Widok

SPAMALOT, czyli Monty Python i święty Graal

SPAMALOT, czyli Monty Python i święty Graal Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: SPAMALOT, czyli Monty Python i święty Graal.
SPAMALOT, czyli Monty Python i święty Graal

UWAGA! Spektakl dla WIDZÓW DOJRZAŁYCH!

Najbardziej zakręcona komedia Broadwayu po raz pierwszy w Polsce, wyłącznie na deskach Teatru Muzycznego w Gdyni!

Eric Idle, komik z grupy Monty Pytona, stworzył musical na podstawie filmu "Monty Python i Święty Graal", którego scenariusz napisali wspólnie wszyscy członkowie legendarnej grupy: Graham ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba żartujesz Piotrze...?!

Przepraszam Cie bardzo, ale czy Teatr Muzyczny jest jakas komórka porzadkową? Na jakiej podstawie zadasz pilnowania Twojego samochodu??? To Twoja sprawa gdzie parkujesz? Mozesz przyjechać autobusem, taxi, albo naprosciej zparkowac na parkingach strzeżnonych przy Teatrze pod hotelem Gdynia, ktorych pod dostatkiem!!!
Zenujący post! W zyciu nie przyszlo by mi do glowy pisac takich bzdur. Zresztą większosc komentarzy tutaj jest koszmarna. Takie polskie, wylewanie żółci na wszystko i wszystkich. Ludzie zacznijcie od siebie. Potem skupcie sie na krtytykowaniu innych, rzeczywistości i teatru...!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzyma poziom

Było nieźle!Bestia z lasu przezabawna,jak i rycerze mówiący ni.
Ubawiliśmy się ze znajomymi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Porównanie.

Po raz pierwszy byłam po premierze...wczoraj byłam po raz drugi... Dwie rzeczy muszę stwierdzić: Za pierwszym razem spektakl wywarł na mnie o wiele większe wrażenie..wczorajsze przedstawienie było jakieś takie..bez werwy..widać było, że po dużej przerwie..aktorzy się mylili...nie wszystko było w punkt - jakby grali bez próby...podobało mi się..ale już nie aż tak. Druga rzecz - obsada..zdecydowanie bardziej przemówił do mnie duet Szyc&Smuk niż Jeszczke&Trębacz. Oczywiście muszę podkreślić, że panią Trębacz uwielbiam-głos nie do opisania..jednak barwą i charaketerem w role pani jeziora bardziej wpasowala się pani Smuk.Co do panów...poczytałam trochę o osiągnięciach pana Jeszke i spodziewałam się petardy..niestety rozczarowalam się..i już nawet nie chodzi o głos (pan Bernard fajniej spiewal partie Artura) chodzi mi przede wszytskim o gre...przesadne podkreslanie kazdego slowa...nienaturalne akcentowanie wyrazow...slaba interpretacja..moze to przez ta dluga nieobecnosc w Polsce..jednak od takiej klasy artysty oczekiwalam czegos wiecej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

król Artur

19 marca 2012 w Sopocie będzie spotkanie z aktorem, który gra króla Artura

Straz miejska powinna kontrolowac parking pryz teatrze w czasie spektaklu.

Zabrac zuli y parkingu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Koszmar

Idąc na ten spektakl nie sądziłam, że aż tak bardzo nie znoszę brytyjskiego humoru. Najgorszy spektakl na jakim byłam. Nie można się jednak przyczepić do scenografii a także muzyki to jak zawsze na poziomie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Przedstawienie na dobrym poziomie, z "lokalnymi" wątkami i nawiązaniami do Gdyni czy Żukowa, adaptacja i gra aktorska na przyzwoitym poziomie, byłam 2 razy ,za 2 razem większość widowni stanowiła młodzież w wieku na oko 14-16 lat, zastanawiam się jak to możliwe, że odoby w tym wieku sa wpuszczane skoro to spektakl dla widzów dorosłych.Po pierwsze większość zachowywała się jakby przyszła na stadion a nie do teatru a po drugie, wątpliwe żeby znana im była konwencja Monty Phytona.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fantastyczna zabawa

Dla ludzi z poczuciem humoru : )
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dewastacja samochodów przed spektaklem

Witam wszystkich zmotoryzowanych wielbicieli TEATRU.
25 lutego 2012 gdy na scenie teatru król Artur z rycerzami poszukiwał ZŁOTEGO GRALA i zdobywał serca publiczności, na zewnątrz ktoś poszukiwał mocnych wrażeń tłukąc lusterka samochodów. SKANDAL! W lutym walcząc z zimową pogodą postanowiłem z żoną co tydzień odwiedzać teatr. Za każdym razem gdy zostawialiśmy samochód na parkingu trzeba było opędzać się przed pijanymi, żebrzącymi ludźmi, którzy za wskazanie miejsca parkingowego proszą o datek. 25.02 przed naszym samochodem ludzi ci pobili się, pijany mężczyzna upadł pod nasz samochód. Napiszcie mi Państwo jak po takich wrażeniach iść na przedstawienie bez obaw o samochód? DLACZEGO władze teatru nic z tym nie robią??? Dlaczego przed spektaklem nikt nie pilnuje porządku i pozostawionych samochodów. Dlaczego widzowie nie mogą iść spokojnie na przedstawienie. Bardzo wątpię aby ktoś z ludzi, którym urwano lusterko wrócił w to miejsce!!! Jestem w stanie dopłacić 1-2 zł. do biletu na służby porządkowe, które przepędzą pijanych ludzi i zadbają o bezpieczeństwo naszych aut. Nasuwa się również pytanie gdzie straż miejska, która powinna pilnować takich miejsc. Teatr Muzyczny jest chlubą Gdyni więc zamiast wystawiać mandaty za złe parkowanie może popilnować majątku i świętego spokoju ludzi którzy odwiedzają Gdynię.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brawo! Świetnie sie bawiłem... polecam!

Tak trzymać!!

Rewelacja- popłakałam się ze śmiechu! doskonale zagarne- brawo dla aktorów!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

też bardzo mi się podobała Marta Smuk. poświęciła się tej roli bez granic
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Świetny

Tekst, kostiumy, oprawa muzyczna, chorografia, ale przede wszytskim gra aktorska i tekst który powala i doprowadza do łez!! Wart swej ceny polecam!!

super :)

Byłam ostatnio na spektaklu ze swoim chłopakiem i zarówno ja jak i on bawiliśmy się super :) Polecam :)

FANTASTYCZNY SPEKTAKL: dla ludzi, którzy chcą się trochę oderwać od rzeczywistości. Marta Smuk jest fantastyczną Panią Jeziora (chociaż Karolina Trębacz i Darina Gapicz też są okej), jako król Artur- tylko Jerzy Jeszke! Poza tym WIELKIE brawa dla Krzyśka Żabki- jak zwykle grał i śpiewał fantastycznie! Szkoda, że dostaje w naszym Muzycznym tak niewiele ról! Jest fantastycznym aktorem i trochę się marnuje! Mam nadzieję, że się to zmieni i będzie można go oglądać w każdym spektaklu! :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

???

Ale się pan obudził. Jasne, że spektakl JEST po polsku.

Przekład: Bartosz Wierzbięta

Czy to oznacza, że spektakl będzie po polsku ?

Ostatnio poszedłem i okazało się że sztuka jest po angielsku...
Rozmawiam po angielsku, ale angielskie słowne gierki w locie to nie dla mnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

widziałam spektakl i muszę przyznać iż jest przeciętny, a tancerki słabe i sztuczne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

dobre,

za pierwszym razem wybuchałem śmiechem, za drugim już nie było tak ostro, ale to normalne, jeżeli chodzi o tego typu realizacje.
W każdym razie polecam. Świetny Marek Richter i obie panie jeziora

Inne tematy z forum Kultura

Na waleta! (9 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Na waleta! . Szymon Jachimek (wspierany myślą i słowem przez Rafała...

Punkt zero (7 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Punkt zero . PUNKT ZERO na Scenie Malarnia W Teatrze Wybrzeże trwają...

Seks z nieograniczoną odpowiedzialnością (15 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Seks z nieograniczoną odpowiedzialnością . Na skutek błędu systemu...

do góry