Widok

Rozmiarówka butów z NEXT

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie do dziewczyn, które zamawiały buty z Nexta dla dzieci. chcę zamówić dla córeczki takie gumowe sandałki na lato i nie wiem jaki rozmiar powinnam wybrać. Wydrukowałam sobie tego pdfa do sprawdzania rozmiaru, ale tam podziałka nie jest zgodna z rzeczywistością ;) Moja córeczka nosi z Bartka rozmiar 23, czy z Nexta to odpowiada rozmiarowi 6 czy 7? A może ktoś ma takie sandałki gumowe http://pl.nextdirect.com/pl/g395530s5#654078 i może zmierzyć?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
A minus to za co? Za to, że nie wiem jaki rozmiar odpowiada polskiemu 23? ;) No cóż, muszę z tym żyć, wszechwiedząca nie jestem...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nikt nie doradzi?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podbijam mam ten sam problem z dł.wkładki sandałków skórzanych tylko ja z rozm. Next 10 i 11 wiem ,że dł. z ich tabeli nie pokrywają się z rzeczywistością,gdyby ktoś wiedział to poproszę o inf.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny ja od dłuższego czasu kupuje buciki z nexta i zawsze mierzę stopę w centymetrach i kieruję się tą tabelą, jednak ostatnio gdy doszłyśmy już do rozmiaru UK 10 i UK 11 to nie możemy idealnie wcelować, zawsze jest jakby jakas mini róznica, ale mniej więcej jakoś to się sprawdza, także zmierzyć stopę dziecku, albo jeszcze lepiej wkładkę z jakiegoś bucika, który jest dobry i mamy go w domu i kierować się tą tabelką
Dzięki Ziuzik :)
Zmierzyłam wkładkę z Bartków, ma niecałe 15 cm, to wtedy z Nexta kupić rozmiar 7? Bo to sandałki, więc jak będą za duże to lipa... No nic, chyba zaryzykuję, najwyżej opylę potem jak będą niedobre :)
A może ktoś ma takie sandałki w rozmiarze 6 albo 7 i może zmierzyć dokładnie?
no z tabeli wychodziłoby, że UK 7, UK 6 mogłyby być troszkę przymałe a lato dopiero będzie i czasami do sierpnia takie buciki się nosi, nózka może troszkę urosnąć jeszcze
chociaż mi te 15 cm wchodzi na UK8 ?? już sama się pogubiłam w tym
można sobie wydrukować na str Next jest taka kartka z rozmiarami i stawiasz nogę dziecka i już będziesz wiedziała jaki rozmiar. Ja tak robiłam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak 15 cm to 8 Uk.
Dorcia, ale jak ja to wydrukowałam i mierze na tej kartce, to mi ta ich podziałka w cm nijak ma się do rzeczywistości :)
No właśnie 15 cm to niby rozmiar 8, ale te moje butki co mierzę mają niecałe 15 cm i nie są jeszcze tak na styk. W butach z zakrytymi palcami, to może być trochę luzu, no ale sandałki to już raczej powinny być w sam raz, więc 8UK to się obawiam, że byłoby za duże.
no nie wiem czy dobrze żeby były na styk ? ja kupiłam teraz młodej sandałki Next i mamy spokojnie te pół cm z przodu i z tyłu tak jakby nóżka mieści się w tym środkowym przeszyciu, chodziła już w nich i uważam że jest ok, natomiast nie podobało mi się jak w zeszłym roku w ecco miała na styk już w sierpniu i palce szły do przodu, brzydko to wyglądało
No niezupełnie mi chodzi o to, żeby były na styk, czyli te palce prawie na ziemi ;) Pół cm zapasu to wiadomo, że musi być, ale tez nie chcę takich wielkich klapciuchów :)
Ziuzik, a jak ta rozmiarówka z Nexta ma się do butów np. Bartka albo Emela? Masz jakieś porównanie?
Ja czytałam ostatnio jakiś komentarz na stronie hallens dot.sandałków Next i własnie chyba rozm.8 to wypowiadająca się twierdziła że mają dł.wkładki 16,5 cm no ale to przypadkowy koment i nie wiem jak się ma do rzeczywist.Zuzik a jaki rozm. sandałków brałaś i jaka jest dł.całk. wkładki?Jak mogłabyś zmierzyć to bym była wdzięczna ?
Jak dla mnie nie ma sensu porównywać rozmiarówek różnych marek ,dla mnie kluczem jest dł.wkładki i tym się zawsze kieruję.
ja kupiła teraz młodej jedne sandałki z Nexta UK 11 i drugie Clarksa też UK 11 i powiem wam że jest między nimi 0,5 cm róznicy
Nika kupiłam te : http://pl.nextdirect.com/en/g394530s3#662776 ja wzięłam UK 12 i długość całkowita wkładki to 19,5 cm, ale długość wkładki jakby patrzeć na to przeszycie w środku nicią to jest 18 cm
ale one są dość specyficzne, bo mają jeszcze dodatkowo z 3 mm obwódki dookoła z tej gumy, z której jest podeszwa ( widać to na fotkach ) więc to też powoduje, że wydają się większe
Dzięki Wielkie.Ja się wacham właśnie między 10 a 11.
a mało tego, kupiłam jeszcze te kaloszki http://pl.nextdirect.com/en/g7f3008s4#882855 w rozmiarze UK 11 i one mają długość wkładki 19,3cm, także prawie tak samo jak sandałki, a jednak rozmiar jest mniejszy

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry