Widok

Rzeź dzików.

Polski Związek Łowiecki, na polecenie ministra środowiska, nałożył na swoje koła obowiązek zorganizowania skoordynowanych, wielkoobszarowych polowań na dziki w terminach 12-13, 19-20 i 26-27 stycznia.

W te 3 weekendy mają zamordować 200 000 dzików.
Odstrzał ma być masowy. Chodzi o rzeź.
Czekamy na doniesienia o rykoszetach i postrzeleniach w trakcie wykonywania polecenia.
Większość myśliwych wyrobi w te kilka dni swoją roczną normę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Panie Ostaszewska i Rusin to czołowe leśniczki Polski. Tylko redaktor Terlikowski na razie mnie zawiódł, bo jeszcze nie napisał, że co tam dziki, ważna jest aborcja. Choć musze przyznać, że troska pani Ostaszewskiej o życie nienarodzone dzików daje mu większe podstawy niż zazwyczaj. Ja tam kotki w zaawansowanej mocno ciąży na sterylizacje abrocyjne woziłem bez skrupółw i sentymentów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie bój nic, chłopaku... jak się dowie, że będą jutro strzelać też do ciężarnych loch, to się odezwie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Proszę bardzo Sky, to chyba ostatecznie wyjaśnia, który z nas ma rację:
https://www.pzlow.pl/attachments/article/593/O%C5%9Bwiadczenie%20Zarz%C4%85du%20G%C5%82%C3%B3wnego%20Polskiego%20Zwi%C4%85zku%20%C5%81owieckiego.pdf

Zwróć proszę uwagę na fakt, że Łowczy Krajowy wskazuje w tym oświadczeniu, kiedy myśliwi kończą strzelanie do dzików.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Teraz to już wiesz, too late. Temat jest do wygaszenia, bo KE orzekła, że ten odstrzał jest konieczny. Trudno się dziwić, bo dziki nie uznają żadnych granic. Jeśli kraje ościenne poważnie do sprawy podeszły, to trudno żeby tu zostawić dziczą arkadię. Trochę mnie to stanowisko KE zbiło z pantałyku, bo myślałem, że nasi celebryci mają obowiązek prezentować zbieżne.
Cały świat jest popieprzony i żaden człowiek, poza Jednym specyficznym, nic na to nigdy nie poradzi. Myślistwo jest barbarzyństwem, co nie zmienia faktu, że fajnie byłoby gdzieś koło Kołymy niedźwiedzia ustrzelić i wpitolić. Kiedyś ryby lubiłem łowić, ale teraz to mi ich szkoda. Nawet robali też, bo taką technikę mam, że przebijam wzdłuż całego robala. Zastrzelą te dziki - trudno. Nie zastrzelą - też trudno, choć może fajnie będzie patrzeć jak zasieją trochę chaosu głupim niemiaszkom. Te durnie nawet naszego żubra odstrzelili i wpitolili na grilu ze względu na "archaiczny wygląd". Powiem ci, ze cała ta unia to IV rzesza niemiecka i taki był plan. A my jakiś land najgorszy z najgorszych. Oskar prowadzony przez Detelfa Rusera załatwił sprawę. A zresztą, chceta to se wyguglujta. Ja tam se w d*pie to mam bo piątek. I idę z psami, pa

Kiedyś se tam pogadamy. Jak nie tu, to u studni

https://www.youtube.com/watch?v=wpXyx2Ez_ws
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Byłem w Biedrze. Nie znalazłem. Zazdroszczę. Trzeba mieć ambicje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z tymi wilkami to się chyba pomyliłaś. Wilki występowały na tych terenach( Pomorze) przez stulecia tylko później "spakowały swój mandżur I wyemigrowały za "chlebem" " w bogatsze regiony. :-)
To samo z niedźwiedziami. Kilka miesięcy temu czytałem gdzieś, że podobno do XV w. Widziano w tych rejonach niedźwiedzia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

gupi ty :))) wilki są. obława, obława na młode wilki obława

https://www.youtube.com/watch?v=efl0TSx7I8w
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie wiem jak tam na Pomorzu czy gdzie indziej, ale w moim lesie wilki są. Od 5 lat. Konkretnie rewir ma jeden samiec, którego nawet udało mi się w kwietniu 2 lata temu spotkać oko w oko. Od zeszłego roku nie widzę jego śladów, ale leśni i myśliwi twierdzą, że wilków jest więcej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tam właściwie już spałem, ale sobie przypomniałem że kotów nie nakarmiłem. Takie sentymentalne zakłócanie ekosystemu. Jak wróciłem to okazało się, że mała dała radę. Myślę, że z niewielką pomocą męża, bo mam pewne wątpliwości co do poczucia humoru kobiet. Znaczy się mają, ale nie akurat takie. Wyszło ok, zaczęła Obeliksem, nie uzgadnialiśmy tego. A skończyła dzbanem. Ech, dzieci, dzieci. Izajasz, rozdział 45, werset 9:

"Biada temu, kto spiera się ze swoim twórcą,
dzbanowi spomiędzy dzbanów glinianych!"

Kiedy to było? 5 tysięcy lat przed Chrystusem? Pewnie jakoś tak. Izajasz wyzywał od dzbanów zanim to było modne.

https://youtu.be/R34DHJf10wo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ktoś chętny na spacer po lesie ?
Będzie tam dziś pełno morderców, którzy czerpią radość z zabijania.

Idź do lasu, będziesz nagonkę prowadził
O tej porze to już po zawodach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie strzelam do zwierząt.
Mogę co najwyżej komuś kocia pogonić.

Tak szczerze to mi akurat wyroby z dzika nie smakuja

Na koty się nie poluje, za mało mięska za dużo obierania
ale skórki z kota uzywa się do leczenia reumatyzmu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

>Na koty się nie poluje

Tez tak uważam, można je co najwyżej pogonić.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ech, a mięso się bierze z supermarketu zaś mleko jest z kartonika ....

@Kocio:

Trafna uwaga, adresat niewłaściwy.
Mało kto się zastanawia, skąd się mieso bierze. Ile milionów kurczaków czy świń musi zginąć w raczej nieciekawych okolicznośćiach
Siedzę kiedyś przy stole (akurat na lodach byliśmy) z kumpelą i jej mężem.
Nagle na weganizm Jej się odmieniło. Kumpel, Jej mąż oczywiście normalny
Jak wyleciała z tekstem o cierpieniach zwierząt, w których nie chce uczestniczyć, tak jak siedzieliśmy, złapałem za sznurówki i wywaliłem Jej markowe, pewnie za kilkaset pln. buciki na stół.
A z czego to jest?
Zresztą.. sam sobie nie wyobrażam materiału na buty innego niż naturalna skóra.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

formy posredniej nie ma?
np ograniczanie sie i wybor tylko taki jaki jest konieczny
w uzywaniu rzeczy ktore sa nam niezbedne
ze zwierzat?

czy udzial w takich akcjach
w ktorych postuluje sie o lepsze traktowanie zwierzat?
swiat nie zmienia sie nagle a stopniowo
przeciez
moze tez chodzi o rozbudzanie swiadomosci?

Tak zupełnie z innej mańki.
Tę kumpelę znam ok. 30 lat. Jej męża zresztą też
Mimo przekroczonej 50-tki jest ciachem tak apetycznym, że mało która gimnazjalistka mogłaby podskoczyć.
Nie raz lądowoliśmy rzaem w łóżku. I nic.
To jest już taki etap bliskośćki, kiedy seks kompletnie nie wchodzi w rachubę. Byłoby to coś na kształt kazirodztwa:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

I nic bo próbowałeś i nic?

Inne tematy z forum Hydepark

Własna firma? (55 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...

Hotel w Raciborzu (6 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zwracam się do Was z prośbą o pomoc i doświadczenia, bo planuję krótki wyjazd...

Grajdołki (293 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry