Widok

Rolki-nigdy nie jeździłam:-\ a bym chciała:-)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny nigdy nie jeździałam na rolkach a jestem po 30-tce:-)
Chciałabym spróbować zanim zdedowałabym się na ewentualny zakup.
Czy jest gdzieś miejsce gdzie można chociaż kilka "kroków" zrobić w rolkach np decathlon.
Początki pewnie są ciężkie chociaż na łyżwach potrafię niby jeździć.
Mąż pewnie będzie się śmiał...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Carolajna ja mieszkam obok lidla i właśnie mam zamiar jeździć wzdłóż obwodnicy Pruszcza, tam fajna trasa jest:-)

Justyna dzięki za info, puszukam forum sport, może kogoś znadę:-)
źle mnie zrozumiałaś :) tu na trójmieście na forum w kategorii sport jest podkategoria rolki. Sporo osób zagląda.
Ja też szukam kogoś do jazdy na rolkach. Dwa lata temu kupiłam rolki w dechaltonie po mialam sporą przerwę i nawet dobrze mi sżło. Gdy mi palma odbiła, zdjełam ochraniacze i śmigałam. Upadek niezły skóra z wew. strony dłoni zdarta na maxa. Uraz psych. taki, że caly jeden sezon rolki leża w szafie. Kocham jezdzić ta andrenalina jest super.
Jest ktoś chętny okolice Gda Gł. Można zawsze jechać na stadion i tam śmigać :)
Na Przymorzu jest "Wrotkowisko". Można tam wypożyczyć sprzęt i pojeździć w lepszych warunkach niż na zewnątrz.
Najbardziej przy nauce przeszkadzają nierówności terenu i nawet niewielkie spadki a na wrotkowisku jest bezpiecznie, no i można dobrać sprzęt jak sądzę. (Aczkolwiek radzę kierować się własnym rozsądkiem przy dobieraniu sprzętu bo panie tam za bardzo się nie znają - w każdym razie ich porady dot. sprzętu dla dziecka mogłyby skutkować niemałym urazem.)
"zachciało mi się schodzić z górki ale nie na chodniku tylko po trawie"
:D
Na ten temat nadmienię że jeżdżę na łyżwach i nartach już ok.30 lat więc przygotowanie mam a na samych rolkach 15, a mimo to nie odważę się zjechać z górki w rolkach. Schodzę po miękkim terenie, bokiem. :D
Podejrzewam że w wypadku autorki cytatu zjazd po betonie skończyłby się gorzej. :) To JEST niebezpieczne, między innymi przez specyficzne hamulce w rolkach (nazwijmy to brakiem hamulców) i nierówności podłoża.
no więc chciałam się pochwalić, że już śmigam na rolkach:-) okazało się, że nie mam większych problemów z jazdą tzn dosłownie z jazdą bo hamowanie zdecydowanie jest trudne:-) dziś przejechałam 4km:-) fajna sprawa:-) jednak po 30-tce można zacząć:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Super! No to dobrej zabawy życzę.
a gdzie jezdzisz? jakie trasy w trojmiescie polecasz? gdzie jest fajny asfalt na rolki?
ja jeżdżę w Pruszczu, mam szczęście bo trasa zaczyna się właściwie od mojego bloku:-) i jest na długości ponad 2 km w jedną stronę idealny asfalt.
Próbowałam też jeździć z córką tzn córka na rowerze a ja na rolkach i było super:-)
kolorowankata jeździsz z ochraniaczami czy bez?
z ochraniaczami na kolanach i nadgarstkach, jeszcze się nie przewróciłam ale gdyby to na pewno byłoby boleśnie, więc wolę nie ryzykować:-) mam też na łokcie ale nie ubierałam.
a napiszesz gdzie dokładnie w pruszczu jest taki fajny asfalt?
wzdłuż obwodnicy Pruszcza jest droga asfaltowa na której jeżdżą praktycznie tylko rolkarze dodatkowo jeśli znasz Pruszcz to właśnie od obwodnicy w stronę lidla jest taka czerwona gładka nawierzchnia, trasa idealna:-)
Nasz rodzina też rolkowa :) Obecnie na rolkach jeździmy ja mąż i córka w tym roku zaczyna, druga córa jeszcze jeździ z nami wózkiem ale już w zeszłym roku widziałam, że jej się podoba ten rodzaj sportu :)
Ważne jest aby kupić dobre rolki bo to wpływa na przyjemność jazdy.
image
image

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Permanentny ból głowy.. :( (44 odpowiedzi)

Od jakiś 2-3 tygodni permanentnie boli mnie głowa. Dzień w dzień, przez większość czasu. Zawsze...

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...

Kuchnia (41 odpowiedzi)

Witam. Właśnie wykańczamy mieszkanie i będziemy robić kuchnię. Czy możecie polecić firmę, która...

do góry