Widok

SENS SPOWIEDZI

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziecczyny jak czytam o spowiedzi przedslubnej robi mi sie slabo. Nie mieszkam ze swoim narzeczonym ale z nim sypiam od dawna, malo tego stosuje antykoncepcje. Przeciez wywyala mnie za to z kazdego Kosciola! Naprawde nie wiem co zrobic. Powinnam chyba isc do pierwszej spowiedzi i nie powiedziec o tym nic a przy drugiej oczyscic sie z ogolnego grzechu jakim jest klamstwo. Nie widze innej mozliwosci.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Stina napisał(a):

> a to w Boga juz nie mozna wierzyc jesli sie nie zgadza ze
> wszystkim co sobie wymyslil kosciol?

Skoro kościół "sobie wymyśla" - po kiego idziesz do niego się chajtać? :D
Nie odzywałam się, ale teraz muszę.. Stina, bardzo Cię proszę, nie wrzucaj wszystkich katolików do jednego worka! Ja jestem katoliczką, ale Rydzyka i jego już prawie sekty nie uznaję. Przykro się robi, jak się czyta takie rzeczy... Wiara w Boga a także to, czy i w jaki sposób przystępuje się do spowiedzi to sprawa każdego człowieka i jego sumienia... Na pewno bardzo trudno jest zachowywać wszystkie nakazy kościoła katolickiego - ale kochani, nie róbmy z religii supermarketu, nie wybierajmy tylko wygodnych nam rzeczy...

*(hajtać) :D
wątek przekroczył setkę, czas na "sens spowiedzi 2" - kto chętny do założenia?

Myślę, że to bez sensu. ;D
to nie drżyj-tylko się staraj jak już będzie wasz stosowny czas. Mam ten sam problem- chodzenie po lekarzach, łykanie bromergonów clostybelgytów, lutein,duphastonów tylko że te nie działają antykoncepcyjnie a wspomagająco właśnie- normalizująco. Rozumiem świetnie te problemy bo siedzę w nich od dawna.
wiem ze nie wszyscy katolicy sa "tacy"- ale wiekszosc.

Jak nie jest "taki", to my z Wierzejskim, Giertychem i Rydzykiem go z tego kościoła wyrzucimy!
Nie zgadzam się z tym, że większość jest taka jak ojciec Rydzyk :/

Pajacynka, to takie legendy opowiadane przez ludzi, którzy tyle wiedzą o kościele, co czasem usłyszą gadanie babć, albo włączą przez przypadek TV TRWAM. Albo NIE poczytają...

To tak jak z rasizmem u ludzi, którzy znają jedynie Murzynka Bambo i na tej podstawie wynoszą, że czarni to nieuki...
jak ojciec rydzyk to nie, on musi miec jakis poziom inteligencji ze jemu sietak dobrze powodzi wsrod swoich poddanych

Co ma rydzyk do Twojej spowiedzi?
wiesz praktyka jest wazniejsza niz teoria,wyczytac mozna jedno a doswaiadczyc calkiem czego innego.

Wiem Agatha, ale jak słyszę takie bzdury, to mi się krew burzy :)

nic

katolicy to najbardziej obludna grupa wyznaniowa z tych wszystkich wiekszych jakie istnieja, niektorych to napewno zasmuca ale no coz...

powaznie zastanowilabym sie nad braniem tylko slubu cywilnego. bo taki farmazonow to juz dlugo nie slyszalam, wiekszosc- na podstawie jakich badan to mowisz??

swoich,a ty mi nie bedziesz mowic nad czym mam sie zastanawiac,ksiedzem nie jestes :)

Kasia-070707 napisał(a):

> ja się cieszę że biorę kościelny cywil to dla mnie tylko taka
> "umowa" cywilno- prawna... sorry może ktoś się poczuć urażony
> ale dla mnie tak to wygląda
>
> oczywiście np. jehowi nie mają kościelnego ślubu tylko cywilny
> więc nie mają wyboru...

Patrząc na wiedzę większości piszących tu dziewczyn lepiej by było gdyby zawarły "umowę cywilno-prawną", niż sakrament, o którym nie mają pojęcia...
Przed Bogiem możecie sobie przysiąc np. na spacerze nad morzem (to do tych, którym nie pasują nauki KK). ;o)

Pozdrawiam
Stina, zaczynam podejrzewać, że przy chrzcie Cię upuszczono i walnęłaś głową w schody ołtarza. To jedyne wytłumaczenie Twojego urazu do kościoła i tego bełkotu.
do góry