Widok

Rower dla 4 latki - jaki wybrać?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zamierzam kupic corce rower (zwykły z pedałami, nie biegaczek)

Mozecie poradzic jakiej firmy i na co zwrocic uwage?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hop hop
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rowerki z pedalami sa strasznie ciezkie, wiec mozesz zwrocic uwage na wage roweru... My dostalismy jakis tam stary po kims i wazy chyba tyle samo co normalny duzy rower ;) ale mloda smiga juz na dwoch kolkach normalnie, jakies dwa tyg ciezko bylo jej sie przyzwyczaic do tej ciezkosci no i pedalowania, bo wczesniej lekka biegowka, ale teraz juz jest ok.
my kupiliśmy taki

http://www.decathlon.pl/rower-dla-dzieci-16-liloo-princess--id_8279430.html

i do tego rurę łączącą jej rower z rowerem dorosłym
duzo zalezy od wzrostu corki i czy juz jezdzi sama
mysmy na 4ry lata jeszcze przetrzymali syna na 12 (gdybym wtedy miala brac to 16 byłaby akurat) jak mial 5 lat i 118 cm wzrostu kupilismy uzywke scott JR 20cali powiedzmy ze taki http://www.scott-sports.com/global/pl/products/234221039/SCOTT-Contessa-Scale-JR-20-Rower/ ale uzywany ok7-10letni, i jeszcze pnam posłóży jeszcze 3lata synowi a potem dla cory.

ALE : mlody juz umial jezdzic na 2 kolach i to byl strzal w 10, jak wsiadl to jak na nim urodzony, leciutki, zwinny, srodek ciezkosci tak ulozony ze intuicyjnie dzieciak zalapal pewna postawe, hamulce (klamiki)bardzo wygodne sprawnie dzialajace jedyny minus to przerzutki manetkowe i samemmu ciezko mu sie zmienia, wiec my musimy mu ustawiac, ale czesto jezdzi na jednym ustawieniu przez dluzszy czas.
moj jak siadal wowczas na 16/20 z decathlona to jezdzil na niej nie pewnie, ale jak na nauke jazdy moze byc (tak na 2lata) ten scott jeszcze za duzy.
ja polecam rozmiar 14 - my mamy w tym rozmiarze Leader Fox-a - córka nauczyła się na nim jeździć jak miała 4 lata ... w tym roku kolej na stna :-)
Dziekuje za podpowiedzi, moze ktos jeszcze
Nie napisałaś ile córa ma wzrostu i jakiej jest budowy.
Podjedź do jakiegoś sklepu i przymierz Młodą do roweru to będziesz wiedziała jakiego rozmiaru szukać. W Decathlonie mają 14" i 16" W sklepach rowerowych mają raczej wybór między 12", 16" i 20" - przynajmniej ja 14 nie widziałam, ale ja dla chłopca szukałam :P :)
I tak jak napisała Asiaczek - waga ma znaczenie, mimo że sprzedawcy będą mówili co innego :P - podniosłam po kilka razy dwa różne rowerki i stwierdziłam że 0,7 kg się jednak czuje :P a że mój młody jest z tych drobnych to zdecydowałam się na najlżejszy z dostępnych modeli :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

do góry