Widok

Rower B'twin czy Kross 20' ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mój syn ma 7 lat, chcemy kupić rower jeszcze jesienią. Proszę o wyrażenie swojej opinii przez właścicieli tych rowerków. Z góry dziękuję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pewnie, ze kross. Jeżeli możesz poczekać w styczniu są wyprzedaże modelu z zeszłego roku. Polecam sklep w Wejherowie chyba, największy w okolicy, można przymierzyć rower. Lub szukaj używanych, ja w tym toku tylko na wiosnę kupiłam pięknego krossa za 250 zł prawie nowego tez 20'
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

my też kupujemy dzieciom krossy, zwykle w internecie szukamy promocji, są stabilne, bezawaryjne, dobrze się na nich jeździ; kilkoro dzieci wytrzymują, naszym pierwszym krossem (12-tką) cieszy się właśnie trzeci właściciel;
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja się wyłamię i nie polecę krossa. Synek jeździł na biegowym puky, potem wkęszym puky, w końcu kupiliśmy crossa 12 cali do nauki, złapał raz dwa :) W sumie byłam zadowolona, bo nie miałam porównania. Długo nie pokorzystaliśmy bo w sumie rowerek był za mały już na starcie i kupiliśmy większy. Na następne wakacje (syn bardzo szybko rośnie) kross wydawał się za mały, kupiliśmy 20 calowego cube. Różnica w jakości - niestety niebo a ziemia na niekorzyść krossa. W krossie o wiele gorsze hamulce (serwisowalismy w normalnym serwisie razem z naszymi rowerami), pan mówił że chińska plastikowa tandeta, ciężko się je regulowało, musielismy chodzic na doregulowanie mimo że rower był nowy. W cube o wiele lepsza jakość materiałów. Z btwim nie miałam styczności.

Pewnie masz rację, tylko o ile się nie mylę, to dziecięce rowery cube to przedział cenowy 1000 - 2000, a krossy 400 - 800. Kupowanie tak drogiego roweru na dwa lata, no nie wiem, czy to ma sens
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kross zdecydowanie, uważam,że nie do "zdarcia". Przetrwa kilkoro dzieci bez większych zniszczeń ( tzn. poza rysami na ramie). Sprawdzony od roweru biegowego aż po 26''

Anonim no niestety masz rację, choć liczę że go potem nieźle odsprzedam :) Reasumując w mojej opini lepszy uzywany cube niż nowy kross. Miałam dwa - może trafiły mi się pechowe egzemplarze, ale serwisant też nie miał pozytywnego zdania na ich temat. Mój mąż za to ma krossa i jest bardzo zadowolony - zupełnie inna jakość niż te dziecięce.

Polecam Krossa. Mój syn miał Hexagona, kupiliśmy go za 900zł w zasadzie na dwa sezony a sprzedaliśmy bez problemu i czekania na olx za 650zł.

My tez mamy hexagona, szkoda go sprzedawać, czekMy aż córka dorośnie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

do góry