...slodko
ale to wszystko do 70 osob...czyli nie dla nas, ale Tobie polecam:))
aha! teraz sie konczy restaurowac Villa Baltica, na Emilii Plater w Sopocie, sala wlasnie na 50 osob, bardzo ciekawe polozenie, blisko morza, piekny dawny budynek (ostatnio byl w nim Dom Dziecka).
pozdrawiam i zycze jak najszybszego podjecia decyzji - z doswiadczenia wiem, ze po pol roku szukania zaczynasz tracic zapal i entuzjazm
julia
Hejka Julcia!
Dzięki za sugestie, pałac w Leźnie piękny... ale drogo niestety, podobnie Villa Uphagena (tu dodatkowo brak miejsca do tańczenia) :(
Czy w Królewskim ta sala nie jest za wąska? oglądałm na razie tylko w necie i może w rzeczywistości jest lepiej, muszę tam zaciągnąć mojego Miśka.
Czy wiesz coś może więcej o Villi Baltica? Jakie tam mają ceny itp?
Będę wdzięczna za wszelkie informacje :)
Dzięki za sugestie, pałac w Leźnie piękny... ale drogo niestety, podobnie Villa Uphagena (tu dodatkowo brak miejsca do tańczenia) :(
Czy w Królewskim ta sala nie jest za wąska? oglądałm na razie tylko w necie i może w rzeczywistości jest lepiej, muszę tam zaciągnąć mojego Miśka.
Czy wiesz coś może więcej o Villi Baltica? Jakie tam mają ceny itp?
Będę wdzięczna za wszelkie informacje :)