Widok

STARAJĄCE SIĘ CZ. XLV :)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zgodnie ze zwyczajem zakładam nowy wątek. U mnie potwierdzony 5 tydzień ciaży:)
Życzę Wam wszystkim szybkiego zafasolkowania i nowego wątku.
Powodzenia!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Starające się:

Asiunia od sierpnia 2009 r.
makarena1 od września 2010 r.
korbitta od września 2010 r.
Agniuszka od marca 2011 r.
Cocolinka od maja 2011 r.
loca-daga od maja 2011 r.
Weronika-co-ma-bzika od maja 2011r.

Uaktualniłam listę dopisałam siebie i korbitte ;D

U mnie po weekendzie dobrze nie długo owu więc kolejne starania...
ja się dawno nie udzielałam ale czytam na bieżąco- staramy się od września 2010
Ja mówie o Lux medzie i chyba evi medzie, ale tego drugiego nie jestem pewna...
Nulka - a gdzie znajomi mają? Bo ja jestem ostro na "nie" na pakiet PZU oraz Lux Medu
Najlepiej wspomniam Medocovera, ale mnie nie stać na zakres taki, który by mnie zadowalał.

Cocolinka - ja rozumiem, po przeczytaniu regulaminu (a nie tylko "reklamowej" strony), że przy tym maksymalnym pakiecie, tym za 100zł, ma się wszystko bez ograniczeń (http://www.mbank.pl/download/ubezpieczenia/OWU/SWU_Pakiet_Medyczny_Zdrowie24h_od_15.12.2010.pdf) i np. jest gwarancja umawiania - do "zwykłego" lekarza - termin 1 dzień, do specjalisty 5 dni (nie wiem, na ile to prawda;P)
pakiet komfortowy, za 70zł chyba nie ma innych poza TSH badań tarczycy, na których mi zależy, bo co min. 2 miesiace bulę za nie;) i na pewno ma np. ograniczenie do 2 wizyt domowych (chyba w ciągu roku, musiałabym doczytać)
na tym linku co dałam od 4tej strony jest wymienione, co jest, w którym pakiecie...

a może inne macie godne polecenia? bo w końcu muszę sie zdecydować...
Aga a wiesz jak dokładnie działa takie ubezpieczenie? płacisz 100zł raz w miesiącu i korzystasz ze wszystkiego co napisali ile się chce?? ja chodziłam prywatnie w ciąży, każda wizyta 120zł (raz w miesiącu) były trzy wizyty po 150 wtedy dokładniejsze usg, plus badania co miesiąc robiłam mocz i morfologię plus dodatkowe badania toxo, cytomegalia, badanie na cukrzycę, cytologia, i inne. Więc becikowe spokojnie na to poszło jak nie więcej.

Bo jeśli ten pakiet obejmuje wszystko to się opłaca:)
Dlatego ja oszczednie przed ciąża znalazłam dobrego gina, zeby nie płacic zbędnie za badania ;) i wole te pieniazki odłożyc na USG 3d, zeby miec super pamiatke :)
poza tym, nawet zwykła morfologia i inne podstawowe badania,ktore trzeba robic raz w miesiacu czy raz na dwa to jest jakies 60zł... plus wizyta... kupa kasy...

Myślalam nad pakietem, ale znajomi maja i czesciej dłużej czekaja na wizyte z pakietu prywatnego niz ja gdzies indziej na NFZ
u mnie endokrynolog to standard - mam wycięty jeden płat i podczas ciąży będę go widziała tak samo często, jak i nie częściej jak u ginekologa...

a bardzo "nie leży" mi ten endokrynolog, który jest teraz w tej przychodni, co mam pakiecik (nie mówiac o kolejce min. miesięcznej)

wychodzi, że pakiet się "opłaca" mimo wszystko...
Ja w poprzedniej ciąży wydałam coś około 1800 bo niestety chodząc prywatnie robisz też badania prywatenie, chociaż część miałam na NFZ. Ale u mnie dodatkowe koszty to musiałam chodzić do endokrynologa a tam też co 6 -8 tyg 100zł. No ale niestety anim bym na książeczkę poszła to bym już urodziła. Ja też zastanawiam się nad pakietem
a właśnie kobitki... może możecie coś poradzić a propos lekarzy
normalnie w pracy mam opłacony jakiś śmieszny pakiet w PZU, na który jeżdżę do przychodni w piastwoskiej (daaalekooo z chełmu, durne godziny, długo się czeka na wizytę itp, za dużo rzeczy trzeba dopłacić)
no i zastanawiam się, czy na okres ciąży nie zainwestować w pakiet rozszerzony w mBanku (on stówę kosztuje i ma się praktycznie wszystko w wielu przychodniach w 3mieście)
akurat za czas ciaży becikowe wyjdzie;)
co o tym sądzicie - moze któraś z was ma, albo ktoś ze znajomych?

w pracy (jestem wredna) nic bym nie mówiła, zeby mieć to PZU opłacone (bo przy okazji ubezpieczenie mam "gratis" i za urodzenie dziecka jakaś kasa by była)

jak się "zapisze" do bodaj 15-tego, to ubezpieczenie działa od następneg miesiaca

tu jest lista, co się ma w ramach pakietu: http://www.mbank.pl/download/ubezpieczenia/OWU/zakres.pdf

a tu list przychodni (wybrałam Gdańsk, bo mnie interesuje - Asiunia, Invikta też jest w spisie... tylko czy te badania są w opcjach)

no i kusi mnie ten pakiet, choć mniej kusi mnie pozbycie się co miesiąc stówki z portfela
i zastanawiam się, ile tak na prawdę "lekarzowo" kosztuje ciąża?
Asiunia Chlamydia sprawdzona?
ale podejrzewam, ze u mnie powodem jest najczęściej zmęczenie i brak ochoty...
badania mamy w porządku. nie robiliśmy wrogości i drożności, bo na invictę mnie nie stać za bardzo...
Może i faktycznie dołująca taka lista.

Asiunia a wiecie co jest u Was powodem braku ciąży?
przecież ja Wam ciągle piszę, że od 2 lat się staramy;)
ale jest juz rok podany i sie to widzi to dopiero dochodzi, co? ;)
to może jednak nie bedziemy robić tej listy , bo faktycznie dołująca;/

Mi też nogi puchną a w ciąży jeszcze nie jestem;/ (ten typ tak ma)
Marti - mnie nogi puchną w upał i bez ciąży...
No jak zobaczyłam Asiunie , która od 2009 się stara to sama się zdołowałam a co dopiero ona patrząc na taką listę...... Jak dla mnie lista dołująca:(
Pozdrawiam w ten upał i mam pytanko : czy to normalne aby nogi w tak wczesnej ciazy puchły?
ja postuluje za zmianą nazwy tej listy na starajace się...
staraczki kojarzą mi sie z problemem jelitowym ;D
no właśnie , czy to nie będzie dołujące?taka lista?
Cocolinka, to uważaj, bo jak się nie chce, to się ma ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry