Widok
Rezonans gdzie najlepszy sprzęt?
witam czy ktoś informację gdzie jest najlepszy jakościowo sprzęt MRI? Nie chodzi już o cenę, niestety ostatni rezonans który miałam robiony nie dość, że został źle opisany, to jeszcze był niedokładny pod względem jakości. Chodzi o kręgosłup i głowę także potrzebuję jak najlepszego badania.
A gdzie miałaś robiony rezonans? Ja rok temu w UCK (gł. budynek przy Smoluchowskiego). Ostatnio płytkę oglądał neurochirurg i nie miał zastrzeżeń ani do jakości, ani do opisu. Akademia ma jeszcze jeden rezonans - w budynku nr 5 i właśnie ostatnio tam mnie zarejestrowali. Nie wiem, czy jest między nimi jakaś różnica
Tu trzeba rozroznic dwie rzeczy - jakosc wykonanego badania i sam opis. Najlepsze w PL sa rezonanse o natezeniu pola 3T. W trojmiescie z tego co wiem, o ile cos sie ostatnio nie zmienilo, sa tylko dwa takie - jeden ma UCK w starym budynku (ten w nowym jest slabszy) oraz Enel Med w Gdyni. Co do opisu mysle, ze lepszy bylby w UCK bo tam lekarze maja wieksze doswiadczenie z racji tego, ze UCK generalnie zajmuje sie ciezkimi przypadkami.
Oprócz dobrej jakości MRI, ważny jest również operator badania.