Widok

SINUS RINSE

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Poproszę o opinię jw
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fixsin - 17 złotych na allegro, ale polecam również dużą strzykawkę z krótkim wężykiem, dla wyjaśnienia chlorek sodu to zwykła sól fizjologiczna
zakupiłam fix sin, jak na razie -2 dzien walki z bólami głowy od zatok, czuje sie dobrze
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
polski odpowiednik fix sin dostępny w aptekach gemini
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Poleciła mi to kiedyś pani doktor,dla mojego syna.Używa w razie potrzeby od ponad roku.Wypycha zalegającą ropę z zatok i ma drożny nos.Jestem zadowolona,to jedyne co mu pomaga,bo ma w zatokach ropę od ropnych mleczaków więc nie ma czym tego wyleczyć.Miał 5 lat jak zaczął używać i sam to robi.Pokazałam mu wcześniej filmiki jak dzieci same sobie płukają i spróbował.Próbowałam mu robić wodę z solą ale szczypało więc wróciliśmy do saszetek.
podnoszę temat
bo czegoś nie rozumem
czy to cudo można w trakcie typowej infekcji używać, bo obawiam się czy to nie zaszkodzi uszom?
czy służy do kataru przewlekłego "nieinfekcyjnego" czyli alergicznego, nieżytu nosa itp -bo sie pogubiłam ??
Mój syn używał przy normalnej infekcji zawsze ładnie mu to wypłukuje czego nie wysmarka ,nie jest alergikiem nie ma przewlekłego kataru .

Tak że my stosujemy .
fixsin dużo tanszy od sinus rinse a efekt ten sam więc poco przepłacać ,ogólnie polecam fajna sprawa bo pomaga.
Czy przy st0s0waniu mialyscie przypadek z b0lem ucha? Synek-4lata- skarzyl sie dzis na b0l ucha i tak s0bie mysle,ze t0 0d teg0. 0 20 mamy wizyte u lek t0 pewnie sprawdzi c0 tam sie zadział0.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo często stosuję sinus rinse. Ostatnio przy"upartych" zatokach wielokrotnie płukałam zatoki i niestety trochę zaczęło boleć mnie ucho... gdy poszłam do lekarza poza krtanią i tchawicą, lekarka zdiagnozowała początek zapalenia ucha...Nie wiem czy to od płukania, czy po prostu wszystko było "zawalone".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój synek ma przewlekły katar, plukalam dwa dni i mamy obustronne zapalenie uszu, teraz nie wiem czy to nie od tego płukania? Chciałam żeby było lepiej, a przez te uszy jest dużo gorzej :(
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
zamiennik to FIXSIN
zamiennik to nasz polski FIX SINE mam i polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dziewczyny u nas podobnie, płukał noc mój synek i mój mąż i jeden i drugi czuł ból ucha po płukaniu, co się później okazało zapaleniem ucha:( Po kilku tygodniach mnie dopadł katar, zaczęłam płukać i mnie też ucho zaczęło mega boleć, na szczęście samo przeszło. My od tej pory już nie płuczemy, bo nigdy wcześniej nie mieliśmy problemu z uszami:/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
płukał nos miało być
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Panie i Panowie bo płukać trzeba umieć. Mam odwieczny problem z zatokami i od 3 lat używam sinus rinse. Do płukania trzeba podejść na luzie ponieważ przy spieciu będą zatykac się uszy i ciśnienie wywołane przez wtłaczana ciecz powoduje ból. Dodatkowo podczas wtłaczania roztworu należy mieć buzię otwartą i przez nią wydychac powietrze. Jest to jeden ze skuteczniejszych sposobów dla zatokowców.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
czy płukanie zatok sinus rinse albo odpowiednikiem jest bardzo nieprzyjemne? Boli?
Mąż mówi, że uczucie jakby się topił ;-) ja nie lubię nurkować jeśli nie zatkam nosa palcami, więc boję się spróbować ;) ale moja pięciolatka płucze dwa razy dziennie już trzeci miesiąc i bardzo lubi :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Najtańszy zamiennik, proszę bardzo:
Butelka po Kubusiu z dziubkiem, przegotowana woda mała łyżeczka soli. To zwyczajne Yala neti - poczytajcie w necie, stosowane od wieków. Nie dajcie się wkręcać w specyfki za 80 zł. Sama używam od dawna mojej metody i sobie chwalę :)
image
pewnie ze pomoze my mielismy ten sam problem pluczemy miesiac lekarz rodzinny jest w szoku moje dziecko po 2 latach w koncu nie ma kataru nie scieka po tylnej scianie gardla nie ma zapalenia oskrzeli antybiotyku itd polecam rewelacja
Z nawracającym zapaleniem zatok zmagam się "od zawsze".

Latem ubiegłego roku, po 3 tygodniach choroby miałam serdecznie dość, bo nic nie pomagało. Tu na forum szukałam pomysłu co jeszcze zrobić... I przeczytałam o Fixsin. Kupiłam. Wypróbowałam. Pomogło :)))))

Od tamtej pory 2 razy zastopowałam zapalenie zatok na początkowym etapie.
Mąż też :)

Uczucie może do najprzyjemniejszych nie należy ale nie jest to bolesne. Ot wrażenie jakby podczas kąpieli opić się wody(słonej) przez nos ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (41 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Pompa ciepła (25 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

Co zrobic gdy maz nie chce sie kochac? (304 odpowiedzi)

Tak jak w tytule. To jest moj-nasz problem. Moj maz w ogole nie potrzebuje seksu..u nas jest on...

do góry