Widok

SENS SPOWIEDZI

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziecczyny jak czytam o spowiedzi przedslubnej robi mi sie slabo. Nie mieszkam ze swoim narzeczonym ale z nim sypiam od dawna, malo tego stosuje antykoncepcje. Przeciez wywyala mnie za to z kazdego Kosciola! Naprawde nie wiem co zrobic. Powinnam chyba isc do pierwszej spowiedzi i nie powiedziec o tym nic a przy drugiej oczyscic sie z ogolnego grzechu jakim jest klamstwo. Nie widze innej mozliwosci.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
postaraj sie bardziej bo beret juz byl

Agatha napisał(a):

Gdyby kościół właściwie nas nie zmusił do nauk, poradnictwa, spowiedzi z całego zycia, to bardzo wiele by nas ominęło.

DO CZEGOS JESZCZE WAS ZMUSIŁ?:)

DZIWNE PODEJŚCIE...BEZ KOMENTARZA
ominęło by was wiele niepotrzebnego stresu
Dlaczego bez komentarza (czyżby? ja tu komentarz widzę). Komentuj ile chcesz, to jest post na FORUM.

Z własnej woli nie pojechalibyśmy na rekolekcje w tak gorącym okresie. Ale musieliśmy - też traktowaliśmy to jako wyjazd dla papierka. Wydawało nam się, że znamy się tyle lat, jesteśmy dorośli i niezwykle świadomi, więc co nam dadzą jakieś nauki? Okazało się, że bardzo wiele. Wróciliśmy stamtąd naładowani pozytywną energią, po głębokich przmyśleniach, rozmowach prowadzonych z innej perspektywy. Był to najlepszy weekend z całych przygotowań do ślubu. Nie wybieranie sukni, albo wspólne robienie zaproszeń :)

Na poradnictwie spotkałam się z ogromnie życzliwą mi panią, dała mi namiary do kilku specjalistów, pokazała mi nową rzecz w interpretacji wykresów. Też bym bez konieczności zdobycia kwitka jej nie spotkała.

A spowiedź z całego życia? Kto nie przeżył, ten nie zrozumie :) Wspaniałe, oczyszczające uczucie. Inne od zwykłych spowiedzi. Przynajmniej dla mnie.
Autor: beata.tr 17-04-2007 10:56

.....Dla mnie tylko przykre jest, że ludzie mający swoje zdanie, nie szanują odmiennego zdania innych.

Dokładnie Beata... TO JEST PRZYKRE!!!

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że to właśnie te dziewczyny (oczywiście nie wszystkie;)), które są takimi katoliczkami i tak głęboko pojmują naukę kościoła są tu najbardziej wredne i napastliwe.
Powtarza się to we wszystkich tego typu wątkach

Jeśli to jest wg Was zgodne z tym o czym mówi kościół to gratuluje;)

oho? znów sie zacznie....

Trudno.... dla mnie niektóre wypowiedzi to szczyt hipokryzji! I żygać się chce jak się je czyta!!!!

Magda, jak Ty czytasz? Wredna bywam tylko ja, w dodatku pisałam, że katoliczka ze mnie marna :)

Reszta wrednych komentarzy jest wyłącznie ze strony ateistek w welonach. W dodatku pełnych chamstwa i głupoty.
Nie zamierzam wdawać się z Tobą w pyskówki...;)
Po tym co napisałaś (....Z własnej woli nie pojechalibyśmy na rekolekcje w tak gorącym okresie. Ale musieliśmy - też traktowaliśmy to jako wyjazd dla papierka....) wydaje mi sie, ze pozostaje Ci się tylko cieszyć, że to był kościół a nie sekta (tam też są rozważania nad życiem z innej perspektywy) skoro jesteś tak podatna na to co do Ciebie mówili..;)
Papa
Miłego dnia wszystkim!!!

magda02 napisał(a):

> Nie zamierzam wdawać się z Tobą w pyskówki...;)
> Po tym co napisałaś (....Z własnej woli nie pojechalibyśmy na
> rekolekcje w tak gorącym okresie. Ale musieliśmy - też
> traktowaliśmy to jako wyjazd dla papierka....) wydaje mi sie,
> ze pozostaje Ci się tylko cieszyć, że to był kościół a nie
> sekta (tam też są rozważania nad życiem z innej perspektywy)
> skoro jesteś tak podatna na to co do Ciebie mówili..;)
> Papa
> Miłego dnia wszystkim!!!
>

DOBRZE MÓWISZ....

A JUŻ JEŚLI MA BYC TO MUS TO TYLKO...TRUSKAWKOWY:)))
a kogo tutaj uwazasz za ateistki? moze jeszcze napisz ktorym z dziewczyn tutaj piszacych pozwalasz wziac slub koscielny a ktorym nie? glupia babo

Masz kłopopty z rozumieniem słowa czytanego... I ciekawa jest napastliwa głupota skierowana na nauki przedmałżeńskie u osoby, która brała ślub kościelny...
Stina nie uwazasz ze Twoje komentarze sa troche obrazliwe?? nie zebym sie czepiala ale wszyscy tutaj sa w miare grzeczni, sa zlosliwe komentarze ale nie sa obrazliwe

moze warto wykazac troche oglady i dobrego taktu i wyrazac swoje opinie w delikatniejszy sposob

to tylko sugestia z mojej strony , byloby nieco przyjemniej nie tylko w tym watku ale w ogole na forum

Uderz w stół... A nawet nie wiedziałam, że planujesz welon, Stina.
Stina napisał(a):

glupia babo
>

Tylko się nie pobijcie, dziewczynki :)
Chcecie mieć brzydkie szramy na policzkach?? pewnie nieeee...

nie obrazilam nikogo kto mnie nie obrazil

z twoich wczesniejszych postow wynika ze wiesz wszystko

No, skoro nawet z welonem trafiłam!
hmm patrze na ten caly watek i pewnie nie tylko ja, mozna powiedziec;
zadna osoba ktora uwaza sie za osoba w pelni wierzaca nigdy nikogo nie obrazila, dziewczyny jedynie podpieraly sie wlasnymi doswiadczeniami i tym jak one zyja,
przykro mi to pisac ale jedynym argumentem na zarzuty ktore sa stawian stinie jest atak,
prawda jest taka ze jezeli ktos nie chce wypelniac zadan stawianych przez Kosciol to po co mu ten slub koscielny- to zdanie czesto sie powtarza i mysle jest nie do podwazenia,
i przede wszytskim prosze nie mylcie ateisty z niewierzącym,
oddzielcie tez ludzi od problemu, Kosciol to wszyscy katolicy a instytucja kosciola jest potrzebna bo nawet gdyby uznano ze nie ma hierarchii to po jakims czasie sama ona by sie ustalila - w koncu w zycie ludzi wpisana jest hierarchia, wrecz jest to rzecz immanentna z zyciem czlowieka. A jesli ktos chce komentowac te wnioski to niech najpeirw dobrze przemysli to co chce napisac bo w tym watku zalewa zbednymi emocjami. Koniec. Kropka.

Sory ale przeczytałam watek od deski do deski i nie widze zeby Agatha gdzies cie Stina obraziła a ty nazwałas ja głupia baba

Tylko ty pojechałas tak po forumce ale mysle ze Agatha ma to w dupie daleko i wiesz co ci jeszcze powiem to jak wyrazasz sie o innych swiadczy tylko o tobie Stina , Wiec gratuluje głupoty

do góry