Widok

STARAJĄCE SIĘ - LXIII

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witajcie!Jesteśmy bardzo szczęśliwi, widzieliśmy bąbelka, serducho bije!:)
Trzymam kciuki za wszystkie starające się!!!Życzę powodzenia!
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jedynie co mnie troszkę zmartwiło to że mam cystę (47 mm) któraś z Was może też ma/miała?
Następne USG mamy 30 marca, zobaczymy czy sie coś zmieniło.
Może się wchłonie?Nigdy wcześniej nic takiego nie miałam.
image
gratuluję serdecznie:)))
imageimage
gratulacje ;)
image
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
image image

Gratuluje :)))
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziekujemy :)
image
Dziewczyny, może orientujecie się gdzie mogę iść do gina który u siebie w gabinecie zrobi mi test na wrogość śluzu?? chodzi mi z nfztu ;P
image image

na nfz? a w ogóle robią na fundusz? Prywatnie robi Invimed w Gdyni. Cena 135 zł
moja kumpela robiła w gamecie
imageimage
hej dziewczyny, my właśnie znów zaczynamy starania... od poronienia mija 11 miesięcy.. dziś jest 11 dzień cyklu, cykle mam 28-29 dniowe, więc chyba koło 14 dnia powinna być owulka. zrobiłam pierwszy test owulacyjny i narazie negatywny...

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
oleńka trzymam kciuki
image
dziękuję marynial.. dziś 12 dc a test owulacyjny nadal negatywny.... jak z wlasnego doswiadczenia wiecie, powinien juz cos pokazac?czy pora dnia kiedy się go wykonuje ma znaczenie?

gratuluje;-))

Olenka z tego co wiem, testy owu powinno sie robic kazdego dnia o stalej porze.np. ja jak robilam -w moim przypadku nie zdaly testu zawsze robilam okolo godziny 17..kazdego dnia przez kilka dni..
image

U Ciebie stokrotka nie zdały egzaminu?czemu? jeśli można zapytac

Oleńka, rowniez trzymam kciuki :)

U mnie tez testy nie zdały egzaminu, bo w cyklu, w którym zaciązyłam nie pokazały owu ;) Na szczescie bylam wtedy na monitoringu i wiem, ze owu byla... moze lepiej isc dwa razy do gina i miec pewnosc niz zapłacic troche mniej i zastanawiać sie czy są wiarygodne czy nie..
image

teraz już to wiem nulka :( ale żaden gin nie przyjmie mnie dzisiaj...ech...może następnym razem...

oleńka spróbuj z tymi testami, może u Ciebie akurat się sprawdzą ;)
image
no zobaczymy, poki co negatywne, śluzu w ogóle brak...

Ja nie mialam zadnych objawów owu, kompletnie... i pewnie gdyby nie gin, to bym nie uwierzyla ;)
Może np ten cykl bedzie dłuższy i owu bedziesz miala kilka dni poźniej ? Może sprobu zadzwon tu czy tam, moze gdzies bedzie wolne miejsce.. w koncu wystarczy usg, zeby spr czy są i jakiej wielkosci są pecherzyki...
image

testy mam jeszcze na 13, 14 i 15dc, więc zobaczymy co pokażą...mój T twierdzi, że nie powinnam się tak sugerować tymi testami..ale to same wiecie, że tylko łatwo się mówi :)

ja w cyklu 28dniowym mam owu (potwierdzone przez 3krotne monitorowanie) 15dc :) i podobno to jest książkowy termin, dlatego się nie przejmuj że jeszcze testy nie pokazują :)

Nulka dobrze że jesteś mam do Ciebie pytanie :) czy zanim zbadałaś prolaktynę miałaś monitoring? bo u mnie żaden lekarz nie przejmuje się tym wynikiem prolaktyny "po" bo mam owu i pęcherzyk idealnie pęka :/ dlatego nie chcą mi zbijać prolaktyny - że ona nie jest powodem braku ciąży :/
image image

czesc Dziewczyny, czy ktoas moze mi pomoc?
wczoraj odebralam wyniki prolaktyny po obciazeniu i mam wynik poniej 1 n g a norma jest od 5...a po obiaczeniu mam taki sam wynik jak i przed..pani w lab powiedziala,ze 3 razy badala i sprawdzala ale widocznie moj organizm nie zareagowal na te tabletke,ktora dostalam...czy to moze byc spowodowane tym,ze biore raz w tyg (w pt) pol tabys dostinexu?? (badania mialam we wt rano)
image

stokrotka ja nie z tematu,ale moja gin naprzyklad nigdy nie kazala mi robic po mam hiperprolaktymie czy jak to sie pisze :P i tylko wynik pierwszy sie liczy jej zdaniemten bez tabletki,ja bym z tak niskim poziomem prolaktyny poszła do lekarza jak najszybciej,bo to moim zdaniem dobrze nie wyglada,ale nie jestem lekarzem :)
no i powodenia dziwczyny
ja tez mam to hiperprolaktymie i biore dostinex 0,5 tabsa na tydzien..no i dzisiaj mam wizyte u endo-gin...ale myslalam,ze moze jakos sie uspokoje ,ze ktoras z dziewczyn miala taki przypadek albo zna taka sytuacje...prawie oka nie zmruzylam w nocy.
image

ale ty wyniki chyba mialas w normie tej zwyklej prolaktyny nie...?
a z tego co mi moja ginka mowila jest ona najwazniejsza,u mnie normy zwyklej byly mocno przekroczne cos kolo 30 x :/ w kazdym badz razie zycze powodzenia mi sie udalo po roku :)
za pierwszym razem jak badalam prl 2 m-ce temu mialam pierwsza prl w normie a druga powiekszona o 13 razy..a teraz mamy obie grubo ponizej normy bo norma od 5do26 a ja mam mniej niz 1:((
image

Zanim zbadałam prl nie mialam typowego monitoringu, ale mialam torbiel na jajniku i mialam co miesiac-dwa usg mniej wiecej w połowie cyklu i nigdy nie bylo urośnietych jajeczek stad wiem, ze nie bylo owu...
A badanie krwi tylko potwierdziło i wtedy brałam dostinex 1/4tabl na tydzien.
image

hej dziewczyny, dzis 14dc i według testów owulacyjnych nadal brak owulacji..w ogole poziom LH nie wzrasta bo ciągle wyniki negatywne..udalo mi sie dzis umowic do Żółtowskiego.Zrobi monitoring i zobaczymy co powie..a powiedzcie mi, czy jest jeszcze szansa, że on da tę tabletkę wzmagającą jajeczkowanie (nie pamiętam nazwy, a nie chcę przekręcać)

jeśli chodzi co o clostilbegyt to bierze sie go na początku cyklu więć raczej go nie dostaniesz, ewentualnie jak pecherzyk bedzie odpowiedniej wielkości moze ci dac zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka
olenka daj prosze znac, ile kosztuje monitoring u dr Zoltowskiego- bede w pl na poczatku maja i jessli sie teraz nie udalo, to wtedy moze bedzie cos wiadomo, to bym sie wybrala- chce sie tylko nastawic cenowo.

u nas dalej nic- od kilku dni kreski wychodza bardzo podobne, wczoraj maz stwierdzil ze nawet takie same- ale ja juz im nie wierze. Chociaz ciagle powtarzam, ze przy Mikolaju testy zadzaialy jak trzeba.

oj zaraz 2 lata mina jak sie straramy o drugiego maluszka- strasznie mi zle jest z tym. a jeszcze w zeszlym tygodniu 2 kobitki z mojego bloku, ba, z tego samego pietra urodzily dzieciaczki :) chyba sie musze przejsc do nich, zapytac o rade :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
adziula dam Ci znać co i jak. poza tym to nie nastawiam się pozytywnie..14dc a ja mam"sucho" a testy nadal negatywne :(

byłam u dr Żółtowskiego (super facet), zrobił usg, okazało się, że jestem w 13 dc a pęcherzyk ma 18mm, pow, że troszkę mało i że mam przyjść jeszcze raz w poniedziałek, zobaczymy czy urośnie...
póki co jednak pow, że owulacja jeśli będzie to w przyszłym tygodniu...ech...a mój już we wtorek wyjeżdza...

aha, za wizytę nie wziął nic, pow, że pogadamy o kasie w poniedziałek.

No to jeszcze do wtorku działajcie - na dziewczynke ;)
image

zrobię co w mojej mocy :) oby tylko do tego wtorku pękł...w poniedziałek pójdę to zobaczę co i jak. bo naczytałam się, że pęchęrzyk musi mieć ponad 22mm, więc mi jeszcze brakuje...

a jak to działa, że na dziewczynkę teraz :)?

mój miał 18 mm, dwa dni poźniej 22 a 3 dni poźniej juz go nie było i teraz w brzuchu siedzi Oleńka ;)

No podobno przed owu to na dziewczynke a w owu na chłopca- u mnie sie sprawdziło ;)
image

ja się zdziwiłam jak lekarz powiedział, że powinien mieć ok 35mm żeby pękł..szkoda, bo do wtorku rana nie zdąży tyle urosnąć :( a mój mąż we wtorek rano znów wyjezdza. no,ale nie poddajemy się i będziemy próbować.

Witam, Po długiej nieobecności, ja kończę właśnie diagnozowanie mojego stanu zdrowia i niestety moje przeczucia były słuszne ale już endokrynolog zaczął działać, więc jestem lepszej myśli. Mam jeszcze tylko zaplanowane sprawdzanie drożności jajowodów na maj-czerwiec. Olenka zaczęłaś chodzić dopiero do Żółtowskiego, czy to Twój stały lekarz?
35mm ?? wg mnie to zdecydowanie za duzo... chociaz lekarzem nie jestem...
zgadzam się z Nulką 35 to zdecydowanie za duże - takie to już przerastające niezdolne do dalszej pracy :/
najlepiej ok 20-22 :) tzn wtedy powinny pęknąć :/
image image

właśnie przesadził... w 13 dniu cyklu mam 22mm a w 14 max24mm i wtedy następuje pęknięcie. Miałam monitoring cyklu i wedle lekarza jest książkowy.
Hej :)
Mam do Was małą prośbę, czy mogłybyście mi powiedzieć co oznacza wynik estradiolu 16,41. Badanie było robione w 5 dc. Z tego co widzę to wychodzi jakbym była w okresie postmenopauzy. Dodam, że robiłam jeszcze badanie FSH wyszło 6,00 oraz LH 6,01 i tego są raczej prawidłowe.
Może któraś z Was miała podobne wyniki i jest w stanie mi powiedzieć co to oznacza.
image

image
M..m. estradilo wpływa na rozwój jajeczka w czasie owulacji, tak mnie przynajmniej informowano, jak za niski to może oznaczać, że ten proces jest zaburzony. Ważne są dodatkowe badania po za FSH i LH także prolaktyna i tsh oraz monitoring cyklu, który pozwoli dostrzec ewentualne zmiany i w odpowiednim momencie podać lek na wywołanie pęknięcia pęcherzyka.
mi się też wydawało, że to za dużo te 35mm,ale skoro on tak mówił...sama nie wiem.. dziś odczuwam już ból jajnika, po raz pierwszy test owulacyjny pokazał dwie kreski, więc dziś zadziałam :D

Olenka 21 plemniki trochę żyją w naszej hmhm więc może któryś z nich dorwie Twoje jajeczko po wtorku ;)
imageimage
sylwiaagnieszka mam nadzieję, że jajeczko pęknie do wtorku :)

Balbinka dziękuję za odpowiedź. Co do TSH to mam w normie, 1,74, FT3 - 2,99, FT4 - 1,21, a prolaktyna 18,97, a po obciążeniu 167,89. Po obciążeniu jest trochę za wysoka jednak endo po przeprowadzeniu wywiadu wykluczył hiperprolaktynemię, ponieważ nie mam typowych dla niej objawów. Oprócz tych badań które już mam zrobione mam jeszcze zrobić progesteron, anty TPO i anty TG i usg tarczycy.
Monitoringu niestety nie miałam robione.
image

image
Leczyłam się u Żółtowskiego po usunięci drugiej ciąży i choć wyleczył mi drobne infekcje to nie przebadał gruntownie. Czułam i czuję się dobrze a mimo to w lutym zmieniłam lekarza i powiedział, że coś jest nie tak. Po gruntownych badaniach okazało się, że mam zmiany na tarczycy (endokrynolog powiedział mi, że był jakiś stan zapalny) a one wywołały niedoczynność. Nie mam żadnych objawów niedoczynności tarczycy, przeciwciała tarczycy w normie, tak samo FT3 i FT4,tylko ths podwyższone . Usg tarczycy robiłam u dr Boćkowskiej na Wrocławskiej w Gdyni, bardzo dokładna i niedroga. Ja za monitoring cyklu płacę 100zł, generalnie przez te 2 miesiące już poszło lekką ręką z 1500zł.
ja u Żółtowskiego byłam pierwszy raz bo mój lekarz miał najbliższy termin na 3 kwietnia dopiero. póki co jest 16 dzień cyklu, śluzu w ogóle nie ma żadnego, mam bóle jajnika, a test owulacyjny pokazał dwie kreski jednakowego koloru, sama już nie wiem jak to czytać...chyba nic z tego bo z wszystkich objawów płodności najważniejszy jest śluz...ech..

Czy ja wiem...? Tzn kiedyś słyszałam że nie każda kobieta ma taki typowy śluz owulacyjny. Ja np mam tylko przez chwilę dosłownie (kilka godzin) na 2 do 3 dni przed pęknięciem pęcherzyka :) Na samym początku obserwowania się myślałam że w ogóle nie mam takiego owulacyjnego śluzu ;) widać w danych godzinach nie byłam w łazience ;)
image image

Cześć dziewczyny:)
dołączyłam do Was już dwa wątki temu, niestety sprawy osobiste wyłączyły mnie z udziału w dyskusji:) ale teraz wracam, ma nadzieję, że na dłużej.
Szybciutko przypomnę moją sytuacje: staramy się z Mężem już(bądź dopiero) czwarty cykl, narazie bez żadnych wspomagaczy. Za tydzień powinnam dostać @, oby nie przyszła:)
A co do śluzu to mnie wszędzie uczono, że śluz może być po prostu niezauważalny. tzn jest, ale nie w takiej ilości, żeby go zaobserwować na zewnątrz.
Pozdrawiam :)
wróciłam z kolejnej wizyty u dr Żółtowskiego, powiedział, że pęcherzyk pękł, więc według niego owulacja była...ale co dziwne...dziś test owulacyjny nadal pokazywał mocną czerwoną kreskę ( tę, która wskazuje na zbliżającą się owulację)!! lekarz powiedział, że w lewym jajniku dojrzewa kolejny pęchęrzyk!!! zbaraniałam :)

Olenka u mnie też były/są widoczne dwa pęcherzyki, przy czym jeden jest dominujący. Jeden pęka a drugi nie, mogą dwa się uwolnić jednocześnie jeśli rosną równo. Ja miałam monitorowany cykl co tydzień, raz byłam tuż po owulacji i też jeden został a za tydzień już go nie było, tak przynajmniej było ze mną. Czytałam Twój nowy wątek i informacja o ilości wypitych płynów lekko mnie zdziwiła... Mi lekarz powiedział, że śluz występuje w mniejszych lub większych ilościach tuż przed pęknięciem jajeczka. A jakiej wielkości to drugie jajeczko?
zastanawia mnie tylko jakim cudem testy owu wychodzą pozytywne i to tak wyraźnie jakby owulacja miała dopiero nadejść...

bo poziom lh jest duży i widać jeszcze nie spadł ;) spokojnie :)
a co do śluzu i płynów też z kilku źródeł o tym słyszałam że jeśli się chce zwiększyć ilość śluzu to powinno się przynajmniej 8 szklanek wody dziennie pić :)
image image

Oleńka, nie wierz testom w 100%, bo wg tych co ja mialam to nie mogłam okreslić owu,zresztą ze śluzem to tez rożnie a skoro lekarz mówił, ze pęcherzyk pękł to teraz jeszcze działajcie póki mąz w domku :)
image

oleńka działajcie ;)
he he dzięki dziewczyny, już "wydziałałam "co mogłam - mąż wyjechał, teraz czekam na efekt, zobaczymy jak bedzie :)

a tak w ogóle czy ktoś tu się stara po za mną????

ja sie staram:-)
za tydzien testuje,a od dzisiaj mam straszne mdlosci i caly dzien kleja mi sie oczy:-/nie chce sobie nic wkrecac, ale... mam nadzieje,ze to to;-)
oo to życze powodzenia ;) ja postanowiłam, że nie będę testowała, aż do momentu kiedy okres rzeczywiście się spóźni, nie chcę sobie robić nadziei.

a ja wlasnie za tydzien powinnam dostac okres,faze lutealna mam zawsze taka sama,wiec wg obliczen wypada we wtorek:-)ewentualnie poczekam do srody,jak mi wystarczy silnej woli. i oczywiscie trzymam kciuki,zebe Tobie sie udalo:-)
oj faza lutealna to dla mnie czarna magia nie znam się na tym zupełnie :)
ja czekam do 16.04 jeśli @ nie będzie to zrobię test :) to trzymajmy kciuki za siebie nawzajem :) u mnie 'ten dzien' byl w sobotę :) więc to dopiero parę dni :)

Nie staram się, nie myślę, nie nakręcam się, miałam już i tak, że od dnia spodziewanej miesiączki dopadły mnie takie bóle piersi, że rękami nie mogłam ruszać, na szczęście wiedziałam, że to fałszywka. Łykam tabletki, planuje urlop majowy, wszystko bez zbędnych emocji.
my tez probujemy..nie pisze ze staramy bo poki co bez cisnienia..jest seks..bez zabezpieczenia..ale wyniki ciagle nie sa takie jak byc powinny..

dzisiaj mam 33dc...ale cykle mam rozne..ost 50dc dostalam @..czy jakos tak..takze czekamy..

3mam kciuki za starajace sie..;-))

milego dnia:-)
image

u nas jak u Stokrotki24s ;) specjalnie się jakoś nie staramy ;) w poniedziałek zaczął się 15cykl "starań" - już zmęczona tym wszystkim jestem i odpuściłam :/ wyniki mam dobre, owy książkową, eM też jest ok, więc co jest nie teges?? :/
image image

Ja być może dołączę do Was w przyszłym m-cu...jestem po stracie dwóch Synków w 23tc...ostatnio dostaliśmy zielone światło od ginki na starania w przyszłym cyklu...

Trzymam za Was kciuki Dziewczyny!!
Aida przykr mi bardzoz,e musialas przez to chyba najbardziej oblesne wydarzenie przejsc..ale masz tu wspracie..i na pewno sie Wam uda;-)

Sloneczko..- mi kazdy mowi,ze za bardzo chcemy..ze co ma byc to bedzie..ze mamy odpuscic..nie znajac zupelnie naszej sytuacji..mam juz cala teczke z wynikami, usg itd..ehh..ale jestesmy dobrej mysli...

nasze dzieciaczki urodza sie w 2013:-))
image

Dziękuję Stokrotko...masz rację...to było najbardziej traumatyczne przeżycie dla mnie i męża...nie życzę nikomu...staramy się podnieść i "walczyć" dalej ale jest ciężko...

A co do "chcenia za bardzo"...popieram..nam się udało dopiero jak lekarka powiedziała, że cykl stracony...bo wtedy wyluzowałam... więc coś w tym musi być...
aida mi również bardzo przykro, ja też straciłam maleństwo (24 maja będzie rok)... my próbujemy,ale mam póki co podejście, że bardzo bym chciała, ale jak sie nie uda teraz to następnym razem...nie chcę płakać z rozczarowania,wolę się mile zaskoczyć :)

Rozumiem Oleńka...no nie jest łatwo z takim bagażem doświadczeń... oby tym razem wszystko się udało i (jak powiedziała Stokrotka) dzieci w 2013 będą nasze!
no ba, 2013 należy do Nas :) ja jeśli nie będzie @ to będę testować koło 16 kwietnia :)

No Oleńka jeśli Tobie się uda teraz to rozpoczniesz dobrą passę w 2013r.!!!
trzymam kciuki
albo jeszcze się załapię na 2012 ;) póki co się nie nastawiam, zresztą mam przeczucie, że się nie udało bo piersi już zaczynają puchnąć i boleć...a u mnie to pierwszy objaw @...jak coś to się uda następnym razem.. :)

to żaden objaw...bo taki sam jest przy ciąży hehe
no ale każda z nas (wiadomo) zna swój organizm najlepiej
no ale jak nie teraz to może w następnym cyklu się uda :)
trzeba być dobrej myśli :)
na objawy ciąży to za szybko :) do przytulanka, które mogło przynieść owoce doszło w sobotę 31 marca, więc 5 dni temu..jeszcze za szybko ;)

ach no to tak.... :/
a już myślałam, że będę dobrą wróżką :)
:) obyś się nią okazała ;) póki co, wcinam folik ;)

to ja tez sie zapisuje na 2013,najlepiej na sam poczatek;-)
my generalnie tak strasznie sie nie staramy,po prostu dzialamy na spontanie,bez celowania i liczenia;-)mierzenie temp. mam raczej z nawyku,bo do tej pory w taki sposob odkladalismy. chociaz w poprzednim cyklu,jak nam nie wyszlo,troche sie podlamalam,bo wszyscy naokolo zachadza w ciaze,tylko nie ja.
trzymam kciuki za wszystkie staraczki,fajnie,ze coraz wiecej nas, razem razniej;-)
witamy independent, witamy :) u mnei też tak jest, że wszyscy w okół w ciązy tylko nie ja...ech...ale na nas tez przyjdzie czas :)

Dziewczyny - skad ja to znam..u mnie tez..kazda w ciazy..albo urodzila..a ja nie:/

mam 6 babek wokol mnie w ciazy..i 2 mlode mamy...jedna m-czna a druga 2 tyg...a my nic..ehh..

ale co tam..2013 to dobry rok dla nas..musi byc:-))
oczywiscie brzuszki beda rosly juz w 2012:P

ja tez mialam zawsze bol piersi przed @..okazalo sie,ze mam za wysoka prl i od tego mnie bola..teraz biore tabsy i mam w miare unormowana i przestaly bolec..(teraz nie wiem kiedy moge sie spodziewac @:P)

image

dziewczyny,a jakie sa wlasciwie objawy wysokiej prolaktyny? bo ja w sumie zadnych takich specjalistycznych badan nie robilam, stwierdzilam,ze jak przez pol roku nam nie wyjdzie,to wtedy pojde na badania.wczesniej chyba nie ma sie co nakrecac
u mnie objawem bylo m.in bardzo nieregularne @..bol piersi przed @, brak owulacji, bole glowy..

wiem,ze czesto objawem wysokiej prolaktyny jest mlekotok z piersi..niektorzy w ogole nie maja objawow..no a ja np. chodzilam do neurloga z bolami glowy, do gin z nieregularnymi @..a okazalo sie u endo ze to wysoka prolaktyna..wtedy nie powiazywalam bolu glowy z prl..ale teraz jak 8-9 tydzien biore leki nie mam bolow glowy..

jesli sie staracie to warto przed staraniami wykonac kilka badan hormonalnych..po co tracic czas...leczenie moze dlugo trwac...
image

z badań to robiłam morfologię i tsh ostatnio, ale to nie pod kątem starań o dzidziusia. i wyniki książkowe, jak określił pan doktor :) właściwie to oprócz prolaktyny nie wiem, co jeszcze bym ewentualnie musiała zrobić. przy kolejnej wizycie u gina się wszystkiego wypytam :)
ja idę badać prolaktynę jak nam teraz nie wyjdzie...

dziś mam 20dc i tak sobie zrobiłam test owu... i wyszedł pozytywny! jakim cudem jeszcze 4 dni po owulacji (stwierdzonej na USG) one wychodzą pozytywne?

ps. a dziś widziałam dwa bociany :P

olenka - juz bociany przylecialy?? slyszlalam w radio i tv ze leca do nas..ale jeszcze nei widzialam..kurcze...fajna sprawa:-)) moze z bociany nam cos przyniosa:-)
image

co do badan to ja w zwiazku z tym,ze mialam koszmarny wynik tsh zrobilam tez ft3 i ft4, testosteron, estidol i progesteron, po czym do tego jeszcze prolaktyna - koniecznie z obicazeniem i usg tarczycy, usg dowcipne..
ost mialam do zrobienia toxoplazmoze i cytomegalie - wyniki wyszly,ze nie mialam tych chorob..

na koniec maja jade do gin (chyba,ze zajde w ciaze wczesniej) to tym razem mam meic tylko wynik aktualny TSH.. bo ja mam hashimoto, ostra niedoczynnosc tarczycy...no i za wysoki poziom prl..ale chyba jest juz coraz lepiej..piersi nie bola jak juz pisalam..pryszcze sa nadal przed @..no i cykle sie skrocily..
image

a mnie sie bociany ostatnio snily,ale na zywo jeszcze nie widzialam:-)
kurcze,troche tych badan jest. a jesli chodzi o dolegliwosci zw z wysoka prolaktyna, to jak narazie zadne,ktore znalazlam i o ktorych piszecie,mnie nie dotycza. cykle mam regularne, 28-29 dni,raz na kilka miesiecy dochodzi do 32,piersi delikatnie pobolewaja dzien przed okresem,bole glowy to tez nie moj problem. hmm,mam nadzieje,ze po prostu nie trafiamy w odpowiedni dzien;-)
Ja nie miałam i nie mam żadnych objawów niedoczynności tarczycy, mało tego jestem po dwóch ciążach i nikt by nie powiedział że coś jest nie tak. Cykle regularne, wszystko jak w zegarku. Mimo to już po 4 miesiącach starań zmieniłam lekarza i na "dzień dobry" powiedziałam, że coś jest nie tak. Nawet słowem się nie zająknął, że mam poczekać dłużej, tylko od razu zlecił badania. Jestem przykładem tego, że warto ufać swojej intuicji.
hej dziewczyny, ja od rana mam juz tak powiekszone i bolące piersi, że jak nic idzie okres (ma nadejsć 13 więc akurat czas na objawy) ech...szkoda...
ja dzis od rana mam tak opuchniete dłonie ze musiala zdjąć pierscionki...masakra, normalnie jakby wody nabraly :(

hej dziewczyny,podbijam, co u Was? ja znow mam opuchniete dlonie, nie moge zdjac nawet pierscionkow :( piersi mi zaraz eksploduja..ech...

my też widzieliśmy bociana wczoraj we wsi obok naszej :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
staraczki życzę Wam, aby te swięta okazały się owocne i zebyśmy mogły spotkać się w przyszłym roku na wspólnym "zajączku" już jako mamy :)

ja jestem na 5-6 dni przed @ i mam typowe objawy, więc nic z tego,spróbujemy znów pod koniec maja...jak będziecie wiedziały jak u Was to dajcie znać!!! powodzenia i wesołych świąt!

dziewczyny,ja roznież życzę Wam spokojnych i zdrowych Świąt, abysmy niedlugo spotkały się w wątku "mamusie 2013":-)

u mnie zero objawów,ani okresowych,ani ciążowych.na szczęście nie mam czasu myśleć o tym wszystkim i spokojnie doczekam do wtorku na testowanie. chyba że przyjdzie @.
pozdrawiam świątecznie:-)
hej independent, i jak test?

ja nie wytrzymalam i zrobiłam test ( 3 dni przed miesiączką), czułam, że nic z tego,ale chciałam się upewnić, no i miałam rację I kreska jak nic...ech...załamka :(a miałam się nie przejąć...

Ja tak, jak przewidywałam jestem już po @, Olenka to, że wyszedł przed miesiączką negatywny, to nic nie przesądza, ja zawsze przed miałam negatywne, a później okazywało się coś innego. Zatem nic jeszcze straconego.
ja wiem Balbinka, ale znam niestety swój organizm i wiem, że @ nadchodzi :( bo objawy typu wielki bolący, pełen gruczołów wewnątrz biust, senność, uwielbienie dla ryb, których normalnie nie znoszę, to nie objawy ciąży tylko mojej wyobraźni...

Ja tez z mężem długo staraliśmy sie o maleństwo.
Niby wszystko ok ale okazało się że mam wrogi śluz, który nie pozwala dotrzeć plemnikom na swoje miejsce.
Warto zrobic taki test u nas okazało się że to jedyna przeszkoda została nam inseminacja i za pierwszym razem się udało i teraz jestem w 31 tc.
Powodzenia wszystkim starającym trzymam kciuki napewno się uda.
hej dziewczynki:-) ja niestety prawie zaspałam do pracy,wiec testu nie zdążylam zrobic,ale pewnie i tak nie mam po co.temperatura mi mocno spadla,poza tym czuje sie typowo na okres. ale nic,powiem Wam,ze nawet nie czuję się rozczarowana:-)
olenka,nie martw sie,moze faktycznie za szybko zrobilas test?
ja sie dzisiaj zarejestrowalam do gina,porosze o skierowania na badania.
pozdrawiam poświątecznie
independent to mamy takie samo uczucie...ja jeśli do niedzieli nie dostanę @ to zrobię kolejny test, a jak @ przyjdzie to też robię badania, głównie prolaktynę..a jak mąż wróci z morza to może sprawdzimy też jego żołnierzy ;)

hmm,moja reguła 12-dniowej fazy lutealnej chyba właśnie została obalona-@ jak nie było, tak nie ma.nawet nie czuje,że ma nadejść.a tak poza tym to właśnie się dowiedziałam,że koleżanka spodziewa się bliźniaków;-)cieszę się bardzo,ale z drugiej strony malutkie ukłucie zazdrości...
no to powinnas sie cieszyć, że @ nie ma :)

gdybym nie mierzyła temperatury,to może bym nawet miała nadzieję,ale spadła mi z 37,1 do 36,4.a
u mnie taki spadek zawsze zwiastuje @.pewnie przyjdzie w nocy lub jutro rano.
ahaaa. no ja jutro też będę mierzyła tempkę..okres mam mieć między piątkiem a niedzielą...poki co test negatywny, więc też nic z tego..ech..u mnei kolejna próba dopiero na koniec maja...a u ciebie jak?

u mnie na szczęście Mąż na miejscu,więc działamy na bierząco:-)20 mam wizyte u gina,to poprosze o skierowanie na badania.tak dla świętego spokoju,bo jeszcze się nie nakręcam,że coś nie tak.
to fajnie masz, że gin da Ci skierowanie, ja idę prywatnie...gdyby mój mąż był na miejscu to też bym działała cześciej...to jest właśnie to czego wam zazdroszczę - że możecie się starać na bieżąco..ja mam tylko 4 szanse w roku :(

rany,jakie ja byki strzelam!BIERZĄCO!;-)
ja też idę prywatnie i moja ginka mi kiedyś dała skierowanie na krew i cośtam jeszcze,ale to było jakieś 2 lata temu,nie wiem,jak teraz.a jak nie,to może na nfz gdzieś się wcisnę;-)
Super jak ktoś ma dobrego lekarza na nfz, który nie kracze tylko o limitach i tym, że trzeba się starać i starać i po iluś tam latach dopiero można ruszyć z badaniami;/ Ja mam mieć w czerwcu badanie drożności jajowodów na nfz, ale mój lekarz już mi powiedział, że w maju-czerwcu kończą się limity i mogę się nie załapać. Niestety wszystkie badania hormonalne to duże pieniądze, pamiętam jak za jednym razem skasowali mnie na 700zł;/
ja zrobię na razie ts3, ts4, prolaktynę.... kłuje mnie jajnik, leżę i go czuję, a piersi to mam tak napompowane, że mam wrażenie, ze zaraz eksplodują..beznadziejne uczucie

o kurcze,strasznie dużo.a jakie to były badania?mi odpada tarczyca,bo ostatnio miałam badaną i jest ok.generalnie zauważyłam,że chęć lekarzy do kierowania na badania często zależy od ich humoru i aktualnego widzimisię:-/
czesc Dziewczyny..u mnie 40dc..moim jedynym objawem w tej chwili na @ jest to,ze obudzilam sie zla..czasami tak mam,ze jestem jakas taka podminowana..
ost. @ dostalam po 50 dc..wiec czekamy..

independent - jaki masz wynik TSH?

ja jade do gin pod koniec maja to sie dowiemy co i jak..

700 zl za badania to kupa kasy..ja wydalam z wizyta u gin (prywatna), wynikami itd 500 zl w 1miesiacu..a niby nie byly to wszystkie badania..-tsg,usg tarczycy, progesteron,estiadol, prolaktyna z obciazenie, ft3,ft4, wizyta..

milego dnia zycze..:*
image

czesc:-)
TSH miałam coś koło 0,7, ft3 i 4 nie pamiętam,ale też w normie.bardziej w dół normy,ale w normie:-)
dzisiaj zwijam się z bólu-@ przyszła.
miłego dnia dziewczyny:-)
Koszt tsh, ft3, ft4 i prolaktyny, to zazwyczaj koszt 70zł a pozostałe badania za które tyle zapłaciłam to: przeciwciała tarczycy,estradiol, fsh, shbg, testosteron, dheas i Lh.
Balbinka27 ja miałam w zeszłym roku badanie drożności jajowodów na nfz spróbuj w szpitalu w Pucku ja wogóle nie czekałam i miałam praktycznie badanie zrobione w nadchodzącym cyklu.
dziewczyny potwierdzam w pucku robia praktycznie od reki:) czekasz tylko na 1 dzien cyklu i się umawiasz
szpital mały, mało ludzi więc cisza i spokój:)
dzięki, będę pamiętać w rozmowie z moim dr, dziś przede mną biopsja tarczycy...brr.rr..r
dziewczyny a czy prolaktynę trzeba iść badać w jakimś konkretnym dniu?przed okresem,po okresie?to ma znaczenie?

Ja robilam na początku cyklu, zaraz po @ wiec jakis 5-8dc
image

ja odwrotnie między 19 a 22 dniem cyklu
więc to może bez znaczenia :) zadzwonię do gin i zapytam :)
a póki co jutro mam dzień spodziewanej miesiączki ....póki co brzuch mnie nie boli, ale znając życie zacznie ;)biust ogromny, napięty, żyły wyszły takie, że można krew pobierać, ale nie robię sobie nadziei ;) już się pogodziłam z myślą, że nic z tego tym razem ;)

olenka,kto wie, a może właśnie się udało?życzę Ci tego bardzo:-)ja chyba też się wybiorę na badanie prolaktyny,ale też nie wiem,kiedy najlepiej ją badać
Ja robiłam prolaktynę w 8 dniu cyklu
image
Olenka 21 mój mąż też jest marynarzem (jeśli dobrze pamiętam że Twój jest nim) i da się, nie ma co się tym dołować. Prolaktynę miałam nakaz zrobienia bodajże do 6 dnia cyklu.
imageimage
tak sylwiaagnieszka, dobrze pamiętasz, jest :) mam nadzieję, że się da ;)tylko wtedy jak jest w domu to ciężko o wyluzowanie się bo człowiek chce wykorzystać ten czas jak najlepiej i skupia się na "tworzeniu nowego człowieczka" :)

Oleńka to nie skupiaj się na "tworzeniu nowego człowieczka" a na "cieszeniu się że W KOŃCU Mąż jest obok" ;)
image image

Oleńka kiedy testujesz?? :D
czesc Dziewczyny:-)

42dc u mnie dzisiaj..czekamy do 50 dc..zrobimy test w 50dc...ost jak mowilamz,e w 50 dc zrobie test dostalam @..:/

Olenka testuj - 3mamy kciuk iza Was:-))
image

Stokrotko a dlaczego masz takie długie cykle?? :(
mam niedoczynnosc tarczcy, chorobe hashimoto i wysoka prolaktyne..choc TSH i inne hormony mam juz w zupelnej normie..prolaktyne nie wiem bo jak bierze sie leki to wynik jets zaklamany a biore 9 tydzien dostinex..
dlugie cykle ma sie przy wysokiej prolaktynie...mam nadzieje,ze moje sie skorca z kazda kolejna tabletka:/
to juz ponad 2 m-ce jak biore dostinex..podobno po 3-mcach juz jest ok..ale kazdy organizm jest inny..
image

dziewczyny- mam pytanie może Wy wcześniej niż ginekolog odpowiedzcie mi na to pytanie.
Ile po zakończonej kuracji antybiotykowej( na trądzik, cala kuracja trwała 32 dni) mogę bez obaw starać się o dzidziusia?
dziś moj 28dc... czekam do 30dc i testuje...czyli do niedzieli :)

ja nie wiem jak to jest z antybiotykami...myślę, że może z dwa tyg do m-ca na oczyszczenie się organizmu ale ja się za bardzo nei znam...
ja na trądzik leczyłam się izotretynoiną przez 9mcy dermatolog mi powiedział, że po dwóch tyg lek wypłukuje się z organizmu (w ulotce też tak było) ale gin kazał czekać od 3 do 6 mcy...bo ponoć lek bardzo inwazyjny....o czym zresztą się później dowiedziałam już po leczeniu :/:/
Lepiej poradź sięlekarza, będzie bezpieczniej :)
Oleńka no to dalej czekamy :)
ostatnią miesiączkę miałam 17. 03...dziś mija 28 dni... a cykle mam 28-30...czekamy ;) choć póki co,pisałam wcześniej, testy wychodziły negatywne

może za wcześnie robiłaś :)
może,może ;) staram się nie nastawiać ;) ja mam takie szczęście, że okres ZAWSZE dostaję w sobotę lub w niedzielę:) także jeśli do niedzieli wieczór nie będzie @ to zacznę się zastanawiać poważniej ;)

olenka,to trzymam kciuki,źeby wyszły 2 kreseczki:-)
ja sie zastanawiam,czy w przyszlym tygodniu nie zbadać prolaktyny,ale mogę dopiero we wtorek,a to byłby 7 dc. a w sumie nadal się nie dowiedziałam,kiedy najlepiej badać. orientujecie się, ile to badanie kosztuje?
a dziękuję independent :) dam znać jak będę wiedziała na czym stoję ;) więc albo @ albo I I ;)

aida dziękuję ślicznie za odpowiedz:)
independent - prolaktyna z obciazeniem ksoztuje w zaleznosci od miejsca,w ktorym bedziesz robila badanie..w moim miescie od 35 do 55zl....

na badanie idzie sie wypoczeta, co najmniej 3 dni przed badaniem wstrzemizliwosc seksualna (tak mi powiedzialy dziewczyny na forum i gin kazal tez sie powstrzymac), po przespanej nocy i nie zdenerwowana..

powodzonka:-)
image

Ja robiłam zwykłą bez obciążenia... lekarz powiedział mi, że jak wyjdzie źle to wtedy dopiero z obciążeniem
dzieękuję Stokrotka za odpowiedź.w sumie nie wiem,czy sie wybiorę teraz,bo nie mam żadnych objawow podwyższonej prolaktyny, chyba poczekam do wizyty,zobacze,jakie badania zleci mi moja ginka.
hmm, a to nie jest tak,że pierwsza może wyjść dobra,a po obciążeniu za wysoka?i wtedy zaczyna się leczenie?
Ja mialam zwyklą dobrą, a po obciążeniu 8 czy 12 razy za wysoką i brałam Dostinex 3mc-e, po 2 tyg od wziecia ostatniej tabletki zrobiłam powtórke, zwykla była lekko ponad norme, po obciążeniu ok i lekarka powiedziala, ze już nie musze brać i ze jest ok.
image

ja tez mialam pierwsza w normie..a druga 13 razy podwyzszona..

mam nadzieje,ze teraz sie to unormuje...

mam taka cicha nadzieje,ze po skonczeniu kuracji dostinexem sie nam uda..chcialabym..:-)

milego dnia
image

Ja np pierwszy mam w normie (w samym środku normy) a ten drugi tzw. po mam 17razy większy od pierwszego.
Ale lekarze nic mnie na to nie chcą leczyć bo mam piękną i książkową owu - tylko przeszło rok brak ciąży... :/
image image

słoneczko, a robilas test na wrogość śluzu ? Bo to podobno jest częstym a bezobjawowym powodem niepłodnosci ( czy braku ciąży)
image

no właśnie mam taki zamiar ;P
ale nie wiem gdzie poza invictą można w Gdańsku to zrobić :/
chcę też zrobić drożność jajowodów - i tez nei wiem gdzie w Gdańsku mogę to wykonać :/ poza invictą :/
image image

nie wiem czy jakies mniejsze przychodnie sie tym zajmują... drożnosc to pewnie w szpitalu, ale to musisz mieć skierowanie... a swissmed albo luxmed nie robią ??
image

Słoneczko może czas na zmianę lekarza... a co do drożności jajowodów to, jak dziewczyny pisały w szpitalu, najlepiej na nfz, bo zapewne to sporo kosztuje, ja za biopsję tarczycy płaciłam 200zł a tu po zabiegu trzeba jeszcze kilka godzin zostać w szpitalu.
hej dziewczyny, u mnie 29dc...okres powinien przyjść,ale ni widu ni słychu po nim :) chyba zatestuję :)

testuj Oleńka! :-)
i od razu daj znać;-)
po 10min mam wrazenie ze pojawila sie baaardzo blada druga kreska..no,ale chyba tylko ja ją widzę :(
jutro rano powtórzę z porannego moczu

olenka 21
Bardzo Ci kibicuję a ;znam; Cię tylko z forum.
Ta blada to TA :-))
Tana bardzo Ci dziękuję, tylko patrzę w ten test i ta blada to chyba moja wyobraźnia...powtórzę jutro z samego rana

oleńka,w sumie testy powinno się robić rano,bo teraz za małe stężenie hormonow. zrób jutro z porannego moczu,na pewno będzie wyraźniejsza kreska:-) to na pewno będzie TO;-)
zrobię na pewno ;) chciałabym wiedzieć na czym stoję, bo @ nie ma, brzuch na @nie boli, biust powiększony, żyłi wyszły, brodawki wielkie, cały czas chce mi się spać... no, zobaczymy jutro ;) dziś jest dzień spodziewanej miesiączki więc może rzeczywiście to stężenie jeszcze jest troszkę za małe :)

Oleńka, wrzuc foto testu na forum, my napewno potwierdzimy Twoje omamy ;) hihi
A na poważnie zrób jutro z samego rana jeszcze raz, bedzie pewniejszy :) no i najlepiej ten bardziej czuly, 10tke.
image

u mnei w rumi w ŻADNEJ aptece nie ma 10!! wyobrażacie sobię tę paranoję:) moja mama zjeździła wszystkie i nigdzie nie było :)
poczekam do rana,może coś wyjdzie...

napewno w superpharmie mają- sama kupowałam bobo test strumieniowy ;) ale nie wiem czy w Twojej okolicy macie :)
image

nie, u mnie w okolicy nie ma..na tym tescie co zrobilam ta druga kreska jest grubości włosa, więc to też świadczy chyba o tym, że to bujda, bo ta pierwsza przecież ma dobre z 2 mm...

olenka jesli ci sie chce jedz do laboratorium pck w redlowie wynik betahcg bedziesz miala po 2h
lenka dziękuję za podpowiedź,ale nie dam się zwariować i poczekam spokojnie :) w końcu i tak nic nie zmienię, nie będę szaleć ;)

u mnie też wyszła bardzo blada kreska, prawie niewidoczna, a teraz 7 tydzień ciąży. także pewnie jesteś w ciąży :)
image
witam wszystkich, dawno tu nie zaglądałam a tymbardziej się nie wypowiadałam ale widze że są jeszcze niektóre osoby jakie pamiętam..
słoneczko wrogość śluzu mozesz zrobić prywatnie u dr Nowickiego w Sopocie ale nie pamiętam ile kosztowało, chyba 100zł, a drożność chyba robią na klinicznej, a na pewno w wojewódzkim bo ja tam robiłam - musisz mieć skierowanie i aktualnie badanie OB i najlepiej jak tylko dostaniesz @ to się zapisz, z terminami nie ma problemu.. ja już to wszystko przechodziłam :( w poniedziałek mam pierwszą inseminację więc trzymajcie kciuki :)
Witam dziewczyny.
Pisałam w tym wątku jakoś na początku stycznia,że zaczynamy starania o dzidziusia.Mamy 12-letniego syna,w styczniu 2010 roku poroniłam,nasze starania w styczniu tego roku przyniosły efekty,ale niestety kolejny raz poroniłam.Mamy pozwolenie od lekarki na staranie się już w tym cyklu.
olenka_21 jak ja robiłam testy w lutym,to na jednym takim z rossmana nic nie wyszło,na drugi dzień kupiłam w aptece,zrobiłam i po 5 minutach znowu nic nie było.Już chciałam wyrzucić test do śmietnika,kiedy pojawiła się słabiutka druga kreska.Trzymam kciuki,żeby jutro była ta druga kreska.
Powodzenia dziewczyny w staraniach.Trzymam kciuki.
oleńka trzymam kciuki, żeby na następnym teście kreska była mocniejsza;) LG oby inseminacja się powiodła :)
image
LG ja również życzę powodzenia :*

ja w zeszłym roku zaszłam w ciążę 2 kwietnia, jeśli w tym roku się udało, to był to 1 kwietnia..coś te daty są magiczne.może to jakiś znak..

marynial dziękuję za 3manie kciuków, rano o 6 zrobię test...oby II

LG a gdzie robisz inseminacje i jaki koszt?
u dr Nowickiego(androloga) w Sopocie - koszt 350zł za zabieg, wizyty 80zł
nie nastawiam się na sukces za pierwszym razem ale nadzieja jest zawsze :)
olenka pamiętam twój wątek z zeszłego roku.. powodzenia :)
kurcze tanio moj mi zaspiewal 700 a jestes czyms stymulowana?
nie jestem. u mnie przeważnie jest owulacja(90% moich monitoringów kończyło się stwierdzeniem że jajeczko pękło), ale problem polega na tym że mam poskręcane jajowody i lekrze (mój gin i androlog) stwierdzili że nasienie nie przechodzi przez szyjkę więc najlepszym dla nas rozwiązaniem jest żeby skrócić drogę i dodatkowo "podrasować" nasienie jakimś preparatem
dodam że staramy się o dziecko od 2 lat a wyniki moje i męża są w zasadzie w porządku - poza moją podwyższoną prolaktyną
dzieki za odp i powodzenia:)
Lg ja podziwiam Ciebie i każdą inną parę, dziewczynę, która ma siły tyle czasu się starać..oczywiście, jeśli będzie trzeba, ja tez będę się starała do skutku,ale zawsze sobie myślę..ile trzeba mieć siły i woli, determinacji itd, żeby walczyć tak długo...

dziękuje Ci za te słowa :) ja sobie poprostu nie wyobrażam żeby ta moja już trochę długa historia nie skończyła się szczęśliwie :))) chociaż w tym wszystkim wcale nie czuję się silna :(
to tak jak ja LG czasem wydaje mi sie ze byloby mi lepiej gdybym wydala ta kase na psychiatre ktory pomoglby mi sie pozbyc checi posiadania dziecka
coś w tym jest :)
ja troche wyluzowałam :) miałam strasznie dużo zajęć i jakoś tak w ostatnim czasie nawet sie nie przejmuję jak przychodzi @ ale chęci posiadania dziecka się na pewno nie wyzbędę :)
oleńka trzymam kciuki za Ciebie :) I czekam na wieści :)
okres miał być wczoraj, dzisiaj póki co brak, test z rana po raz kolejny jakiś niepewny... niby II ale jednak dopiero po 20 min, a wtedy test nieważny...hmm...sama nie wiem :)

olenka a mzoe zrob jeszcze jeden test ale inny? ja wierze,ze jednak ta druga slaba kreska to ta wlasciwa:-)) oby tak bylo Kochana..

LG ja mam podobnie z tymi przychodzacymi @..choc staramy sie niecaly rok i sie lecze..czekam teraz na @..44dc..mowie sobie,ze w okolicach 50dc pewnie @ przyjdzie,ale gdzies tak w srodku nadzieja jest..

chcialabym pojechac do mojej gin w celu potwierdzenia a nie po kolejna recepte i badanko..ehh..
image

Lg, no to juz zaczynam trzymanie kciuków :) i czekam na dobre wiadomosci za 2 tyg !!!! :))

Oleńka, kurcze moze to stezenie jest tak niskie, ze za słabe na te testy... a test masz ten sam co wczoraj czy innej firmy ? Jednak mam nadzieje, ze jakis groszek tam w środku rośnie, tylko jest bardzo malutki :))
image

oleńka oby się udało :) trzymam kciuki za 2 kreseczki
olenka,tam na pewno coś siedzi,tylko się jeszcze nie chce ujawnić;-)
dzięki dziewczyny :) za 2 tyg akurat są 30-ste urodziny mojego mężą to byłaby suuuuper wiadomość :)

powodzenia dla wszystkich :)
u mnie tez testy nie pokazywały 2 kresek, dopiero w 5 dni po @ pokazał cieniuską kreske w która nie wierzyłam myslalam ze to omamy, poleciałam do gin żeby sprawdzic co jest ze nie mam @ bo zawsze miałam w miare regularnie a on mi mowi ze najprawdopodbniej ta 2 kreska to ciąża wiec na krew i teraz jestem w 18 tc :)) wiec z tymi testami to róznie :)) Trzymam kciuki :))
image image
Balbinaka - w ciągu tego roku miałam 3 lekarzy ;P
ale w invicie jak byliśmy to babka powiedziała że mamy jeszcze poczekać bo za wcześnie :/
dwóch innych lekarzy potwierdziło super owu i jeden i drugi mimo podwyższonej tej prolaktyny po powiedziało że nie ma co tego leczyć bo mam owu:/
image image

sloneczko nie chce cie martwic ale tez mam podwyzszoną prolaktyne po mtc i biore na to bromergon w małej dawce dlatego ze po 1. utrudnia to zajsc w ciąże a po 2. jak już się uda to utrudnia ta ciążę utrzymać..
ja chyba zaczynam w te moje II wierzyć :) krzyż mnie boli, mdli mnie i jedyne co mogę zjeść to owoce z puszki... siedze i mi się odbija. tak samo bylo w zeszłym roku...tylko nie wiem czy to dobrze, że nie kłuje w jajnikach :(

Oleńka, a co teraz zamierzasz ? :) beta czy kolejne testy czy gin ?

jajniki mogą kłuć, tak samo jak brzuch może pobolewac.... mdłości nie zazdroszcze, ale miło, ze są ;)
image

Słoneczko ja wciągu roku zaliczyłam więcej niż trzech... owu też mam podręcznikowe i to jeszcze o niczym nie świadczy, bo zaburzenie hormonalne może nie doprowadzać do zagnieżdżenia się komórki.
nulka poczekam aż test wyjdzie z wyraźnymi II kreskami. jak tylko tak będzie, dzwonię do lekarza i umawiam się na wizytę. "Zatestuję" pewnie jeszcze raz w środę, dziś 31dc, @ nadal brak. :)

Olenka masz Ty cierpliwosc:P ja pewnie bym juz byla po becie:P

a tak swoja droga...w sb chce zatestowac jesli nie dostane @...piersi zaczely pobolewac wiec pewnie @ dostane..:/ dzisiaj zakaszlałam i tak mnie zabolal prawy jajnik,ze sie zgielam i nie moglam wyprostowac az do momentu zelzenia bolu:(

zastanawialam sie jak to jest - krawiwenie miesiaczkowe wystepuje okolo 14 dni po owu tak? a jak nie ma sie owu?
Tak Was podglądam, bo kibicuję Oleńce, mam nadzieję, że się jeszcze spotkamy w wątku grudniowych mam:)

Stokrotka24s- u mnie czasem się pojawiały bezowulacyjne cykle, wtedy miesiączka przychodziła szybciej, nawet w 22 dniu, choć normalnie cykle miałam koło 35 dni;) ale nie wiem czy tak jest zawsze;)
image image
Słoneczko wiem, że test na wrogość śluzu zrobisz prywatnie chyba u Dr Gościniaka na morenie ale nie wiem jaki koszt dopytaj sie telefonicznie a nr znajdz przez wyszukiwarke :) bo nie znam koleżanka robiła tam wiec wiem :)
Oleńka ja bym nie wytrzymała i polazła na bete :)
no dobra to co mam znaleźć sobie endokrynologa by mnie z ta prolaktyną poprowadził? skoro zarówno lekarz prywatnie jak i na nfz nie chcą mi "zbijać" prolaktyny? :/ ech...
zrobię prolaktynę przed i po i pójdę do... no właśnie do kogo najlepiej??
image image

no i kolejny test - i negatywny....nie wiem co jest ze mną :(

olenka szkoda kasy na testy idz na bete i nie bedziesz sie musiala zastanawiac
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
olenka,testu powinno się robić z pierwszego porannego moczu,wieć może teraz Ci nie wykryć. idź na bete,będziesz wiedziała,na czym stoisz,a tak to niepotrzebnie się stresujesz.
na pewno będzie dobrze:-)
słoneczko najlepiej do endokrynologa i to dobrego, a nie jak u mnie, straciłam 3 lata u byłej endo, 3 lata leczenia na marne...
image
byłam na becie w Redłowie...za 2 h będą wyniki....

no nareszcie ;) ale nas dręczysz;D
nie jestem w ciąży... beta 0,1..... nie wiem co ze mną jest, @ brak, jajnik kłuje jak opętany....

hmm...a czy to możliwe że za wcześnie...? kurcze sama nie wiem...przykro mi Oleńka..... :* :(
Oleńka, strasznie mi przykro :(
image

Oleńka,strasznie mi przykro:-( trzymaj się :-*
Ola a może ostatnio brałaś jakieś leki czy coś? bo mi się teraz też spóźniał @ o kilka dni (pierwszy raz w życiu!) ale ja piję od miesiąca zioła i tak sobie myślę, że to przez nie właśnie się spóźnił
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
nic nie brałam, właśnie w tym rzecz...a mi się nigdy okres nie spóźnia, a najgorsze jest to, że nie ma nawet oznak, żeby miał przyjść...

to ja ci napisze co jest nie tak bo mi sie tez tak zdarzalo i moj lekarz mi powiedzial ze jak bede tak sie nastawiac i nakrecac to juz sam stan emocjonalny moze spowodowac ze okres sie spozni
Oleńka ostatnio spóźniał mi się @ 4 dni i już myślałam że ... ale niestety - może to przez stres przynajmniej u mnie tak było
powiem Ci lenka, że mnie też sie tak wydaje....za bardzo nastawilam się na to, że się udało...

u jednych przez stres u innych przez inne emocje niestety tak to jest ja w cigu 3 ostatnich lat przerabialam to wielokrotnie, ostatnio przed hsg pierwszy raz od roku przesunal mi sie okres i to pewnie tylko dlatego ze starsznie sie balam tego zabiegu bo w ciazy niestety nie bylam:( chociaz oczywiscie blada kreske na tescie widzialam juz nie pierwszy raz
jestem doskonałym przykładem na to jak placebo umie zadziałać...tak bardzo wierzyłam w to, że jestem w ciąży, że @ się spóźnił..widziałam już wszystkie objawy, piersi, rosnący brzuch, mdłości, wszystko - a tak naprawdę to tylko moja wyobraźnia...nie załamałam się jakoś bardzo, bo to nic nie zmieni, ale powiem Wam, że nie będę już liczyła dni płodnych i niepłodnych, chodziła na monitoringi itd...zrobię tylko podstawowe badania o których pisałam, jeśli coś będzie nie tak to doprowadzę organizm do porządku i po prostu będę kochała mojego męża..bez stresu, kalkulatora, termometra itd...

najlepiej odpuścić a co ma być to będzie
Witam starające się dziewuszki:)
Jestem żywym "przykładem" że nie warto tracić nadziei...Moja historia w skrócie: pierwsza ciąża poroniona w 7 tc :( 27.12.2010 r. totalne załamanie bo dzidziuś był planowany i bardzo chciany od pierwszego wejrzenia w pozytywny test!Nie było łatwo podnieść się do następnej walki ale zaczęliśmy się starać od kwietnia 2011 i co...nie udawało się były nerwy, kolejne fikcyjne dopatrywania się objawów ciąży i nic z tego:( w grudniu zapisałam się do mojej pani ginekolog i ona stwierdziła że ze mną jest wszystko ok. i że staramy się do kwietnia a jak nie to zaczynamy się martwić bo to już będzie rok jak się nie udaje...i chyba mój organizm się tego przestraszył bo już mamy ten kwiecień:)i co dzisiejszy test z rana z ładnymi II kreseczkami:)i kolejny czeka na jutro rano;)A ja zaczynam się stresować czy wszystko w porządku...ale nie tracę nadziei ze ta ciąża przyniesie mi największe szczęście w życiu:)
image
ale czasami czlowiekowi brakuje juz sil na to zeby wierzyc, ze sie uda! zaraz beda mijaja 2 lata a ja w ciazy dalej nie jestem.

tak jak, ktoras z forumek wczesniej napisala- chyba czas zaczac wydawac kase na psychologa, zeby naprawic problem a nie na ginekologa. chcialabym sie tak wylaczyc z myslenia, ze moze jednak sie uda/udalo, ale sie niestety nie da!

pozdrawiam i gratuluje zaciazonym!
image

image
adzilua nie da sie u nas minely 3 lata od tegp cyklu zaczelam brac clo, wydalam na badania i lekarza majatek i zamiast miec nadzieje ze z tym clo sie uda to ja ciagle jestem zrezygnowana a najgorsze jst to ze co chwile ktos jest bw ciazy i to po 1 cyklu, a co do tego psychiatry to jesli trzy cykle z clo niec nie dadza to mam zamiar sie do niego udac
każdemu, kto ma dziecko łatwo powiedzieć, że "trzeba się wyluzować",ale jak można sie wyluzować jak się probuje i wciąż nie wychodzi... ja może nie jestem jakaś niewiadomo jak stara (mam 27 lat),ale to już najwyższy czas na 1 dziecko... :( i mam takie wrażenie, że zawiodłam mojego męża, zadzwoniłam dziś i pow mu, że znów nic z tego...czułam, że jest zawiedziony i smutny... :(

olenka jesli myslisz ze zawiodlas swojego meza to moim zdaniem jest to strasznie dziecinnye podejscie, my stramy sie 3 lata wina lezy po stronie mojego meza i kazdego dnia probuje robic wszystko aby on nie czull sie winny. Wiec jesli ktos decyduje sie na dziecko a nie wychodzi bez wzgledu czyja to wina to nie mozna podchodzic do tego ze ktos kogos zawodzi...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie do konca o to mi chodzilo, po prostu wiem, ze on bardzo by chcial,a ja ciagle muszę być posłańcem tej zlej wiadomosci...

cyt.
chyba czas zaczac wydawac kase na psychologa, zeby naprawic problem a nie na ginekologa. chcialabym sie tak wylaczyc z myslenia, ze moze jednak sie uda/udalo, ale sie niestety nie da!

Adziula.. jak znajdziesz jakiegoś dobrego specjalistę to daj znać.. Chętnie też się wybiorę..
image

wlasnie u mnie jest ten problem, ze mieszkam w uk- nie mam tu swojego ginekologa ani zadnej innej pomocy. u gp czuje sie lekcewazona z moim problemem- co chwile slysze inne daty, ile mam jeszcze czekac. za 2 tygodnie na szczescie bede w pl i wybiore sie na wizyte do dr Zoltowskiego. mam nadzieje, ze tym razem jakies pocieszenie.

ten brak pomocy medycznej to jest chyba moje najwieksze zmartwienie, bo jak slysze, ta na monitoringu, ta clo ta jeszcze cos innego, a ja tylko internet i gin w pl raz na pol roku to mam zalamke.

dobrze, ze z wami mozna sobie pomarudzic i ponarzekac :)
image

image
szczerze współczuję :( mi sie wydaje że u mnie też możnaby jeszcze coś wiecej zbadac, czy moze jakies leki itp.. ale moj gin mnie hamuje.. no a ty to już w ogóle kaplica :( z tego co wiem to w uk jest tak ze musi byc wszystko naturalnie..

a ja po pierwszej inseminacji.. jak wracałam do domu to bolał mnie brzuch, poza tym żadnych innych dolegliwości czy odczuć.. trzymajcie kciuki.. za 2 tyg będzie wiadomo jaki skutek :)
LG będzie dobrze.Jak to lekarz Cię hamuje?
Jak wiesz lepiej to po co ci lekarz.
Nigdy tego nie zrozumiem.
w takim sensie że ja bym wszystko naraz a on mnie studzi i uspokaja że wszystko w swoim czasie :) uważam że to dobrze bo ja jestem w gorącej wodzie kąpana ;)
hey Dziewczyny;-))

co tu taka cisza?;-(

Olenka i jak?
ja mam jutro 50dc..ale,ze @ pewnie na dniach przyjdzie to stwierdzilam co ma byc to bedzie...testowac nie bede teraz...moze jak wytrzymam do konca m-ca o ile by jeszcze nie przyszla..

u mnie 38dc i cisza, testy negatywne, czyli, ze kuracja tabletkami anty nie powiodla sie. juz nie mam sily. teraz czekam na wizyte u gin, pewnie po dlugim weekendzie, a ten pewnie wysle mnie do lekarza na leczenie (nieteolerancja insuliny, pcos itd), wiec ja dalej bede sie bujac.
adziula a mzoe na testy za szybko?
choc pewnie jakby mialo wyjsc to by juz wyszlo no nie? jak ja zrobie w 50tym-ktorysm dc i wyjdzie 1 krecha to wiadomo,ze 2 juz nie bedzie..wkurzam sie,ze mam takie ldugie cykle..bo w ten sposob mam 6 szans w roku a nie jak inne-zdrowe kobiet 12 szans:((
co tu taka cisza?
witaj LG, u mnie nowy cykl..w nd @ przyszła..w 51dc:/
bylo mi ciezko,ale pozbieralam sie..nie ma co sie dolowac...nowy cykl nowe nadzieje..
tylko zaczelam sie zastanawiac czy dostinex mi pomaga na obnizenie prolaktyny czy jednak moj organizm jest odporny..bo takie dlugie cykle..:/

moze sie orientujecie przy jakich chorobach, zmianach hormonalnych mozna miec nieregularne...dluuugggiieeee cykle??

pozdrawiam
image

ja niestety nie mam pojęcia :( u mnie dziś 23dc, jeszcze tydzień oczekiwania :(
stokrotko,ja teź się niestety nie orientuję,a kiedy badałaś prolaktynę ostatnio?może faktycznie ten lek na Ciebie nie działa i potrzebujesz czegoś innego?może zmień lekarza,spojrzy na to innym okiem i skuteczniejsze leczenie zaproponuje?

a u mnie ten cykl zaliczam do "straconych",gdyż dopadło mnie paskudne zapalenie pęcherza i mamy szlaban na seks:-( poza tym poprzdni tydzień nie wychodziłam z łóżka,powaliła mnie grypa.

lg,to chyba będzie najdłuższy tydzień w Twoim życiu:-)trzymam kciuki,żeby zakończył się pozytywnie:-)
prl mialam badana na koniec marca...wynik zadziwil wszystkich bo przed obciazeniem wynik mialam taki sam jak po obciazeniu i lek mi mowila,ze pdoczas leczenia dostinexem nie otrzebnie robilam to badanie bo organizm jest naladowany lekami..ze trzeba zbadac prl po odstawieniu min po 2 tyg..a ja nie moge jeszcze odstawic...mimo wszystko myslalam,ze cykle mi sie zmniejsza do 30 a nie 51...:/
staram się nie myśleć o TYM ;) ostatnio jakieś dziwne rzeczy mi się przytrafiają :( chyba jakieś fatum nade mną ciąży :( i chyba zaczynam sobie co nieco wkręcać bo wydaje mi się ze ostatnio jestem ciągle przemęczona..
a jeszcze mam pytanko do mierzących temperature :) ile dni przed @ spada temperatura? czy to indywidualna kwestia?
U mnie jeszcze ostatni tydzień tego cyklu, od dnia owulacji boli mnie brzuch, ale nic sobie nie wkręcam, na dodatek mój mały zaraził mnie grypą jelitową i wczorajszy dzień miałam wyjęty z życiorysu.
Jutro umawiam się na czerwiec z lekarzem na badanie do AM, jak nie załatwię tego w czerwcu, to dopiero po wakacjach, więc mam nadzieję, ze się uda.
LG, u mnie spada w dniu okresu. jak rano mam niższą temp. o kilka kresek, to znaczy, że w ciągu dnia mam się spodziewać @. wyjątkiem był mój ostatni cykl, gdzie temp. spadła dzień wcześniej, a właściwie to @ przyszła dzień później, bo wydłużyła mi się faza lutealna (zawsze miałam 12 dni, ostatnio było 13)
w tym cyklu nawet nie mierzę:)
tak też przypuszczałam.. ja dopiero mierzę od tego cyklu więc nie mam jeszcze obrazu jak to wygląda na tle innych cykli..
ja zaczelam mierzyc pod koneic cyklu ale np. tak w pt 36,73, w sb 36,86 a w nd 36,39..czyli spadla prawie o 0,5 stopnia a to chyba duzo..i w nd dostalam @...w pn mialam 36,44, dzisiaj 36,54...
image

ja tez dopiero zaczelam mierzyc tempke. dzisiaj jest 42dc, okresu dalej brak, dzisaj temp spadla dosc mocno- rano bylo 35,89 a poprzednia to 36,17 wiec juz mialam nadzieje na @ ale chyba nic z tego :/
adziula,z własnego doświadczenia i tego,co mnie uczono,to Twój spadek nie był wcale duży.u mnie to np. z 37,1 na 36,4. (niestety mój temp. z dwoma miejscami po przecinku się zepsuł i mierzę zwykłym elektronicznym)u stokrotki to też już duży spadek. np. ja wahania w granicach 0,2-0,3 st. mam i przed skokiem i po.
Ja nigdy nie mierzyłam, nie mam do tego zacięcia, generalnie polegam na obserwacji organizmu. W pierwszej ciąży miała podwyższoną temp tuż przed datą spodziewanej miesiączki i utrzymywała się tak do 6 tygodnia a w drugiej nic takiego nie miało miejsca, nawet piersi mnie nie bolały, choć objawy powinnam mieć intensywniejsze, bo była to ciąża bliźniacza.
Ja cały cykl mierzyłam tylko raz( bo sie udało ) i ogolnie polecam... albo mój cykl był naprawde wyjątkowy, bo wszystko slicznie na nim widać co gdzie i jak... ;)
Tylko to niestety wymaga troche cierpliwosci i samozaparcia, głównie w weekendy jak człowiek chce sie wyspać a temp powinno sie mierzyć codziennie o tej samej porze...
image

heh skad ja to znam..najgorzej mi w weekend mierzyc..bo normalnie wstaje o 5.30-5.40 to tak mierze temp..a w sb i w nd chcialoby sie pospac..ale w sb po meirzeniu juz nie moglam zasnac..w nd jednak bez problemu:-))
na wykresie fajnie widac skoki:-)

a w @ tez mierzycie?(gdzie?)
bo czytalam artykul,ze meirzy sie od pierwszego dnia po skonczonej @..
image

ja też mam problem z mierzeniem w weekend, czasami sobie odpuszczam, w zależności od dnia cyklu;-) w trakcie @ nie mierzę,zaczynam zawsze od 6 dc.
Ja tez zaczynałam mierzyć jakos po @, od 4 dc, ale ja mierzyłam w buzi, pod językiem... jakos nie mogłam sie przekonać do innych miejsc ;)
No i potem jak zobaczylam na tescie II to przestałam ( w sumie troche załuje bo bym wiedziala, czy zostaje wysoko czy rośnie jeszcze)
image

ja mierzę tam na dole:-)na początku ciężko było mi się przemóc,ale teraz mi to nie przeszkadza:-)
dziewczyny, ja to dopiero zaczynam mierzenie tempki i jakas zielona w tym jestem.
czy przytulanko powoduje / moze powodowac skok temp?

jestescie moze na 28dni.pl? fajnie by bylo podgladac siebie nawzajem, komentowac i porownywac wykresy, bo tak jak mowie, jestem zielona i nawet nie mam do kogo tego porownac i przeanalizowac.
Ja mam wykres ( teraz karte ciąży) na skarbmamy.pl ... zresztą dziewczyny z tego forum mnie namówiły :) to jest to samo, tylko bezpłatne :)

A przytulanko nie powinno zaburzac temp, ale krótszy sen, leki, kilka pobudek do wc itp jak najbardziej może...
image

Taaaaaak!! Zapraszamy na skarbmamy.pl :)
Ja kiedyś mierzyłam temp i się obserwowałam, teraz temp nie mierze, ale po obserwacji wiem kiedy mam owu - czuje ten moment :)
Warto dla samej siebie obserwować jak pracuje organizm :)
image image

ja mam tak,że po wieczornym przytulanku rano mam zawsze wyższą temp.o mniej więcej 0,1 st.czyli np. kilka temp. mam 36,3, a ta poprzytulankowa jest 36,4.w sumie wahania lekkie mam przez cały cykl,ale zawsze po wzrasta mi o kreseczkę.
a obserwacja to swoją drogą, wczoraj zaczęły mi się dni płodne,ale i tak nic z tego...
ja sie kiedys zalogowalam na skarbmamy.pl ale nie bywalam tam..dzisiaj weszlam, wpisalam moje temp...msuze sie tam ogarnac..moze ktos z czasem jak juz bedzie dluzszy wykres pomoze zinterpretowac go..
image

może ja też założe sobie tam konto,jak narazie korzystam z kartki i długopisu;-) a w sumie tak wirtualnie to chyba wygodniej.
ja prowadze w kompie, dostalam taka karte na kompa i tam sobie notuje..ale w necie jest lepiej bo dziewczyny mzoe pomoga;-))

ktos mnie zaprosil tam..moze to ktoras z Was?;-)
image

slonczeko tez widzialam,ale nie wiem jak moge zaprosic do znajomych...
image

to ja zakładam wieczorkiem:-) chociaż w sumie nie wiem, bo i tak w tym cyklu nie mierzę temp. chyba że można dodawać wstecz? orientujecie się?
Można dodawać wstecz. Jak ktoś prowadzi wcześniej na zasadzie kartka i długo[is to może sobie "x" takich wykresów wprowadzić :)
zaproszenie żeby wysłać to wchodzisz na daną osobę i tam jest taki znaczek 2osoby się trzymają za ręce - klikasz na to i zostało wysłane zaproszenie do tej osoby :)
image image

stokrotka, to ja wysłałam ;)
image

heh..a tak nawet obstawialam..tylko pewnosci nie mialam...dzieki:-)
sloneczko mi tez wyslalo takze sie rozwijam:P
image

hej laski, bierzecie euthyrox przed pobraniem krwi na badanie TSH? Bo teraz nie niewiem co zrobic...
stokrotka wysłalam Ci zaproszenie na Skarbku i skomentowałam pod wykresem :)
image
Nie,nie bierze się przed badaniem.
ja tez nie biore przed badaniem, mi lek tlumaczyla,ze mam wziac po pobraniu krwi to tak biore:-)

marnial juz wchodze na skarbmamy:-)
image

Witam wszystkie starające:) Jestem tu nowa, ale oczywiście forum i temat znam od dłuższego czasu tak sobie was poczytuje:) Jakoś mi raźniej.Staram się z mężem od 25 cykli dłuugo...z jendym bardzo krótkim powodzeniem 5 tyg. ciąża biochemiczna. W Gamecie od sierpnie 2011 wcześniej NFZ. Jesteśmy cały czas na etapie obserwacji bo nic złego niewykryto ani u mnie ani u męża, wszystko jak w zegarku cykle 27-28 dniowe, owulacja 14-15 dzień cyklu więc książkowo. Tylko co ze mną jest nie tak:( Nie dociera do mnie wytłumaczenie,że za bardzo chcę.
---> do marynial

Witaj, odpowiadając na twoje pytanie:

na 100% nie można brać eutyroxu przed badaniem krwi ponieważ on fałszuje wyniki.

Ja dokładnie tydzień temu robiłam, wziełam tabletkę i poszłam na badania. Wyniki wyszły jakieś dziwne i wtedy lekarz mi powiedział, że wyniki są nieważne; nie wolno brać tabletki przed badaniem, trzeba być na czczo i dopiero po badaniu należy wziąć tabletkę.

pozdrawiam :)
Marzeniia może lekarz przeoczył jakiś drobiazg, ja wierzę, że psychika jest bardzo ważna, ale nie że jest przesądzająca.
Dziś umówiłam się na HSG z moim lekarzem na 23 maja, bo to jedyny sensowny termin, jeśli chcę się załapać przed wakacjami.
Podpisuję się pod tym co, dziewczyny napisały- eutyrox nie brać przed badaniem.
Dziewczyny też zamieściłam swój profil na skarbmamy, gdybyście miały chwilę to poproszę o spójrzcie na wykres i napiszcie co o tym myślicie :)
Nulka zaprosiłam Ciebie do znajomych :)
image

image
Balbinka27 czasami też się zastanawiam czy coś jest przeoczone, ale zawsze jak się naczytam inf. w internecie o niepłodności i chcę być mądrzejsza od lekarza to Dr. jakoś mi to wyjaśnia....i pozostaje nadzieja i oczekiwania na kolejny "już napewno udany cykl" :) Dr. twierdzi ,że skoro raz się udało to szereg dolegliwości i kosztownych nieprzyjemnych badań nie ma konieczności robić a ja jakoś mu wierze, Dr. Czech ma bardzo dobre opinie.
hej dziewczyny, u mnie 14dc i znow - brak płodnego sluzu, brak wyzszej temp. nic... dzis bylam rano na badaniu krwi, zaraz jade drugi raz bo trzeba zrobic prolaktynę po obciązeniu...ech...ten cykl i tak stracony bo maż w morzu i chyba na majowy cykl też się nie zalapie, wiec kolejna szansa za 2 miesiace....

pozdrawiam was kochane i do uslyszenia, dam znac jak wyniki...

mam 27 lat i nigdy nie badalam hormonow wiec to byl czas najwyzszy...

Lg......... jak tam ????
image

Oleńka...głowa do góry! ja mam 5 lat więcej...więc mam jeszcze gorzej :P uda się nam...uda! MUSI! :) nie traćmy wiary!! :)
u mnie dziś 30dc i czekam.. nie wiem czy sobie wkręcam ale słabo się dziś czuję :( jestem zmęczona i straaaaasznie mi gorąco, na dodatek nie mam apetytu :( poza tym nic mnie nie boli jak przed okresem i w ogóle.. chciałam zrobić rano test ale poczekam i jak nie przyjdzie @ to zrobie go jutro bo tak się składa że jutro są urodziny mojego męża :)
3majcie kciuki :)
Marzeniia z całym szacunkiem dla wiedzy Twojego lekarza, ale dla mnie to kiepskie usprawiedliwienie, że przecież jak raz się udało, to wszystko w porządku. U mnie udało się dwa razy a w porządku nie jest;]
U mnie jeszcze dwa dni tego cyklu, choć jestem wyjęta całkowicie z egzystencji, bo mam straszne mdłości już drugi tydzień, nawet w nocy. Chyba jakieś powikłania po grypie jelitowej;/
LG trzymam mocno ckiuki, pewnie mi odpadna :)

ja sie dosc dlugo nie dozywala, ani weny ani nic ciekawego do powiedzenia w sumie ;)

trafilam do nowego lekarza w tym miesiaci, mysle, ze wreszcie do odpowiedniego - zobaczymy ;)
poki co bylam u niego na usg w 15dc i byl pecherzyk dominujacy, w tym tyg ide na nowe badania prl, progesterony i na rezerwe jajnikow no i na usg, zobaczymy jak tam wyglada - maz na statki, wraca juz pod koniec cyklu, wiec to sa raczej wizyty i badania diagnostyczne.

podoba mi sie ten lekarz bo wychodze z jego gabinetu podniesiona na duchu a nie niedoinformowana itd :)

co prawda w domu mamy spor apropos staran poniewaz moj maz mowi, ze nie chce teraz dziecka ( wiem, ze sie boi powtorki z poronienia ) ale co tam, wezme go nieswiadomego ;))
dzieki :)))

dobry lekarz to ważna sprawa :) ja z mojego tez jestem zadowolona :) sam mnie nakręca do dzialania :)
mam nadzieje ze ci sie uda :) no i całej reszcie tu obecnych oczywiście też :)
LG, to w takim razie licze jutro na fotke pięknych 2 kreseczek :)))
image

A czy znacie dobrego, godnego polecenia lekarza (najlepiej też endokrynologa) ginekologa w okolicach Zaspy??
image image

to byłoby spełnienie marzeń i chyba najlepszy prezent urodzinowy jaki mogłabym dac mojemu mężowi :)
oleńka - a może powinnaś spróbować łykać olej z wiesiołka? - u mnie w ogóle nie było śluzu płodnego po dwóch miesiącach miałam piękny płodny śluz... :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Lg....??? :)
image

LG trzymam kciuki!!! U mnie niestety złe wyniki, pewnie endo będzie kazała się jeszcze wstrzymac ze staraniami :(
image
Lg ja tez mocno trzymam:-)) :*

u mnie 10 dc..obserwuje temp i swoj organizm..z tym drugim troche gorzej wychodzi..

Marynial a jakei masz zle wyniki? jaki masz TSH??

ja ide do endo-gin pod koniec maja, do endo na pcozatku czerwca..do gin 8 maja..ehh..co chwile do kogos..a jeszcze do rodzinnego ide po skierowanie na TSH by nie placic to kolejna wizyta wrr..

za chwile zwijamy sie nad jeziorko..wygrzac d..:P

image

zazdroszczę, mój w pracy. TSH mam 0,047, szczegóły znajdziesz na ladies, albo na skarbku, tu jak piszę dużo włacza mi się blokada :(
image
dzieki dziewczyny za wsparcie ale będziecie musiały jeszcze troche te kciuki potrzymać :( niestety wczoraj pojawiła się ta @ :( no cóż.. bedziemy próbowac dalej :)))
ojej.. Lg a juz wierzylam..:( no ale nie wolno sie smutac...trzeba myslec pozytywnie...
mnie slonce dzisiaj spieklo..wczoraj tez,ale dzisiaj sie doprawilam..teraz siedze jzu w domku bo nie chce miec poparzenia choc moze i juz jest..mam wysypke cos jak na rozyczke..
image

daeno sie tu nid udzielalam, kidys pisalam w tym watku i mam roczna core. tak w ramach podniesienia na duchu. byla u mnie kolezanka ktora po 4latach staran zdecydowala sie na IVF i obecnie na rocznego synka a dzis mi piwiedziala ze jest w nastepnej ciazy- zaszla naturalnie po pol roku staran.
walerka ja ciebie jeszcze pamiętam :) dzięki za pocieszenie :) ja wierze ze mi się uda :) poprostu nie ma innej opcji :)
ja tez walerke pametam, ja njuz nie wiem ile my czasu sie satramy. To pierwszy cykl na clo i decaptyliu, jutro ide robic bete ale jakos marnie to wiedze
może ty bedziesz miała wiecej szcześcia :) powodzenia :)
oj LG w to ja zbytnio nie wierze czym dluzej tym mniej mam złudzen. Juz sobie z mezem zalozylismy ze kase na lekarzy wydajemy tylko do grudnia a pozniej zbieram na Tajlandie bo to zawsze bylo moje mareznie
Hej,jestem nową "staraczka" mozna sie dołączyć do Was?
Oczywiście!! Witamy wśród staraczek!! :)
image image

dziewczyny, czy nie wiecie ile powinna skoczyc prolaktyna po obciazeniu? to co znajduje w internecie jest tak sprzeczne, ze sama juz nie wiem, a wlasnie sie okazalo, ze nie zdaze juz pojsc z wynikami do mojego lekarza zanim wroce do uk :/
Adziula prl po obciazeniu powinna byc podwzszona do 5x.
tak myslalam, czyli moje 11 razy to zdecydowanie za duzo co?
za dużo, idź do lekarza po leki - prolaktyne można bardzo szybko zbić np. bromergonem itp.
wlasnie rozmawialam z lekarzem i stwierdzil, ze ten wynik jest ok. przed obciazeniem 315 po obciazeniu 3520! sama juz nie wiem co robic?!
Moim zdaniem za wysokie,przynajmniej tak mój lekarz zareagował na moje 8 krotne przekroczenie. Nawet obecnie gdy wyniki są ok to muszę brać pół dawki tabletki by utrzymać wyniki.
Adziula mi dwóch lekarzy mówi że mam "dobry" wynik (mam 17krotnie wyższy po obciążeniu) i mówia tak tylko dlatego że mam książkową owu :/
dlatego szukam dobrego endo do którego pójdę z nowymi świeżymi wynikami i najpierw prl zbiję a później jeśli nadal nie będzie ciąży będe kombinować :)
image image

Cześć dziewczynki:)
Troszkę mnie tu nie było i musiałam nadrobić trochę wiadomości z wątku, więc po kolei:

LG-przykro mi, że się teraz nie udało, ale w końcu się uda, na pewno :)
Agusia 779 - witamy wśród nas :)

a u nie dzisiaj 30dc, czekam na @, bo niestety w tym cyklu nam staranka nie wyszły, przez moją paskudną infekcję pęcherza:/ z racji, że nie mierzyłam w tym cyklu tempki to nawet nie wiem, kiedy się spodziewać @. ale już od przyszłego wracamy do gry ;)
Pozdrawiam Was cieplutko Staraczki
a w sprawie prolaktyny, to jak byłam ostatnio u gina, to mi pani doktor powiedziała, że wynik po obciążeniu nie powinien być wyższy niż 7x. czyli każdy mówi co innego:/ i nieważne w którym dniu cyklu się to badanie robi.
dzieki..
dzwoniłam do mojego androloga :) w tym cyklu bede tylko prowadzić obserwację a w następnym kolejna próba :) 3majcie kciukasy :)
Dziewczyny, cały czas trzymam za Was kciuki!!!
image
Ja też za Was wszystkie trzymam kciuki !!! Na pewno się uda tylko nie możecie tak skupiać się na tych wszystkich wynikach i badaniach... Ja byłam po dwóch poronieniach i też w którymś z wątków - starająca :) Po 6 miesiącach skupiania się na wszystkim - czyli wynikach, pomiarach i wbijaniu do głowy co jest nie tak - w końcu odpuściłam...Trafiłam do lekarki, która mi po porostu kazała iść do domu totalnie się wyluzować :) powiedziała cytuję "spij się porządnie" i weź "męża w obroty" - słowo daję też nie mogłam w to uwierzyć :) Ale słuchajcie poskutkowało przez miesiąc odpuściłam imprezowałam i totalnie zapomniałam o wszystkim (przestałam też zaglądać na forum!) i SIĘ UDAŁO jestem teraz w 8 miesiącu ciąży !!!! Także kochane największy problem to jest cały czas myślenie o tym i czytanie o innych starających - miałam to samo w pracy w domu - non stop kiedy ja będę w końcu w ciąży, jak dostawałam okres było załamanie a odbieranie kolejnych wyników stres. Seks nie był dla przyjemności tylko z konieczności o wyznaczonych dniach - masakra. Lekarka mi powiedziała, że to wszystko to stres - który może blokować owulację i to jest prawda!!! Dlatego moje drogie odpuście troszkę - kupcie jakąś fajną bieliznę, wizyta w salonie kosmetycznym, może jakiś romantyczny wyjazd:):):) No i troszkę alkoholu nie zaszkodzi - trzeba się mocno wyluzować - jak nie pomoże to kilka razy:):):) Potem nie będziecie piły przez następny rok :):) Także do dzieła i nie przejmować się będzie dobrze - i maluszek się w końcu pojawi :) pozdrawiam Was serdecznie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki Monia :) Ja narazie zaczynam starania i nie robie badań itd..... teraz po @ po prostu postaram sie wyluzowac i nie spinać za bardzo.....może sie uda... :)
a ja juz wiem co jest nie tak! i jestem z tego strasznie zadowolona, tzn w sensie, ze wiemw czym problem i wiem co robic, a nie tak jak do tej pory tylko sie domyslalismy.

mam nietolerancje glukozy- strasnzie wysoki wynik mialam. lekarz powiedzial mi, ze to powoduje wtorna bezplodnosc. takze teraz do roboty. dieta dla cukrzykow, moze jakies leki i jak unormujemy cukier to mam nadzieje byc w ciazy :D
Hej dziewczyny :) W tym cyklu rozpoczęliśmy starania, w sumie to tak na luzie, kiedy przyjdzie ochota to idziemy na całość :) Cykle mam nieregularne, bo 28-32 dni, nie odczuwam żadnych niedogodności związanych z momentem owulacji więc do końca nawet nie umiem dokładnie określić kiedy ona u mnie następuje...
Przytulanie było póki co 8, 11, 13 i 16 dnia cyklu. Bardzo chciałabym żeby już teraz udało się nam zaciążyć i tym samym obyłoby się bez większych problemów typu mierzenie temp, przytulanko w dokładnie wyliczonych dniach itp... Pocieszcie mnie jakoś :) Może którejś udało się tak od razu?
tak, udalo sie mnie- za pierwszym razem. nawet nie masz pojecia jakie bylo moje zdziwienie jak sie okazalo, zejestem w ciazy. w zyciu tego nie podejzewalam, nawet sie nie staralam. przestalam brac tabletki i odrazu zaszlam w ciaze. a teraz co? 2 lata staran i nic:/
no coz,ja znam conajmniej trzy dziewczyny,którym udało się zajść za pierwszym podejściem.niestety dużo więcej znam takich,które zajść nie mogą już kilka miesięcy.ja wśród moich znajomych koleżanek jestem staraczką z najkrótszym stażem-jak narazie 5 m-cy:-/
może rolę odgrywa również ich wiek...
nie,to nie kwestia wieku. 23-latka stara się prawie 2 lata,a 30 latka zaszła w ciążę w noc poślubną-za pierwszym podejściem.ja sama mam 25...więc wiek raczej nie jest regułą
halo, co tu taka cisza??
u mnie wczoraj koniec @, nowy cykl - nowe starania :) szósty, ostatni przed gruntownymi badaniami ;) mam nadzieję, że się bez nich obejdzie...
Pozdrawiam w ten upalny dzionek :)
hey to witaj w gornie..ja tez zaczelam nowy cykl..w nd..ale to tylko 3 dni roznicy..:-)) zobaczymy co tym razem wyjdzie z tego..i ile bedzie trwal..
ost trwal z pomoca d*p*astonu 28 dni bo 29 dostalam plamienie...a pozniej juz @..moze teraz sie uda..:-)))

milego dzionka
image

o,to widzę,że Ci się cykle ładnie wyregulowały:-) to miło,oby ten miesiąc należał do nas;-)
to byl moj pierwszy cykl z d*pkiem..pewnie bez niego nadal bym czekala na @..ale miejsmy nadzieje,ze mi pomoze..no i teraz zaczelam drugi cykl z d*pkiem..tylko...boje sie,ze mam cykle bezowu..i wtedy to d*pa..:((( bo mierze tempke i nie zauwazylam skoku a tempka mniej wiecej na tym samym poziomie przez caly cykl (nie liczac 2 dniowego wysokiego skoku bo bylam chora)...a jak nie widac skoku i nie idzie tempka w ogre po owu to mozna mowic o cyklu bez owulacji...obym sie pomylila..chcialabym miec owu:((((
image

u nas 25dc ciekawe czy może tym razem się uda?... ;) jakoś wątpię, ale zobaczymy :P
image image

stokrotka, ale Ty mierzyłaś tempkę tylko w jednym cyklu? bo wiesz, każda kobieta ma od czasu do czasu bezowulacyjny cykl, więc może akurat na taki u siebie trafiłaś, co nie znaczy, że masz w ogóle bezowulacyjne.
mierzylam poki co poltora cyklu czyli liczmy,ze 1..no ale jak mialam usg robione to mi gin powiedzial,ze ten cykl jest raczej bez owu bo nie ma wiodacego pecherzyka..to usg bylo w innym cyklu niz to, w ktorym mierzylam tempke..

no i czytalam,ze przy cyklach bezowu..ma sie je dlugieeee..a ja mam..tzn mam ale teraz przy d*pku mi sie skorcily...a monitoringu w moim miescie nie ma..

zastanawiam sie ile wyjdzie prywatny monitoring..
image

Dziewczyny, a ja dziś mam 27 dc. Nie wytrzymałam i zrobiłam dziś test z porannego moczu, ale niestety - tylko 1 kreseczka :( Mam ciągle jeszcze nadzieję, że zrobiłam go zbyt wcześnie, ponieważ moje cykle trwają najczęściej 28-32 dni.

Co do objawów, to rwą mnie jajniki od kilku dni, raz lewy raz prawy. Piersi wrażliwe - przed okresem zazwyczaj bolały z boku, a teraz bardziej same sutki, ale za to konkretnie. Do tego temperatura poranna cały czas utrzymuje się na poziomie 36,9-37,1. No i utrzymują się ciągle duże ilości śluzu (niepłodnego). Co o tym sądzicie?
Niby już powinno coś wyjść, ale różnie z tym bywa. Ja bym poczekała do poniedziałku, jeśli nie przyjdzie miesiączka i zrobiłabym betę.
A u nas znów nie wyszło :/ dziś się zaczęło "przygotowanie" do tych dni czyli plamienie :/
image image

sloneczko jeszcze się Wam uda. U mnie dziś teścik z drugą bladą kreską, mam nadzieję, że niedlugo będę mogla nowy wątek założyc :)
image
Dziś druga kreska ciemniejsza, więc raczej nam się udało !!!
image
marynial - gratulacje :) To widzę, że prezencik na 1 rocznicę ślubu się trafił :)
marynial, super !!! :)
image

marynia,czekamy na nowy wątek
marynial super!!
Gratulacje!! :)
marynial,serdecznie gratuluje:-) super:-) czekamy na nowy wątek i fluidki ciążowe:-)
Ha zgadłam !
Marynial Kochana, GRATULACJE !! :D
Gdziekolwiek się znajdujesz, twój świat tworzą twoi przyjaciele.
A mi się niestety nie udało :( W 32 dc spóźniony okres :(
Marynial gratulacje !
Nie zagladalam do Was troche a tu takie newsy:)))

Marynial serdeczne gratulacje:)))))
Dzięki dziewczyny, jesteście kochane :)))
image
podbijam dla nowej koleżanki ;)
Marynial - najszczersze gratulacje!! :*
image image

mnie tez troche nie bylo i prosze ;)

Marynial wielkie rgatulacje, super super! :)

u mnie jakos nie-rozowo, walcze z prolaktyna poki co znowu, zaczynam ja zbijac :/ poza tym jakas torbiel 10mm pojawila mi sie na prawym jajniku, cholera jedna :/ musze zrobic badanie i modle sie zeby jednak nie byla to torbiel endometrialna...chociaz gin mnie pociesza, ze to pikus jest..
marynial rozkręciła wątek swoją informacją ;)

Ja dziś zaczynam monitoring po kuracji clo.
Zobaczymy co tam wyrosło. Dodatkowo wspomagamy się herbatką z Chin sprzed ponad 30 lat. Dostaliśmy od cioci. Zostało już niewiele, bo przed nami stosowaly trzy pary które miały problemy z zajściem i wszystkim się udało ;)
Bombelkowa a jak nazywa sie ta herbatka ? :) moze mozna na Allegro kupić czy cos :)
Agusia, nie wiem jak sie nazywa własnie.
Ciocia dostała ją od pewnej Chinki, która stwierdziła, że skoro ciocia własnie nie ma dzieci, to ta herbatka jej pomoże..
ciocia została starą panną ;) ale podzieliła sie herbatką i trzem parom już pomogła.
Jeśli i nam pomoże, to z chęcią oddam ją dalej.

:)
OK,to jestem 1 w kolejce ,pamietaj ;)
a u mnie dzisiaj 17 dc, śluz cały czas niepłodny, temperatura mi skacze i w ogóle nie wiem, o co chodzi. czuję, że kolejny cykl spisany na straty...
chciałabym dołączyć, zalożyłam nowy wątek ale chyba faktycznie bez sensu :) starania zaczełam 1 marca. Okres się spoźniał więc cała szczęśliwa robiłam test - 1 krecha :( okres ogolnie nie przyszedł jeszcze ponad miesiąc....w konu pojawiły się małe plamienia więc pobiegłam do gina...padła diagnoza ciąży pozamacicznej bo coś siedziało w jajowodzie ale na szczęscie wykluczyłam po badaniu z krwi. dostałam luteinkę na wywołanie. Za tydzień @ nada nie było a mnie złapały takie bóle brzucha, że myślałam że umieram.....znów pobiegłam do mojej lekarki = stan zapalny i torbiel....po leczeniu w końcu dostałam ogromniasty @. W połowie cyklu poszłam skontrolować sytuację i było jak w bajce = owulacja, płodny śluz, idealny pęcherzyk....więc zabraliśmy się do roboty i znów nic :( dziwne to wszystko.....
Agusia, ok, masz to jak w banku ;)

U mnie 12 dc i mam dużo pęcherzyków..
Jeden ma 10mm. Więc niby mało, ale może się wszystko jeszcze zdarzyć :)
Bombelkowa - zmyłę robisz nowym suwaczkiem ;P

Jakby co ja zamawiam drugie miejsce w kolejce ;P

Odpowiadając na posta Kamyczka (nrków nie pamiętam :/) niestety tak bywa, że wszystko niby ok a na koniec jedna gruba krecha i na drugi dzień @ :/ mi się jakiś czas temu 5 dni spóźniał, więc nie wytrzymałam dłużej zrobiłam test - oczywiście jedna gruba:/ - a godzinę później jak chlusnęło :/ nagle się pojawiła ta durna małpa :/
Dlatego ja od jakiegoś czasu na lajcie jadę - fakt sprawdzam który dzień cyklu i te de, ale tylko po to by wiedzieć kiedy się @ spodziewać ;)

Głowa do góry, może organizm musiał odpocząć po "atrakcjach" związanych z torbielem :) w następnym się uda!! :)
image image

słoneczko, jaką zmyłę? :>
Był inny, albo go w ogóle nie było i myślałam że jakaś nowa dziewczyna się przyłączyła a to nasza Bombelkowa ;P
image image

Słoneczko uda się napewno. Wszystkim Wam się uda ;)
image
słoneczko, wygasł mi dlatego się nie wyświetlał :)
Słoneczko , ja niedługo dołączę do tego wątku :)
image
Sloneczko czy moglabys napisac raz jeszcze o Twojej torbieli?
Tripgirl ja nie miałam torbieli, odpowiadałam nowej staraczce Kamyczek1234 że być może Jej organizm musiał odpocząć po "atrakcjach" z torbielami/lą i dlatego w tym cyklu Im się ie udało :)
Zatem o torbiel to pytaj Kamyczek1234 :D
image image

czesc Dziewczyny..:-))

Marynial zakladaj nowy watek no..:DD

bylam dzisiaj u mojego lek..TSH mi uroslo znowu do 8,34..wrr..wiem,ze jets to ciezko unormowac..dostalam wieksza dawke leku..
zrobila mi usg...jestem teraz w 12dc..endo przygotowane do zagniezdzenia..i mam w prawym jajniku pecherzyk 17,6x21,6mm...pierwszy pecherzyk od pol roku..bo mialam kilak usg i nie pokazywalo wiadacego pecherzyka..lek mowil,ze raczej bezowu..no i chyba dostinex po 4m-cach zaczal dzialac skoro jest pecherzyk..no i owu ma byc za 2 dni..mam teraz 2-3dni z rzedu meza wziac w obroty:-)

nie licze na wiele..ale i tak sie ciesze,ze pecherzyk ladny i ze w ogole jest:-))

pozdrawiam Kochane:-)
image

Stokrotka24s zaciskam kciukasy by się ot tak po prostu, od razu udało ;) A co!! :D
image image

Witam wszystkie "staraczki". jestem tu nowa, ale od trochę was już podgląduje ;)))
Dziewczyny, ile dni po rzekomym zapłodnieniu można robić beta hcg?
pozdrawiam
Witamy poziomkowa :)
witamy nowe staraczki:-)
stokrotka, uda się, musi się udać! u mnie niestety potwierdzone-cykl bezowulacyjny :-/ wiecie, co mnie najbardziej wkurza? jak się nie staraliśmy, to cykle miałam idealne, 28-dniowe, śluz piękny, skoki temeratury, wszystko tak jak być powinno. zaczęliśmy starania i wszystko się rozregulowało. masakra jakaś:-(
Poziomkowa witaj :)
Independent to się nazywa złośliwość macicy ;) ja mam dziś drugi monitoring od wczoraj ładny sluzik... Może coś dobrego zaczyna się dziać. Coraz więcej nas, przydał by się nowy wątek i jakąś lista może z datami. Np od którego nad się staramy i jakie wyniki. Kiedyś widziałam na jednym portalu mieli to fajnie zrobione.
Sloneczko rpzepraszam, jakas nieprzytomna jestem ;)

Stokrotko mi za pierwszym razem dostinex wlasnie po 3,4 mcach zadzialal, wiec u Ciebie pewnie juz jest ten dobry moment - powodzenia :)

jesli chodzi o robienie bety to mimo wszystko ja bym zrobila w dzien spodziewanej @ lub 1 dzien po terminie, nie wczesniej ;)
Tripgir dzięki za odp ;) no to czekam ;)
Czy któraś z was stosuje testy owulacyjne?
Ja swego czasu stosowałam, ale jednocześnie z obserwacją śluzu i szyjki, i ogólnie siebie, zatem już testów owu nie potrzebuję, sama wiem kiedy się zbliża, ba! nawet wiem kiedy następuje pęknięcie - czuję to ;) tzn. zawsze to czułam, ale dopiero po obserwacjach wiem że to jest to ;P

Tripgirl - spoko roksana też źle przeczytała i myślała że to ja miałam torbiel ;P

Dla "pocieszenia" mam znajomą, która miała torbiel na jajniku, ale wyszło to tak późno że usunęli jej jeden jajnik i co? 3 dzieci na koncie ;P
image image

Zapraszam do nowego wątku!

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=386054&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
poza tym złamałaś naszą niepisaną zasadę (a właściwie milion razy pisaną), że nowy wątek zakłada ta, której się uda w upragnioną ciąze zajść!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Stokrotka założę po wizycie u lekarza, którą mam w środę :)
image
A ja się obawiam że jak teraz złamiemy tradycję to będzie "pies pogrzebany" czy jak to tam się mówi ;)
Marynial - czekamy an oficjalne potwierdzenie i nowy wątek!! :)
image image

Marynial czekamy na twoj watek i aby przyniosl szczescie nastepnym starajacym sie:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to nie bede sie tam udzielala..niech Marynial zalozy..w sr nowy watek i tam zaczniemy sie udzielac..tradycja to tradycja;-))
image

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
tradycja i pozytywne fluidy!! :D
image image

A co to za różnica..
Ja pierdziele...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 15
bo tak sie przyjelo i tak juz jest..dlaczego mamy cos zmienic bo ty tego chcesz? niech zostanie jak jest..az Marynial zalozy nowy watek..to jz przeciez w sr:-))
image

popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
brak słów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 15
Bombelkowa bo to tez przyjemnosc zakladac nowy watek z przyczyn tak cudownych jak zafasolkowanie, takze Tobie tez sie uda i zalozysz taki jaki powinnien byc a narazie czekamy na watek Marynial, ktora pozniej przekaze paleczke:)))
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny, nie kłóćmy się o głupoty :-) i trzymajmy tradycji.
poczekajmy na nowy wątek marynial, a Bombelkowa też niedługo założysz swój wątek, przecież pisałaś nam, że pęcherzk rośnie, śluz dobry, wyniki się poprawiły, więc na pewno będziesz następna po Marynial:-) i wtedy założysz swój wątek. a pomysł z listą bardzo fajny:-)
Dziewczyny a czy starajc się odwiedzacie swoich ginów? jeśli tak to kogo konkretnie :) i co powiecie o Dr Małyjasiak z Gdyni a tej kwestii?
no ja odwiedzam moja gin srednio co 2m-ce bo musze z wynikami jezdzic do niej, po recepty, na kontrole..a przy okazji czasami etz ide do innego gin na konsultacje..ale dr Malyjasiak nie znam..
image

Witam serdecznie :)
z racji, że to był mój szósty cykl starań (w sumie to nadal jest, ale bezowulacyjny, więc lipa :/), tak jak sobie obiecałam, w kolejnym cyklu robię badania. I tu pojawia się pytanie: jakie badania trzeba zrobić?
tsh i ft 3 i 4 miałam robione jakieś 3 m-ce temu(może wcześniej), myślicie, żeby powtórzyć? wyniki były dobre. cytologia, morfologia, mocz badane w zeszłym miesiącu, wyniki dobre.
prolaktyna na pewno, męża wysłać na badanie nasienia, ale co dalej??
poradźcie :)
a moze do kompletu estiadol, progesteron, testosteron, usg dowcipne, jesli wyniki TSH itd sa ok to nie musisz robic usg tarczycy jesli jednak wynik masz wiekszy niz hm..3 przy TSH to warto udac sie do endokrynologa bo dla kobiet starajacych sie ma byc okolo 1..choc norma jest do 4,20..ale ona jest dla wszystkich ludzi..dla kobiet starajacych sie o dzidzie okolo 1..

co do powtorzenia badan..ja jestem za..u mnie np. TSH zmienia sie co 2 m-ce i to z 0 na8,34..to wielka zmiana..ale ja choruje na niedoczynnosci tarczycy i hashimoto..

jestem 3-4 dni po owu a czuje sie jak na @...brzuch mnie pobolewa i piersi.. tak jak kiedys mnie bolaly..zanim zaczelam brac dostinex..
image

stokrotka, może to będzie TO ;)
dzieki Stokrotka:-) tsh miałam w okolicy 0,7,raczej problemów z tarczycą nie mam, ale dla pewności powtórzę badanie. ale chyba na samym końcu, bo lista badań długa:-) a domyślam się,że wszystkie prywatnie robione.
Marynial powodzenia dzisiaj...

Independent - TSH mialam robione na nfz -dostalam skierowanie od rodzinnego..a pozostale to prywatnie chyba,ze masz dojscia do endo to da Tobie na nfz..mi sie udalo i niektore wyniki zrobilam na nfz..

co do moich dolegliwosci - boli nadal..nie chce sie nakrecac wiec nie mowie,ze to TO.. czy nie To:-)
image

Witam przyszłe mamusie i obecne:)
Z mężem postanowiliśmy zacząć starania o dzidzię.Właśnie mam dni płodne.Zobaczmy czy nam się uda:)Pozdrawiam
Witamy w szeregach Staraczek :) powodzenia, oby udało się za pierwszym podejściem :)
Trzymamy kciukasy.Jak to mój mąż mówi "nogi do góry". U nas trzeci cykl starań po poronieniu,ale coś czuję,że się nie udało.Objawy typowo na @. Powodzenia dziewczyny.
imageimage
Dziewczyny a po jakim czasie udać się do lekarza? obecnie nasz 3ci cykl starań...
Dziękuje dziewczyny za miłe przywitanie:)Kamyczek1234 ja słyszałam,że po roku starań.
czyli 3 to pikuś? :) a ja się już martwię :)
ja się wybieram po szóstym cyklu starań, tak mi zresztą poleciła moja p. gin. wcześniej nie szłam, żeby nie robić z siebie panikary :) ale jak czujesz, że coś jest nie tak, to mozesz wcześniej pójść.
byłam ostatnio w maju ale bardziej w sprawie kontroli po torbieli jajnika i zrobić cytologię, przy okazji podczas usg okazało się, że pęcherzyk pęknie na następny dzień, szyjka i śluz książkowa jak na owulację a mimo to się nie udało :/ zastanawiam się czy już robić jakieś hormonalne badania czy nie panikować
dziewczynki, mamy nowy wątek :)
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=387538&c=1&k=16
Dzieczyny zrobilam te badania..na razie tsh i ft4, TSH - 2,58 FT4 - 15,5
Co myślicie o TSH? jest ok? niby norma, ale wszędzie czytam że planując dziecko powinna być max 1,5?
sorki TSH - 2,28 :)
przede wszystkim - NOWY WĄTEK :) http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=387538&c=1&k=16

a co do poziomu tsh, to moja lekarka mo powiedziała, że powinien być około 2,0. ale z doświadczenia wiem, że co lekarz, to inna opinia.
hym koło 2 czyli 2,28 chyba się łapie ::)
Kamyczek jednak powinno być ciut mniej TSH, mnie ginekolog i endokrynolog powiedzieli, że ok1
:(:( to niedobrze.....a jakie są skutki podwyższonego? owulację mam, tzn wiem że pęcherzyk jest, sluz też ok....
własnie kontaktowałam się z moją gin - nie wytrzymałam :) mówi że jest ok jesli jest koło 2 a ft4 w normie :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

pediatra Zdzisław Janowiak (8 odpowiedzi)

czy któraś z Was zna tego lekarza i ma namiary na jego gabinet? Podobno kiedyś przyjmował na...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (67 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

prezent na ślub - nie kasa? (113 odpowiedzi)

Witam, wiem że temat wałkowany tu i na weselniku milion razy, ale może ktoś ma jakiś super nowy...

do góry