Widok

SPAMALOT, czyli Monty Python i święty Graal

SPAMALOT, czyli Monty Python i święty Graal Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: SPAMALOT, czyli Monty Python i święty Graal.
SPAMALOT, czyli Monty Python i święty Graal

UWAGA! Spektakl dla WIDZÓW DOJRZAŁYCH!

Najbardziej zakręcona komedia Broadwayu po raz pierwszy w Polsce, wyłącznie na deskach Teatru Muzycznego w Gdyni!

Eric Idle, komik z grupy Monty Pytona, stworzył musical na podstawie filmu "Monty Python i Święty Graal", którego scenariusz napisali wspólnie wszyscy członkowie legendarnej grupy: Graham ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

M. Kaliszuk był niesamowity :))) Gratulacje!!!!!!!!!

brawo
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Super!

Ludzie, świetna sztuka na odprężenie. Polecam gorąco jak ktoś chce się pośmiać i odstresować. Byłam w sobotę i zgadzam się z tym, że pan Kaliszuk i pani jeziora byli odlotowi. Zresztą nie tylko oni - super zabawa! Czy ktoś wie coś o tym panu z widowni, który się przedstawił jako Piotr Niepamiętam, bo nie ma o nim słowa w obsadzie? To był widz czy aktor? Myślę,że był zbyt swobodny jak na widza.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zazwyczaj osoba "wybierana" z widowni jest przypadkowa i całkowicie zaskoczona wyborem, wiec w obsadzie jej nie znajdziesz, ale może tym razem trafił się ktoś, kto celowo kupił bilet na widome miejsce, w końcu Spam grają już od jakiegoś czasu, a wieści się rozchodzą, stąd jego "przygotowanie".

Wiadomość z pierwszej ręki

Wspomniany "pan z widowni" był prawdziwym widzem, który był na tym przedstawieniu pierwszy raz i nie miał pojęcia o tym, że przewidziane są dodatkowe atrakcje:) Na wskazanym miejscu oczywiście znalazł się zupełnie przypadkowo. Myślę, że długo nie zapomni tej chwili...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobre,

za pierwszym razem wybuchałem śmiechem, za drugim już nie było tak ostro, ale to normalne, jeżeli chodzi o tego typu realizacje.
W każdym razie polecam. Świetny Marek Richter i obie panie jeziora

widziałam spektakl i muszę przyznać iż jest przeciętny, a tancerki słabe i sztuczne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

Przekład: Bartosz Wierzbięta

Czy to oznacza, że spektakl będzie po polsku ?

Ostatnio poszedłem i okazało się że sztuka jest po angielsku...
Rozmawiam po angielsku, ale angielskie słowne gierki w locie to nie dla mnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

???

Ale się pan obudził. Jasne, że spektakl JEST po polsku.

FANTASTYCZNY SPEKTAKL: dla ludzi, którzy chcą się trochę oderwać od rzeczywistości. Marta Smuk jest fantastyczną Panią Jeziora (chociaż Karolina Trębacz i Darina Gapicz też są okej), jako król Artur- tylko Jerzy Jeszke! Poza tym WIELKIE brawa dla Krzyśka Żabki- jak zwykle grał i śpiewał fantastycznie! Szkoda, że dostaje w naszym Muzycznym tak niewiele ról! Jest fantastycznym aktorem i trochę się marnuje! Mam nadzieję, że się to zmieni i będzie można go oglądać w każdym spektaklu! :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

super :)

Byłam ostatnio na spektaklu ze swoim chłopakiem i zarówno ja jak i on bawiliśmy się super :) Polecam :)

Świetny

Tekst, kostiumy, oprawa muzyczna, chorografia, ale przede wszytskim gra aktorska i tekst który powala i doprowadza do łez!! Wart swej ceny polecam!!

też bardzo mi się podobała Marta Smuk. poświęciła się tej roli bez granic
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak trzymać!!

Rewelacja- popłakałam się ze śmiechu! doskonale zagarne- brawo dla aktorów!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brawo! Świetnie sie bawiłem... polecam!

Dewastacja samochodów przed spektaklem

Witam wszystkich zmotoryzowanych wielbicieli TEATRU.
25 lutego 2012 gdy na scenie teatru król Artur z rycerzami poszukiwał ZŁOTEGO GRALA i zdobywał serca publiczności, na zewnątrz ktoś poszukiwał mocnych wrażeń tłukąc lusterka samochodów. SKANDAL! W lutym walcząc z zimową pogodą postanowiłem z żoną co tydzień odwiedzać teatr. Za każdym razem gdy zostawialiśmy samochód na parkingu trzeba było opędzać się przed pijanymi, żebrzącymi ludźmi, którzy za wskazanie miejsca parkingowego proszą o datek. 25.02 przed naszym samochodem ludzi ci pobili się, pijany mężczyzna upadł pod nasz samochód. Napiszcie mi Państwo jak po takich wrażeniach iść na przedstawienie bez obaw o samochód? DLACZEGO władze teatru nic z tym nie robią??? Dlaczego przed spektaklem nikt nie pilnuje porządku i pozostawionych samochodów. Dlaczego widzowie nie mogą iść spokojnie na przedstawienie. Bardzo wątpię aby ktoś z ludzi, którym urwano lusterko wrócił w to miejsce!!! Jestem w stanie dopłacić 1-2 zł. do biletu na służby porządkowe, które przepędzą pijanych ludzi i zadbają o bezpieczeństwo naszych aut. Nasuwa się również pytanie gdzie straż miejska, która powinna pilnować takich miejsc. Teatr Muzyczny jest chlubą Gdyni więc zamiast wystawiać mandaty za złe parkowanie może popilnować majątku i świętego spokoju ludzi którzy odwiedzają Gdynię.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fantastyczna zabawa

Dla ludzi z poczuciem humoru : )
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przedstawienie na dobrym poziomie, z "lokalnymi" wątkami i nawiązaniami do Gdyni czy Żukowa, adaptacja i gra aktorska na przyzwoitym poziomie, byłam 2 razy ,za 2 razem większość widowni stanowiła młodzież w wieku na oko 14-16 lat, zastanawiam się jak to możliwe, że odoby w tym wieku sa wpuszczane skoro to spektakl dla widzów dorosłych.Po pierwsze większość zachowywała się jakby przyszła na stadion a nie do teatru a po drugie, wątpliwe żeby znana im była konwencja Monty Phytona.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Koszmar

Idąc na ten spektakl nie sądziłam, że aż tak bardzo nie znoszę brytyjskiego humoru. Najgorszy spektakl na jakim byłam. Nie można się jednak przyczepić do scenografii a także muzyki to jak zawsze na poziomie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Straz miejska powinna kontrolowac parking pryz teatrze w czasie spektaklu.

Zabrac zuli y parkingu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kultura

Seks z nieograniczoną odpowiedzialnością (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Seks z nieograniczoną odpowiedzialnością . Na skutek błędu systemu...

The Phantom Of The Opera (10 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: The Phantom Of The Opera . Wielki jubileusz światowego fenomenu "THE...

Ellen Babić (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Ellen Babić . Autor:Marius von Mayenburg Reżyseria:Patryk Warchoł...

do góry