Widok

SENS SPOWIEDZI

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziecczyny jak czytam o spowiedzi przedslubnej robi mi sie slabo. Nie mieszkam ze swoim narzeczonym ale z nim sypiam od dawna, malo tego stosuje antykoncepcje. Przeciez wywyala mnie za to z kazdego Kosciola! Naprawde nie wiem co zrobic. Powinnam chyba isc do pierwszej spowiedzi i nie powiedziec o tym nic a przy drugiej oczyscic sie z ogolnego grzechu jakim jest klamstwo. Nie widze innej mozliwosci.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Agatha to dobrze ze wiesz,chwala ci za to

Wiecie co,zachowujecie sie jak dzieci...bez obrazy.Po co te klotnie na temat spowiedzi? a i przy okazjii o.Rydzyk doszedl...zupelnie bez sensu.
Przy okazji tego watku przynajmniej widac kto ma jakie podejscie do sakramentu malzenstwa.
Pozdrawiam Kolibra,Wiesie i reszte dziewczyn,ktore maja podobne zdaniena temat npr i etc.
Popieram calkowicie i wierze ,ze wasze malzenstwa beda sczesliwe na obraz jaki pragnie tego Bog powolujac dwoje ludzi do zawarcia tego sakramentu bo wiecie na czym budowac prawdziwy dom...na SKALE!!!
Pozdrawiam!
Czasami wydaję mi się, że poziom edukacji seksualnej na forum jest bardzo niski. Chodzi mi głównie o sprawy dotyczące antykoncepcji. Ktoś wyżej napisał czy zabija jajeczko kiedy bierze pigułki. Przecież pigułki hamują owulację więc, żadnego jajeczka nie ma. Nie będę polemizowała z Koliberkiem na temat przykazania nie zabijaj i związanej wg niej z tym przykazaniem antykoncepcją. Prawda jest taka, żadna antykoncepcja nie jest sposobem na zabijanie kogokolwiek (samego siebie, dziecka). Tak jak inni szanują wybór Koliberka (współżycie po ślubie) niech ona również zaakceptuje wybory innych dziewczyn na tym forum.
Stina, wiem również, dlaczego Twój narzeczony ostatecznie zgodził się na tak odległą datę ślubu...
Skoro tak "mowisz" to pewnie wiesz jak bylo na moim chrzcie.....i skad wiesz ze jestem ochrzczona? Ty to dopiero jestes madra....a teraz umyj zeby i poloz sie spac dzieciaku:))) bo juz pora na ciebie

:)

Stina, zaczynam podejrzewać, że przy chrzcie Cię upuszczono i walnęłaś głową w schody ołtarza. To jedyne wytłumaczenie Twojego urazu do kościoła i tego bełkotu.
Kasia-070707 napisał(a):

> ja się cieszę że biorę kościelny cywil to dla mnie tylko taka
> "umowa" cywilno- prawna... sorry może ktoś się poczuć urażony
> ale dla mnie tak to wygląda
>
> oczywiście np. jehowi nie mają kościelnego ślubu tylko cywilny
> więc nie mają wyboru...

Patrząc na wiedzę większości piszących tu dziewczyn lepiej by było gdyby zawarły "umowę cywilno-prawną", niż sakrament, o którym nie mają pojęcia...
Przed Bogiem możecie sobie przysiąc np. na spacerze nad morzem (to do tych, którym nie pasują nauki KK). ;o)

Pozdrawiam
swoich,a ty mi nie bedziesz mowic nad czym mam sie zastanawiac,ksiedzem nie jestes :)

powaznie zastanowilabym sie nad braniem tylko slubu cywilnego. bo taki farmazonow to juz dlugo nie slyszalam, wiekszosc- na podstawie jakich badan to mowisz??

katolicy to najbardziej obludna grupa wyznaniowa z tych wszystkich wiekszych jakie istnieja, niektorych to napewno zasmuca ale no coz...

nic

Wiem Agatha, ale jak słyszę takie bzdury, to mi się krew burzy :)

wiesz praktyka jest wazniejsza niz teoria,wyczytac mozna jedno a doswaiadczyc calkiem czego innego.

Co ma rydzyk do Twojej spowiedzi?
jak ojciec rydzyk to nie, on musi miec jakis poziom inteligencji ze jemu sietak dobrze powodzi wsrod swoich poddanych

Pajacynka, to takie legendy opowiadane przez ludzi, którzy tyle wiedzą o kościele, co czasem usłyszą gadanie babć, albo włączą przez przypadek TV TRWAM. Albo NIE poczytają...

To tak jak z rasizmem u ludzi, którzy znają jedynie Murzynka Bambo i na tej podstawie wynoszą, że czarni to nieuki...
Nie zgadzam się z tym, że większość jest taka jak ojciec Rydzyk :/

Jak nie jest "taki", to my z Wierzejskim, Giertychem i Rydzykiem go z tego kościoła wyrzucimy!
wiem ze nie wszyscy katolicy sa "tacy"- ale wiekszosc.

do góry