Widok

Rurki na odgazowanie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej, czy któraś z was stosowała rurki na odgazowanie dla niemowlaka? Mój trzymiesięczny synek męczy się już dłuższy czas po nocach... Nie może spać, bo ma wzdęcia, dawałam już czopki, lekarz poleciła biogaia krople, ale stosuje juz kilka dni i poprawy nie ma.... Planuje kupic te rurki co myslicie o nich?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Uzywalam tych rurek od niemowlaka do 1,5 roku. Rewelacja. U nas świetnie się sprawdzily. Zdarzaly sie dni, ze byly w użyciu 2 razy dziennie i wbrew temu co mowia dziecko potrafilo sie wypróżniać samo.
Moim zdaniem więcej zdziałasz tym dobrego niz lekami, ktore nie sa obojętne dla maluszka.
Tylko zrob wcześniej masaz brzuszka dziecku. Ja brałam oliwke i masowalam. Nie zawsze wychodzila dwojeczka, sle gazy prawie zawsze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
u nas też się sprawdziły na odgazowanie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Zaprezentowano mi to ustrojstwo kiedy urodziłam Pierwsze Dziecko.
Wyrzuciłam do kosza i nie wyobrażam sobie używać tego dziadostwa.

sorki dziewczyny ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Miałam WINDI i polecam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
o to to, dokładnie te... windi
Wywaliłam :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Miałam Windi i gumowe rurki z allegro :)

Używaliśmy jak nic innego nie pomagało na kolki.

O Windi dowiedziałam się szpitalu dziecięcym na Polankach ;) chociaż tam pielęgniarki odgazowywały dzieci innymi rurkami ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mojej te windi nie działały .Tylko kropelki a najbardziej to zmiana karmienia,pokarmu pomogła.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
windi uratowały nam sporo godzin i nocek :) polecam w 100% ja tez balam sie o pozniejsze wyproznienia i stosowalam je jak trzeba bylo tylko, ale zadnych problemow nie mialam, dzieciaczek bez problemow sie wyproznial. polecam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Pytanie było o to kto stosował a nie kto wyrzucił. Chryste jak ja nienawidzę tego typu odpowiedzi...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Windi jest rewelacyjne!!! Nie wiem jakbym bez tych rurek dała sobie radę z płaczem i kolkami mojego dziecka. Największy plus to taki, że ulgę przynosi od razu. Stosowałam również Biogaję i Bobotic Forte.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na działanie biogai trzeba poczekać jeszcze.
Też miałam windi, przy obu synach. Przydały się. Przynosiły ulgę przy nietolerancji laktozy i wzdęciach temu towarzyszących.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas windi cały czas w użyciu, dziecko ma alergię i często boli je brzuch i ma gazy, prawie zawsze pomaga. Stosuje jak juz masaż nie pomaga.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

do góry