Widok
Odradzam
Byłam z dwójką dzieci sześcioletnich. Jeden syn obejrzał, drugi ocenił "nudny". Rodzice - weźcie poduszki. Film się wlecze, akcja jest poszatkowana na kilka dziwnych wątków, a główną część filmu zajmuje mędzenie papuziego teścia na zięcia i odwrotnie oraz bezsensownie rozbudowany wątek chorej relacji między szalonym kakadu i szaloną żabą trucicielką.
Bardzo fajną historią o przyjaźni i wytrwałości jest "Sarila" - warto zobaczyć.
Bardzo fajną historią o przyjaźni i wytrwałości jest "Sarila" - warto zobaczyć.
rio 2
odniosłam wrażenie że film podobny jest do "poznaj moich rodziców", gdy para przyjeżdża do domu jej rodziców a tatuś niezadowolony z wyboru córeczki usiłuje wepchnąć ja w ramiona partnera wybranego przez niego samego... dzieciom sie podobało bo film barwny, akcja żywa i z morałem nawet - ekologicznym, ale naciągany w przesłaniu dla dorosłych.
Film bardziej dla dziewczynek
Byłam z 8 letnią córką, której film bardzo się podobał! Dużo muzyki, tańca, feria barw i nawiązań np. do Romea i Julii, Hamleta, nawet do trwającego Mundialu ;-) ale wrażenia bardzo pozytywne, nie ma przemocy, wulgarności. Jedyna wojna, to był właśnie mecz między papugami. Natomiast 4-letni synek w większości się nudził. Chłopakowi potrzeba więcej akcji i mniej śpiewania ;-)
Niemniej jednak polecam jako familijny film. Pozytywny odbiór.
Niemniej jednak polecam jako familijny film. Pozytywny odbiór.