Widok

Rzucanie palenia

Kobieta Temat dostępny też na forum:
Wiele razy już próbowałam rzucać, raz od razu. Innym razem jak wyczytałam w tej książce "Jak rzucić palenie" powoli bez pośpiechu i za cholerę nie mogę zawsze wracam... Ehhh pozostaje chyba tylko silna wola... Raz udało mi się nie palić przez 7 lat a potem znów spotkałam faceta co palił i mnie zachęcił. Albo sam się zachęciłam tym by nie czuć jak go całowałam tego smrodu....

A Wy jak sobie radzicie??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie palimy :D
na Morenie to jest poradnia antynikotynowa - za free :) w tej dużej przychodni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeśli jesteś z Gdańska to polecam wizytę w poradni antynikotynowej w tej dużej przychodni na Morenie. Można się przebadać, spotkać z pulmonologiem i psychologiem nawet chyba kilka razy. Mój chłopak korzystał i dużo mu to dało. kolejek też nie ma. znalazłam http://www.trojmiasto.pl/Poradnia-Antynikotynowa-o43392.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Aha: to było już 10 lat temu :).
Ja rzuciłam palenie "od ręki", po tym, jak na jednej imprezie padło hasło: "Kto idzie na zewnętrzną zapalić?" - i wyszło 12 facetów i ja jedna kobieta... Ale wstyd!!!
zgadzam sie :) tez sie z mezem przerzucilismy. i zauwazylam ze pale duuuuuuuuuuuuzooooooooooo mniej, a przy okazji nie truje nigdy nikogo w swoim otoczeniu, nie smierdze i nie wydaje tyle kasy :) dla mnie jest to oszczednosc ponad 200 zl miesiecznie (tylko na mnie! )
cdn: wklad ma rozne zawartosci nikotyny, zaczynasz od najmocniejszego, konczysz na najslabszym i powoli odczuwasz mniejsza chec na nikotyne, sama silna wolna raczej mi nie pomogla ;p
ja przerzuciłam się na e-papierosa, troche kosztuje ale kupiłam zestaw (2 papierosy sa w srodku) z chłopakiem na pół, to jednorazowy wydatek a w miesiacu na wkład wysaje do 40zł ! nie smierdze i pale sobie wszedzie :P baterie laduje podlaczajac e-papierosa do laptopa, jest tez wtyczka do kontaktu :) zwyklych nie pale wcale wrecz nie smakuja;p
Polecam obejrzeć filmik o nałogach : http://www.youtube.com/watch?v=55xVPMEvSrs&feature=channel_video_title

W śmieszny sposób przedstawione problemy używek.
Sama z siebie, od razu, bo bardzo chciałam przestałam palić w listopadzie i trwam dalej. Przytyłam 7,5kg niestety, ale już mi właśnie 2 zeszły. Więc będzie ok.

Nie wierzę w żadne substytuty palenia (typu e-papierosy ;-) ), ani w rzucanie stopniowe, a ni za bardzo w silną wole nie wierzę. Po prostu wierze w to, ze jak się naprawdę CHCE to się nie będzie palić. I już.
ja rzuciłam palenie pół roku temu,kopciłam 8 lat,dobrą metodą jest to by przeliczać pieniądze wydawane niegdyś na papierosy na małe miłe drobiazgi,jakąś biżuterie czy rajstopki itp
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
silna wolna no i trzeba chciec jak przy kazdym nałogu :)
Ja poznałam niepalącego faceta i nie pale 3 miesiące.
a po kiego mi Volvo, ja mam prawo jazdy na kuchence :> o wiele bezpieczniejsze niż autostrada czy kocie łby :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Pani Izo dzisiaj rozmawiałem z dziewczyną około 30-ki która rzuciła palenie dzięki urządzeniu Ceragem. Tak jak Pani próbowała różnych sposobów bez rezultatów, a jarała paczkę dziennie. Nie pali już trzy lata. Nadal korzysta z tego urządzenia, bo pomaga jej jeszcze na inne problemy zdrowotne. Nawet gdyby Pani zainwestowała w takie urządzenie to dziennie wydawała by Pani mniej na ratę niż na papierosy. Wydatek tylko przez cztery lata - a ile może trzymać nałóg. Paląc jedną paczkę dziennie i skromnie licząc tylko po 10 zł za paczkę, to paląc przez 10 lat to jest suma 36 000 zł , 20 lat 72 000 zł, 40 lat 146 000 zł.
Tyle kosztuje np. nowe Volvo.
Mój mąż od 10 lutego pali e-papierosa i do zwykłego peta wcale go nie ciągnie!
Dumna jestem z niego jak nie wiem :D
Pewnie z czasem i z niego zrezygnuje :)

Mam 1op TABEX-u, nie przydał się :D
Odsprzedam!
tak ja i tak bede palic bo lubie
Przymierzam się do tego, żeby rzucić. I słyszałam o tym, że wiele osób po kilku miesiącach nawet ma sny, że pali. Wielu zaczyna palić po roku nawet albo dwóch. Szukam czegoś, żeby mnie przed tym zabezpieczyło, bo jak już mam się tyle namęczyć, żeby rzucić, to nie chce wrócić po jakimś czasie i znów rzucać. To bez sensu. Jak już to już.
Znalazłam gabinet
http://www.jakprzestacpalic.pl

Kto był to pisać, pisać dziewczyny. Jak to działa na Was i czy udało się wytrwać pierwszy czas i nie utyć jak św....nka.
idzie ktoś na peta ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie wystarczyło gdy sie dowiedziałam o ciąży. Rzuciłam od razu bez zastanowienia. Na poczatku było ciężko ale daje radę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Paliłam bomoim zdaniem po rzuceniu palenia uwalniają się toksyny z których organizm się oczyszcz i do tego nerwy spowodowane rzucaniem to nie jest dobre dla rosnącego organizmu w brzuszku.Bardziej bałam się rzucić niz palić dalej.Synek urodził się duuuuży i zdrowy.Moim zdaniem trzeba się wsluchac w organizm.Najważniejsze,że już nie pale 15 miesięcy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Zdrowie

Czy ktos brał tabletki Perfect Bust (8 odpowiedzi)

Czy ktoś moze brał tabletki prefect bust na powiekszanie piersi?

do góry