Widok

SENS SPOWIEDZI

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziecczyny jak czytam o spowiedzi przedslubnej robi mi sie slabo. Nie mieszkam ze swoim narzeczonym ale z nim sypiam od dawna, malo tego stosuje antykoncepcje. Przeciez wywyala mnie za to z kazdego Kosciola! Naprawde nie wiem co zrobic. Powinnam chyba isc do pierwszej spowiedzi i nie powiedziec o tym nic a przy drugiej oczyscic sie z ogolnego grzechu jakim jest klamstwo. Nie widze innej mozliwosci.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
O, widzisz, nie udajesz i samo wychodzi, jeszcze piękniej. Grunt, to być sobą! Tak trzymaj.
Nie mogło... już rozumiem dlaczego.

Nie chce tu nikogo obrażać, ale tego typu infantylny sposób tłumaczenia jest niezbyt na poziomie. Skoro nie rozumiesz co ja piszę, i na czym polega różnica w sposobie wypowiedzi to już nie moja wina. Rodzice nauczyli mnie tolerancji dla poglądów innych więc nie będę się kłóciła. Koniec pracy a ja idę sobie poćwiczyć i na saune. Milego dnia życzę wszystkim.
Ps. Agatha czy Ty już jesteś po studiach? Czasami czytając Twoje posty mam wrażenie, że rozmawiam z 10 latką.
Nie sądzę, żebyś to rozumiała. A raczej wiedziała.

I, proszę, po tylu wypowiedziach nie kończ, że jesteś tolerancyjna.
Tequila, ja mam wątpliwości, czy skończyłaś choć podstawówkę, ale nie śmiałam pytać.
No ja np mam taki dziwny problem. Za miesiac bede poddana leczeniu jodem radioaktywnym. Lekarka powiedziala,ze ze wzgledow humanitarnych powinnam brac pigulki, bo dziecko poczete z napromieniowanej matki z pewnoscią nie urodzi sie normalne, a i dla matki moze sie to zle skonczyc. No, ale nie jest to calkowicie niezbedne ze wzgledow zdrowotnych, co prawda z pewnoscia sprawi ,ze moje szalone hormony szybciej wroca do normy, ale przeciez moglabym przestac uprawiac seks na rok i wszystko byloby prawdopodobnie ok. Rozmawialam 2 ksiezmi na ten temat, jak to mozna potraktowac. No i jeden powiedzial,ze mam nie uprawiac seksu, nawet jak bede juz zoną mojego narzeczonego, a drugi ,ze to nie jest grzech, bo w tym przypadku sa one lekarstwem i pozwola po tym czasie 1 roku zajsc normalnie w ciaze i urodzic zdrowe dziecko.

No i kogo tu sluchac..... ja rozumiem, ze kazdy przypadek jest inny, ale co jest wiekszym grzechem - nie dopelniac "obowiazkow" malzenskich, ktore moga prowadzic do zaniedbania swiezego malzenstwa (co zreszta trzeba jasno stwierdzic w protokole przedmalzenskim), czy brac tabletki, ktore są jednoczesnie lekarstwem jak i zapobieganiem celowym... ?

Jestem i to bardzo. Nawet nie wiesz jak. Czasami jednak nie mogę sie pogodzić, z poglądami rodem z Średniowiecza. szczególnie kiedy wygłaszają ją pseudokatolicy. Ah taka juz moja zawiadiacka natura.
Miłego dzionka.
A w sprawie wykształcenia. To skończyłam studia które nauczyły mnie dużej tolerancji dla takich jak Ty.
sorki ale mam wrazenie ze nie macie wiekszych problemow
Tequila, możesz jeszcze milion razy napisać, jaka jesteś tolerancyjna. Co nie zmieni faktu, że okazujesz zupełnie co innego.

Wygląda na to, że należysz do osób, które uważają, że być tolerancyjnym, to znaczy akceptować tylko wszelkie niejednoznaczne moralnie zachowania.
Nie, szczerze mówiąc to nie mam większych problemów. Na szczęście.

A tutaj mogę się do czegoś przydać. Wyedukowałam Tequilę. Jeszcze niedawno twierdziła:

Autor: Tequila_ 16-04-2007 22:27 wyślij odpowiedź

Czasami wydaję mi się, że poziom edukacji seksualnej na forum jest bardzo niski. Chodzi mi głównie o sprawy dotyczące antykoncepcji. Ktoś wyżej napisał czy zabija jajeczko kiedy bierze pigułki. Przecież pigułki hamują owulację więc, żadnego jajeczka nie ma.

A teraz, proszę bardzo, wie, że czasem to jajeczko bywa, a nawet przestudiowała na wszelkie strony zagadnienia związane z jego zagnieżdżaniem, czy też niedopuszczaniem do tego.

Jeszcze kilka dni, a nie tylko zaakceptuje fakty, ale może nawet to zrozumie.
Beato, pisze się "na razie".

:D

A w której parafii w Osowej??

nie zadałam sobie trudu przeczytania od deski do deski, ale jestem pełna podziwu:)))333 posty, to chyba rekord:))!!
Agnieszka, jak mogłaś. Tak się naprodukowałam, a Ty masz to za nic! Już, czytać od deski do deski. Miej szacunek dla pracy innych!
życie...:))czasu nie miałam żeby się zagłębić:))polecasz??
Tak szczerze...?

Będzie to samo jeszcze 100 razy... i już 100 razy to było... Więc to wątek tylko dla wielbicieli gatunku.

Ale w swojej koneserskiej skali daję mu 3 gwiazdki na pięć możliwych, więc nieźle. No, może dam jeszcze pół gwiazdki, bo kilka razy zostałam nazwana moherem i zarzucono mi brak edukacji seksualnej... Więc jest dodatek za suspens.
dobra, przeczytałam pierwszy post i już wiem, że nie chce mi się tego czytać:)))) z całym szacunkiem do wszystkich dyskutujących:)))))
piardu piardu

Nie przeprasam za bledy
do góry