Widok

Rozwarcie na x palców?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Jak to sie mierzy na przyłożonę palce czy po wsadzeniu do pochwy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jejku a po co ci to ? i tak sama tego nie sprawdzisz

hehehehehe ale Wy macie pytanka czasami;)

to drugie
poprostu przygotowuję się na dużą dawkę bólu
akurat przy skurczach bedziesz myslala o tym rozarciu

ból to bedzie jak zaczniesz rodzic

???:))))
akurat sprawdzanie rozwarcia nie boli
mnie bolało jak cholera

oj boli boli i znowu sie przychyle do opinii lemki:)...

mnie bolało :(

Nie obraź się dziewczyno, ale zajdź najpierw w ciążę, a zobaczysz, że tego typu problemy odchodzą na trzeci plan! Jak nosisz dziecko pod sercem to nie myslisz o tym bólu, który cię czeka, ale myslisz czy dziecko jest zdrowe!

Dokładnie albo czy je donosisz

jest masa innych problemów

oj dziewczyna ciekawa jest :) hihi

po prostu praktyczne pytanie no :)
hehe, ja nie wiedziałam jak to jest :) teraz wiem :)

Ogólnie to nie interesują mnie takie rzeczy (brrrrr) ale teraz to normalnie ciekawość nie daje mi spokoju!!! Dlaczego to boli!!! Ja myślalam że to polega na tym że lekarz patrzy i widzi czy jest rozwarcie czy nie. Chyba sie myliłam. Nie śmiejcie sie tylko ze mnie.

ja pierdziu:) ja też tak myślałam buninka:)
ale nie ma to dla mnie znaczenia

dosc głeboko wkłada sie palce aby sprawdzic rozwarcie ,poza tym ja za kazdym razem miałam robiony delikatny masaz szyjki macicy-pobudzajacy do skurczów i to chooolernie bolało..generalnie najwieksze bóle porodowe to skurcze macicy wiec jak ktos ja podraznia to boli:)wyjscie dzieciaczka i przejscie to juz "formalnosc"...ale te skurcze sa u kazdego inne ja miałam porod indukowany dlatego tez skurcze były bardziej bolesne niz przy naturalnym...ale i tak do przezycia...ja sie w ogole nie bałam porodu nastawiłam sie na ból i bolało:)jak usłyszałam ze ide rodzic to sie cała trzesłam z radości:)moim zdaniem najzdrowsze podejscie do porodu to takie :bedzie bolało,ale dam radę bo w wyniku kilki godzinek bólu(i to nie jakiegos megastarsznego-bardziej boli naderwanie miesnia;) )wyjdzie na swiat moja przecudowna dzidzia!warto!jkazdy to powie:)a po porodzie juz nastepnego dnia nie pamietasz o bólu:)ja bym mogła rodzić i rodzić;)nic starsznego:)a wierzcie mi akurat ja miałam bardzo wyjatkowa sytuacje bo 4 godzinki na pełnym rozwarciu walczyłam(później sie dowiedziałam ze takiego przypadku nie było jeszcze i pewnie nie bedzie )Dziewczyny starsznie wam zazdroszcze ze to przed wami:)ja bym mogła tak jeszcze raz!:)

monia ma racje, sprawdzenie rozwarcia boli!!! ale jest to naprawde bol do wytrzymania.

Gdy zbliża się poród, szyjka macicy skraca się, a następnie zaczyna rozszerzać. Jeśli zacznie rozwierać się zbyt wcześnie, lekarz może zalecić leżenie, a w skrajnych przypadkach założyć szew na szyjkę macicy. Stopień rozwarcia sprawdza ręcznie położna lub lekarz w przerwie między skurczami, badanie podczas skurczów jest bolesne. Pełne rozwarcie wynosi 10 cm (5 palców) i oznacza, że nadchodzi druga faza porodu ze skurczami partymi. U kobiet, które rodzą kolejny raz, rozwarcie następuje szybciej.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry