Widok

ŚLUB W MAJU ?

Wesele Temat dostępny też na forum:
Widzę, że jesteś bardzo odważna lub bardzo zakochana - ślub w maju!!!!!
Wszyscy wiedzą, że w maju nie bierze się ślubu.
Klapa totalna, rozwód murowany. Trzeba było wybrać miesiąc, który w nazwie ma literę"R". chyba, że jesteś w ciąży i dlatego się spieszysz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja babcia miała ślub w maju i była z dziadkiem prawie 30 lat, obecnie nie żyją, ale byli bardzo szczęśliwi, tak więc nie we wszystko trzeba wierzyć

image
Droga Nefretette, ja brałam ślub w krrrrwierrrtniu :))))), i jestem szczęśliwą żonką już 13 lat !!!
no cóż, wyjątek tylko potwierdza regułę
Droga Nefre niestety musze szię z Tobą zgodzić
Maj jest pięknym miesiącem i dlaczego niby nie brać wtedy ślubu? nie wierze takie durne zabobony!!! znam ludzi ktorzy mieli literke "R" w nazwie miesiaca i sa po rozwodzie... liczy się związek dwojga ludzi i ich miłość a nie takie powalone przesądy!!!!

image
Droga Nefretette niestety muszę się z Tobą zgodzić!!!!!
moja przyjacółka też brała ślub w tak wspaniałym miesiącu maju ale niestety mimo tego, że jest to miesiąc sprzyjający miłości po 2 latach rozwiedli;-(
i to jest przykre bo byli tacy zakochani.
Potem też koleżanki z pracy mąż wypłyną w rejs i niestety oznajmił, że się zakochał i niestety musza sie rozwieść!
przykre ;-(
Ja bym tak nie ryzykowała i zycze wam dziewczyny duuużo szczęscia
Chyba jesteście ateistkami, że w takie głupoty wierzycie... co ma miesiac do milosci i wiernosci?? jakby tamci wzieli slub w czerwcu a nie w maju to co by sie nie rozwiedli? byliby innymi ludzmi i by nie doprowadzili do rozpadu malżeństwa?? zastanowcie się co piszecie...

image
Zabobony???
Nazywaj to jak chcesz lepiej sprawdź statystyki!!!
Najwięcej rozwodów jest wśród małżeństw majowych.
Cyfry się nie mylą i to nie jest żaden zabobon.
dziewczyny nie moge tego słuchac bo ja robie duzo rzeczy na przekór i ni powinnam byc z moim przyszlym męzem.
i tak:
-Mój M.siadał zawsze na rogu stołu a to wrózy wieczne kawalerstwo
-przymiezalismy obrączki innych małżeństw
-sama szyje sobie suknię
-mój M. zobaczy mnie w sukni wcześniej(razem wybieraliśmy model)
-aha i na przymiarce pekał mi obrączka
i co nie powinnismy brac slubu?
hahahahah ale smieszne

O boze, powiedziala co wiedziala!!!!!!!

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Jasne przekonałaś mnie.
Mam pytanie:
dlaczego panno przekorna nie bierzesz ślubu w maju(tak pięknym miesiącu) tylko w czeRwcu.
A ja myślę, że to nie ma znaczenia. Moi dziadkowie 30 maja będą obchodzili 52 rocznicę ślubu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak juz musisz wiedzieć to dlatego w czerwcu i to 24 że są to imieniny moojej mamy a ona nie żyje i zależy mi żeby chociaż tak uczcić jej nieobecność a nie dlatego że tam jakies "r" chore jest.
nie kumam może jszcze mam iśc do wrózki?
nie wiem po co ludzoie biora sluby i to koscielne skoro sa przesadni a kosciól w przesądy nie wirzy i mówi że każdy ma własna wole i decyduje o swoim losie a nie jakies przesądy

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Prawdziwe przyslowie mowi ze slub w maju to grup. Nie zgadzam sie ze w miesiacach bez literki r sa rozwody itp. Moi rodzice brali slub w sierpniu i co dupek zostawil moja mame.

Co to jest grup???? hehhee

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
zgadzam sie z aagga
w mojej rodzinie wszyscy barli slóby z literka "r" w miesiącu i były dwa rozwody i co?

hehe...myslalam, ze w XXI wieku takie glupie przesady nie moga miec racji bytu...o matko! Moi rodzice brali slub w kwietniu, sa razem juz 35 lat i bardzo sie szanuja i kochaja. Moja siostra brala we wrzesniu i jest po rozwodzie! NIE MA REGULY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Magdo w pełni CIebie popieram... herezje normalnie tu wypisują... moi rodzice brali ślub cywilny z lutym a koscielny w kwietniu i 32 rocznica ślubu im stuknęła... a maj... miesiac jak kazdy... nawet na kursie przedmałżeńskim ksiądz mówił na ten temat, że co za kretynizm ludzie wymyslili, że nie można brac ślubu w maju... nie rozumiem niektorych...

image
oczywiscie że nie ma
ludzie chyba nie maja co robic i dlatego te przesady wymyslają

do góry