Widok

STARAJĄCE SIĘ LX

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mamy potwierdzone w środe;) Jest maleństwo 6 tydzień ale się cieszymy;)))

życzę wszystkim również Wesołych Świąt i "małych" prezentów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Olenka trzymam za Was kciuki i oczywiście za inne starające się też:)
i ja dołączam do trzymania kciuków :)
Gratuluje przyszlym mamusiom:) Ja tez wracam na lono starajacych sie z nowym rokiem nowe nadzieje:) Olenka napewno sie uda, moj gin mi mowil ze jak juz raz sie bylo w ciazy i to i drugi raz bedzie takze trzymajmy sie tego
dziękuję dziewczyny, ja również wszystkim starającym się życzę powodzenia...strach jest ogromny, ale w końcu trzeba się przełamać. zastanawiam się tylko czy dobrze wyliczyłam sobie te płodne dni...może ktoraś z bardziej doswiadczonych mogłaby mi pomoc??
ostatnią miesiączkę miałam 24 grudnia ( w dzień kiedy miałam termin porodu :() cykle mam 30-33 dniowe....

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
Oleńka powodzenia :)
http://www.kalendarzdniplodnych.pl/kalkulator.php
te kalkulatory on line to ja juz wszystkie przejrzałam :) zastanawiam się tylko czy one są wiarygodne i miarodajne :)

dziękuję niezapominajka :*

No są w miarę wiarygodne...wiadomo jak masz stałe cykle to jest dużo prościej, jak raz będziesz miała 30 dniowy,a później 33 to już owulacja się przesuwa.
Generalnie przyjęło się, że dni płodne wypadają między 10, a 18 dniem cyklu, ale tak jak pisałam wyżej, jak jakiś cykl się wydłuża to też ten okres dni płodnych się przesuwa. Ale dziewczyny tutaj są bardziej doświadczone i pewnie więcej wiedzą :)
Witajcie dziewczyny!
Jestem nowa i chciałabym do Was dołączyć. Razem jest zawsze razniej. Starania rozpoczęliśmy w pazdzierniku i za pierwszym razem się udało, lecz niestety poroniłam (5-6tc) samoistnie:(
jak na razie cicho sza, od wczoraj zaczynam nowy cykl
zobaczymy jak wyjdzie...

Nie wiem jak Wy, ale po poronieniu mam bardzo bolesne i obfite miesiączki. Mam nadzieję, że wkrótce się uda i będziemy rodzicami.
Musimy wszystkie w to wierzyć mocno!

Pozdrawiam Was.
Gratulacje wszystkim :)
Ja tak jak Bimka nie udzielam się już w wątku Starających się.
przez 2 lata udzielałam się dzielnie, ale bez rezultatów.
nie mogę powiedzieć, ze przynosi mi pecha, ale szczęścia też nie.
Dlatego tylko podczytuję.
Moze przeniosę się do innego wątku.
Olenko powodzenia :)
No dziewczyny wstepnie moge powiedziec ze sie udalo:)
Dzis 2 kreski ujrzalam:) Asiuniu jak dla mnie szczesliwy byl watek z clostibegyt, dziewczyny chyba maja mocne fluidki ciazowe:) Od poronienia mialam bezowulacyjne cykle i dopiero w grudniu przy clo llekarz ujrzal piekny pecherzyk, ktory okazal sie tym szczesliwym, takze wszystkim zycze powodzenia w staraniu bo uda sie napewno i mam nadzieje ze u mnie wszystko zakonczy sie pomyslnie takze dalej trzymam kciuki za kolezanki w boju i za siebie:)
Roli gratulacje :)))))
Dziekuje Basieniak:)
roli super!!!
no właśnie... chyba przeniosę się do Dziewczyn z wątku Clostilbegytowego...
tylko ,że ja go nie biorę. chociaż nie wiem, czy mam co miesiąc owu. wydaje mi się , że co 2, ale nie jestem pewna. bo stwierdzam to na podstawie bólu w dole brzucha w okolicy owu.
roli gratulacje :)
czyli biorac pod uwage Twoj scenariusz moge wierzyc, ze jesli wlacze Clo to odzyskam moje pecherzyki ;))bo ja tez bez owu od czasu poronienia...
gratuluje dziewczyny; ja po poronieniu także mam okropne miesiączki, bardzo bardzo bolesne, teraz mam jeszcze jakieś dziwne bóle i za tydzień idę do lekarza zobaczyć co tam słychać bo od poronienia nie byłam; my się już nie staramy mam za dużą traumę
roli ja również gratuluję...

my działamy dzielnie od 4 dni.... dziś 18 dc...znów będziemy próbowali... oby się udało...przewidywana miesiączka ma nadejść między 24 a 26 stycznia...zobaczymy czy przyjdzie,...oby nie...to nasza pierwsza proba po poronieniu...

tripgirl a Ty jak,próbujecie (jeśli mogę zadać takie niedyskretne pytanie)?

Witam dziewczyny!

Wątek jest mi bardzo bliski dlatego też mimo iż w chwili obecnej się nie staram to podczytuję Was. Mam nadzieję ze nie macie mi tego za złe... Trzymam za wszystkie starające sie i zafasolkowane kciuki :-)
Jak widać i mi w końcu się udało - trzeba wierzyć

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry