Widok

SEX

CZY JEST W TYM COŚ ZŁEGO ŻE MAJĄC 30 LAT PODOBAJĄ MI SIĘ KOBIETY 40-45 LAT.NIE KRĘCĄ MNIE MŁODSZE TYLKO STARSZE BABECZKI.PEŁEN ODLOT
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jasne,oprocz seksu moze Ci taka zastapic mamusie.

Powyzej to tylko moje zdanie.
Nie wszyscy musza sie z tym zgadzac.
Manor napisał(a):

> Jasne,oprocz seksu moze Ci taka zastapic mamusie.

w takim ukladzie majac 40 letnia mamusie musialby byc urodzony przez 10 letnie dziecko :)

Gusta sa rozne,a nad nimi sie nie dyskutuje ,jesli masz taka potrzebe i kobiety starsze od Ciebie Cie podniecaja to ok.
MYLISZ POJĘCIA .NIE CHODZI O KOMPLEKS EDYPA TYLKO DOJRZAŁOŚĆ TAKIEJ KOBIETY.MA POUKŁADANE W GŁOWIE A PONAD TO TA Z KTÓRĄ JESTEM MA 41 LAT I JEST BARDZO ZADBANA I ATRAKCYJNA.KTOŚ MI TYLKO DZISIAJ ZARZUCIŁ ŻE NASZ ZWIĄZEK JEST CHORY-POPROSTU TOLERANCJA
WILLK

Kiedys uwazalem podobnie jak ty , im robie sie starszy tym czesciej ogladam sie za mlodszymi od siebie kobietami (max -10 lat).Pierwsza ich zaleta jest wlasnie mlodszosc , brak poukladania ,brak balastu doswiadczen
.po drugie dadza sie poprowadzic za reke , tam gdzie spjrzysz -to tylko przenosnia , i to jest wlasnie fajne w mlodszych babeczkach . Starsze (takie tez znam ) sa jkby pozbawione energi zycia , i na kazdym kroku czujnym okiem sprawdzaja cie , to one narzucaja co i jak i kiedy , to one sa tymi ktore prowadza znajomosc !!!

------ jestem subiektywny ----------
Fajnie ze jestes w udanym zwiazku ale moze problem tkwi w tym ze nie probowales innych,mlodszych?
No i nie wszystkie starsze od nas musza byc tez i lepsze.

Kobieta ma poukładane w głowie zdanie wewnetrznie sprzeczne. To tak jakbys powiedział moja kwadratowa kuleczka :D
JAK CIĘ TO KRĘCI TO JEST OK.MÓJ KOLO MA 33 A JEGO ŻONA 41 I SĄ SUPER PARĄ OD 8 LAT .MOŻE W TYM COŚ JEST -POZDRAWIAM
---- ASSASIN----
Młode są takie mięciutkie i różowe gdzie niegdzie.Najlepiej jak dziewczyna ma 25 lat bo oprócz wymienionych atrybutów ma już trochę poukładane w główce,natomiast 40 - tki mają już za bardzo poukładane i nie wszystko różowiutkie.
rózowa to była pantera :P

no i landrynka ;P

.... Carpe Diem ....
Jesli jest zadbana i jest Ci z nia dobrze to w czym problem?
Przeciez nie bedziesz swoich potrzeb dostosowywal do potrzeb innych ludzi....
Wazne ze oboje jestescie zadowoleni i nie musisz sie nikomu tlumaczyc,nie zwracaj uwagi na to co mowia inni.To Twoje zycie,a nie ich czyli tych co krytykuja.
Pozdrawiam
Faceci czasami tak mają.to nic dziwnego.Mnie się osobiśćie podobają starsi ode mnie faceci w wieku 28-33 lata.na młodszych to nawet uwagi nie zwracam pod kątem oczywiście partnera :)Ale mam kolezanki które wolą facetó młodszych,więc dlaczego faceci nie mogliby lubować się w starszych od siebie kobietach :)))

niby co ma byc w tym zlego, i niby po co sie nas pytasz??
to chyba twoja sprawa kogo sobie chcesz tam teges ;)))

Zimowe zumky yeah
WILLK napisał(a):

> CZY JEST W TYM COŚ ZŁEGO ŻE MAJĄC 30 LAT PODOBAJĄ MI SIĘ
> KOBIETY 40-45 LAT.NIE KRĘCĄ MNIE MŁODSZE TYLKO STARSZE
> BABECZKI.PEŁEN ODLOT

Watek nosi nazwe "sex". Tresc watku brzmi jakoby chodzilo o zwiazek. Czy mi sie wydaje czy ktos tutaj sprowadza zwiazek do seksu?

"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Oj Anty...nie bądź już taki drobiazgowy.Dobrze wiesz o co chodzi.....więc nie sprowadzaj wątku na inny tor.

Oj Nef, ja nie jestem drobiazgowy, przecież nie jęczałem że napisał angielskojęzyczna wersje słowa seks:P

Pozdrawiam :-))

"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
No tak.....ale postaraj się jednak odpowiedziec na tego posta nie sprowadzając związku jedynie do seksu :)

Odpowiadajac na posta:
Jest cos zlego w spoleczenstwie ktore postrzega takie zachowanie jako zle. Mi sie osobiscie zawsze podobaly kobiety tak okolo 25, i to nie wazne w jakim wieku bylem:)) Mi to nie przeszkadzalo, osoba ktora ze mna byla tez nie narzekala, a reszta to juz mnie nie obchodzi.

Sa jednak osoby takie np jak Ty Nef, ktora od razu odrzucaja mozliwosc bycia z facetem mlodszym od siebie. Postrzegaja faceta jako faceta dopiero wtedy kiedy jest starszy i odpowiada widalkom wiekowym. Nie potepiam tego bo wiem jacy sa ludzie.
W moim najblizszym otoczeniu bylo i jest kilka zwiazkow w ktorych kobieta jest starsza od faceta. Te osoby sa szczesliwe i dla mnie to jest najwazniejsze. Wiem jednak ze wielu ludziom sie to nie podoba i sie z nich nabijaja. Tacy sa ludzie i ja tego nie zmienie. Nabijaja sie z nich bo albo tego nie potrafia zrozumiec , albo kiedys poznali kogos jednak nie zaryzykowali, a teraz szydza z innych z zazdrosci. Moze byc wiele powodow tego ze ludzie zle postrzegaja takie uklady. Wazna chyba jest milosc a nie wiem, i kazdy powinien sie trzymac wlasnego serca a nie wtracac sie do innych.

Wracajac do zagubionej mysli....

Ludzie sie dziela na takich ktorzy maja jakies widelki wiekowe i ich sie kurczowo trzymaja, i na takich co maja widelki wiekowe, ale ta zasada jest duzo mniej wazna niz same uczucie. Mamy wolna wole i kazdy moze robic co chce. Dla mnie osobiscie kobiety w wieku okolo 25 sa najlepsze bo doskonale lacza w sobie cechy dojrzalej emocjonalnie kobiety, i szalonej dziewczyny. Sa jeszcze bardzo mlode ale sa juz na takim etapie ze maja juz troche poukladane w zyciu. Jak to sie mowi, sa do tanca i do rozanca.
To tylko moje zdanie i jest to bardzo duzo uogolnienie. Zdazylo mi sie poznac kobiety powyzej 30 ktore nie mialy za wiele w glowie, i udalo mi sie poznac 17latke ktora miala w glowie wiecej niz przecietna 25latka. Wszystko zalezy od konkretnego czlowieka.

Ja nie potepiam takich ukladow w ktorych wiek kobiety jest wiekszy niz faceta, ja moge potepic tylko takie w ktorych jedna ze stron uwaza ze one sa "dziwne", lub "nieprawidlowe". Uwazam ze obie strony musze miec do tego dobre podejscie - czyli ich milosc musi byc wieksza niz przekonania spoleczenstwa. Milosc to wielka sila.

Jezeli jednak "sex"= zwiazek, to jednak cos jest nie tak. A jezeli ktos jedna cos takiego preferuje to mawiaja ze najlepsze sa takie po 30stce, bo maja doswiadczenie i nie sa bierne jak nastki. Z tego co zauwazam to w naszych czasach panuje moda na 16 a czasami nawet mlodsze. Tak chyba jest ze wzgledu na latwosc zaciagniecia takiej osoby do lozka. Coz, media robia im sieczke z mozgu.....Mozna tu duzo napisac, ale to chyba nie ja powinienem to pisac tylko Ci co uwazaja takie zachowanie za sposob na zycie....

A mnie się zdaje, że lepiej jednak i chyba szybciej można dogadać się w sferze seksu z osobą dojrzałą. No i nie trzeba >zaciągać<, dorośli wiedzą czego chcą i na ogół wiedzą jak to osiągnąć.

Pozdro
To też Pewna nie jest powiedziane.....bo są też faceci/kobiety którzy pomimo młodego wieku wiedzą na temat sexu więcej niż dorosła,dojrzała osoba.

Znowu mnie wywaliło :/

Masz rację Anty....ja dobieram sobie partnerów wg pewnego "schematu".Wiem co mi się podoba u mężczyzn,a co nie.Nie potrafiłabym być z chłopakiem młodszym od siebie ponieważ nie czuję się w takim związku dobrze psychicznie.Mam od zawsze blokadę przed młodszymi facetami.Nie twierdzę,że są źli.....są extra jako kumple,przyjaciele itp.Ale nie widzę ich po prostu jako mężczyzny dla mnie.Nie twierdzę też że przy takim facecie nie odczuwałabym tego samego co przy starszym.....wiem,że męczyłabym się i byłoby mi źle.
Wiem...bo kiedyś próbowałam i nie trwało to zbyt długo :/

Sa kobiety ktore mysla ze sa "starsze", i mysla o tym a nie o uczuciu. Nie potrafia tego przezwyciezyc. Moze w Twoim przypadku jest tak samo.

W polsce jest takie przeswiadczenie ze kobieta musi byc mlodsza, ale nie wiecej niz 10 lat. Tak ludzie uwazaja, i mimo ze to sie zmienia, to wiele osob jest tak wychowanych i to jest w psychice. Mozna ot oczywiscie przezwyciezyc, najlepiej miloscia.... Udaje sie to ludziom i sa szczesliwi.
Reszta sobie szuka "odpowiedniejszego" partnera. Jak dla mnie to takie podejscie to tylko zmniejszanie sobie liczby potencjalnych kandydatow na wielka milosc.

jak to mowia sa gusta i gusciki. kiedys widzac pare, gdzie kobieta byla starsza o wiele lat od swojego partnera (10 lat i wiecej) czesto zastanawialam sie, co ona widzi w tym 'gowniarzu', i co ten facet w niej widzi. ale identycznie patrzylam na pary, gdzie dziewczyna byla mlodsza 15 lat od swojego faceta. ale po chwili wzruszalam ramionami ' to ich sprawa, jak im tak dobrze, to niech robia co chca'. bo zazwyczaj interesowali mnie starsi faceci. mlodsi - tak jak zdaniem Nef - fajni sa jako kumple, ale nie jako partnerzy. ale zweryfikowalam ten poglad. szczegolnie, gdy poznalam od siebie kogos, kto dojrzaloscia potrafi dorownac niejednemu 30latkowi.
ale to, ze kobiety najczesciej dobieraja sobie starszych partnerow, a faceci mlodsze partnerki, to dlatego, ze chlopcy poznniej dojrzewaja psychicznie. moze to stereotyp, mit, a moze prawda, choc zdarzaja sie faceci, ktorzy potrafia byc dojrzalsi w mlodym wieku niz starsi od nich. a tez zbyt malo dojrzale, jak na swoj wiek dziewczyny czy kobiety. tu nie ma reguly, albo inaczej od kazdej reguly sa wyjatki.
najwazniejsze jest nie poddawac sie sterotypom i opinimm innych ludzi, a wlasna intuicja i glosem serca.

Ja ostatnio zaczynam miec dziwne wrazenie ze to jednak faceci dojrzewaja wczesniej....a moze tylko obracam sie w takim a nie innym towarzystwie;)

Z tym dojrzewaniem to roznie bywa.
Niektorym tylko sie wydaje ze dojrzeli.

Też się z Tobą zgodzę co do tego że nie jeden "małolat" jest dojrzalszy niż taki 30-latek.Ale niestety nie dla mnie......mam w bani tak już ustawione i nie do przestawienia,że z góry taki związek byłby skazany na porażkę.

Wiesz Anty....u mnie to chyba nie chodzi oto,że czuję się starsza,ale oto że wolę mężczyzn a nie chłopców.

To czy ktos jest mezczyzna a nie chlopcem to wlasnie chyba sprawa dojrzewania. Oczywiste jest ze szansa spotkania dojrzalego mezczyzny w wieku 18 lat jest dosc mala. Powiedzialbym ze taki sie zdaza raz na 1000, ale szansa jest. Jak to mowia nigdy nie mow nigdy. Istnieje duza szansa ze kiedys mozesz spotkac naprawde dojrzalego malolata;)
A co od tej sznasy 1 na 1000 to z kobietami jest podobnie. W swoim zyciu spotkalem tylko jedna kobiete mlodsza odemnie ktora mozna by uznac za dojrzala. Niestety byla zbyt "ucywilizowana"

Tak piszecie o dojrzałości, a jestem ciekawa, czy ktoś pokusi się o zdefiniowanie tego pojęcia. Nie byłabym sobą, gdybym nie zajrzała do słownika :). Więc przytoczę krótką treść - jest to stan osiągnięcia pełnego rozwoju i gotowości do określonych zadań. I tu już pojawiają się kolejne wątpliwości, bo nauka ma to do siebie, że każda odpowiedź powoduje kolejne pytania. Ja chciałabym wciąż się rozwijać, więc chyba nigdy nie będę dojrzała w takim rozumieniu. A zadania życiowe mogą być dla każdego inne. Temat rzeka.
Wracając do tematu wątku, to dojrzałość seksualną osiągamy w wieku nastoletnim, ale czy o taką dojrzałość tu chodzi?
I jeszcze jedno - ja bym dodała do definicji dojrzałości - odpowiedzialność.
lubię cyfry i litery
Trudno sie z Toba nie zgadzac.
Ale wytlumacz to tym co mysla ze dojrzeli.
Moze do samego seksu tak ale do zycia doroslego to im chyba jeszcze cos brakuje.

Kurczę Rut....masz rację.to co napisałaś to składa się na dojrzałość w sensie.....yyyyy....emocjonalnym?Bo nie wiem jak to nazwać.
Właśnie sobie tak myślę,czy np 21 latek z wyglądem i zachowaniem 30 latka sprawiłby,że zmieniłby się mój punkt widzenia pod jego adresem.Otóż....może w niewielkim % tak,ale.....i tu się sprawdza teoria Antego której chyba zaprzeczyłam z początku,że czułabym się starsza mimo wszystko i to byłby ten ból.Może nie na początku,ale po jakimś czasie.Czyli związek w rezultacie i tak okazałby się wielkim nie wypałem z mojej strony.

Nef dodaj do tego ludzka reakcje. Spoleczenstwo by ci dawalo znac ze "jestes starsza", ze cos jest nie tak, ze ktoras ze stron ma jakis zysk, ze usidlilas sobie mlodego chlopca, ze on potrzebuje mamusi...etc
Czesto ludzi mimo dobrych checi nie daja rady. Milosc jednak ma sile by cos takiego przezwyciezyc, i gdybys sie tak porzadnie zakochala to wiek czy opinie innych nie mialyby duzego znaczenia;)

Odnosnie samej dojrzalosci i tego "rozwoju". To roznica miedzy osoba dojrzala a niedojrzala w tej kwesti wynika ze swiadomosci rozwoju. Osoba niedojrzala chodzi do szkoly bo musi. Osoba dojrzala mimo tego ze nie musi sie czuje taka potrzebe. Swiadomie dycyduje o dalszej checi rozwoju. Chce tego, i poszukuje mozliwosci. Wedlug mnie osoba dojrzala to taka co ma wyrazne poglady moralne na zycie. Taka osoba sporo w zyciu przezyla, ma swoje zasady ktorymi sie kieruje. Taka osoba nie jest calkowicie zamknieta przez sadady i poglady. Taka osoba sie swiadomie rozwija, dazy do doskonalosci. I nie pozostaje bierna. Taka osoba poszukuje najlepszych rozwiazan i nie podaza slepo za tlumem. Osoba dojrzala zyje swiadomie i dostrzega rzeczywsitosc taka jaka jest. Nie wiem czy istnieje jakas osoba ktora taka jest, ale sa osoby ktore sa blizej niz dalej, i te wlasnie nazywam dojrzalymi.

:))

sex is danger !!!

.... Carpe Diem ....
a mi jest wszystko jedno byle by miała fajne...tzn. byle by byłą mądra i oczytana oraz WESOŁA.znam takie i po 40stce i przed 30stka..

Znalem jedna po czterdziesce. :)))))

Ja też znałam jedną osobę po czterdziestce. Pamiętam, jak tu pisywała. Ale nie lubiła młodszych, nie szukała i nie próbowała. Może zmniejszała sobie szansę na wielką miłość, kto wie? hehe
lubię cyfry i litery
Opowiadasz strasznie dawne dzieje.
Ta mlodziez tego nie pamieta tak jak my.

To było dwa lata temu, niby tylko dwa, ale dla mnie to cała przepaść czasowa. Niedawno wlazłam w to archiwum i czytałam swoje początkowe wpisy, jakby pochodziły od obcej osoby. Jeszcze większe było to wrażenie, jak wróciłam do tysięcy (tak!) maili, które pisałam 3, 4 lata temu. Bardzo się zmieniłam. Zawsze we wcześniejszym swoim pisaniu odbieram siebie jako osobę głupszą i naiwną. Teraz to dopiero czuję się mądra :) Ale jak dożyję i przeczytam swoje dzisiejsze słowa za rok, to pewnie też nie będę sobą zachwycona.
lubię cyfry i litery
A WILLK nie ma czasu by pisac dalej.
Sporo ma zajecia z ta starka.
Oby zdrowie mu tylko dopisalo.

tak. te starsze sa cool ;)..tak 25 i wiecej....;)...te młodsze jednak pstro we łbie i straszne kompleksy..mogą wystepowac przewaznie jedynie jako koleznaki na rower ;)..

No dziękuję bardzo :/ Ja nie przypominam sobie abym z Tobą jeździła na rowerze :/
No ale wątek dotyczy sexu.....więc to co innego :)

Pozdrowionka

nef..sa wyjątki...potwierdzaja regułe..;)

Hmmmm,no niby tak.

trudno sie wbic w temat jak ma sie przed soba do pochloniecia tyle postow..:(

...W Życiu Niczego Nie Warto Żałować! Do Niektórych Rzeczy Nie Można Po prostu Powrócić...
To sie nie wbijaj.
Zacznij nowy watek.
Moze tez bedzie ciekawie.

Inne tematy z forum Towarzyskie

Czy to się uda... (7 odpowiedzi)

Technologia , a odniesienie realu...

Czy lubicie imprezy integracyjne? (31 odpowiedzi)

Czy często są organizowane w Waszych firmach?

Gry (18 odpowiedzi)

Jaj myślicie gry są porzyteczne czy są jedyną rozrywką XXI-wieku?

do góry