Widok
Mój mąż palił 17 lat nawet dwie paczki dziennie, plastry pomogły tylko przez tydzień. starał się ograniczać i tak naprawde nie było to skuteczne. Znalazłam ogłoszenie o komputerowej blokadzie, którą stosuje się w przychodzni w Gdyni, przy pogotowiu ratunkowym na ul. Żwirki i Wigury. (niedaleko salonu slubnego Marietta). Pani jak się dowiedziała ile lat palił i jakie ilości zaaplikowała mu kurację nie 20 minutową, ale 30. Efekt tego był taki, że po wyjściu z gabinetu wyrzucił paczkę z ok. 12 sztukami papierosów. Na drugi dzień miał potężny stres w pracy, ale żeby nie stracic tej nadzieji, jadł tik taki, mentosy i gumy do rzucia. Efekt po 7 miesiącach jest taki, że ........mój mąż nadal NIE PALI!!!!!
Dodatkowo strasznie mu śmierdzi JUZ dym z papierosów, oddech palaczy (wyczuwalny podczas rozmowy twarzą w twarz). A poprawił mu się znacznie apeptyt (7 kg do przodu), smak, cera -ma bardzo ładne kolory, zniknęły drobne bruzdki- ma twarz gładziutką, a śpi wyśmienicie nawet do 9 - 10. Kiedys o 6 się budził bo musiał zapalić. dzis wstaje rano do pracy, to dzień zaczyna się od kawy, sniadania, a nie jak kiedyś od papierosa i kawy.
Dodatkowo strasznie mu śmierdzi JUZ dym z papierosów, oddech palaczy (wyczuwalny podczas rozmowy twarzą w twarz). A poprawił mu się znacznie apeptyt (7 kg do przodu), smak, cera -ma bardzo ładne kolory, zniknęły drobne bruzdki- ma twarz gładziutką, a śpi wyśmienicie nawet do 9 - 10. Kiedys o 6 się budził bo musiał zapalić. dzis wstaje rano do pracy, to dzień zaczyna się od kawy, sniadania, a nie jak kiedyś od papierosa i kawy.
JA ROWNIEZ BYLAM NA KOMPUTEROWYM RZUCENIUI PALENIA. BYLAM NALOGOWA PALCZKA. PALILAM OD 8 LAT PO 2 PACZKI DZIENNIE. W WEEKENDY I PRZY ALKOHOLU ZNACZNIE WIECEJ. MOJ BLAZEJEK MNIE NAMOWIL NA TA TERAPIE. PIERWSZA TERAPIA KOSZTUJE 50 ZL. WYTRZYMALAM WTEDY BEZ PAPIEROSA 5 DNI, GDZIE BYL TO DLA MNIE WIELKI SUKCES, PONIEWAZ NAJDLKUZEJ BEZ PAPIEROSA MOGLAM WYTZRYMAC JAKIES 4 GODZINY. PO TYGODNIU POSZLAM NA POWTORKE ( 10 ZL) TERAPI I OD TAMTEGO CZASU NIE ZAPALILAM PAPIEROSA. BYLO TO 8 MIESIECY TEMU.
WLASNIE O TO CHODZI ZE JA CHIALAM PALIC. MOJ CHLOPAK MNIE WYCIAGNAL. NIE CHIALM RZUCAC PALENIA BO LUIBLAM TO ROBIC. NAPRAWDE SZLAM Z NEGATYWYNYM NASTAWINIEM. JESZCZE SIE PODSMIEWALAM Z POMYSLU BLAZEJA. DODOAM ZE POSZLAM NA TAKA TERAPIE ZEBY NIE JESC SLODYCZY. KOSZT 30 ZL I NIE JEM. MINELY JUZ 3 MIESIACE. JA POLECAM TAKA TERAPIE NA MNIE ZADZIALALO:)
o mamo jak to takie rewelacyjne, to czemu mamy tabuny cpunów i alkoholików w polsce?
przeciez taki zabieg na bank jest tanszy niz opieka nad nimi XD
ja sie zablokuje na sen np, tylko jak sen połozyc do pojemniczka?
;)
przeciez taki zabieg na bank jest tanszy niz opieka nad nimi XD
ja sie zablokuje na sen np, tylko jak sen połozyc do pojemniczka?
;)
ćpunów i alkoholików jest tak duzo, bo im podoba sie ten "sport", który uprawiają i wcale nie chcą przestać.
A skoro dla ciebie Chaberek takie to smieszne, że ludzie po latach palenia maja dość, rzucają i im sie udaje, to może nie konieniecznie czytaj wypowiedzi na tym akurat wątku! Udanego blokowania snów.
A skoro dla ciebie Chaberek takie to smieszne, że ludzie po latach palenia maja dość, rzucają i im sie udaje, to może nie konieniecznie czytaj wypowiedzi na tym akurat wątku! Udanego blokowania snów.
o maj gat
wielkie przepraszam ze zdenerwowałam szanowna forumke XD
po prostu sceptycznie podchodze do takich rewelacji i tyle
jak ktos chce cos rzucic to rzuci - z metodą komp czy tez nie.
wielkie przepraszam ze zdenerwowałam szanowna forumke XD
po prostu sceptycznie podchodze do takich rewelacji i tyle
jak ktos chce cos rzucic to rzuci - z metodą komp czy tez nie.
JAK JUZ WCZESNIEJ NAPISALAM BYLAM NALOGOWA PALACZKA I UWAZALAM ZE BEDE PALIC DO KNCA ZYCIA. PAN KTORY PRZEPROWADZIL "TEN ZABIEG" POINFORMOWAL MNIE ZE NAJWAŻNIEJSZY JEST PIERWSZY DZIEN. ZEBY SIE NIE PODDAC, ZEBY NIE ZAPALIC PAIEROSA. PILAM DUZO WODY ZEBY OCZYSCIC ORGANIZ. NIE UKRYWAM NAJGORSZY BYL DLA MNIE DRUGI MIESIAC. DWA TYGODNIE TRZYMALO MNIE. MIALAM WIELKA OCHOTE ZPALIC PAIPEROSA. JEDYNE CO MNIE POWSTRZYMYWALO PRZED TYM TO SWIADOMOSC ZE NIE PALE JUZ TYLE CZASU I ILE ZAOSZCZEDZIALM KASY:)
Nie będę się rozpisywała, ale mój narzeczony handluje e-papierosami - mi pomogło i nie palnę juz ponad 8 m-cy :)
Oto link do aukcji :
http://allegro.pl/item668924748_rzuc_palenia_98_skutecznosci_e_papieros.html
Zdjęcia sie nie otwierają, ale jak byłabyś zainteresowana, moge Ci pzresłac zdjątka. Jesli masz jakies pytania to napisz do mnie na: karolcia_vel@wp.pl
Oto link do aukcji :
http://allegro.pl/item668924748_rzuc_palenia_98_skutecznosci_e_papieros.html
Zdjęcia sie nie otwierają, ale jak byłabyś zainteresowana, moge Ci pzresłac zdjątka. Jesli masz jakies pytania to napisz do mnie na: karolcia_vel@wp.pl
Chaberek ma rację ze sie podsmiewa z tej metody. ja bylam dzisiaj na tym rzucaniu palenia i co??? i wielkie gów.... od razu jak wyszłam chcialalm zapalic, wytrzymałam dwie godziny i musialam kupic fajki, a 60 zł za wizyte poszlo sobie. takze ja nie polecam, to sciema totalna. dodam, ze bylam w gdyni, facet jakis taki mało przyjemny, te elektrody posklejane taśmą, normalnie żenada. teraz zaluje wydanej kasy. i na pewno tam nie wróce, juz chyba plastry sa lepsze.
http://www.meeds.pl przetestowałam na sobie:)
ja osobiscie jaram od około roku petki, dosc intensywnie, nie staralam sie rzucic bo mi to pasowało, ostatnio jednak czuje sie przejarana i postanowilam zmniejszyc ilość wypalanych papierosów (bo zupełnie rzucic nie zamierzam na razie)
otóz poszłam po Tabex, i okazuje sie być dość skutecznym zniechecaczem do papierosów, nie w sobie nikotyny, ale jak sie go bierze wg ulotki, to nie wogoole chęci na peta,
oczywiście nie biorę zgodnie z ulotką, bo chce sobie od czasu do czasu palić, jednakże z 1,5 paczki zjechałam do ok 5 petów dziennie
faktem tez jest ze pale raczej dla frajdy niż dla nikotyny, bo jak mi sie pety kończyły to potrafiłam spokojnie cały dzień nie palić, bo nie chciało mi sie zejść po papierosy do kiosku pod blokiem :)
tak czy siak, jeśli ktoś ma mega problem polecam tego Tabexa - na receptę, ceny rożne Euro apteka chyba 48zł, Dom Leków 56zł (100 tabletek - przy czym bierze się 6 dziennie około 5-10 dni)
niemniej bez prawdziwej chęci rzucenia ... wiadomo
otóz poszłam po Tabex, i okazuje sie być dość skutecznym zniechecaczem do papierosów, nie w sobie nikotyny, ale jak sie go bierze wg ulotki, to nie wogoole chęci na peta,
oczywiście nie biorę zgodnie z ulotką, bo chce sobie od czasu do czasu palić, jednakże z 1,5 paczki zjechałam do ok 5 petów dziennie
faktem tez jest ze pale raczej dla frajdy niż dla nikotyny, bo jak mi sie pety kończyły to potrafiłam spokojnie cały dzień nie palić, bo nie chciało mi sie zejść po papierosy do kiosku pod blokiem :)
tak czy siak, jeśli ktoś ma mega problem polecam tego Tabexa - na receptę, ceny rożne Euro apteka chyba 48zł, Dom Leków 56zł (100 tabletek - przy czym bierze się 6 dziennie około 5-10 dni)
niemniej bez prawdziwej chęci rzucenia ... wiadomo
Hej!
Ja nie palę już (bez dwóch dni) 5 miesięcy. Paliłam przez nie całe 2 m-ce E-papierosa (tylko e papierosa, ponieważ wtedy nie można palić normalnych papierosów). Jeśli jesteś z Gdańska polecam : http://gmsklep.pl/pl/2-x-e-papieros-model-esc901-gratisy.html
Kupiłam u tego Pana i odebrałam osobiście, a później dokupowałam kartridże - ko,ncówki. Polecam!
odczułam ulgę i brak smrodu!!! :) a uwież mi .. probowalam juz chyba wszystkiego, ale i tak wracalam do palenia! :) Przez e papierosy łatwiej jest utrzymac silną wole!
Ja nie palę już (bez dwóch dni) 5 miesięcy. Paliłam przez nie całe 2 m-ce E-papierosa (tylko e papierosa, ponieważ wtedy nie można palić normalnych papierosów). Jeśli jesteś z Gdańska polecam : http://gmsklep.pl/pl/2-x-e-papieros-model-esc901-gratisy.html
Kupiłam u tego Pana i odebrałam osobiście, a później dokupowałam kartridże - ko,ncówki. Polecam!
odczułam ulgę i brak smrodu!!! :) a uwież mi .. probowalam juz chyba wszystkiego, ale i tak wracalam do palenia! :) Przez e papierosy łatwiej jest utrzymac silną wole!
To chyba jakaś reklama jest.
Mam identyczne e-fajki, kupiłem na allegro i zastanawiam się teraz po co. No ale skąd mogłem wiedzieć, że to taki shit.
Może i by coś pomogło gdyby trochę dymu było, jakaś namiastka palenia, ale ten model prawie nie dymi. Mój wujek też pali e-fajki, ale ma inny dużo droższy model i tam widać przynajmniej ten dym.
W sumie też myślałem żeby kupić takiego e-papierosa jak on, tylko szkoda mi już teraz kasy, już raz przecież zabuliłem - a teraz cały zestaw e-fajka, liquidy i ładowarka leżą tylko w szyfladzie.
Mam identyczne e-fajki, kupiłem na allegro i zastanawiam się teraz po co. No ale skąd mogłem wiedzieć, że to taki shit.
Może i by coś pomogło gdyby trochę dymu było, jakaś namiastka palenia, ale ten model prawie nie dymi. Mój wujek też pali e-fajki, ale ma inny dużo droższy model i tam widać przynajmniej ten dym.
W sumie też myślałem żeby kupić takiego e-papierosa jak on, tylko szkoda mi już teraz kasy, już raz przecież zabuliłem - a teraz cały zestaw e-fajka, liquidy i ładowarka leżą tylko w szyfladzie.
Gdybyś tak sobie tylko sportowo paliła to nie potrzebowała byś Tabexu,skoro piszesz,że jak ci sie po fajki nie chciało iśc to cały dzień nie paliłaś,więc po co prochy,żeby ograniczyć do 5 dziennie? Ja wiem swoje,Tabex nie działa,żadne plastry,ani inne gumy czy tabletki,bo wypróbowałam,najdłużej nie paliłam miesiąc i zaczełam,ale nie dlatego,że mi sie palić chciało,ale dlatego,że byłam psychicznym wrakiem. Kiedy byłam w domu wszyscy bali sie do mnie odezwać,bo nie wiedzieli jak ja zareaguje,zresztą ja sama nie byłam w stanie przewidzieć swojej reakcji.Chce wyprobować komputerowe rzucanie i wierze,że przy odrobinie silnej woli to mi pomoże. To moja ostatnia deska. Mam znajomych ktorzy po tym rzucili i myśle,że warto sprobować.
a ja kupiłem tabletki TABEX i nie pale juz ponad 2 lata!!!
cała kuracja trwa miesiac a koszt to 40zł. Ogolnie tabletki te sa na recepteale w wiekszosci aptek sprzedaja bez!!!
Wazne jest zeby brac tabletki wg wsakzan bo mam kilku znajomych co po tygodniu brania tabletek stwierdzilo ze juz nie musza brac tych tabletek bo wogole nie chce im sie palic!! w po kilku miesiacach znowu palili!
Ci co wzieli cała kuracje przestrzegajac dawek i czasu nadal nie pala
Polecam wszystkim i jestem bardzo wdzieczny ze cos takiego wymyslono!!!
cała kuracja trwa miesiac a koszt to 40zł. Ogolnie tabletki te sa na recepteale w wiekszosci aptek sprzedaja bez!!!
Wazne jest zeby brac tabletki wg wsakzan bo mam kilku znajomych co po tygodniu brania tabletek stwierdzilo ze juz nie musza brac tych tabletek bo wogole nie chce im sie palic!! w po kilku miesiacach znowu palili!
Ci co wzieli cała kuracje przestrzegajac dawek i czasu nadal nie pala
Polecam wszystkim i jestem bardzo wdzieczny ze cos takiego wymyslono!!!
zalezy wszystko czy bardziej uzalezniasz sie fizycznie (od nikotyny) czy psychicznie (od odruchu)
ja moglam nie palic pare dni jak nie chcialo mi sie isc po fajki :) niemniej potrafilam tez kopcic pake dziennie jak mialam pety pod reka i duzo stresu.
Podeszlam drugi raz do TABEXU, tym razem z zamiarem rzucenia definitywnego, poniewaz po petach zle sie juz czulam, a ciagle mialam chec zajarac.
Bralam tabexik moze z 2 dni, polowe zalecanej dawki + troche silnej woli i pilnowania sie - nie pale od tygodnia i jak sprobowalam wypalic peta to malo nie umarlam :D
wiec mozna rzucic, ale tylko jesli sie naprawde tego chce. Jest chec zajadania zamiast kopcenia, ale latwa do opanowania, mysle wiec ze tyja ludzie ktorzy nei potrafia ogolnie zapanowac nad pewna nadpobudliwoscia, czy to fajkowa czy spozywcza ;)
jak ktos chce rzucic ale tak zeby pokatnie jarac dalej to nawet duch swiety mu nie pomoze ;)
ja moglam nie palic pare dni jak nie chcialo mi sie isc po fajki :) niemniej potrafilam tez kopcic pake dziennie jak mialam pety pod reka i duzo stresu.
Podeszlam drugi raz do TABEXU, tym razem z zamiarem rzucenia definitywnego, poniewaz po petach zle sie juz czulam, a ciagle mialam chec zajarac.
Bralam tabexik moze z 2 dni, polowe zalecanej dawki + troche silnej woli i pilnowania sie - nie pale od tygodnia i jak sprobowalam wypalic peta to malo nie umarlam :D
wiec mozna rzucic, ale tylko jesli sie naprawde tego chce. Jest chec zajadania zamiast kopcenia, ale latwa do opanowania, mysle wiec ze tyja ludzie ktorzy nei potrafia ogolnie zapanowac nad pewna nadpobudliwoscia, czy to fajkowa czy spozywcza ;)
jak ktos chce rzucic ale tak zeby pokatnie jarac dalej to nawet duch swiety mu nie pomoze ;)
nie znam metody komputerowej ale filmowa jest skuteczna - RESET 33 bardzo polecam bo ja rzuciłam właśnie z tymi filmami one mi bardzo pomogły psychicznie https://www.reset33.pl/