Widok

SPAMALOT, czyli Monty Python i święty Graal

SPAMALOT, czyli Monty Python i święty Graal Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: SPAMALOT, czyli Monty Python i święty Graal.
SPAMALOT, czyli Monty Python i święty Graal

UWAGA! Spektakl dla WIDZÓW DOJRZAŁYCH!

Najbardziej zakręcona komedia Broadwayu po raz pierwszy w Polsce, wyłącznie na deskach Teatru Muzycznego w Gdyni!

Eric Idle, komik z grupy Monty Pytona, stworzył musical na podstawie filmu "Monty Python i Święty Graal", którego scenariusz napisali wspólnie wszyscy członkowie legendarnej grupy: Graham ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wróć ie

Proszę, raz jeszcze!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No, tak, ale kto nie znał tej sceny z filmu Monty Pythona? :)

Żyję w Szwecji 20 lat, w branży filmowej pracuje

I nigdy żem o żadnym Kimie nie słyszał. Ale pewnie tak powiedział, że jest sławny?

Ocena

Spektakl niezły, ale zawsze myślałam, że teatr jest miejscem do szerzenia i propagowania kultury. Pomyliłam się. Wulgarne słownictwo sprawiło, że czasami czułam się jak bym była pod budką z piwem. Przykro!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pani z Jeziora

Cwoku

badziew spamalot

gorszego gniota dawno nie oglądałem, nie trzeba być aktorem żeby zagrać w takiej szmirze. szkoda na takie coś czasu i pieniędzy, nie polecam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

kupię !

Odkupię 2 bilety na 20.03.2015 normalne - gdyby Ktoś kupił ,a jednak plany uległyby zmianie ,a chciałby pomimo wszystko zostawić pieniążki w portfelu :) .. Zachęcam !

paweu03@gmail.com

dlaczego zażenowany?

Czyżby nie zrozumiał Pan subtelnego humoru Monty Pythona? Zbyt trudna do ogarnięcia gra słowna? Zbyt prostackie, tandetne kostiumy, scenografia? Myślę, że wybrał się Pan do teatru nie wiedząc na jaką sztukę Pan idzie. Tak, jak tu przedmówca trafnie napisał: "Monthy Pyton to specyficzny humor, ohy i ahy, proponuję pozostawić w domu i przygotować się na...po prostu zabawę."
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

REWELACJA !!!

Myślę, że wystarczającą rekomendacją tej sztuki będzie fakt, iż byłem na niej już dwukrotnie i chętnie obejrzę ją kolejny raz. W krótkich słowach: doskonała gra aktorska, rewelacyjny scenariusz, kostiumy i scenografia. Sztuka zawsze kończyła się dłuuuuugimi owacjami na stojąco. Gorąco polecam wszystkim miłośnikom Monty Pythona... ;-)))))))))

miło spędzony wieczór

Monthy Pyton to specyficzny humor,ohy i ahy, proponuję pozostawić w domu i przygotować się na...po prostu zabawę.Dla dorosłych,co wychowali się na filmach i serialu,dla lubiących surrealistyczne kawały,jakże odmienne od prostackich kabaretonów serwowanych nam w tv,(przy których popełnienie harakiri wydaje się najszczęśliwszym zakończeniem wieczoru).Ale i dla młodzieży,a może głównie dla niej?Tu nie znajdziemy wykwintnych i soczystych dialogów,tu znajdziemy grę słów,skojarzeń,zabawę w najczystszej postaci.Nie ma sensu porównywać tego widowiska do typowych sztuk teatralnych,bo mówimy przecież o Monthy Pythonie.Wszyscy aktorzy na scenie bawią się swoją grą,i zarażają widownię pozytywną energią i humorem (bez względu na jego poziom)
Można mieć swoje przemyślenia,czy dopisane wątki dodały,czy obniżyły wartość sztuki.Na pewno ją urozmaiciły,i pomogły nieco odróżnić i zaskoczyć względem pierwowzoru.Brawo za wokale,scenerię,kostiumy.Udany wieczór, z dala od polityki,i otaczającej nas głupoty ludzkiej, z której właśnie czerpie garściami humor angielski.

Polecam!

Uśmiałam się do łez !

dno, dno, dno....

UWAGA. Największy gniot jakiego byłem świadkiem w życiu. Przyznaję, byłem pierwszy raz w Teatrze Muzycznym, ale to co tam zobaczyłem zgwałciło mnie emocjonalnie i intelektualnie. Publika śmiejąca się z byle czego, z potknięć i pierdnięć bohaterów... To jest sztuka przez duże S.? Historia o niczym pokazana, jak dobranocka dla dziecka, nie do końca rozgarniętego. Dialogi dno, totalne dno. Poziom Avatara.To był prawdziwy dramat, a nie komedia. A motym z rycerzem-gejem, pretensjonalny, słaby, wciśnięty na siłę tylko po to, by było coś "na czasie". Panna z Jeziora - genialna. Gra aktorów także, ale scenariusz i reżyseria - dno.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

średnie

Misz masz, bardzo malo zabawnych momentów, dziwny humor ciezki do zrozumienia. Przereklamowany

ZAJEFAJNY

WCZORAJ BYLIŚMY Z MĘŻEM , UŚMIELIŚMY SIĘ SETNIE, WIELE EPIZODÓW Z ZYCIA, CODZIENNEGO, POLITYCZNEGO, OBYCZAJOWEGO. WSZYSTKO Z OLBRZYMIM DYSTANSEM PODSZYTYM HUMOREM .
WSPANIAŁE PRZEDSTAWIENIE. POLECAM.GORĄCO

obciach!

W powyższym opisie, podobnie jak na oficjalnym plakacie do spektaklu wystąpił poważny błąd.
Jak można się tak pomylić na plakacie? Jak można przez tyle czasu go nie poprawić? Jak to możliwe ze na oficjalnej stronie teatru również tyle czasu figuruje TAKI błąd? Jak można nie odpowiedzieć jak ktoś (ja) grzecznie piszę do sekretariatu teatru zwracając uwagę na taki ośmieszający error?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

miejsce?

a które to jest TO miejsce?

Pani Marta Smuk ma tak piękny głos, że nie mogłam uwierzyć w to co słyszę, BRAWA!!!

Spektakl super. Uśmiałam się konkretnie :) Polecam każdemu, kto ma dystans i lubi "angielski humor". Wiadomo, że to nie to samo co oryginał, ale warto :)

A scena z bestią CUDOWNA!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niesamowite

O panu Jeszke był artykuł w "Dzienniku Bałtyckim" bije pokłony panie Jerzy!
Z Bytowa, z prostej rodziny w świat,droga po wybojach do scen musicalowych.
Żałuję,że nie byłam na spotkaniu z panem!

Inne tematy z forum Kultura

Producenci (6 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Producenci . Sprzedaż biletów na wrześniową premierę ruszy już w lutym....

Zmień się! (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Zmień się! . Zmień się! na podstawie sztuki Agnieszki Kochanowskiej...

do góry