Widok

STARAJĄCE SIĘ LX

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mamy potwierdzone w środe;) Jest maleństwo 6 tydzień ale się cieszymy;)))

życzę wszystkim również Wesołych Świąt i "małych" prezentów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witaj Bombelkowa, tak robilam pol roku temu wszytsko ok, ciut prolaktyne podwyzszona i gin zapisal mi bromergon, ktory powiedzial ze nie musze brac ale moge sprawdzic. Lykalam przez 2 miesiace i przestalam bo strasznie nnie glowa po nim bolala.
Przybywają nowe "staraczki", bardzo się cieszę, zawsze raźniej w większym gronie :)
oleńka i jak u Ciebie sytuacja wygląda?
duzo dziewczyn odeszlo do innych watkow w ostatnim czasie :)

ale duzo nas tu jeszcze chyba zostalo co? chyba wiekszosc tylko podczytujacych. ja przynajmniej tak mam.

caly czas zastanawiam sie co ja mam zrobic i jak spowodowac zeby zajsc w ta ciaze, a wiem ze lekarz w uk mi nie pomoze :/

ktoras z nowych staraczek pisala o lekko podwyzszonej prolaktynie- polecam Angus Castus- ziolka, a skutecznie zbijaja prolaktyne.
loversweekend ja też kiedyś brałam bromergon, a teraz endokrynolog zapisał mi bromocorn. To jakaś odmiana bromergonu. Przy tamtym też bolała mnie głowa, co więcej brałam na noc i po 8h snu musiałam leżeć jeszcze ze 2h bo nie byłam w stanie ustać na nogach..
Wezmę w piątek , zobaczę jak będę się czuła w sobotę, bo niby wykupiłam ale jutro do pracy, to nie chce być nieprzytomna..
ja tez sie na poczatku zle czulam po tym bromergonie, oprocz bolu glowy bylam poddenerwowana, zakrecona, potem jakos przeszlo. Gin powiedzial wlasnie ze sa jakies drozsze tabletki ktore sie bierze rzadziej (chyba raz na 2 tyg??) i nie ma skutow ubocznych. moze w marcu do niego uderze po recepte. Narazie kupilam testy owulacyjne i zamowie na allegro termometr owulacyjny zeby znow sprowac mierzyc tempke. milego popoludnia:)
a ja czekam 2 tygodnie i testować będę :)
Dziewczyny mam do oddania ok 20 testów na owu +chyba 2 ciążowe- to są takie testy kupowane na allegro 1zł za jeden (mi pomogły w 3 cyklu jak nauczyłam się je poprawnie interpretować) :) Oddam za jakąś fajną książkę :)
Oleńka, jak tam ????
Agusia85, ja wlasnie zakupilam w superpharmie testy owu, jest ich promocja. Wlasnie zaczelam sie testowac;) Mozesz wyjasnic mi co rozumiesz poprzez poprawna interpretacje? bo na ulotce jak jest jedna kreska to dni nieplodne a dwie to mozna sie spodziewac plodnosci w ciagu 24/48h. Ja tak to rozumiem. Jak cos wiesz wiecej prosze napisz:) ps gratulacje!
loversweekend no właśnie ja na początku też tak to zrozumiałam a potem się zastanawiałam kiedy w końcu była owu skoro 4 dni pod rząd wychodziły mi dwie kreski. Testowa kreska musi być taka sama jak ta kontrolna lub nawet ciemniejsza- tylko wtedy odczyt jest prawidłowy :)
ok dzieki, ja robilam wczoraj, to jedna byla normalna a druga ledwo widoczna, czyli negatywny. Robic test dzis, czy wstrzymac sie do jutra. Wedlug moich obliczen owulacje mam jutro;) ale kto to wie...
ja robiłam codziennie- tak w razie czego aby nie przegapić :) A jak były dwie kreski to brałam od razu męża w obroty i tak przez 3 dni dla pewności :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
agusia ja też przez 3 dni miałam w obrotach męża :p

Może trójeczka szczęśliwa i dla mnie będzie ;)
3mam kciuki ;-)
hey, potrzebuje Waszej porady..odebralam wynik prolaktyny 173,7 mlU/l a po obciazeniu 1864..czy ktos sie zna na tym? co lekarz robi w tej kwestii?
Stokrotko tu masz stronkę która dużo wyjaśnia : http://www.nieplodnosc.pl/artyku-y-i-wywiady/normy-bada-cz-2-prolaktyna

Dostaniesz leki (prawdopodobnie bromergon lub jego pochodne). Istnieje prawdopodobieństwo skutków ubocznych po nim, bardzo dużo kobiet je niestety ma..
Stokrotko tu masz stronkę która dużo wyjaśnia : http://www.nieplodnosc.pl/artyku-y-i-wywiady/normy-bada-cz-2-prolaktyna

Dostaniesz leki (prawdopodobnie bromergon lub jego pochodne). Istnieje prawdopodobieństwo skutków ubocznych po nim, bardzo dużo kobiet je niestety ma..
Dziewczyny przepraszam że się wtrącę, ale mogę Was pocieszyć, że ja też brałam Bromergon (miałam PCO i podwyższoną prolaktynę), skutków ubocznych nie miałam (tylko drobne niedogodności żołądkowe przez kilka dni), i po 2 miesiącach kuracji zaszłam w ciążę:) Tego życzę też Wam, w końcu się uda!
Marta-B a ja właśnie miałam dolegliwości uboczne..
Bralam na noc i przesypiałam 8h, po czym wstawałam rano i 2h musiałam jeszcze leżeć, bo spadałam z nóg..
Lekarz przepisał mi go ponownie, zacznę brać w piątek (sobota wolna), bo jak się powtórzy sytuacja to nie będe mogła do pracy dojść.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry