Widok

Rozmnażanie storczyków!:-)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny:-) Czy znajdzie się ktoś na rodzince, kto potrafi rozmnażać storczyki???
Mam sześć storczyków - są po prostu przepiękne, kwitną bez przerwy jak najęte ogromnymi kwiatami. Chciałabym zacząć je sama rozmnażać, ale nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. Może któraś z Was też hoduje te kwiaty i może mi pomóc?

[url=http://www.weddingcountdown.com]
image
[/url]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jedna z forumek Izaqueen jest specjalistką od storczyków.Ma ich ponad 20 i sama rozmnaża.Muszę ją podpytać jak to robi jak się z nią spotkam.Mi się też storczyki nie trzymają a bardzo je lubię.
image

image
JA rozsadzialam mojego jenego , puscza korzenie ale liście ma jakies miękkie , dostalam 2 kolejne od męza ale boje sie że też mi padna .
Podlewam raz na 2 tyg mocząc przez godzine w wannie co jeszcze moge zrobic ?
Poczytałam i wiem chyba co źle robila , zanużałam je w wannie tylko w 5 cm wody a maja być zanurzone po brzeg doniczki -teraz mocza sie w misce :)
Moje tez maja same liscie;/ a jak puszcza ped to zazwyczaj usychaja kwiaty oi odpadają....Czyzbym tez nie miala reki do kwiatow?? Moze powinnam te wyrzucic i jakies nowe kupic..doradzcie jakies odmiany-ale takie zeby mnie finansowo nie zrujnowaly :D
Nicpon piekne Twe okazy, pozazdroscic :)
Witam storczyki najlepiej podlewac pod biezaca woda ja zawsze wkladam doniczke pod kran i leje wode az widze ze cala ziemia jest mokra ,odstawiam zeby woda splynela i na parapet...nic sie z nimi nie dzieje nie gnija im korzenie:) podlewam je tak raz na 2-3 tygodnie zalezy od temperatury powietrza.co do przycinania po przekwitnieciu to zawsze nad trzecim zgrubieniem od dolu lodygi wtedy szybciej zakwitna:) mam ponad 30 storczykow roznych odmian i troche juz z nimi przezylam:):):)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
pmagdalena jesli twoj storczyk ma miekkie liscie to za malo go podlewasz i usycha wez go przelej dobrze woda raz na tydzien az nie wydobrzeje i jesli liscie ma koloru zoltego to je obetnij :) tez na poczatku moczylam storczyki w miskach i mi padaly bo za malo wody korzenie pobieraly a jezeli je przelejemy woda to maja wilgotno w calej doniczce:)
Cudne po prostu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

podrażnienia po goleniu (23 odpowiedzi)

dziewczyny:jak radzicie sobie z podraznieniami po goleniu miejsc intymnych oraz z niemiłym...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

Czy da sie wyzyc za 2000 zl (47 odpowiedzi)

Czy da sie wyzyc za 2000 zl juz po oplatach ? Jedynie paliwo do auta trzeba w to jeszcze wliczyc....

do góry