Widok

SENS SPOWIEDZI

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziecczyny jak czytam o spowiedzi przedslubnej robi mi sie slabo. Nie mieszkam ze swoim narzeczonym ale z nim sypiam od dawna, malo tego stosuje antykoncepcje. Przeciez wywyala mnie za to z kazdego Kosciola! Naprawde nie wiem co zrobic. Powinnam chyba isc do pierwszej spowiedzi i nie powiedziec o tym nic a przy drugiej oczyscic sie z ogolnego grzechu jakim jest klamstwo. Nie widze innej mozliwosci.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to nie drżyj-tylko się staraj jak już będzie wasz stosowny czas. Mam ten sam problem- chodzenie po lekarzach, łykanie bromergonów clostybelgytów, lutein,duphastonów tylko że te nie działają antykoncepcyjnie a wspomagająco właśnie- normalizująco. Rozumiem świetnie te problemy bo siedzę w nich od dawna.
Myślę, że to bez sensu. ;D
wątek przekroczył setkę, czas na "sens spowiedzi 2" - kto chętny do założenia?

*(hajtać) :D
Nie odzywałam się, ale teraz muszę.. Stina, bardzo Cię proszę, nie wrzucaj wszystkich katolików do jednego worka! Ja jestem katoliczką, ale Rydzyka i jego już prawie sekty nie uznaję. Przykro się robi, jak się czyta takie rzeczy... Wiara w Boga a także to, czy i w jaki sposób przystępuje się do spowiedzi to sprawa każdego człowieka i jego sumienia... Na pewno bardzo trudno jest zachowywać wszystkie nakazy kościoła katolickiego - ale kochani, nie róbmy z religii supermarketu, nie wybierajmy tylko wygodnych nam rzeczy...

Stina napisał(a):

> a to w Boga juz nie mozna wierzyc jesli sie nie zgadza ze
> wszystkim co sobie wymyslil kosciol?

Skoro kościół "sobie wymyśla" - po kiego idziesz do niego się chajtać? :D
jeśli jest to terapia hormonalna a przy okazji ma skutki antykoncepcyjne to patrzy się na to inaczej-nie napisałaś tego wczesniej, miałam ten sam problem pol roku temu( w sumie nie łykalam jednak bo postawiłam na swoim i torbiel sama sie cofneła po 4 miesiacach) ale jest wskazanie do powstrzymania sie na ten czas leczenia od wspólżycia. Sorry, że zadam takie pytanie nie odpowiadaj- masz torbiel, endometriozę czy coś podobnego że gin każe Ci łykać antykoncepcję? Innych powodów leczenia antykoncepcją po prostu nie znam i wydaje mi się to i tak bombą z opóźnionym zapłonem- złudna pomoc.
Owszem w zapłodnionym jajeczku jest już życie i Duch święty tez przebywa a jak:)
Agatha napisał(a):

> A kto tak powiedział? Można wierzyć w Boga i nie być członkiem
> KK.
>
> Ale nie można wymagać, aby KK udzielał sakramentów osobom,
> które nie zgadzają się z jego nauką.

Egzakli. :)
Dobra, idę posłuchać Radyja. Skoro albo się jest w obozie przeciwników kościoła, ale wierzących w Boga, tylko niewiele o Nim wiedzących, albo się jest praktykującym moherem, to przy dźwiękach RM jeszcze sobie berecik na szydełku dziergnę.
to juz sprawa tych co wierza w rydzyka a tu mowimy o zasadach KK ktore raczej nie sa zwiazane z ojcem rydzykiem, zasady KK sa obiektywne

no jasne kosciol a raczej ksieza to mysla ze wszystko moga,np odmawiac ochrzcenia dziecka jesli rodzice nie sa malzenstwem. Niestety ale wiekszosc katolikow nie wierzy w Boga tylko w kosciol....."Ojcze Rydzyku ty jestes dla mnie wiecej niz Bog"...

A kto tak powiedział? Można wierzyć w Boga i nie być członkiem KK.

Ale nie można wymagać, aby KK udzielał sakramentów osobom, które nie zgadzają się z jego nauką.
pewnie ze mozna ale w Boga tez wierza Zydzi, ateisci_ to nie to samo co niewierzacy. A my wierzymy w Boga i jestesmy katolikami wiec przyjmujemy to co kosciol rzymskokatolicki nakazuje,

spowiedz ma sens jak sie wyspowiada ze wszystkiego i szczerze sie tego zaluje i poprawia.wiec tak naprawde nie ma sensu w wiekszosci przypadkow :D

Nie przeprasam za bledy
a to w Boga juz nie mozna wierzyc jesli sie nie zgadza ze wszystkim co sobie wymyslil kosciol?

make love not war:) finito - bye

Tak myślałam. Coś mi nie pasowało. ;)
Ogólnie beka jak nic...
Nie wiem po co Wam te kościelne śluby, skoro sobie interpretujecie dowolnie przykazania. :D Jako osoba niewierząca jestem oburzona. ;D
Albo zgadzacie się z naukami KK, albo nie. Jeżeli nie, to szkoda czasu i atłasu na te farsy zwane ślubami kościelnymi...
Stina, Tobie naprawdę nikt nie będzi bronił seksu. Przynajmniej będzie szansa na jakąś mądrą komórkę w Tobie.
Amsta, gdzie ja mam radykalne poglądy? I czy ubaw też zaliczasz do silnych emocji? Ja nie mam wpływu na to, kiedy Ty się wypowiadasz, a kiedy nie, więc nie narzucaj też niczego innym, ok?
nie:))) to tak ogolnie :)))

do góry