Widok

Rzeź dzików.

Polski Związek Łowiecki, na polecenie ministra środowiska, nałożył na swoje koła obowiązek zorganizowania skoordynowanych, wielkoobszarowych polowań na dziki w terminach 12-13, 19-20 i 26-27 stycznia.

W te 3 weekendy mają zamordować 200 000 dzików.
Odstrzał ma być masowy. Chodzi o rzeź.
Czekamy na doniesienia o rykoszetach i postrzeleniach w trakcie wykonywania polecenia.
Większość myśliwych wyrobi w te kilka dni swoją roczną normę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

w obu przypadkach przechlapane
populacja Szekspira ustala reguly
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Anglicy? Mówiłem Ci, żebyś żebyś uważała na to, co Gienek Sendecki opowiada. Oni są obecne w defensywie, bo mają brexit na głowie. Ktoś z samolotu zarażone asfem truchła wyrzucał parę lat temu, ale czy to waspowskie knowania aby na pewno?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

>Seks jest przreklamowany jedynie dla tych którzy "tym" mogą już tylko herbatkę zamieszać.

Wiesz, o czym mówisz, czy zgadujesz? ( ͡° ͜ʖ ͡°).

krolewskie wespol z innymi
ktos tu sie boi o zbyt duzy import
a nie zauwazyl ze juz dawno jest
a nasze eksportowe mozliwosci daawno blokowane
mieso modyfikowane naszprycowane i swiecace
pomidorki tez sa zdrowe..te holenderskie

Nawet jeżeli jest przereklamowany, to „jestem w stanie to zaakceptować”

Mnie to już chłop dawno mówił, ze jest dramat na rynku trzody chlewnej. Pogłowie mniejsze niż przed wojną. A to było dawno przed ASFem. Teraz bardzo narzekają. Nie wolno nawet świniobicia zrobić dla własnej rodziny bez spełnienia szeregu formalności. Inna sprawa, że chłopi bardzo lubią narzekać. To są zamożni ludzie z reguły. Unia upierdliwa jest dla nich po prostu. Reguluje nawet kolor kafelków czy natężenie światła w oborze. Jak kot do obory się przemknie to można srogi mandat dostać. Bierzesz dopłaty-zgadzasz się na restrykcyjne warunki i kontrole. Cejrowski dopłat nie bierze to i może urzędasów burkiem poszczuć. Ale on to taki rolnik-hobbysta. po prostu lubi coś tam nowego od czasu do czasu robić
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie mamy byc samowystarczalni tylko zalezni
pod kazdym wzgledem

to co ty wiesz w tym temacie
to i ja wiem
a Sendeckiego nie pamietam kiedy ogladalam
w kazdym srodowisku jest (?)
nie czerpie wiedzy o swiecie z 1 zrodla

wiesz dobrze ze rolnik hodowca
taki solidny ma ciezja robote
calodobowa
i nie on glownie zarabia a posrednicy
wielu gdyby nie dotacje kombinacje
nie robiloby tego
tak samo jak didatkowa stala robota
czy wyjazdy zagranice do pracy
podatki od wszystkiego co ma
klasa ziemi itd
jedna strona

druga -pijanstwo wsrod nich takzei brak inicjatywy aby chociaz dla siebie i rodziny

powinnismy rolnictwem stac
i to co jest naszym potencjalem jest niszczone
oczywiscie ze celowo

kilkaset lat temu wiedzielismy jyz o potrzebie rownowagi i utrzymania populacji zwierzat
przez kilkaset lat wiedze mamy
tylko pewnej grupie zalezy na tym
bysmy jej nie uzywali
ani dla dobra swojego
ani dla przyrody

To tak samo jak z polowaniem. Trzeba mieć zezwolenie regionalnego, teren zabezpieczony, tak naprawdę nawet zwykłego szaraka bez zgody nie można złowić. A jak już się złowi to trzeba próbki mięsa do weterynarza dac i zapłacić. Co z tego że takie badania wracają dzień albo nawet kilka dni po konsumpcji :P oficjalnie trzeba czekać na wyniki. To nie tak że zgraja przypadkowego chłopa wchodzi do lasu i sobie beztrosko strzela do zwierzątek. Z tymi upolowanymi zwierzętami trzeba coś potem zrobić, w lesie nie można zostawiać bo mandat!
za odstrzał czegoś na co nie miało się akurat pozwolenia można dostać srogi mandat a nawet można wykluczyć kogoś że związku lub pozbawić uprawnień. Czasem pozwolenie wydaje się tylko na odynce a do loch nie można strzelać i trzeba umieć poznać co jest czym bo inaczej mandat

@Inka²

Polecę wazeliną
Mimo blondu, jesteś jedną z najnormalniejszych kobiet, jakie znam, w naszym wieku. Hormony Ci nie otpitalają.
Należysz do gatunku wymierającego :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie raz pisałem o czasie, kiedy z nudów na czacie siedziałem. Do dzisiaj twierdzę, że da się wyłuskać perełkę z tony szlamu.
Ale ta tona szlamu to materiał na kilka książek.
Jakby mnie kiedyś życie zmusiło do zarabianie na chleb pisarstwem, to je napiszę :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie doszedłem na szczęście do tego etapu, by uważać seks za towar przereklamowany. Współczuję jednak tym, którzy już do takich konkluzji doszli. Jeżeli ktoś może, to chyba powinien. Pozostaje im chociażby to, o czym pisał Sadyl : duchowość i kontestowanie bliskości bez penetracji. Ale to raczej nie z wyboru, tylko z pffffff, bim - bom.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

> ...uważać seks za towar...
Pomyłka freudowska? Przy traktowaniu seksu jako towaru nigdy nie dojdziesz do tego etapu. Zawsze będziesz kupował towar kierując się ceną i zgadywał, co Manson miał na myśli ( ͡° ͜ʖ ͡°)

duchowosc kopulodromu i
szlamu narcyscystcznego swiatka
cos od czego kazda uciekla

@BMtF:

To coś pitoli, żeby pitolić.
Ty wiesz (taką przynajmniej mam nadzieję), co miałem na myśli.
W naszym wieku zabawy gimnastyczne już się dawno przejadły.
Można oczywiście gonić do końca życia króliczka. Znam takich gości. Sporo starsi od nas, ale każdą "upolowaną" 20 czy 30, to jakby mogli, powiesiliby se w chacie, jak myśliwi rogi wieszają.
Trofeum.
Jakie kompleksy tym se nadrabiają... nieważne.
Ale jaki sens ma taki właśnie seks?
Jakieś nowe doznania? No kuźwa.. jasne, że można ich szukać. Grupówki, z Murzynką, czy z facetem. Ale ile można szukać. Wszystko się z czzasem znudzi.
I Ja Cię świetnie rozumiem.
Seks jest przereklamowany.
Większość marketingu na nim jest oparta, bo młode, niewyżyte, jeszcze się na to daje kupować.
W naszym wieku to jest już "zwiska". I nie mam na myśli fizyczności ;)
Zwiska.. bo po co? Żadnego nowego doznania nie wniesie.
Ma sens, tak jak pisałem, i co blondi potwierdziła, w relacji, kiedy ludzie się spełniają w każdym innym zakresie.
A seks jest jedynie tej relacji dopełnieniem.
Wówczzas faktycznie...Himalaje doznań
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nooo....ja to tak prostacko ujmę...teraz stawiamy na jakość a nie na ilość ;-)
A za miłe słowa dzięki Sadyl ;-)
Tylko pamiętajcie,normalna nie znaczy nudna ;-)

nie zgadzam sie z Jagiem w wielu miejscach
ale jakos nie widze tak zacieklego udowadniania swojej meskosci
w setkach postow..opowiesci o licznych podbojach i kolezankach
ani wazeliny
calych tych zabiegow
przykrycia swojej niemocy
tak naprawde

nie w obronie..niech sam sie broni

tylko to rozpaczliwie pokazanie tym ktorzy wiedza jak jest w rzeczywistosci
budzi wspolczucie
facet prawdziwy nikomu nic nie musi udowadniac
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

@Iza

Wróciłaś już do Polski?
Pytanie czysto kurtuazyjne, bo w zasadzie gie mnie to obchodzi.

Ustalmy coś.
Obrzygałaś mnie już publicznie N razy.
Tak. Jestem zakłamanym i narcystycznym gnojkiem.
Czy moja powyższa deklaracja wystarczy, abyś w przyszłości, komentując jakiś wpis, odniosła się do treści wpisu a nie osoby autora?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Rzecz nie w tym jak to nazwałem, chociaż jak to najfortunniej określić ?

Isztar...a Ty nadal nie możesz przeboleć,daj spokój,weź na luz i wrzuć dystans.
Myślę że część "przechwałek" Sadyla należy traktować z przymrużeniem oka ,spróbuj.
Jaq...marnych lotów te Twoje przytyki.
Mózg...to jest najseksowniejszy organ,tu się wszystko zaczyna :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Też bym chciał osiągnąć taki stan ze już naprawdę niczego nie muszę . Tylko nie dlatego że to " nie muszę " no powinno wynikać z tego że "już nie mogę ". Nie chcę absolutnie nikomu dokuczac, ale czy naprawdę można być szczęśliwym, dochodząc do takiego wniosku ?

Inne tematy z forum Hydepark

Własna firma? (55 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...

Kawa czy Herbata - rano (205 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Hotel w Raciborzu (6 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zwracam się do Was z prośbą o pomoc i doświadczenia, bo planuję krótki wyjazd...

do góry