Widok

Rodzice dzieci z AZS?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Rodzice dzieci z AZS - są tu może jacyś?
SZukam porady w sprawie emolientów na atopowe zapalenie skóry dla 4 latka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

U naszego synka stosujemy żel do mycia 2w1 exomega, który jest bezpieczny dla dzieci już od urodzenia. Widać, że codzienne jego stosowania poprawia wygląd skóry i łagodzi świąd. To jest oczywiście dermokosmetyk, kupujemy go w aptece.
Najlepiej działa euceryna.

Przy atopowym zapaleniu skóry emolienty najlepiej się sprawdzają, my używamy profesjonalnych produktów. My używamy na całe ciało emolientowego balsamu Atoderm Intensive baume.

A polecicie jakieś terapie wspomagające?

Ja u małych dzieci zaczęłam stosować na lyzeczce oleju lnianego kilka kropel oleju z czarnuszki i dodatkowo tran. Obecnie dostają tylko olej z czarnuszki (ok. Pół łyżeczki i tran dla dzieci też ok. Pół łyżeczki, bo od alergologa mają też wit A+D, jak jesteśmy na wakacjach na wsi albo za granicą, to odstawaim przynajmniej witaminy, żeby nie przeholować, zazwyczaj wszystko wypisane powyżej odstawiam, a daję tylko leki na alergię). Zaczęliśmy stosować oleje ok rok wcześniej niż leki i była znacząca poprawa (w stanie skóry i duuużo mniejszej liczbie chorób dzieci żłobkowo przedszkolnych, zwłaszcza mniej zapaleń krtani i oskrzeli, przeziębienie po prostu zostawało kilkudniowym przeziębieniem).
Muszę tez napisać, ze verdelab.pl ma w swojej ofercie dermokosmetyki na azs które u nas poczyniły największe postępy w pielęgnacji. Do tej pory przetestowałam wiele róznych kosmetyków, ale te są najlepsze.

Moja córeczka ma ;) co bys chciala wiedziec?

w jakim wieku mala i co stosujecie?

Hej ma 4 latka wlasnie skonczone. z azs walczymy od urodzenia, przerobilam mase produktow, najbardziej spasowal nam ze strony https://www.protopan.pl/ maja fajne mleczko do ciala body lotion

znam te kosmetyki, maja dobre opinie ale nie kupilam jeszcze.. chyba jednak sie skusze bo jestes kolejna osoba ktora o nich wspomina

Jeżeli to alergia a azs jest choroba towarzysząca i nasilająca się przy alergii to ogromnie polecam odczulanie. Ja mam alergię na trawy i zboża i 5lat odczulania w wieku dziecięcym dało mi jakieś 15 lat remisji i względnego spokoju z AZS, które powróciło przy dużym stresie w dorosłym życiu. Jeżeli chodzi o samo azs to polecam naświetlanie waskopasmowym uvb, oczywiście pielęgnacja - emolienty na zmiane ze sterydami i protopiciem, obniżenie temperatury w mieszkaniu do ok 19 stopni, nieprzegrzewanie. Rozległe stany zapalne niestety trzeba leczyć i z doświadczenia wiem że przy dużym zaostrzeniu same emolienty to za mało. Warto jest na pewno wprowadzić specjalsityczne kosmetyki do mycia skóry: https://atopicin.pl/produkt/balsam-do-mycia-ciala/ Jak balsam atopicin do skóry atopowej.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry