Widok

Rodzice chrezstni-kiedy poprosić??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jestem w 9 miesiącu ciąży.
Wiemy już kogo widzielibyśmy na miejscu rodziców chrzestnych.

Mam dylemat kiedy zapytać ich o to, ponieważ ew.matka chrzestna jest w ciąży (2 miesiące wcześniej niż ja). Nie chodzi mi tu o żadne przesądy-żeby był jasność.

Chodzi o samą organizacje-chciałabym zapytać już teraz(gdy moja dzidzia jeszcze w brzuchu) by w ogóle wiedzieć czy się zgodzi i porozmawiać czy chrzest miałby odbyć się przed tym jak ona urodzi czy po-żeby jej było wygodnie, a ja mogłabym się przygotować chociażby finansowo.

Z drugiej strony chyba nie ma takiego zwyczaju by prosić na chrzestnych gdy dziecko się jeszcze nie urodziło.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chrzestna juz jest, ale mamy problem z chcrzestnym i tez nie wiem kiedy go poprosic, chcemy rowniez przed narodzinami, aby byl przygotowany...

wiec rowniez podlaczam sie, kiedy prosic?
ja w 1 szej ciązy prosiłam jakos w 7 mcu

teraz prosilam w 8 mcu--nasza chzestna tez jest w ciązy w 4 mcu
Mojego męża kuzynka prosiła go na chrzestnego dla swojego dziecka, gdy była jakoś pod koniec 8 czy na początku 9 miesiąca ciąży...
a ja poprosze kiedy mała sie urodzi
U nas chrzestny wiedział, że kiedyś zostanie u nas chrzestnym zanim planowaliśmy dziecko z mężem. Chrzestna zostania na dniach poproszona.
U nas brat męża pewnie się domyśla, że go poprosimy... Moja siostra, którą chcę poprosić chyba nie, bo mam dwie siostry :D Ale pewnie za jakiś czas rozjaśnimy wszystkim sprawę :)
ja poprosiłam po narodzinach synka

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry