Widok

SP 6 w Gdyni Obłużu

Obłuże Temat dostępny też na forum:
Witam!

Jestem mamą 6 latki urodzonej we wrześniu, którą ze wględu na brak zerówki w przedszkolu w tym roku muszę wysłać do szkoły. Mam jednak nadzieję, że załapie się do "O" szkolnej. Przy czym p. dyrektor na ostatnim zebraniu z rodzicami tak przedstawiła temat, że to czy trafi dziecko do "O" nie jest taką oczywistą sprawą. Dzieci jest 180 a miejsc w zerówce 50...(mają powstać maksymalnie 2 oddziały zerówkowe). Nie wiem, co robić. Jeśli ktoś miał w zeszłym roku podobny dylemat i udało mu się go rozwiązać niech napisze. Czy trzeba się obawiać posłania dziecka do 1 klasy rok wcześniej (ponoć program jest tak zaniżony, że dziecko ma dać sobie radę)?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Uważam, że nie należy obawiać się 1 klasy, program jest jak w dawnej zerówce. Jeżeli w SP 6 nie ma miejsc polecam SP 44, w zeszłym roku 6- latkowie z I kl. świetnie dawali radę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nic się nie martw, a wszystko zależy i tak od tego pod czyją opiekę trafi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
WITAM,
JA TEŻ POSŁAŁAM DZIECKO JAKO 6 LATKA WŁAŚNIE DO 6 I JAKOŚ DAJE SOBIE RADĘ. FAKTYCZNIE POZIOM JEST NIŻSZY NIŻ MAJĄ 7 LATKI, DZIECI UCZĄ SIĘ OD PODSTAW, W TAMTYM ROKU NIE BYŁO W 6 KLAS 0 TYLKO OD RAZU 1. GDYBYM MIAŁA PODJĄĆ RAZ JESZCZE DECYZJĘ TO TAKŻE POSZEDŁBY DO SZKOŁY.

SP 6 w Gdyni Obłużu

Dziękuję za porady:) muszę wybadać, jaką decyzję podejmą inni rodzice dzieci z grupy mojej córki. Chciałabym, żeby z nimi dalej się uczyła, a przynajmniej z częścią z nich. Może będzie jej łatwiej zaakceptować szkolne mury;) Oj niełatwa to decyzja. Pomyślcie, że dzięki temu, że dziecko idzie wcześniej do 1 klasy będzie musiało o 1 rok dłużej pracować:P
i jaka decyzja?
mamo juz się oswoiłaś z myślą o szkole swojego dziecka?:)

Inne tematy z forum Nauka

Angielski dla dorosłych (42 odpowiedzi)

Chciałabym pójść do jakiejś szkoły językowej na kurs angielskiego. Mogłybyście polecić...

Czy warto studiować kierunek "dietetyka"??? (7 odpowiedzi)

Witam, Czy warto studiować kierunek DIETETYKA ??? Jeśli tak,to gdzie (na jakich uczelniach...

Kryptowaluty (15 odpowiedzi)

Wszyscy moi przyjaciele i znajomi bardzo uważnie śledzą bitcoina i są bardzo zaniepokojeni, gdy...

do góry