Widok

SKRADZIONO ROWER CENTRURION CROSS LINE 200

Cztery Pory Roku Kryminalne Trójmiasto Temat dostępny też na forum:
Witam

Skradziono mi rower Centurion model z 2012r. Nawet nie zdarzylam go splacic...

Numer ramy P11AAZ470032, rama 48cm, zakupiony w Gdyni w sklepie Cyklo w zeszlym roku. Dodatkowo dokupilam blotniki czarne.

Kradziez nastapila na osiedlu 4 pory roku w Gdansku w nocy miedzy 11/12.08.2013.

Oczywiscie nagroda za znalezienei roweru. Prosze o kontakt 798849648
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
co za plytki komentarz!

chlopie my tu o kradziezy a Ty o swoich fantazjach.

wiesz... to nie to forum.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Witam serdecznie Wy tak wszyscy na ten lombard , że taki zły i niedobry. Że ma oddać kasę i tyle , huzia na Józia . Nikt z Was drodzy czytelnicy i Ci którzy wypisują takie bzdury / o paserstwie / / mogę to potraktować jako zniesławienie oraz stalking /nie pomyślał ,że może to zmowa ???? Że może Ci ludzie się umówili ???? i chcą teraz wyłudzić pieniądze od rzekomego lombardu ??? A mianowicie dlaczego tak mogę domniemać . Rower skradziono niby ??? w nocy z 11 - 12 , To dlaczego Pani Kasia dopiero 14 zaczęła pisać ,że skradziono rower pisząc numer ramy ?? Jeśli mi by skradziono rower to lecę na policję i tego samego dnia szukam informacji właśnie na forum a nie po 2 dniach , to po pierwsze . Po drugie ten Pan co kupił ten rower nawet nie chciał go sprawdzić , przyszedł zobaczył powiedział , że za godzinę wraca gdzieś zadzwonił i poszedł . Wrócił , zapłacił , i gdybym powiedziała, że kosztuje 5 tyś to myślę ,że i też by kupił . Bo to jest zmowa !! I ten ów klient przyszedł po paru dniach , mówiąc że znalazł na forum skradziony rower o tych samych numerach ramy co jego / zakupionego w lombardzie . I co on ma teraz zrobić ??? powiedziałam , że ma przynieść ten rower to oddam jemu pieniążki , nie bardzo chciało mi się wierzyć ,że są tam te same numery i chciałam to zobaczyć , żeby oddać go rzekomej właścicielce . Niestety Pan przyszedł następnego dnia już bez roweru . Twierdząc ,że rower oddał Pani Kasi . Na jakiej podstawie ja mam oddać jemu pieniądze ????? skoro ja nawet nie widziałam tam tego numer ramy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Skąd mogę wiedzieć , że może mieli 2 rowery takie same i teraz chcą wyłudzić ode mnie pieniądze ?????????? !!!!!!! Ludzie pomyślcie zanim zacznie kogoś oskarżać o jakieś paserstwo !!!! o nieuczciwość itd . Bo w każdej sprawie zawsze trzeba wysłuchać dwóch stron !!!!! Mówicie o mojej zachłanności lekką ręką mnie obrażając , ciekawe gdyby każdy z Was się był w mojej sytuacji czy oddał by kasę !!!!!!

A Pani Pani Kasiu , na co Pani liczyła ??? na akcję z filmu , że co ,że wpadnie tu policja ??? Pytam się na jakiej podstawie ??? !!!!!!!!!!!!!! skoro to teraz Ja mogę was pozwać do sądu o zniesławienie !!!!!!!!!!!!! o oczernianie !!!!!!!!!!! i wypisywanie kłamstw !!!!!!!!!!

Pomyślcie o tym co napisałam , nie patrząc tylko w jednym kierunku , ze ślepo nałożonymi klapkami na oczy !! niech wasze myślenie nie będzie ograniczone do jednej wizji w tym temacie bo każdy kij ma dwa końce !!!!!!

To tyle w temacie . Pozdrawiam Właścicielka Lombardu Pepe :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
ZMOWA DOBRE!!! To kiedy ja wstawiam ogloszneie i zglaszam na Policje nie ma znaczenia. Liczy sie fakt kradziezy.

Wlascielko Lombardu jeszcze sie spotkamy.

Prosze podawac do sadu z checia z Pania sie spotkam:)

Ucziciwy czlowiek oddal mi rower, a Pani ma czelnosc sugerowac zmowe. Wie Pani to ze Pani tak robi to ni znaczy, ze nie ma uczciwych ludzi.

Ja tego tak nie zostawie i to Pani obiecuje!!!!

Tak to jest paserstwo.

No ale sie nie dziwie tez Pani w swojej obronie czlowiek rozne rzeczy wygaduje tak jak Pani wypisuje.

Policja zajmie sie Pani lombardem jak nie oni to ja pojde z tym nawet do telewizji i ma Pani to jak w banku. ..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wczoraj bylismy u Pani i miala Pani okazje zobaczyc dane roweru mialam ze soba papiery, wszystko co potwierdza, ze ten rower jest moj, a jakos Pani sie nie wysilila zeby podniesc d*pe i zobaczyc i oddac pieniadze.

powiem tak :

NIE pitol glupot!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
A skąd ja mogę wiedzieć czy to ten sam rower co był u mnie kupowany ???? Czy ja muszę tłumaczyć jak pastuch krowie ???? ,że pan przemiły miał go przynieść wtenczas jak był za pierwszym razem , a z niewiedzy poleciał niby do pani ?? Mówię ,że niby bo śmierdzi mi to jakimś szwindlem . Oszustwem i tyle !!!!!!! Mogliście się znać wcześniej tego ja już nie wiem ale po takiej komitywie jak widziałam wczoraj śmiem sądzić , że jesteście dobrymi znajomymi !!!

a tak między tematem to fakt faktem skoro stwierdził ,że rower jest kradziony to w try miga powinien lecieć do policję !!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Bardzo bym chciała ,żeby ta sprawa trafiła do telewizji bo dzięki temu będę miała mega reklamę to po pierwsze a po drugie pani ciągle o tym paserstwie :) trzeba mieć chociaż ciut oleju w głowie , że paserstwo jest wtedy kiedy kupuje !!!! Się sprzęt !!!!! Bez umowy tak na gębę ale niestety mam i dane klienta i numer dowodu i wszystko to co jest potrzebne przy zastawie towaru !!! Więc gdzie tu paserstwo ?????? Pani chyba nie powinna mieć ani do mnie pretensji ani żali tylko do policji .
ja w tej sprawie jestem neutralna
Gdyby Pani wypłaciła Panu uczciwemu nagrodę, to wszyscy byliby szczęśliwi :) a skoro Pan ma takie dobre serce, to niech ma do siebie teraz pretensję!! Pani z lombardu sprzedała rower z zastawu prawnie i całkiem legalnie, więc szanowna Pani Kasiu proszę najpierw poczytać znajomość prawa a potem straszyć ludzi sądem, telewizją, policją i czy tam Pani jeszcze sobie wymyśli!! A tak bezstronnie, to chyba pretensje powinno się mieć do osoby, która ukradła rower, nie prawda Pani Kasiu???
Skoro Ci już tyle ukradli, to musisz być straszną ofiarą losu hehe
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Halina, daj spokój!!!
Nie jest obowiązkiem zauważenie kradzieży w dzień jej dokonania :) właściciel mógł być na urlopie i zauważyć kradzież po powrocie więc i np 2 tygodnie mogły minąć teoretycznie...
A ja nie kupuję w lombardzie, ale gdybym kupił to z papierami by być towar musiał. No bo jak niewiadomego pochodzenia jest towar to wcale nie znaczy, że musi być kradziony ale i wykluczyć tego nie można. Więc pani właścicielka roweru powinna byc zadowolona, że pan klient lombardu jej go znalazł i zwrócił :) Pana kupującego strata, że oddał nie prosząc o zwrot kosztów zakupu. A teraz to już chyba tylko pan, który rower w lombardzie kupił może założyć sprawę lombardowi, a lombard temu co go ukradł i w lombardzie zastawił, żeby mu kasę oddał. No bo lombard przyjął w dobrej wierze, odsprzedał dalej a klient myślał, że za ułamek wartości interes życia zrobił. To teraz ma kłopot. No bo jakby on nie oddał i nie wiedział i by sobie użytkował a pani właścicielka by go zobaczyła na tym rowerze i wezwała glinę co by rower jej zwrócono to miałaby pretensje do tego pana co na nim jechał, co nie? Więc wtedy on by musiał i tak jej rower oddać i się sądzić z tym od kogo kupił o zwrot kosztów; takich biznesów na gębę się nie załatwia. Powodzenia wy biznesmeny :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Przecież to proste, kradzież była zgłoszona na policję i nawet jak im się nie chce pracować, to generalnie jest wszystko jak na tacy.

Sprawy nie można tak zostawić. Dzięki za namiar-wiadomo gdzie szukać rzeczy które zginą.

Uderzono w stół i nożyce się odezwały :)
Za panowania znienawidzonej Milicji rower po pięciu godzinach był u mnie z powrotem. Po prostu Policji się nie chce, oni dobrze wiedzą kto na danym terenie mógł dokonac kradzieży tylko trzeba ruszyc cztery litery.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
hehe
lombard jak lombard, ale ciekawe ile nie kradzionych rowerów na rynku na przymorzu? pewnie co drugi lewy, jeśli nie każdy....
Nie wiem dokąd ta cała sytuacja zmierza.Bezsensowna.W lombardzie zwrotów nie ma.Odłożyłem pieniądze na rower i moim pechem ,głupotą czy ....można wymieniać straciłem.Znalazłem się w miejscu ,w którym samego siebie trzeba zapytać "kim jesteś" i znaleźć rozwiązanie.Więc oddałem rower.Nie przelewa się nikomu w tych czasach.Mnie też nie.Opadły mi ręce.Nie chcę tych pieniędzy,bo i tak nie dojdziemy do porozumieniaInaczej postrzegamy życie..Nerwy i czas jaki stracilem na wyjaśnianie tego zdarzenia nie są tego warte.Rozwiązanie było naprawdę proste.O oszustwie, czy szwindlu właścicielki roweru i moim jako klienta ....muszę zmartwić.Nie było mowy.Szkoda,że spotkało mnie coś takiego .Właściwie każdego może.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
urocze:
w Polsce nawoływanie do tępienia paserów jest cięężkim przestępstwem

a kradzież i paserstwo nie

IMHO portal trojmiasto.pl, a dokładniej, osobiscie jego informatyk-cenzor, powinien oddać pieniądze stracone przez Mario-z-Klasą. Stać go. Przyczynia się do dochodów z kradzieży, to wszystko jedno, czy z bezinteresownej głupoty, czy interesownie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
bajka z morałem:

Dawno dawno temu, w czasie gdy rozpadał się Sojuz, objeżdżałem Bałtyk wkoło. W Rydze zasnąłem w parku, po pokonaniu pierwszy raz w życiu ~3oo km w jeden dzień. Ukradziono mi rower wraz z sakwami i sprzętem.

Ryska MILICJA potraktowała mnie serio, zabrali na główny komisariat, spisali zeznania i byłem świadkiem, jak gadają przez radio z patrolami, a te ryją meliny i patrolują dziuple. Wszystko rozumiałem, bo wtedy ich gliny gadały 100% po rusku. Nawet maszyny do pisania mieli w bukwach. Spędziłem w tym komisariacie parę godzin. Karmili mnie i poili. Rower znaleziono. Sprzętu niestety nie.

(Objazd dokończyłem. Sakw nie zdobyłem, użyłem wory po ziemniakach i plecaki. Śpiwór kupiłem na rynku. Karimaty nie, tylko materac dmuchany. Namiot miał kolega, który zgodnie z planem dołączył następnego dnia. Sprzęt wyglądał pokracznie, ale działał. Protokoły zachowałem, przydawały się na granicach, do uzasadnienia mojego wyglądu)

morał:
Milicjo WRÓĆ! Policja to pokraki i nieudaczniki.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
Nikt Ci tego roweru nie kazał kupować , zwłaszcza jeśli był bez dokumentów .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Dokumentem dla Mario-z-Klasą jest kwit kasowy z lombardu.
Lombard, jak sklep, odpowiada za wady prawne i nie stoi ponad prawem, jak jaki poseł Kurski.
Po takim zdarzeniu (udokumentowanym przestępstwie), lombard powinien być natychmiast zamknięty. Po prostu. Zapewne powinien na ten temat orzec sąd cywilny, skoro policja ma to gdzieś.

A infok z trojmiasto.pl wspiera istnienie tej dziupli, cenzurujac zbyt ostrą krytykę.

(pozdrawiam go baaardzo nieprzychylnie!)
Wiec,jaka to nagrodę Pan otrzymał za odnalezienie i oddanie rowerku? w końcu była obiecana...Ps.to ile Pan zapłacił za ten rower w lombardzie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jeśli rower jest prawie nowy , nie ma papierów i ma atrakcyjną cenę to trzeba by się zastanowić czemu tak jest
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Teraz kolezanka, powinna sie wykazac uczciwoscia. Z postow wynika, ze Pan, ktory oddal rower, jest teraz poszkodowany. Miala byc nagroda, z grzecznosci Pan nie wzial albo z mysla, ze ow lombard odda mu pieniadze. Pani Kasiu, zalatwi Pani to jak trzeba!
do góry