Widok

SKRADZIONO ROWER CENTRURION CROSS LINE 200

Cztery Pory Roku Kryminalne Trójmiasto Temat dostępny też na forum:
Witam

Skradziono mi rower Centurion model z 2012r. Nawet nie zdarzylam go splacic...

Numer ramy P11AAZ470032, rama 48cm, zakupiony w Gdyni w sklepie Cyklo w zeszlym roku. Dodatkowo dokupilam blotniki czarne.

Kradziez nastapila na osiedlu 4 pory roku w Gdansku w nocy miedzy 11/12.08.2013.

Oczywiscie nagroda za znalezienei roweru. Prosze o kontakt 798849648
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie ma już takiego kraju..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam, tak z ciekawości zapytam..i jak sie sprawa skończyła?Pani ma rower a kolega lżejszy o parę stówek? zapłaciła Pani obiecaną nagrodę-znaleźne??może lombard to uczynił???proszę napisać ciekawemu..:) pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z komentarzy jasno wynika że gimbaza wróciła z wakacji i jest w świetnej kondycji:))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pani Kasiu, sledze ten wątek i będę śledził. Proszę co jakiś czas dać tu znać co z tego wszystkiego wynikło.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety, w Niemczech czy Holandii jest to samo - plaga kradzieży rowerów.
Tylko nie piszcie, że to sprawka Polaków tam mieszkających(!).
Pzdr, Piotr
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie mam. Sprawa skierowana do prokuratury.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://galeria.trojmiasto.pl/Rowery-wasze-fotki,0,4.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kaski nie są wprawdzie obowiązkowe, ale warto je nosić dla własnego bezpieczeństwa
pani Kasia już nie ma nic do powiedzenia, szumu narobiła i teraz ma w .upie wszystko i wszystkich
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Cała ta sytuacja jest zdumiewająca i wręcz niewiarygodna
11/12.08.2013 kradzież roweru
12.08.2013 zakup roweru w lombardzie
14.08.2013 info na forum
22.08.2013 info o dozyskaniu
Rower został kupiony w Lombardzie praktycznie w dniu jego oddania do Lombardu. Nie wiem jak dokładnie działa Lombard ale zawsze mi się wydawało że towar leży tam jakiś czas w którym właściciel może go wykupić zanim jest wystawiany na sprzedaż. A tu widzę że działa jak Komis. W umowie z Lombardu nie ma numeru ramy więc tak naprawdę nie ma żadnego dowodu że konkretny rower tam był. Są tylko zeznania osób.
Jedyne o co można mieć pretensje do Lombardu to właśnie brak numeru ramy w dokumentach.
Policja dostaje info o odzyskaniu roweru ale nie sprawdza kto oddał rower do lambardu. Niestety z własnego doświadczenia potwierdzam, że Policja ma głęboko w d sprawy kradzieży oraz odzyskiwania rowerów.
Z drugiej strony czy złodzieje rowerów sprzedają skradzione rowery w Lombardach podając swoje dane?
Właścicielka odzyskuje go ponieważ nabywca roweru, jest bywalcem tego forum i po stwierdzeniu że kupił kradziony oddaje go. To chyba pierwszy taki przypadek na tym forum. Takie rzeczy mogą zdarzyć się w filmie ale raczej nie w realnym życiu. Standardem jest że lekkomyślność właściciela roweru czyli linka jako zabezpieczenie jest karana utratą sprzętu bez opcji odzyskania.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Tak w kwestii formalnej
Pułapka tak ale rower musi być zabezpieczony.
Niezabezpieczony rower tak jak to opisałeś nie trafi do dziupli tylko do piwnicy jakiegoś tzw uczciwego człowieka.
Na dodatek tenże człowiek będzie się tłumaczył że rower znalazł a nie ukradł.
ten lombard to paser!!!!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
W Anglii, nie wiem wprawdzie czy teraz Polacy tam mieszkający nie są śmialsi, ale jeszcze kilka lat temu ludzie zostawiali kluczyki w samochodach, nie przejmowali się zamykaniem drzwi od domu. Klimat normalny.
czy samochody tez poznajesz po kolorze a nie po marce i numerze rejestracyjnym?

Kasia podala wszystko co trzeba, modelowo i idealnie

mniej dziwne, ze akurat jej watek o kradzieży zyje i buzuje a inne zdychają.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nadajnik (!!!) GPS jest na satelitach, i nie można mieć go w pokoju. Pomyliłeś z lokalizatorem gps, a te najtańsze można mieć już za 400 zł (są w polsce) o wielkości pudełka tic-taców. Jedyny minus to bateria - tylko kilkanaście godzin....
Nie piszesz żadnych szczegółów, jaki kolor itp...
Też się nad tym zastanawiałem, policja powinna od razu pojechać i na przesłuchanie ściągnąć człowieka, który ten rower do lombardu sprzedał. Dla mnie oburzające nie jest to, że lombard kupił ten rower ale późniejszy brak chęci, żeby pomóc wyjaśnić sprawę czy złapać pasera/złodzieja? Dla mnie TO prędzej wygląda na jakąś zmowę...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
idiotyzm

idąc tym tokiem rozumowania to wszystko chyba zamknąć powinni
jak ci pani w piekarni nie da paragonu na chleb to piekarnie też powinni zamknąć bo to jest przestępstwo/ oszustwo skarbowe

jak przekroczysz prędkość dozwoloną jadąc autem to powinni zabrać ci prawo jazdy

jak ściągniesz muzykę z internetu to powinni ci zabrać komputer bo to też nielegalne jest

dobrze, że ci mózgu nie zabrali, ale szkoda, że go nie używasz!!!!!

no a przede wszystkim to tą firmę z ul. Wiejskiej powinni zamknąć bo tam codzienni przewałki lecą
Dziewczyno ależ ty kretynizmy wypisujesz. Pomyśl nim coś chlapniesz.
Może troszkę zastanawiające i dziwne jest to że ów wybawiciel pisze parę minutek po tobie. Mnie to wygląda jak byś sama sobie to pisała.
Tylko w jakim celu ? Mam nadzieję że nie jest to brudna walka z sąsiadem z za ściany a dla wtajemniczonych to ów PEPE dzieli ścianę z konkurentem z branży i nie cieszy się zbytnim uznaniem.
Jak się mylę to sorry, załatwiliście to z d*py strony. Najpierw Policja
bo to rzeczywiście wygląda na matactwo a swoją drogą to jak już słowo się rzekło to niezależnie od kosztów trza temu Panu dać nagrodę.
Proszę pomyśleć że nie daj Boże spotka Panią jakieś nieszczęście to już nikt Pani nie uwierzy.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
to może rzeczywiście jakaś ściema jest .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry