Widok
Oj, wiem od kuzyna, ze czasami daja brazowa zastawe. Wiec lepiej jenak to zaznaczyc. Po co pozniej sie denerwowac.
Ja poprosilam rowniez o to, zeby mieso po obiedzie bylo cały czas na stole. Jak ktos mial ochote na zimnego kotleta to sobie jadl. Staralam sie tez o to, zeby bylo jak najmiej potraw w galarecie.
Osobny stolik na ciasta i wina...
Co jeszcze? Kurcze nie pamietam juz ;-)))
Acha, zmienilam godziny podawania potraw. Tort weselny byl od razu po pierwszym tancu. Dzieki temu prawie caly byl zjedzony. Potem jak juz czlowiem pije woddke nie zawsze lubi zagryzac slodkim.
Szynka plonaca byla ok 23, potem oczepiny o 24 i kolejne cieple danie o 1 czy 1:30.
To bylo dobre rozwiazanie, bo kazdy byl najedzony.
Wodke zmrozona podawali kelnerzy - ufalam im calkowicie i spisali sie na medal.
Na koniec kelnerzy i kucharze dostali od nas po flaszce...duzo zostalo, a oni zasluzyli na napiwek ;-).
Jak macie jeszcze jakies pytania to zadawac ;-))))
Ja poprosilam rowniez o to, zeby mieso po obiedzie bylo cały czas na stole. Jak ktos mial ochote na zimnego kotleta to sobie jadl. Staralam sie tez o to, zeby bylo jak najmiej potraw w galarecie.
Osobny stolik na ciasta i wina...
Co jeszcze? Kurcze nie pamietam juz ;-)))
Acha, zmienilam godziny podawania potraw. Tort weselny byl od razu po pierwszym tancu. Dzieki temu prawie caly byl zjedzony. Potem jak juz czlowiem pije woddke nie zawsze lubi zagryzac slodkim.
Szynka plonaca byla ok 23, potem oczepiny o 24 i kolejne cieple danie o 1 czy 1:30.
To bylo dobre rozwiazanie, bo kazdy byl najedzony.
Wodke zmrozona podawali kelnerzy - ufalam im calkowicie i spisali sie na medal.
Na koniec kelnerzy i kucharze dostali od nas po flaszce...duzo zostalo, a oni zasluzyli na napiwek ;-).
Jak macie jeszcze jakies pytania to zadawac ;-))))
Tak dokładnie zapytaj się co do pokoju, a z tą białą zastawą to też zaznaczę, ale nie wiem co mam zrobić z księgą gości...Byłam świadkiem na weselu koleżanki i właściwie chodziliśmy ze świadkiem po ludziach aby się wpisywali, czy to nie jest tak, że jak się ją zostawi na stoliku to połowa ludzi zapomni o wpisie...
Dzieki wielkie za wszelkie info nt Rozy Wiatrow. tez mam tam wesele w czerwcu, wiec jestem zainteresowana kazda wzmianka na jej temat. Szczegolnie cenne sa porady, na co nalezy zwrocic uwage przed samym weselem.
Podpisywalismy umowe w kwietniu i wiem, ze mamy ten pokoj na noc poslubna (zdaje sie, ze to wlasnie hotel Antares). Nie wiem, czy skorzystamy, w kazdymbadz razie taka opcja jest.
Co do dekoracji tez jestem zdania, ze nic specjalnego nie trzeba wymyslac. Sale sa ladne same w sobie. :)
Podpisywalismy umowe w kwietniu i wiem, ze mamy ten pokoj na noc poslubna (zdaje sie, ze to wlasnie hotel Antares). Nie wiem, czy skorzystamy, w kazdymbadz razie taka opcja jest.
Co do dekoracji tez jestem zdania, ze nic specjalnego nie trzeba wymyslac. Sale sa ladne same w sobie. :)