Widok

SENS SPOWIEDZI

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziecczyny jak czytam o spowiedzi przedslubnej robi mi sie slabo. Nie mieszkam ze swoim narzeczonym ale z nim sypiam od dawna, malo tego stosuje antykoncepcje. Przeciez wywyala mnie za to z kazdego Kosciola! Naprawde nie wiem co zrobic. Powinnam chyba isc do pierwszej spowiedzi i nie powiedziec o tym nic a przy drugiej oczyscic sie z ogolnego grzechu jakim jest klamstwo. Nie widze innej mozliwosci.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokopałam się do wątku o antykoncepcji i jak widzę nie tylko Agatha ma problemy:)

Niestety przeproszę tylko za to, że trafiłam kulą w płot, jeśli chodzi o temat posiadania dziecka. Nie wiedziałam, że ktoś na forum ma z tym problemy. No cóż pewnych spraw nie da się przewidzieć.
o to chodziło teqila
zwracam ci honor

Dziewczyny, czym Wy się przejmujecie?

Magda, nie martw się, mnie to nie zabolało.

Tequila udaje nie wiadomo kogo, a niewiedza i słoma wychodzi z niej w każdym poście.

Ja też miałam na studiach trzy semestry seksuologii. Pewnie, jak i Tequila, z panią B. N. To bardzo Tequili gratuluję poczucia, że te zajęcia były wartościowe. Oraz mniemania o sobie, jaką to wspaniałą osobą pod względem wykształcenia i cech charakteru jest.

Nieźle się bawię, włączam sobie Weselnik w każdej przerwie (dla śledczej Tequili - tak, nawet ostatnie kilka dni się bardzo obijam :)) i naprawdę uważam, że nie ma tu przeciwników do dyskusji. Jakoś tak się składa, że osoby, które na tym forum cenię i lubię mają albo poglady podobne, albo nasza dyskusja ma o wiele niższą temperaturę. I inny poziom - vide - dyskusja o Otylii albo aborcji na Rodzince. Reszta, to takie Tequile i Stiny.
Agatha tak myślałam że ciebie to nie zaboli ale wiesz czemu ja tak reaguję.
Mi czasem brakuje takiego spojrzenia na te sprawy jak twoje ale uczę sie jak widzisz :)

Kończe juz może zajrze z domku do gorącego ątku

Agatha. Przykro mi bardzo, że wyciągnęłam sprawę, która z pewnością nie jest Tobie miła. Niestety atakując kogoś na forum musisz liczyć się z tym, że ktoś odpowie kontratakiem. Reakcje na mój post dotyczący dziecka nie byłyby takie żywe gdyby nie fakt dotyczący pewnych problemów. Ja niestety o nich nie widziałam. Gdyby tak było z pewnością nie poruszyłabym tego zagadnienia.
Potrafię przyznać się do błędu chociaż Ty zarzucałaś mi coś zgoła innego.
Na przyszłość rada. Więcej tolerancji dla innych. Do siebie też czasami trzeba podejść krytycznie. Tobie to się chyba jednak nie zdarza, nie na tym forum.
No to się spotkał - psycholog z psychologiem. Już wiem skąd u Ciebie to poczucie wyższości :)
żezywiscvie wyczuwa sie zacietrzewienie niktorych i upartość -te cechy nie znaja granic

A zajęcia miałam z dr Kasią Bojarską żadnej B.N nie znam. Zapewniam, że były niezwykle wartościowe.
Tequila, ja jestem krytyczna wobec siebie również! Zawsze przyznaję, że jestem cholera, złośliwa i "mondra na każdy temat". Ale: nigdy nikogo pierwsza nie wyzywam, nie zaczynam wycieczek osobistych i chwytów poniżej pasa. Zawsze odpłacam pięknym za nadobne, bo nie mam po czyimś ataku skrupułów i szczerze - bawi mnie to jak dziecko.

Przeprosiny przyjmuję - a nawet pisałam, że mnie to nie zabolało. Wiem, że nie byłaś świadoma moich problemów, w dodatku nie są to dla mnie tematy drażliwe.

W tym wątku powiedziałaś i insynuowałaś dużo gorsze lub głupsze rzeczy, ale widzę, że masz tak mały dystans do siebie i tak jesteś przekonana o swojej wyższości na wszelkich frontach, że w życiu tego nie zauważysz. Nie widzisz swojego błędu nawet cytowanego czarne na białym, tak jak z tym durnym jajeczkiem.
Tak, ma drugie nazwisko na N. Na homoseksualiźmie się zna, cała reszta to porażka...
idz sie lepiej pomodl marna istoto i nie uwazaj sie za lepsza od innych bo wcale lepsza nie jestes

Agatha... gdybys tak potrafiła przekonać kogoś do swoich racji...., a jesli nie wychodzi - dać sobie spokój, a nie obrażać, mówić, że słoma z butów wystaje itd

Ludzie mają różne poglądy, które nie zawsze muszą się zgadzać z Twoimi i nie są przez to głupsi czy gorsi....
Żyj i daj żyć innym;)

sama prowokuje a potem sie dziewczynka dziwi ze ja obrazaja,nie potrafi dac sobie spokoju widocznie lubi sie klocic

Bawi Ciebie upokarzanie, obrażanie innych. No cóż sama sobie wystawiłaś świadectwo. Jestem zdania, że karma zawsze do nas wraca. a każde złe postępowanie wraca do nas ze zdwojoną siła.
Jestem osoba która potrafi spojrzeć na siebie krytycznie i nigdy nie twierdzę, że jestem omnibusem. Niektórzy po psychologi niestety tak mają. Pisze celowo po psychologii, bo nie wydaję mi się abyś pracowała w zawodzie.
Stina, a o co Tobie, gołąbeczko, chodzi?

Ty zadajesz sobie trud, żeby śledzić cały wątek i wypisujesz w nim cokolwiek, byle klepać (no fakt, teorie o Radiu Maryja itp. były bardzo udane), a innym bronisz zabawy?
Agatha to Cie bawi?
Myślalam że przedstawiasz argumenty i dyskutujesz?

Przecież pisałam, że tak było do pojawienia się Stiny... Potem to już tylko pyskówka - ale gorąca, nie?
no jak to cie bawi to wspolczuje ze nie masz innych rozrywek

Bawi Ciebie upokarzanie, obrażanie innych. No cóż sama sobie wystawiłaś świadectwo. Jestem zdania, że karma zawsze do nas wraca. a każde złe postępowanie wraca do nas ze zdwojoną siła.
Jestem osoba która potrafi spojrzeć na siebie krytycznie i nigdy nie twierdzę, że jestem omnibusem. Niektórzy po psychologi niestety tak mają. Pisze celowo po psychologii, bo nie wydaję mi się abyś pracowała w zawodzie.
ja sie pojawilam a potem zniknelam a ty caly dzien tu siedzisz i sie z kims wyklocasz,chyba cos z toba nie tak...moze idz do psychologa

do góry